NK Bratstvo Gračanica
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Bratstvo Gračanica
Da li neko zna ko je prvi na tabeli Prve lige FBIH, bez primljenog gola u tri odigrana kola, i jedina neporazena ekipa, i pored dvije gostujuce utakmice ?
-
- Kontakt:
Bratstvo prijatelju ,Bratstvomiddo01 je napisao/la:Da li neko zna ko je prvi na tabeli Prve lige FBIH, bez primljenog gola u tri odigrana kola, i jedina neporazena ekipa, i pored dvije gostujuce utakmice ?

Sada opet ispuniti trebine stadiona Luke kao i protiv Slobode, te pomoći igračima i stručnom stožeru
da potvrde bodove iz Bugojna i ostanu prvi na tabeli

-
- Kontakt:
Slobodanpad1945 je napisao/la:Bratstvo prijatelju ,Bratstvomiddo01 je napisao/la:Da li neko zna ko je prvi na tabeli Prve lige FBIH, bez primljenog gola u tri odigrana kola, i jedina neporazena ekipa, i pored dvije gostujuce utakmice ?![]()
Sada opet ispuniti trebine stadiona Luke kao i protiv Slobode, te pomoći igračima i stručnom stožeru
da potvrde bodove iz Bugojna i ostanu prvi na tabeli
Ali valja to care ispuniti da dodje svijet,i ono protiv slobode onoliko sto je došlo,došlo je radi tog da se naslađuje u slučaju poraza bratstva to ti garantujem,e sad da nas vidimo kakvi smo, fudbaleri u ovom trenutku su svoje odradili
3 utakmice 7 bodova bez primljenog gola,da li se može ko sjetiti takvog starta Bratstva,e sad ćemo vidit koliko će nas doći podražati ovo novo Bratstvo koje donese bodove gdje neki i ne sanjaju,zato pred nama je pa ćemo vidit ja mislim da neće biti toliko jer neće ljudi doći od zavidluka,naravno docemo mi iskreni navijači koji volimo bratstvo ali me bas interesuje posjeta ali zavidluk je čudo,VOLIO BI DA GRIJEŠŠIM!!!!
Bratstvo nastavlja sa sigurnim igrama iz druge polovine prošle sezone. Najbolja odbrana, jedan od najboljih golmana, uigran vezni red i dobar napad (samo dobar bez Mujkića, sa njim odličan).
Protiv Krajine očekujem tri boda a igra može zavisiti od mnogih faktora. Može to ispasti extra tekma i puno golova a može opet biti 1:0. Kako god, samo pobjeda dolazi u obzir.
Protiv Krajine očekujem tri boda a igra može zavisiti od mnogih faktora. Može to ispasti extra tekma i puno golova a može opet biti 1:0. Kako god, samo pobjeda dolazi u obzir.
Undici stelle - ACM 1899
-
- Kontakt:
Bratstvo je sa pobjedom u Bugojnu ostalo jedina neporažena ekipa u ligi nakon 3 odigrana kola, a također i jedina ekipa koja još nije primila gol. Istina, puleni trenera Nusreta Muslimovića ne iskazuju prošlosezonsku efikasnost, jer su u 3 utakmice postigli samo 2 gola, ali i oni su bili dovoljni za dvije pobjede.
Problem efikasnosti mogao bi potrajati jer je najbollji strijelac i najbolji igrač lige prošle godine, napadač Jasmin Mujkić dobio 4 utakmice suspenzije zbog nemilih sscena na utakmici sa Slobodom, tako da ga neće biti do 7. kola i gostovanja u Goraždu.
Bratstvo je odlično ušlo u novu sezonu, tačno tamo gdje su stali na kraju prošle, sa sigurnom igrom kod kuće i bodovima sa strane.
Evo ostalih rezultata 3. kola:
FK Krajina - FK Goražde 3:2
FK Rudar K. - NK Troglav 2:0
NK Krajišnik - FK Budućnost 0:1
NK Iskra - NK Bratstvo 0:1
FK Sloboda - NK Bosna V. 2:0
NK Vitez - NK Čapljina 4:0
HNK Branitelj - NK Jedinstvo 2:1
FK Radnički - NK Podgrmeč 0:0
Na tabeli je stanje sljedeće:
1. Bratstvo 3 2 1 0 7
2. Vitez 3 2 0 1 6
3. FK Sloboda 3 2 0 1 6
4. Jedinstvo 3 2 0 1 6
5. Krajina 3 2 0 1 6
6. Branitelj 3 2 0 1 6
7. Rudar K. 3 2 0 1 6
