Emir Spahić

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Napoli
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la Napoli » 30 avg 2009, 13:10

lejla je napisao/la:
Pirke je napisao/la:Inace mislim da nebi trebao igrati protiv Armenije... Ako igramo Jahic-Nadarevic-Pandza nazad protiv Armenije, to ce biti sasvim dosta. Trebamo ga zadrzati za Tursku.
labava ti ta odbrana.... :roll: :roll:
Nazalost bolje nemamo.Mozda ne bi bilo lose,kako god ispadne da se Spaha odmori protiv Armenije jer mislim da mu je u ovakvoj situaciji takav odmor dobrodosao pa da ga mozemo max iskoristiti protiv Turske
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 avg 2009, 13:11

ja samo molim Boga da Spaha bude spreman za obje utakmice jer bez njega.......teško

edoode
Kontakt:

Post Postao/la edoode » 30 avg 2009, 14:55

Ništa ovi Francuzi ne javljaju. Sad sam čito malo na oficielnoj stranici Montepelliera i ne piše ništa o njemu i gripi. Ajde Spaha nadam se da če mo te vidit na okupljanju i na tekmama ;)

nemam.nick
Kontakt:

Post Postao/la nemam.nick » 30 avg 2009, 14:57

Išao je u Nicu da posmatra susret sa tribina, iz čega se može zaključiti da se bolje osjeća.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 30 avg 2009, 14:58

Kažu sutra pregled u Sarajevu i onda odluka ,nadam se da ga vidimo abd-a.
Za njega to nije ništa ,sretno mu!
Fi hajati.
GO Bosno.

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 30 avg 2009, 15:06

nemam.nick je napisao/la:Išao je u Nicu da posmatra susret sa tribina, iz čega se može zaključiti da se bolje osjeća.
Pa zar mislite da bi ga pustili na tribine zaraženog?
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 30 avg 2009, 23:44

lejla je napisao/la:
Pirke je napisao/la:Inace mislim da nebi trebao igrati protiv Armenije... Ako igramo Jahic-Nadarevic-Pandza nazad protiv Armenije, to ce biti sasvim dosta. Trebamo ga zadrzati za Tursku.
labava ti ta odbrana.... :roll: :roll:
Ma neka je, nije kao da su Armenci neka sila sada da rizikujemo Spahica....
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 avg 2009, 09:08

Kapiten je cudo. Njega ni motika ne moze ubiti. - Miroslav Blazevic (Dnevni Avaz)

:D :P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NK_Nemila
Kontakt:

Post Postao/la NK_Nemila » 31 avg 2009, 09:16

Virtu4l je napisao/la:Kapiten je cudo. Njega ni motika ne moze ubiti. - Miroslav Blazevic (Dnevni Avaz)

Ciro je lud ko struja...... :D :D

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 31 avg 2009, 09:29

Virtu4l je napisao/la:Kapiten je cudo. Njega ni motika ne moze ubiti. - Miroslav Blazevic (Dnevni Avaz)

ma cironi je sila...hahahahaahahahaa
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 31 avg 2009, 09:33

Važno je da Spaha danas dolazi u Sarajevo......
a Ćiro.....ma jednostavno Ćiro...

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 31 avg 2009, 10:16

na ovom forumu vise smijesno postalo komentarisati... imal iko stariji od 15 godina ovdje ?????? sta vam je ljudi pola vas ovdje samo nesto bezveze bali cast izuzecima ..... par clanova ovdje sta pisu umrijet im od smijeha .....

tuga brate
>>No body likes us but we dont care<<

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 31 avg 2009, 20:20

Pirke je napisao/la:
Analic je napisao/la:Ovako i treba širiti da ima svinjsku gripu. Držati ga u karantinu do tekme. I onda ga pustiti da stoji u šesnestercu. Svi će bježati od njega od napada Armenije i Turske.
Sa http://sport.****.at/diskusije/index.php?showtopic=1334&st=1060
ognjen je napisao/la: Ma nema veze bolan, neka ga stave u karentinu do utakmice sa Turksom.

Cim istrci na teren, niti jedan Turcin nece smijeti da mu priđe. 2-0 za nas, garant. :mrgreen: :mrgreen:

:evil: :P
Za one koji su se zezali na taj racun
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je popodne na Grbavici svoj prvi trening nakon današnjeg okupljanja u Hotelu Hercegovina.

