EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2011, 13:44

Zadovoljan u reprezentaciji Turske

Emir Preldžić: Primili su me kao da sam u ekipi godinama

Novo ime košarkaške reprezentacije Turske, 23-godišnji Emir Preldžić, donio je svjež duh u ovu nacionalnu selekciju.

Na treningu ekipe, koja se priprema za Eurobasket u septembru, ovaj 2,06 metara visoki Zeničanin je imao samo riječi hvale.

"Svi se prema meni lijepo ponašaju, kao da sam u ekipi godinama, a ne tek nekoliko mjeseci", izjavio je Preldžić za novinsku agenciju Anatolia. "Zasad je sve dobro i ako se tako nastavi na Eurobasketu možemo napraviti dobar rezultat".

Igrač Fenerbahče Ulkera nedavno je bio u centru pažnje naših i turskih medija dok je razmatrao za koju državnu selekciju će zaigrati. Na kraju je njegova odluka pala na Tursku.

Turska će igrati u okviru Spor Toto svjetskog kupa, pripremnog turnira koji u četvrtak počinje u Izmiru. Na turniru učestvuju i selekcije Srbije, Njemačke i Ukrajine.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 avg 2011, 16:17

neno#4 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ma i kad ih krene ,nemože njih sve trojicu ići ,može da jedan da puno ,jedan petnestak poena ,treći slab da bude ,nema šanse da sve trojica mogu odjednom postići 25+ poena u meču ;)
Redzo Bekto na telefonu, cujemo li se :lol: :lol: :lol:
Upravu je legenda, covjek ocigledno poznaje elementarno znanje o ovoj igri..

Razmjenjujuci misljenja sa mnom, u dogledno vrijeme cemo ga skockati u solidnog poznavaoca :lol: :lol:
Nego, veceras pisemo na temi o repki :D :D :D
Imao sam jutros obaveza, tako da sinoc nista...

Poslije fudbala naravno..

Čujemo se :lol: :lol:
pa uvijek sam važio za najvećeg stručnjaka na ovom pdf poslije tebe :P :P

A sad za Dylana i tebe o ovoj Italiji ,pratiću ih sad na ovom turniru pa ću vam prenjeti svoje utiske ,ali mogu vam reći ovako ,oni nemaju šansi za neki veći uspjeh ,proći mogu grupu i to je to.
Jednostavno Barniani,Galinari ,Belineli ,nema šanse da mogu zajedno igrati dobro ,to su NBA zvijezde koje će htjeti da su glavni i po običaju od tog nema ništa ,sve trojica će htjeti puno lopti i tražiće da puno šutaju,a nema šanse da će se oni podrediti kolektivu ,gledo sam ja Talijane u kvalifikacijama sa Crnogorcima i Izraelom i nisu ništa pokazali ,ekipa jaka po imenima ,ali nema tu tima ni na vidiku .A nisu im ni rezerve bog zna kake ;)

neno ko im je sad selektor :?:
i kako se zvao onaj što je prije igrao za njih odavde neki našeg porijekla :?:
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 11 avg 2011, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 avg 2011, 16:22

Legendo,jesi ti to upravo Masimo Buleria nazvao NBA zvjezdicom :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 avg 2011, 16:33

Dylan Dog je napisao/la:Legendo,jesi ti to upravo Masimo Buleria nazvao NBA zvjezdicom :mrgreen:
Ispravio sam jbg ,ja kad pomislim na italijansku košarku odma mi naumpadnu Masimo Buleri i Gianluka Basile ,Denis Marconato,Soragna ,Galanda ona jaka talijanska generacija sa početka ovog stoljeća kad su osvajali medalje na prvenstvima Francuska 99,Švedska 2003,Atina 2004 (srebro na olimpijadi) ;)

Ove nove nešto bogzna šta i ne pratim ,a nisu ni jaki kao nekad ,kao što su bili pod palicom prvo Boše pa kasnije Recalcatia ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 avg 2011, 16:37

Ja iz nekog razloga nikad nisam volio Bazilea,uvijek sam ga smatrao precjenjenim :mrgreen:

A od ovih novih najvise ocekujem od Belienlia,imam osjecaj da ce biti sjajan na prvenstvu,premda je on zapravo najmanja riba u ovom NBA trojcu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2011, 16:41

Al' ste se raspisali :lol: :lol: :lol:
Cak stavise Legenda me svakim novim danom iznenadi, jer ipak i zna ponesto :D :D
Selektor im je Simone Pjanigani. Kad si mislio sa nasih prostora Gregor Fucka.

