Novak Đoković

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Novak Đoković

Post Postao/la Virtu4l » 03 jul 2011, 18:45

@Magica

Rafael Nadal je počeo osvajati Grand Slam turnire od 2005. godine, a do danas ih je skupio ukupno pet. Kao konkurenciju je imao Federera na vrhuncu slave. Od te 2005. godine je bio deklarisan kao šljaker i neko ko nema šta tražiti na drugim podlogama, pa se desio Wimbledon 2006. godine, gdje je Rafa došao u finale, ej, zamisli! Jedan izraziti defanzivac i šljaker je došao u sveto finale! Pa je onda opet naredne godine ponovio to isto, opet izgubio od Federera.

Nakon toga je došla 2008. godina, gdje je dečko iz Manacora objasnio neke stvari svim nevjernim Tomama, uradio je ono što je bilo nemoguće, nestvarno, savladao je Rogera u finalu Wimbledona, nakon punih pet godina Roger je prepustio pehar na najbržoj podlozi, onoj najbitnijoj. Ne samo to, nakon toga im je Rafa ponovo objasnio neke stvari u Melburnu, gdje veliki šampion nije izdržao i pustio je suzu, onako iskreno je grcao u suzama.

Da stvar bude još gora, ponovio je to 2010. godine, opet je slavio na Wimbledonu, da, jedan izraziti šljaker i defanzivac je to ponovio.

Ne vidim svrhu omalovažavanja Nadala i njegovih rezultata. Dečko će se za sva vremena spominjati kao jedan od najboljih koji su ikada kročili na teniski teren. Njegovi top spin udarci su za naučna istraživanja, sjajna anticipacija, a o motorici neću ni pričati, odigrao je dosta poena koji se suprotstavljaju svim zakonima fizike, lako ih je vidjeti na Youtube. Prije šest godina je počeo igrati vrhunski tenis i ne staje, uvijek je tu, uvijek je u finalu. Sigurno će ugroziti Federerov rekord po broju osvojenih GS titula, a da ne zaboravim, od Novaka je stariji samo jednu godinu!

O Novaku kao velikanu ćemo pričati za par godina, ako zadrži pravu formu, ako nastavi ovako igrati, jer Roger i Rafa su već bili na svim mjestima na koja on sad dolazi, a oni su se zadržali... hoće li on? vidjet ćemo...
MaGiCa je napisao/la:a vrlo je verovatno da ni Nadal uz ovakvog Djokovica to nece moci da ucini. ;)
Onda će ih Đoković obojicu prestići? Sa ovom formom, za tri godine ih ima u šaci, zar ne?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 18:54

adnan24 je napisao/la:
Ili se pravis malo lud ili je ovo prvi slucaj da jedan forumas ne razumije svoj sopstveni tekst...

Razumem ja sasvim dobro svoje postove. Poenta je sto takvi poput tebe to ne mogu da shvate. Pogledaj koji glavni argument onih koji tvrde da je RN>RF (to je H2H). Onda primeni to na odnos NDja i RNa (8-2 u poslednjih 10 meceva, od tenditisa pa na ovamo) i dobices kod njih, 1 jako cudnu jednacinu: da je RN>RF>NDj. To je to. 1 kriterijum se koristi kad ti nesto ide u korist, a onda se obrce sve to - kad ti ne ide u korist. ;)

Hahaha...nemam vise mjesta u potpisu inace i ova recenica bi nasla mjesta. :roll: :roll:

Za razliku od tebe, ja pisem i one postove koji sadrze vise od 4-5 recenica. Tu je negde tvoj maximum. Molio bih te da mi pronadjes neki tvoj post ovde (mozemo to i preko pp), koji sadrzi vise texta. Cisto da vidimo i te "mudrosti", posto si ti ocigledno na nekom visem nivou od mene - kad ti je sve sto ja napisem smesno. Voleo bih da vidim taj blistavi um, tj. da me oseni sila reci koje iz njega izlaze. Jbga, cenim darovitost. Ajde, izvoli. Pokazi mi tvoje kvalitetne postove.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 19:03

Virtu4l, slazem se prvim delom tvog posta. Repliciracu ti oko onoga gde se ne slazemo.