Sa treninga, koji je bio popraćen od strane stotinjak vjernih navijača, su izostali Zlatan Muslimović, Sejad Salihović, Zvjezdan Misimović, te Sanel Jahić.

Na teren su, nešto prije 18 sati, prvi izašli Emir Spahić i Zlatan Bajramović, da bi poslje njih na travnjaku se našao i Asmir Begović, novajlija u našem nacionalnom timu. Na Emiru Spahiću nisu bili vidljivi znakovi gripe, niti najobičnije prehlade, a u šali se govorilo kako će glavno oružje našeg kapitena protiv Armenaca biti kašalj. :lol:

Nakon početnog zagrijavanja i istezanja igrači su podjeljeni u dvije grupe odigrali utakmicu na pola travnjaka Stadiona Grbavica. Sastavi su kombinovani, a raduje nas da je Zlatan Bajramović bez ikakvih problema odradio sve zadatke na terenu.

Također, debitant Begović sa svojih nekoliko intervencija ostavio je jako dobar dojam na prisutne gledaoce. Svakako, ponavljamo još jednom da je iz FIFA-e stigla potvrdna odluka o promjeni sportskog državljanstva ovog nekada kanadskog golmana.

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 31 avg 2009, 21:08

Kad u Mostar dolazio samo se javi za ove fine vijesti imas pice od mene :D

Mali Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Mali Maestro » 01 sep 2009, 11:36

Emir Spahiće je veliki igrač ali i čovjek, s njim naša odbrana ja 50% bolja.
Please

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 01 sep 2009, 14:45

Mali Maestro je napisao/la:Emir Spahiće je veliki igrač ali i čovjek, s njim naša odbrana ja 50% bolja.
Potpisujem...
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

soss
Kontakt:

Post Postao/la soss » 01 sep 2009, 15:19

Spahić je pokazao u svim svojim utakmicama koje je odigrao kako treba braniti boje svoje zemlje jer čovjek je patriota i borac...Njega ni sve gripe nemogu spriječiti kad je u pitanju reprezentacija i domovina a ne kao neki što samo gledaju svoju interes!!! SPAHIĆ JE CAR!!! :D :D :D :D :D

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 01 sep 2009, 17:26

Spahic je 100% zdrav i bice spreman za armeniju i tursku, nema sumnje bice od velike pomoci u zadnjoj liniji s obzirom da je jedino on u formi ( Nadarevic u eskiseresporu grije klupu, pandža takoder, tako da nemamo pravog igraca u formi sto se tice odbrane ). A igrace koji zasluzuju poziv i koji su u formi ciro nije pozvo...TAko da Spaha kralju ti si nam jedini spas

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 08 sep 2009, 10:52

Vidio sam pismo iz UEFA, molim navijače da nas podrže bez incidenata, apeluje kapiten bh. tima • Zbog bodovne razlike pritisak je na Turskoj, ali zbog domaćeg terena pritisak je i na nama. Svjesni smo da ovom utakmicom rješavamo pitanje baraža i tako ćemo se i ponašati, kaže SpahićAko će odigrati svaku utakmicu kao što je ovu protiv Armenije, onda neka opet barem još jednom preboluje svinjsku gripu - jer Emir Spahić, iako je do prije nekoliko dana bio izgubljen zbog virusa H1N1, u Jerevanu je bio odličan, ili kako Ćiro kaže: ''Kolosalan i maestralan...''

Zapravo, Spahić nas najviše podsjeća upravo na selektora Blaževića. Naime, Ćiro je karizma van terena, a Spahić je njegova produžena ruka na terenu, gdje je zapravo on "Ćiro".

Tako na pitanje o svinjskoj gripi odgovara grokćući, uz nezaobilazni osmijeh, kojeg nosi još od prvog dana okupljanja, a kojeg nije skinuo ni kada smo ga pitali o predstojećoj utakmici protiv Turske u Zenici.

Pritisak

"Kod nas je svaka utakmica pritisak. Zbog bodovne razlike pritisak je na Turskoj, ali zbog domaćeg terena pritisak je i na nama. Svjesni smo da ovom utakmicom rješavamo pitanje baraža i tako ćemo se i ponašati", tvrdi Spahić, koji dovoljno dobro poznaje Turke, koji su i protiv Estonije pokazali da su "kraljevi povratka".