8. Budućnost 3 2 0 1 6
9. Podgrmeč 3 1 1 1 4
10. Iskra 3 1 0 2 3
11. Čapljina 3 1 0 2 3
12. Troglav 3 1 0 2 3
13. Goražde 3 1 0 2 3
14. Bosna 3 1 0 2 3
15. Radnički 3 0 2 1 2
16. Krajišnik 3 0 0 3 0
U narednom kolu ekipa Bratstva na domaćem terenu dočekuje Krajinu. Podsjećamo da su prošle sezone domaćini ispratili Krajinu sa 3 gola u mreži, a kako su gosti ove sezone dosta slabiji od prošle, sve osim nove sigurne pobjede Bratstva bilo bi veliko iznenađenje.
Nakon Krajine slijedi gostovanje kod posljednjeplasiranog Krajišnika, gdje bi Bratstvo moglo i trebalo do novih bodova a onda u 6. kolu novo veliko iskušenje na domaćem terenu u derbiju protiv Budućnosti iz Banovića.
BKC Gračanica
Problem efikasnosti mogao bi potrajati jer je najbollji strijelac i najbolji igrač lige prošle godine, napadač Jasmin Mujkić dobio 4 utakmice suspenzije zbog nemilih sscena na utakmici sa Slobodom, tako da ga neće biti do 7. kola i gostovanja u Goraždu.
Bratstvo je odlično ušlo u novu sezonu, tačno tamo gdje su stali na kraju prošle, sa sigurnom igrom kod kuće i bodovima sa strane.
Evo ostalih rezultata 3. kola:
FK Krajina - FK Goražde 3:2
FK Rudar K. - NK Troglav 2:0
NK Krajišnik - FK Budućnost 0:1
NK Iskra - NK Bratstvo 0:1
FK Sloboda - NK Bosna V. 2:0
NK Vitez - NK Čapljina 4:0
HNK Branitelj - NK Jedinstvo 2:1
FK Radnički - NK Podgrmeč 0:0
Na tabeli je stanje sljedeće:
1. Bratstvo 3 2 1 0 7
2. Vitez 3 2 0 1 6
3. FK Sloboda 3 2 0 1 6
4. Jedinstvo 3 2 0 1 6
5. Krajina 3 2 0 1 6
6. Branitelj 3 2 0 1 6
7. Rudar K. 3 2 0 1 6
8. Budućnost 3 2 0 1 6
9. Podgrmeč 3 1 1 1 4
10. Iskra 3 1 0 2 3
11. Čapljina 3 1 0 2 3
12. Troglav 3 1 0 2 3
13. Goražde 3 1 0 2 3
14. Bosna 3 1 0 2 3
15. Radnički 3 0 2 1 2
16. Krajišnik 3 0 0 3 0
U narednom kolu ekipa Bratstva na domaćem terenu dočekuje Krajinu. Podsjećamo da su prošle sezone domaćini ispratili Krajinu sa 3 gola u mreži, a kako su gosti ove sezone dosta slabiji od prošle, sve osim nove sigurne pobjede Bratstva bilo bi veliko iznenađenje.
Nakon Krajine slijedi gostovanje kod posljednjeplasiranog Krajišnika, gdje bi Bratstvo moglo i trebalo do novih bodova a onda u 6. kolu novo veliko iskušenje na domaćem terenu u derbiju protiv Budućnosti iz Banovića.
BKC Gračanica
-
- Kontakt:
Da se razumijemo !
Koje su ambicije Bratstva u narednoj sezoni?
- Idemo na Premijer ligu BiH. Vidjeli smo u protekloj sezoni da možemo, i sada nam je krivo što od početka nismo igrali kao na kraju kada smo i mogli stići Gradinu. Naredne sezone od prvog kola ćemo krenuti na viši rang takmičenja.
Koje su ambicije Bratstva u narednoj sezoni?
- Idemo na Premijer ligu BiH. Vidjeli smo u protekloj sezoni da možemo, i sada nam je krivo što od početka nismo igrali kao na kraju kada smo i mogli stići Gradinu. Naredne sezone od prvog kola ćemo krenuti na viši rang takmičenja.
Raja jesmo spremni da docekamo Krajinu i potvrdimo 1.mjesto.
Subota
SVI NA LUKE
Subota
SVI NA LUKE
Prva liga , druga treca ljubav prema tebi sve je veca
naravno da jesmo.....šta mislite koje bi stastav mogao istčati????green je napisao/la:Raja jesmo spremni da docekamo Krajinu i potvrdimo 1.mjesto.
Subota
SVI NA LUKE
Bratstvo do groba....
-
- Kontakt:
Treba dati igračima podršku, uvjeren sam da će nakon pobjede u Bugojnu biti dosta ljudiElWeddo23 je napisao/la:naravno da jesmo.....šta mislite koje bi stastav mogao istčati????green je napisao/la:Raja jesmo spremni da docekamo Krajinu i potvrdimo 1.mjesto.
Subota
SVI NA LUKE