Virtu4l je napisao/la: Ne vidim svrhu omalovažavanja Nadala i njegovih rezultata. Dečko će se za sva vremena spominjati kao jedan od najboljih koji su ikada kročili na teniski teren. Njegovi top spin udarci su za naučna istraživanja, sjajna anticipacija, a o motorici neću ni pričati, odigrao je dosta poena koji se suprotstavljaju svim zakonima fizike, lako ih je vidjeti na Youtube. Prije šest godina je počeo igrati vrhunski tenis i ne staje, uvijek je tu, uvijek je u finalu.
Ne bih rekao da ga omalovazavam. Nadal je top5 svih vremena. Samo, ne smatram ga GOATom. Ako je to tebi omalovazavanje - onda OK.
Sigurno će ugroziti Federerov rekord po broju osvojenih GS titula, a da ne zaboravim, od Novaka je stariji samo jednu godinu!
Videcemo. Verovatno da su Federerovi career achivements-i ugrozeni, kako sada stvari stoje.

Onda će ih Đoković obojicu prestići? Sa ovom formom, za tri godine ih ima u šaci, zar ne?
Tesko. Gotovo da je to nemoguce.
Pre ce biti da ce tesko ograniciti Nadala, jer ne vidim gde je to vise Nadal favorit u odnosu na Novaka.
Takodje, mora se i Nadalova sprema staviti pod znak pitanja. Koliko jos on moze ovako da tera? Ne mislim da moze duze od 2-3 sezone. :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 jul 2011, 19:06

MaGiCa je napisao/la: Pogledaj koji glavni argument onih koji tvrde da je RN>RF (to je H2H). Onda primeni to na odnos NDja i RNa (8-2 u poslednjih 10 meceva, od tenditisa pa na ovamo) i dobices kod njih, 1 jako cudnu jednacinu: da je RN>RF>NDj. To je to. 1 kriterijum se koristi kad ti nesto ide u korist, a onda se obrce sve to - kad ti ne ide u korist. ;)

Pa upravo ti uzimas ono sto ti odgovara...ja koliko znam njih dvojica su odigrala mnogo vise od 10 meceva i Djokovicu ce trebati jos jedna ovakva serija od 5-0 da bi se izjednacio sa Nadalom...ako se to desi onda mozemo razgovarati na tu temu...jbt. ispade sad da se tenis igra od 2011.-e...i onda ja uzimam sta mi ide u korist.
A i u svim drugim segmentima Nadal je ispred Novaka...u GS.-ovima kao i u osvojenim mastersima.
MaGiCa je napisao/la:Za razliku od tebe, ja pisem i one postove koji sadrze vise od 4-5 recenica. Tu je negde tvoj maximum. Molio bih te da mi pronadjes neki tvoj post ovde (mozemo to i preko pp), koji sadrzi vise texta. Cisto da vidimo i te "mudrosti", posto si ti ocigledno na nekom visem nivou od mene - kad ti je sve sto ja napisem smesno. Voleo bih da vidim taj blistavi um, tj. da me oseni sila reci koje iz njega izlaze. Jbga, cenim darovitost. Ajde, izvoli. Pokazi mi tvoje kvalitetne postove.

Meni je uvijek vazniji kvalitet od kvantiteta(tako me naucila uciteljica u osnovnoj),a to ko misli da je neki nivo dovoljno pokazuje tvoja recenica od maloprije.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 03 jul 2011, 19:08, ukupno mijenjano 2 puta.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 03 jul 2011, 19:07

@ Legendo,mislim da meni i tebi vise leze one zene fudbalera :mrgreen: Ove su tanke mnogo,ova jedna ima sise ko dzivdzan kad savije kolenca :mrgreen: One "fudbalerke" su jace mnogo :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 03 jul 2011, 19:08

Bravo Nole legedo
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

28TAGOE
Kontakt:

Post Postao/la 28TAGOE » 03 jul 2011, 19:11

LEGENDO,NEMAM TRENUTNO RIJEČ ZAHVALNOSTI KOJU BI IZABRAO,IZABRAĆU ONU NAJLAKŠU,KOJA IMA TEŽINU KAKVU NEMA NI RIJEČ ZAHVALNOSTI VUKU ZA PISMO,NOVAČE PONOSNI NA TEBE!

slika
LARISSA RIQUELME!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 19:13

