Odakle ti to ?High je napisao/la:Uh, kad bi dogovorili prijateljsku sa Englezima. Strašna bi to tekma bila.
Desavanja unutar reprezentacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: Desavanja unutar reprezentacije
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Imal' kakav pre-order da ne cekam na izlogu?bhsport je napisao/la:Ova usljina knjiga ce biti hit, progovorit ce o kriminalu u NS napokon.

shandrlike-tandrlike
Iz kojeg ce se mjeseca uzeti ranking lista kada se budu izvlacile kvalifikacione grupe za euro poslije brazila? I koja se uzima ranking lista, nije ona od fife nego uefina jel tako? Kako tu kotiramo, u kojem bi sesiru jakosnom mogli biti?
Mogao si to sve provjeriti na wikipediji, ali evo:dadnan je napisao/la:Iz kojeg ce se mjeseca uzeti ranking lista kada se budu izvlacile kvalifikacione grupe za euro poslije brazila? I koja se uzima ranking lista, nije ona od fife nego uefina jel tako? Kako tu kotiramo, u kojem bi sesiru jakosnom mogli biti?
Izvlacenje kvalifikacionih grupa za UEFA Euro 2016 koji se odrzava u Francuskoj ce biti 09. marta 2014. Format kvalifikacija jos nije potvrdjen, no sve su prilike da ce ostati trenutni sistem od devet grupa sa po sest ili pet reprezentacija. Samim time to bi znacilo da ce direktni prolaz na EP imati prvo- i drugoplasirane ekipe, kao i najbolja treceplasirana ekipa, dok ce ostalih 8 treceplasiranih ekipa ici u baraz.
Sto se tice odredjivanja šešira, koristit ce se UEFA rang lista iz novembra 2013., tj. rang lista nakon baraža za svjetsko prvenstvo. Mi se trenutno nalazimo na 12. poziciji (na 11. kada se oduzme Francuska koje nece biti u kvalifikacijama) sto znaci drugi jakosni sesir iz kojeg skoro sigurno ne mozemo ispasti, samo napredovati. Naime, vec 9. pozicija znaci prvi jakosni sesir, a da bi dosli do njega moramo prestici dvije od naredne cetiri reprezentacija: Portugal, Švedska, Hrvatska i Grčka. Evo jos jednog razloga zasto trebamo pobjediti Grcku, da budemo jos blizi prvom jakosnom sesiru za izvlacenje za EURO 2016.
Samo zamislim da se oporavi Salihović i da još tu upadnu Sesar, Kolašinac i Sead Hajrović. Jao kakvu ćemo odbranu imati aBd. 

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Nisam bas optimistican za Sesara,ne zbog njega samog nego zbog lige u koju je otisao (ako izuzmemo Bolica i Baljica) u nasoj novijoj istoriji koji god je nas igrac otisao tamo samo je stagnirao u karijeri.Nazalost*p!p!t@* je napisao/la:Samo zamislim da se oporavi Salihović i da još tu upadnu Sesar, Kolašinac i Sead Hajrović. Jao kakvu ćemo odbranu imati aBd.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Barem njegov početak u ovom' klubu obećava, a šta će dalje biti to samo onaj gore zna...TMovac je napisao/la:Nisam bas optimistican za Sesara,ne zbog njega samog nego zbog lige u koju je otisao (ako izuzmemo Bolica i Baljica) u nasoj novijoj istoriji koji god je nas igrac otisao tamo samo je stagnirao u karijeri.Nazalost*p!p!t@* je napisao/la:Samo zamislim da se oporavi Salihović i da još tu upadnu Sesar, Kolašinac i Sead Hajrović. Jao kakvu ćemo odbranu imati aBd.
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Pravda za Prknovčiće!
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Pa eto, sudbina je bila da Kolašinac prođe sve mlade selekcije Njemačke. Papirologiju nije teško srediti, ali treba izvjesnog vremena. Najvažnije je da Sejo želi igrati za BiH, ostalo će lako.
Nez zasto ovaj mali Halilovic stalno govori kao nez za koga ce igrat ,kada svi mi znamo da ce on igrati za Hrvatsku
Sorry al bezveze ti je komentar.
Logicnije je da bas nece igrat za hrvatsku ako ne zeli reci a odlucio je jer se boji da ga neko tipa mamic ne upropasti, ovako da kaze sad za hrvatsku da ce nastupati mi u BiH realno ne bi mogli nista i pomirili bi se sa tim dok hrvati bas i ne bi. Zato je bitno da on ode iz dinama u inostranstvo sto prije...
Logicnije je da bas nece igrat za hrvatsku ako ne zeli reci a odlucio je jer se boji da ga neko tipa mamic ne upropasti, ovako da kaze sad za hrvatsku da ce nastupati mi u BiH realno ne bi mogli nista i pomirili bi se sa tim dok hrvati bas i ne bi. Zato je bitno da on ode iz dinama u inostranstvo sto prije...
- Rockefeller
- Kontakt:
Odlično za nogomet. Makar malo će se rupe pokrpit. Nemam pojma koliko je NSBiH u minusu, al' znam da stanje nije (bilo) dobro. Ovo će im dobro doći.Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica potpisao je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu ugovore o sponzorstvu s predstavnicima Fudbalskog, Košarkaškog, Rukometnog i Saveza sjedeće odbojke BiH.
Elektroprivreda je radi poticaja i promocije vrhunskog sporta u BiH izdvojila 400.000 KM, od čega će Fudbalski savez dobiti 200.000, Košarkaški 100.000, a Rukometni i Savez sjedeće odbojke po 50.000 KM. Grabovica je istakao da je Elektroprivreda, kao društveno odgovorna kompanija i na osnovu ranijih sugestija Vlade FBiH o sponzorstvu sportskih selekcija Bosne i Hercegovine, donijela odluku o izdvajanju finansijskih sredstava za te namjene.
- Bilo je prijedloga da ovi ugovori budu potpisani tek nakon što fudbalska reprezentacija BiH ostvari pobjedu nad Grcima, kao stimulans, ali premijer Nermin Nikšić, selektor Safet Sušić i ja smo odlučili da za tim nema potrebe jer smo sigurni u sutrašnju pobjedu - rekao je Grabovica.
Federalni premijer Nikšić, koji je također prisustvovao ceremoniji potpisivanja, naglasio je da Vlada FBiH iz budžeta ne može podmiriti sve potrebe sportskih saveza, zbog čega je uputio pismo javnim preduzećima koja pozitivno posluju u kojem ih je pozvao da ih finansijski podrže.
Zadnja rečenica je vjerovatno i najvažnija.
- marseille_unique
- Kontakt:

Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Izvini ali ovo bas i nema veze sa temom.marseille_unique je napisao/la:
Nek si se ti pohvalio sa mobitelom.

Da li se prijateljske utakmice uzimaju u obzir prilikom određivanja rang liste ili samo službene odnosno kvalifikacijske tekmeAnelZ je napisao/la:Mogao si to sve provjeriti na wikipediji, ali evo:dadnan je napisao/la:Iz kojeg ce se mjeseca uzeti ranking lista kada se budu izvlacile kvalifikacione grupe za euro poslije brazila? I koja se uzima ranking lista, nije ona od fife nego uefina jel tako? Kako tu kotiramo, u kojem bi sesiru jakosnom mogli biti?
Izvlacenje kvalifikacionih grupa za UEFA Euro 2016 koji se odrzava u Francuskoj ce biti 09. marta 2014. Format kvalifikacija jos nije potvrdjen, no sve su prilike da ce ostati trenutni sistem od devet grupa sa po sest ili pet reprezentacija. Samim time to bi znacilo da ce direktni prolaz na EP imati prvo- i drugoplasirane ekipe, kao i najbolja treceplasirana ekipa, dok ce ostalih 8 treceplasiranih ekipa ici u baraz.
Sto se tice odredjivanja šešira, koristit ce se UEFA rang lista iz novembra 2013., tj. rang lista nakon baraža za svjetsko prvenstvo. Mi se trenutno nalazimo na 12. poziciji (na 11. kada se oduzme Francuska koje nece biti u kvalifikacijama) sto znaci drugi jakosni sesir iz kojeg skoro sigurno ne mozemo ispasti, samo napredovati. Naime, vec 9. pozicija znaci prvi jakosni sesir, a da bi dosli do njega moramo prestici dvije od naredne cetiri reprezentacija: Portugal, Švedska, Hrvatska i Grčka. Evo jos jednog razloga zasto trebamo pobjediti Grcku, da budemo jos blizi prvom jakosnom sesiru za izvlacenje za EURO 2016.
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Nakon ove pobjede mogli bi da skocimo na 15-16 mjesto i samim tim da preskocimo veliki brazil...
Za UEFA ranking koji se koristi za formiranje kvalifikacionih grupa za EURO 2016 se ne uzimaju prijateljske utakmice u obzir.xxh2o je napisao/la:Da li se prijateljske utakmice uzimaju u obzir prilikom određivanja rang liste ili samo službene odnosno kvalifikacijske tekme
Prema mojim racunicama ne mozemo biti bilji od 18. pozicije sada u aprilu kada izadje nova FIFA rang lista, no skoro je sigurno da cemo stici Brazil ako odigra on remi u ove dvije prijateljske. U junu, pred utakmicu sa Latvijom, vec je realno da budemo cak mozda 14. ili 15. (9. u Evropi), no sacekajmo barem da utorak prodje, bi ce mnogo lakse reci koji cemo biti u aprilu, tj. u maju i na posljetku i u junu kada cemo dozivjeti veliki rast sto se tice poena.nime_tm87 je napisao/la:Nakon ove pobjede mogli bi da skocimo na 15-16 mjesto i samim tim da preskocimo veliki brazil...
Sta se desava sa onim kampom u Zenici??
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Ko bi rekao covjece 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Nesvacam sto nismo sredili neku prijateljsku za danas.. evo Litvanci, Slovaci igraju tokom dana.
Lepa Brena - Mani zemlju koja Bosnu nema.
Ne znam šta bi nam donijela eventualna prijateljska utakmica nakon onako teške utakmice protiv Grka? Nemamo nekih igrača da isprobamo, uigravanje nam ne treba. Mislim da su i igrači emocionalno ispražnjeni nakon onakve fantastične pobjede.Emir_BIH je napisao/la:Nesvacam sto nismo sredili neku prijateljsku za danas.. evo Litvanci, Slovaci igraju tokom dana.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 11 gostiju.