Što se tiče sastava Bratstva moje mišljenje je da bi to trebalo izgledati ovako;
Golman:Elbis Šabić
Odbrana:Aleksandar Pantić,Nermin Kadić,Edin Suša,Nenad Timkov
Sredina:Mirza Rizvanović,Husejn Mevkić,Kerim Kadrić i onda dva ofanzivna veznjaka:
Armin Mahović(U-21)ili Kenan Hafizović(U-21),Moussa Diabang naš junak u Bugojnu

Napad:Nema našeg Jasmina Mujkića, pa bi trebao započeti Ibrahim Husejnović(17 godina), zbog toga što moraju
startati 2 igrača iz (U-21), vjerujem kako će on odigrati 30-45 minuta pa bi trebao ući Alen Šako.
NAPRIJED BRATSTVO !!!

-
- Kontakt:
DobrodošaoNKB je napisao/la:Stigo jos jedan clan u znak podrske<3 NK BRATSTVO <3
![]()
![]()

-
- Kontakt:
Po meni koji bi trebao sastav izaći u subotu nekako ovako a i ne može bolje još da ima Mujka to je to:
Golman: Elbis Šabić ( u ova 3 kola odično siguran)
Zadnja linija: Rizvanović,Šuša,Kadić,Pantić (mnoge premierligaške ekipe nam zavide na ova 4 odbrambena igrača,pošto sam često na putu po Bih,pa tako čujem,a i sami pokazuju to,jer ne primiti gola u Lukavcu,kuci protiv slobode i u Bugojnu nije to slučajno,svaka čast momci samo nastavite tako)
Vezni red: Kadrić,Mevkić,Timkov,Mahović21 ( takodje momci odigrali 3 utakmice za 10,od njih lično očekujem još bolje partije)
Napad: Mousa Diabang i Šako ( mogu to odigrat ova dvojica)
Sa pristupom kao protiv Iskre i Slobode ne vjerujem da se Krajina može provući manje od 3 gola,opet lopta je okrrugla svašta se može destiti,već na nama je da dođemo da podržimo momke u što većem broju jer stvarno su zaslužili!!!!!!
SVI NA LUKE UTAKMICA POČINJE U 17 SATI...........SRETNO BRATSTVO!!!!!!!!!!!
Golman: Elbis Šabić ( u ova 3 kola odično siguran)
Zadnja linija: Rizvanović,Šuša,Kadić,Pantić (mnoge premierligaške ekipe nam zavide na ova 4 odbrambena igrača,pošto sam često na putu po Bih,pa tako čujem,a i sami pokazuju to,jer ne primiti gola u Lukavcu,kuci protiv slobode i u Bugojnu nije to slučajno,svaka čast momci samo nastavite tako)
Vezni red: Kadrić,Mevkić,Timkov,Mahović21 ( takodje momci odigrali 3 utakmice za 10,od njih lično očekujem još bolje partije)
Napad: Mousa Diabang i Šako ( mogu to odigrat ova dvojica)
Sa pristupom kao protiv Iskre i Slobode ne vjerujem da se Krajina može provući manje od 3 gola,opet lopta je okrrugla svašta se može destiti,već na nama je da dođemo da podržimo momke u što većem broju jer stvarno su zaslužili!!!!!!
SVI NA LUKE UTAKMICA POČINJE U 17 SATI...........SRETNO BRATSTVO!!!!!!!!!!!
Ja mislim da bi moglo biti ovako :
Golman: Šabić (briljantan, izgleda da je malo i smrsao, dugo ga nisam vidio sigurnijeg, duplo bolji nego prosle godine)
Lijevi bek: Pantić (legenda, sjajno odigrao protiv Slobode, u njega nikada ne treba sumnjati, uvijek daje 100%)
Stoperi: Kadić i Šuša (standardno odlično, fantastično se dopunjavaju)
Desni bek: Rizvanović (odusevio me protiv slobode, nevjerovatna brzina + dobra tehnika, vidi se da je igrač za premjer lige)
Vezni red: Kadrić, Mevkić(Timkov), Muslimović(Diabang), Mahović (fantastična vezna linija, sigurno među 3 u ovoj ligi)
Napad: Kenan Hafizović (zbog U-21) i Alen Šako(Đukanović) (koga nema, bez njega se mora, valjda ce proraditi u subotu, ovo im je prilika da se dokazu sada kad nema Mujke)
Golman: Šabić (briljantan, izgleda da je malo i smrsao, dugo ga nisam vidio sigurnijeg, duplo bolji nego prosle godine)
Lijevi bek: Pantić (legenda, sjajno odigrao protiv Slobode, u njega nikada ne treba sumnjati, uvijek daje 100%)
Desni bek: Rizvanović (odusevio me protiv slobode, nevjerovatna brzina + dobra tehnika, vidi se da je igrač za premjer lige)
Vezni red: Kadrić, Mevkić(Timkov), Muslimović(Diabang), Mahović (fantastična vezna linija, sigurno među 3 u ovoj ligi)
Napad: Kenan Hafizović (zbog U-21) i Alen Šako(Đukanović) (koga nema, bez njega se mora, valjda ce proraditi u subotu, ovo im je prilika da se dokazu sada kad nema Mujke)
Bratstvo do groba....
-
- Kontakt:
Zaista je Rizvanović odlično pojačanje za našu ekipu.ElWeddo23 je napisao/la:Ja mislim da bi moglo biti ovako :
Protiv Slobode jedan od najboljih igrača, čak sam ga eto zbog njegove nevjerovatne brzine i spremnosti stavio
u vezni red iako je igrao desnog bočnog