Imali su oni tih godina fenomenalnu repku bez ikakve sumnje. Ja se sjetim kada su nas dobili u Svedskoj, Huka ukenjao utakmicu, imali smo ih, ali bacanja masio, a poslije su otisli do treceg mjesta. Sjetim se Atine, kada su dobili Litvaniju, fenomenalna predstava Masima Bulerija. Mada ih je tada Macijauskas napunio u prvom poluvremenu sa 20+ poena, ali nije imao s njim vise ko da igra. Nazalost. Jer su Litvanci igrali najbolje na tom turniru.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 avg 2011, 16:53

neno#4 je napisao/la:Al' ste se raspisali :lol: :lol: :lol:
Cak stavise Legenda me svakim novim danom iznenadi, jer ipak i zna ponesto :D :D

Imali su oni tih godina fenomenalnu repku bez ikakve sumnje. Ja se sjetim kada su nas dobili u Svedskoj, Huka ukenjao utakmicu, imali smo ih, ali bacanja masio, a poslije su otisli do treceg mjesta. Sjetim se Atine, kada su dobili Litvaniju, fenomenalna predstava Masima Bulerija. Mada ih je tada Macijauskas napunio u prvom poluvremenu sa 20+ poena, ali nije imao s njim vise ko da igra. Nazalost. Jer su Litvanci igrali najbolje na tom turniru.
Još je jedan bio sa naših prostora ,sa pravim prezimenom sa ovih prostora srbin neki :roll:
Jel u Švedskoj kad smo ih imali čitavu utakmicu i trebali da dobijemo ,Huka zasro sve pred kraj naš pad u zadnjoj četvrtini po običaju jelde Huka ide tri puta na slobodna i sve maši ,ono svi se čude naš kapiten i tako nas uništi (jesi na to mislio)jel ono tad bio selektor Draško Prodanović u ekipi igrali Huka ,Mršić ,Keno dao onaj koš kao Kecman protiv Cibone (nešto slično),Kovačević,Mujezinović ,Lerić,Ovčina,Bariša ,i bio je onaj jedan ćelavi u ekipi pa sam moro provjeriti kako se zove nosio broj osam ,dobro se sjećam zvao se Želimir Stevanović

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 avg 2011, 16:59

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Al' ste se raspisali :lol: :lol: :lol:

Još je jedan bio sa naših prostora ,sa pravim prezimenom sa ovih prostora srbin neki :roll:
Jel u Švedskoj kad smo ih imali čitavu utakmicu i trebali da dobijemo ,Huka zasro sve pred kraj naš pad u zadnjoj četvrtini po običaju jelde Huka ide tri puta na slobodna i sve maši ,ono svi se čude naš kapiten i tako nas uništi (jesi na to mislio)jel ono tad bio selektor Draško Prodanović u ekipi igrali Huka ,Mršić ,Keno dao onaj koš kao Kecman protiv Cibone (nešto slično),Kovačević,Mujezinović ,Lerić,Ovčina,Bariša ,i bio je onaj jedan ćelavi u ekipi pa sam moro provjeriti kako se zove nosio broj osam ,dobro se sjećam zvao se Želimir Stevanović
Siguran sam da mislis na Radulovica! ;)

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 avg 2011, 17:03

http://gickosport.****/" onclick="window.open(this.href);return false;

evo link ako neko zeli gledati njemacka-srbija sa turnira u izmiru. ovo je jos uvijek "polovna" njemacka posto kaman i novicki jos nisu poceli igrati utakmice.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2011, 17:27

neno#4 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Ma i kad ih krene ,nemože njih sve trojicu ići ,može da jedan da puno ,jedan petnestak poena ,treći slab da bude ,nema šanse da sve trojica mogu odjednom postići 25+ poena u meču ;)
Redzo Bekto na telefonu, cujemo li se :lol: :lol: :lol:
Upravu je legenda, covjek ocigledno poznaje elementarno znanje o ovoj igri..