MaGiCa je napisao/la: Pogledaj koji glavni argument onih koji tvrde da je RN>RF (to je H2H). Onda primeni to na odnos NDja i RNa (8-2 u poslednjih 10 meceva, od tenditisa pa na ovamo) i dobices kod njih, 1 jako cudnu jednacinu: da je RN>RF>NDj. To je to. 1 kriterijum se koristi kad ti nesto ide u korist, a onda se obrce sve to - kad ti ne ide u korist. ;)
Jest kad bi se tenis pratio i kad bi se vrijeme racunalo od 2011 godine ;)
Zaboravljaš da je Nadal godinama kvasio Novaka na svim podlogama, a bogami ima i 10 GS što je za Noleta zasad naucna fantastika.
Prebrzo si poletio da sahraniš teniski Nadala, a da uzdigneš zemljaka i brata srbina u nebesa...polako ba, bice tu još borbi u kojima se Novak tek treba približiti Nadalu...pa jednog dana i da ga pretigne, možda...ali za to treba još hape i pure pojesti.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 19:18

adnan24 je napisao/la:
Pa upravo ti uzimas ono sto ti odgovara...ja koliko znam njih dvojica su odigrala mnogo vise od 10 meceva i Djokovicu ce trebati jos jedna ovakva serija od 5-0 da bi se izjednacio sa Nadalom...ako se to desi onda mozemo razgovarati na tu temu...jbt. ispade sad da se tenis igra od 2011.-e...i onda ja uzimam sta mi ide u korist.
Ne bih bas rekao da je to tako.

U rivalstvu Nadala i Federera, Nadal je oduvek bio u plusu u H2H. Taj matchup je uvek davao RNa kao pobednika, zbog specificnosti rivalstva. Nece se to mnogo promeniti ni u buducnosti. Bio bi odnos drugaciji, verovatno, da je RN uspevao da dodje do susreta sa RFom van sljake u periodu Federerovog peaka.

Sa druge strane, Djokovic u poslednje 2 godine ima tih 8-2. Na tvrdoj podlozi je uvek imao upper hand, a poceo je da dobija i na sljaci i na travi. Razumljivo - kad je dovoljno ojacao i sazreo. Nadalov plus je usled sljake (9-2 na sljaci), a van sljake on gubi sa 10-7. Toliko o tome.

Meni je uvijek vazniji kvalitet od kvantiteta(tako me naucila uciteljica u osnovnoj),a to ko misli da je neki nivo dovoljno pokazuje tvoja recenica od maloprije.

Za ovaj forum je potrebno vise od osnovne skole. Tako da jos uvek cekam neki tvoj "ozbiljan post".
Ipak se ne zavaravam. Male su sanse da ga vidim ovde. ;)

suicidesquad
Kontakt:

Post Postao/la suicidesquad » 03 jul 2011, 19:25

28TAGOE je napisao/la: LEGENDO,NEMAM TRENUTNO RIJEČ ZAHVALNOSTI KOJU BI IZABRAO,IZABRAĆU ONU NAJLAKŠU,KOJA IMA TEŽINU KAKVU NEMA NI RIJEČ ZAHVALNOSTI VUKU ZA PISMO,NOVAČE PONOSNI NA TEBE!

slika
Svi mi imamo svoje snove. No, da bi snovi postali realnost potrebno je strašno puno odlučnosti, privrženosti, odricanja, samodiscipline i truda. Snovi mogu postati stvarnost samo ako imamo hrabrosti slijediti ih! Prije 17 godina jedan dječak je imao svoj san. Slijedio ga je i postao veliki šampion. Nole bi trebao biti primjer svim budućim generacijama, pogotovo na ovim prostorima. Bravo Nole!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 19:26

Mandrak je napisao/la: Jest kad bi se tenis pratio i kad bi se vrijeme racunalo od 2011 godine ;)
U 2011oj je Djokovic okrenuo to rivalstvo u svoju korist.

Zaboravljaš da je Nadal godinama kvasio Novaka na svim podlogama, a bogami ima i 10 GS što je za Noleta zasad naucna fantastika.
Dok je bio fizicki dominantniji, jeste ga kvasio. A onda je Djokovic ojacao i tu se vidi ko zna vise o tenisu od njih dvojice.
Prebrzo si poletio da sahraniš teniski Nadala
Nikoga ja ne sahranjujem.

a da uzdigneš zemljaka i brata srbina u nebesa
...jako vo vjek milost jego, aleluja...

polako ba, bice tu još borbi u kojima se Novak tek treba približiti Nadalu
Bice pre da se Nadal mora pribliziti Novaku. Ali dobro, to su sitnice...