Inače,koliko igrača iz (U-21) mora startati utakmicu ?
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Šta je sa Efendićem ? Da nije neka povreda u pitanju ? Nije ga bilo u sastavu u prva tri kola, čini mi se...
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
-
- Kontakt:
Ušao je protiv Iskre posljednjih 15 minuta susreta umjesto Mahovića.Patrice_Evra_3 je napisao/la:Šta je sa Efendićem ? Da nije neka povreda u pitanju ? Nije ga bilo u sastavu u prva tri kola, čini mi se...
Efendić je mlad i perspektivan igrač tako da je pred njim svijetla budućnost,
nadam se u dresu Bratstva

- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
On je ekstra igrač, njega treba zadržati. Igr'o je i za mladu reprezentaciju.Slobodanpad1945 je napisao/la:Ušao je protiv Iskre posljednjih 15 minuta susreta umjesto Mahovića.Patrice_Evra_3 je napisao/la:Šta je sa Efendićem ? Da nije neka povreda u pitanju ? Nije ga bilo u sastavu u prva tri kola, čini mi se...
nadam se u dresu Bratstva

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
Mislim da bi Rizvanović bio puno bolji u veznom redu, pošto mi je više ofanzivno nego defanzivno orjentisan...Ja mislim da mora jedan U-21 igrač startat....
Bratstvo do groba....
-
- Kontakt:
Sada sam pogledao Samir Efendić rođen je 10.05.1991, što znači da mu je nastala 22 godina,Patrice_Evra_3 je napisao/la:On je ekstra igrač, njega treba zadržati. Igr'o je i za mladu reprezentaciju.Slobodanpad1945 je napisao/la:Ušao je protiv Iskre posljednjih 15 minuta susreta umjesto Mahovića.Patrice_Evra_3 je napisao/la:Šta je sa Efendićem ? Da nije neka povreda u pitanju ? Nije ga bilo u sastavu u prva tri kola, čini mi se...
nadam se u dresu BratstvaČudi me da njega ne koristi kao jednog od U-21 igrača. Jest da Rizvanović drži njegovu poziciju sad, ali mog'o bi jednog od njih dvojice prekomandovati u vezni red.
a Armin Mahović(kojeg je kasnije zamijenio Samir) je rođen 28.11.1991

Vjerujem da će uprava htjeti zadržati Efendića,to je kao što sam napisao vrlo zahvalan i perspektivan igrač.
Što se tiče Rizvanovića mislim da je vrhunski igrač za ove lige, može igrati na svim pozicijama, meni lično jedan od
najboljih protiv Slobode.
Da pojasnim, moraju dva igrača do 21 startati i jedan biti na klupi, znači ukupno 3 a minimalno 2 moraju biti u početnom sastavu. Što se tiče Efendića i on je do 21., ove sezone u tu kategoriju spadaju igrači rođeni 01.01.1991 i mlađi, bez obzira da li su tokom sezone napunili 22.Slobodanpad1945 je napisao/la:Sada sam pogledao Samir Efendić rođen je 10.05.1991, što znači da mu je nastala 22 godina,Patrice_Evra_3 je napisao/la:On je ekstra igrač, njega treba zadržati. Igr'o je i za mladu reprezentaciju.Slobodanpad1945 je napisao/la:
Ušao je protiv Iskre posljednjih 15 minuta susreta umjesto Mahovića.
nadam se u dresu BratstvaČudi me da njega ne koristi kao jednog od U-21 igrača. Jest da Rizvanović drži njegovu poziciju sad, ali mog'o bi jednog od njih dvojice prekomandovati u vezni red.
a Armin Mahović(kojeg je kasnije zamijenio Samir) je rođen 28.11.1991(vjerovatno je to i razlog)
Vjerujem da će uprava htjeti zadržati Efendića,to je kao što sam napisao vrlo zahvalan i perspektivan igrač.
Što se tiče Rizvanovića mislim da je vrhunski igrač za ove lige, može igrati na svim pozicijama, meni lično jedan od
najboljih protiv Slobode.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.