Razmjenjujuci misljenja sa mnom, u dogledno vrijeme cemo ga skockati u solidnog poznavaoca :lol: :lol:
Nego, veceras pisemo na temi o repki :D :D :D
Imao sam jutros obaveza, tako da sinoc nista...

Poslije fudbala naravno..

Čujemo se :lol: :lol:
pa uvijek sam važio za najvećeg stručnjaka na ovom pdf poslije tebe :P :P

A sad za Dylana i tebe o ovoj Italiji ,pratiću ih sad na ovom turniru pa ću vam prenjeti svoje utiske ,ali mogu vam reći ovako ,oni nemaju šansi za neki veći uspjeh ,proći mogu grupu i to je to.
Jednostavno Barniani,Galinari ,Belineli ,nema šanse da mogu zajedno igrati dobro ,to su NBA zvijezde koje će htjeti da su glavni i po običaju od tog nema ništa ,sve trojica će htjeti puno lopti i tražiće da puno šutaju,a nema šanse da će se oni podrediti kolektivu ,gledo sam ja Talijane u kvalifikacijama sa Crnogorcima i Izraelom i nisu ništa pokazali ,ekipa jaka po imenima ,ali nema tu tima ni na vidiku .A nisu im ni rezerve bog zna kake ;)

neno ko im je sad selektor :?:
i kako se zvao onaj što je prije igrao za njih odavde neki našeg porijekla :?:

nikola radulović,iz hrvatske

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2011, 18:19

Izraelci u Litvi bez Casspija?

Na jučerašnjem treningu ozljedio se krilni igrač izraelske reprezentacije Omri Casspi.

23-godišnje krilo Izraela i Cleveland Cavaliersa Omri Casspi na treningu je ozlijedio koljeno, te je njegov nastup na EP u Litvi ozbiljno došao u pitanje. Tijekom sljedeća dva tjedna igrač će odlaziti na fizikalne terapije, no teško je predvidjeti koliko će zaista biti spreman da zaigra na europskoj smotri.

Casspi je prije dvije godine otišao iz Maccabija i zaigravši za Sacramento postao prvi izraelski igrač u najjačoj ligi svijeta. Krajem lipnja postao je član Cleveland Cavaliersa.

Izraelci će u Litvi igrati u skupini B s Italijom, Francuskom, Letonijom, Njemačkom i Srbijom.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 11 avg 2011, 18:20

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:Izraelci u Litvi bez Casspija?

Na jučerašnjem treningu ozljedio se krilni igrač izraelske reprezentacije Omri Casspi.

23-godišnje krilo Izraela i Cleveland Cavaliersa Omri Casspi na treningu je ozlijedio koljeno, te je njegov nastup na EP u Litvi ozbiljno došao u pitanje. Tijekom sljedeća dva tjedna igrač će odlaziti na fizikalne terapije, no teško je predvidjeti koliko će zaista biti spreman da zaigra na europskoj smotri.

Casspi je prije dvije godine otišao iz Maccabija i zaigravši za Sacramento postao prvi izraelski igrač u najjačoj ligi svijeta. Krajem lipnja postao je član Cleveland Cavaliersa.

Izraelci će u Litvi igrati u skupini B s Italijom, Francuskom, Letonijom, Njemačkom i Srbijom.

Je jaka ova grupa
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2011, 18:33

The Game je napisao/la:http://gickosport.****/

evo link ako neko zeli gledati njemacka-srbija sa turnira u izmiru. ovo je jos uvijek "polovna" njemacka posto kaman i novicki jos nisu poceli igrati utakmice.

ima prenos i na RTS 2

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 11 avg 2011, 19:02

njemačka pobijedila srbiju 59 - 58,njemci igrali bez novickog i kamana,srbijanci bez taodosića i krstića

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 11 avg 2011, 20:00

Doktor košarke Duda Ivković, ne samo da zna kako se pobeđuje već i kako se gube utakmice. Na 2 min do kraja
izvede centra Marjanovića i igra sa 2 četvorke, i naravno Nemci od - 5 dođu do pobede, Ivković se porazom pobrine da momci ne polete posle 3 pobede u Ljubljani, a selektor nemaca Baurmean nije imao šta da vidi, Duda sakrio sve karte.
I think I'm a pussy one.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 11 avg 2011, 21:42

A za Njemacku nije igrao trenutno ponajbolji igrac na svijetu.