pa jednog dana i da ga pretigne, možda
Zavisi o kom kontekstu pricamo...
ali za to treba još hape i pure pojesti.
On ne jede ono sto ima gluten. Ne znam sta su hapa i pura. ;)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 03 jul 2011, 19:27

MaGiCa je napisao/la:Sa druge strane, Djokovic u poslednje 2 godine ima tih 8-2. Na tvrdoj podlozi je uvek imao upper hand, a poceo je da dobija i na sljaci i na travi. Razumljivo - kad je dovoljno ojacao i sazreo. Nadalov plus je usled sljake (9-2 na sljaci), a van sljake on gubi sa 10-7. Toliko o tome.

H2H je na strani Nadala,ima vise GS-ova,ima vise osvojenih mastersa...ne znam sta je vise potrebno!?

MaGiCa je napisao/la:Za ovaj forum je potrebno vise od osnovne skole. Tako da jos uvek cekam neki tvoj "ozbiljan post".
Ipak se ne zavaravam. Male su sanse da ga vidim ovde. ;)
Pa na ovo spustanje se ne bi ni osnovci nasmijali...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 jul 2011, 19:41

Ne kapiras ti nista, @adnane24.

Novak je jaci HC igrac uvek bio od Nadala na HCu. I igrom i po trofejima i po H2H.
Sada ga dobija i po sljaci i po travi.
Dakle, ovo rivalstvo je okrenuto u Djokovicevu korist.
Niko nikada nije dobio Nadala pet puta za redom i sto je jos gore po Nadala - ne vidi se kraj tome.
To ne znaci da ce Djokovic da uzme vise GS turnira od Nadala ili da zavrsi karijeru sa vecim brojem ukupnih turnira, ali znaci da je Djokovic vol.2 bolji igrac od bilo kakvog Nadala - jer se svi slazu da je ovo najbolje izdanje Nadala. Jbga, ima neko ko je bolji od njega trenutno.

Vi svi mesate ovde dostignuca u karijeri sa trenutnom igrom. To nije isto. 8-)

28TAGOE
Kontakt:

Post Postao/la 28TAGOE » 03 jul 2011, 19:46

Vi svi mesate ovde dostignuca u karijeri sa trenutnom igrom. To nije isto.
Ne želim se petljat u vaše diskusije,na ovaj svečani dan,dan slavlja,ali definitivno što reče Magica ovo je ključ svega,dakle to što Djoković radi ove godine nikada niko nije radio,dakle ma ko ga ne gotivio to mora priznat,to ne kažem ja to kaže svjetska javnost,Mekinro,Sampras,Agasi.
LARISSA RIQUELME!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 19:47

MaGiCa je napisao/la:Ne kapiras ti nista, @adnane24.

Novak je jaci HC igrac uvek bio od Nadala na HCu. I igrom i po trofejima i po H2H.
Sada ga dobija i po sljaci i po travi.
Dakle, ovo rivalstvo je okrenuto u Djokovicevu korist.
Niko nikada nije dobio Nadala pet puta za redom i sto je jos gore po Nadala - ne vidi se kraj tome.
To ne znaci da ce Djokovic da uzme vise GS turnira od Nadala ili da zavrsi karijeru sa vecim brojem ukupnih turnira, ali znaci da je Djokovic vol.2 bolji igrac od bilo kakvog Nadala - jer se svi slazu da je ovo najbolje izdanje Nadala. Jbga, ima neko ko je bolji od njega trenutno.

Vi svi mesate ovde dostignuca u karijeri sa trenutnom igrom. To nije isto. 8-)
Pošteno govoreci, Novak nije nikakav rival Nadalu, niti je kad bio... možda jednog dana postane ali pitanje je , zato i kažem Možda....dobija trenutno jer je Nadal u groznoj formi ,a Novak u životnoj...zato i jeste trenutno br.1
Za ovo boldirano, grohotom se smijem :lol: :lol: ovo danas je bilo najgore izdanje Nadala u jednom finalu, toga je i on sam svijestan kao i citave ove godine.

28TAGOE
Kontakt:

Post Postao/la 28TAGOE » 03 jul 2011, 19:52

Pošteno govoreci, Novak nije nikakav rival Nadalu, niti je kad bio... možda jednog dana postane ali pitanje je , zato i kažem Možda....dobija trenutno jer je Nadal u groznoj formi ,a Novak u životnoj...zato i jeste trenutno br.1
Za ovo boldirano, grohotom se smijem ovo danas je bilo najgore izdanje Nadala u jednom finalu, toga je i on sam svijestan kao i citave ove godine
Nisam mislio ulazit u diskusiju,al ovo me pravo ujede! Dakle smješan si stav zauzeo,pa makar ni televizor u kući nemao.Nadal je u groznoj formi cijelu godinu,Nadal kad god izgubi u lošoj formi,zar je teško reći da je Novak tata trenutno i za rang ispred svih,gledaš li ti uopšte teniske mečeve,ili na osnovu teleteksta pratiš rezultate? Nadal nije stagnirao,dakle on igra onako kako najbolje može,ali je dobio čovjeka,Novaka koji posjeduje veći kvalitet,ne snagu,jer tu je Nadal i dalje no1,al Novak je dobio na snazi,bez obzira na to,kvalitet presudjuje ne bombe iz desnice.
A o svemu ostalom ne bih,jer kao što već rekoh svak ko kaže da je Nadal bolji ili imao loš dan nema pojma o tenisu.
LARISSA RIQUELME!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 jul 2011, 19:53

Rafa reče: "Izgubio sam samo od jednog čovjeka ove godine. To dovoljno govori o Novaku." Pustite tu priču da Novak nije nikakav rival Rafi. Naravno da jeste. Sad, naravno da se oni još ne mogu porediti po broju osvojenih GS-ova, al' sigurno da i sam Rafa zna ko je čovjek ko mu naprosto NE LEŽI. To nije ni Federer ni Murray nit' Del Potro. To je upravo Novak. Pobogu, čovjek ga je dobio 5 puta.

Rafa sad upravo govori zašto ne može pobijediti Novaka. Slobodno prebacite na B92 i slušajte šta majstor svog zanata govori (pišem o Nadalu). "Đoković je u najboljem trenutku svoje karijere, ja sam u jednom od najboljih trenutaka svoje karijere. No to nije dovoljno dobro da ga pobijedim." Da, nije mu on nikakav rival. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 03 jul 2011, 19:53

Cestitke Novaku na prvom naslovu u Londonu...

@Magica, ne bih bas rekao da je ovo najbolja igra Rafe Nadala. Po meni, njegova najbolja igra je bila u 2008. godini, a sto se tice Novaka, tu je sve jasno. Ovo je njegova godina i ovom pobjedom na Wibledonu je, vjerovatno, uzeo i konacnu jedinicu za ovu godinu. Tesko da je moze izgubiti do kraja godine...
Joint_fc

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 03 jul 2011, 19:56

ma i ko ga voli i koga ne voli jednostavno treba ustat i skinut mu kapu...pokazao je da je fakat No 1 u svjetu tenisa trenutno...Bice zeznuto naredne sezone braniti silne bodove...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 03 jul 2011, 19:58

28TAGOE je napisao/la:
Za ovo boldirano, grohotom se smijem ovo danas je bilo najgore izdanje Nadala u jednom finalu, toga je i on sam svijestan kao i citave ove godine
Nisam mislio ulazit u diskusiju,al ovo me pravo ujede! Dakle smješan si stav zauzeo,pa makar ni televizor u kući nemao.Nadal je u groznoj formi cijelu godinu,Nadal kad god izgubi u lošoj formi,zar je teško reći da je Novak tata trenutno i za rang ispred svih,gledaš li ti uopšte teniske mečeve,ili na osnovu teleteksta pratiš rezultate? Nadal nije stagnirao,dakle on igra onako kako najbolje može,ali je dobio čovjeka,Novaka koji posjeduje veći kvalitet,ne snagu,jer tu je Nadal i dalje no1,al Novak je dobio na snazi,bez obzira na to,kvalitet presudjuje ne bombe iz desnice.
A o svemu ostalom ne bih,jer kao što već rekoh svak ko kaže da je Nadal bolji ili imao loš dan nema pojma o tenisu.
OK, poštujem što je prvi ali to je trenutno, kad bude imao kontinuitet onda možemo pricati o TATAMA, kontaš.
Kad bude (kao Nadal) osvojio Olimpijadu, US Open, French Open - onda ga možemo smatrati nekim rivalom Nadalu i nazivati ga tatom tu i tamo...ovako, daleko je sunce što kaže Dobrica Cosic ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.