Dirk Nowitzki.

Ostalo je samo ime.....

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 11 avg 2011, 22:47

Meni je čak drago što su uzgubili ovaj meč...sve je to dio Dudine taktike..Sve će dosta bolje izgledati onda kada bude trebalo..i sa Novickim pobjedićemo Njemce na EP.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 12 avg 2011, 00:46

Slazem se. Mada nije Njemacka za potcijeniti. Novickog ovdje niko nece moci cuvati. Cak ni Ibaka. On je na ovom EP svijet za sebe. Ocekujem monstruozne partije. Ali slazem se da imaju vrlo male sanse protiv Dude. Jer njegova najveca je prednost to sto ga visokokvalitetni igrac ili dva ne mogu dobiti sami. Kolektiv uvijek pobjedjuje. Mada kada je Novicki u pitanju sve je moguce. Svi su ocekivali metlu, a onda se digao i nalupao tri ubijedjene zvijezde nogama.

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 avg 2011, 00:57

neno#4 je napisao/la:Slazem se. Mada nije Njemacka za potcijeniti. Novickog ovdje niko nece moci cuvati. Cak ni Ibaka. On je na ovom EP svijet za sebe. Ocekujem monstruozne partije. Ali slazem se da imaju vrlo male sanse protiv Dude. Jer njegova najveca je prednost to sto ga visokokvalitetni igrac ili dva ne mogu dobiti sami. Kolektiv uvijek pobjedjuje. Mada kada je Novicki u pitanju sve je moguce. Svi su ocekivali metlu, a onda se digao i nalupao tri ubijedjene zvijezde nogama.
Ma švabi će mnogima ba pomrsiti račune ,imaju oni pored Dirka još ovih mladih igrača koji se poznaju iz njemačkih klubova ,trener im nije tako loš biće problema svima pa i Srbima i normalno ja ću kao i u svim sportovima navijati za Njemce na ovom prvenstvu ;)
Za koga ćeš ti :?: ne računam nas ,jel za Grke pošto si ti ljubitelj njihovih klubova :P
ja gore odgovaram ti ništa ne ocjenjuješ nemoj tako neno :P da potvrdiš sjećam li se dobro ili si i ti zaboravio to prvenstvo i neke detalje ,ma ja jbg ja imam bolje pamćenje sjećam se i koje su brojeve nosili igrači :lol: :lol:

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 12 avg 2011, 01:00

neno#4 je napisao/la:Slazem se. Mada nije Njemacka za potcijeniti. Novickog ovdje niko nece moci cuvati. Cak ni Ibaka. On je na ovom EP svijet za sebe. Ocekujem monstruozne partije. Ali slazem se da imaju vrlo male sanse protiv Dude. Jer njegova najveca je prednost to sto ga visokokvalitetni igrac ili dva ne mogu dobiti sami. Kolektiv uvijek pobjedjuje. Mada kada je Novicki u pitanju sve je moguce. Svi su ocekivali metlu, a onda se digao i nalupao tri ubijedjene zvijezde nogama.
Ma švabi će mnogima ba pomrsiti račune ,imaju oni pored Dirka još ovih mladih igrača koji se poznaju iz njemačkih klubova ,trener im nije tako loš biće problema svima pa i Srbima i normalno ja ću kao i u svim sportovima navijati za Njemce na ovom prvenstvu ;)
Za koga ćeš ti :?: ne računam nas ,jel za Grke pošto si ti ljubitelj njihovih klubova :P
ja gore odgovaram ti ništa ne ocjenjuješ nemoj tako neno :P da potvrdiš sjećam li se dobro ili si i ti zaboravio to prvenstvo i neke detalje ,ma ja jbg ja imam bolje pamćenje sjećam se i koje su brojeve nosili igrači :lol: :lol:
ma neno ti je pau - ljubitelj, on za spance redovno navija. glory hunter sto bi se reklo :D a sto se grka tice, olympiakos mrzi vise nego sto gotivi pao :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.