"Godinama tako igraju. Kad im je najteže, kad su izgubljeni, oni su tada najbolji."

Spahić tvrdi da uoči susreta u Zenici nema straha, ali da ima nervoze, naravno pozitivne, za koju se nada da neće preći u negativnu. Kaže i to kako je bilo vidljivo da su reprezentativci u utakmici protiv Armenije bili "teški", s obzirom na to da je pritisak bio veliki.

"Osjetilo se da smo malo nervozni, jer bilo je straha da ne kiksamo. Međutim, prošlo je sve bezbolno. Najbitnije je da smo pobijedili", kaže kapiten kojeg ne treba posebno "napaliti" za meč protiv Turske.

"Utakmice protiv manjih selekcija uvijek igramo drugačije od onih u kojima nam sa druge strane stoji neko zvučnije ime. Javnost u tim utakmicama postavi stvari kao: 'Lako ćemo', ali to nije tako. Sada, znamo da dolazi jak protivnik i svi su nas na to već pripremili, a i mi smo svjesni toga."

Nemoguće je bilo ne primijetiti Spahićev odnos sa ostalim suigračima.

Iako igra u relativno slabijem klubu nego Misimović, Džeko, Begović... svi ga iznimno poštuju. Bili smo svjedoci promjena raspoloženja i stava kada je sa njim u društvu neko s kim želi razgovarati, odnosno kada je situacija obrnuta. Tada je nasmijan, veseo, druželjubiv, a kada treba biti strog, onda je i više nego takav, iako i tada zrači optimizmom.

"Par nas starijih i iskusnijih igrača trudi se podići atmosferu kada je teško. Kada idemo na gostovanja pokušavamo "naložiti" igrače da ne podcijene nikoga, jer u suštini sve je stvar koncentracije. Mada, nisam jedini koji zrači optimizmom. Mnogo nas je, ali ja možda najviše pokazujem, nekad namjerno, a nekad i nesvjesno, zavisi od situacije."

U susretu protiv Turske Spahić, Nadarević i Jahić, koji će vjerovatno igrati u posljednjoj liniji bh. tima, imaće itekako mnogo posla, s obzirom na to da će im sa druge strani stajati Kahveci, Tuncay, Senturk...

"Turski napad je bolji dio njihovog tima, a Tuncay je taj oko kojeg se sve vrti. Međutim, ne bih sada nikoga posebno izdvajao, pogotovo jer imaju i strašan vezni red. Cijela ekipa im je dobro posložena i kvalitetna", smatra Spahić, koji misli da Terim, ali ni Blažević nemaju prostora za iznenađenja u taktici.

"Jedni o drugima znamo gotovo sve i nema puno toga da se sakrije. Kakve god da taktike budu, na terenu zna biti mnogo drugačije. Međutim, mi smo sto posto koncentrisani na utakmicu i znamo kako ćemo se postaviti", tvrdi kapiten naše selekcije, koji nije zaboravio pomenuti 12-tog igrača.

"Od prvog dana, kada sam čuo da su karte rasprodane, sve mi je bilo jasno. Znam da će Bilino polje biti puno i veselim se tome. Kada su navijači tu uz nas, sve je drugačije. Nadam se da ćemo poslije utakmice zajedno slaviti", kaže Spaha, koji je na kraju uputio apel bh. navijačima.

Atmosfera

"Apeliram na naše navijače, na one koji nas vole i poštuju, da ne naprave ništa što bi nas moglo ugroziti. Neka atmosfera bude kao protiv Belgije, kada nije pala nijedna petarda na teren i neka nas podrže dlanovima i pjesmom. Želim da pokažemo Evropi i svijetu da nismo divljaci, kakvim nas predstavljaju. Neka ne bude ni najmanjeg incidenta", zamolio je kapiten bh. selekcije, koji je lično vidio pismo iz UEFA koje je stiglo na adresu Saveza, a u kojem se jasno kaže da će naša reprezentacija biti izbačena iz kvalifikacija, ukoliko navijači budu pravili bilo kakve nerede.

"Iskreno, više se bojim toga, nego Turske i nadam se da će nas navijači podržavati dušom i srcem, a ja im obećavam da ćemo na terenu poginuti za pobjedu. Za nas, ali i za sve njih ćemo pokušati da im uljepšamo svakodnevnicu, kako bi barem na trenutak zaboravili probleme", kaže Emir Spahić, stoper nogometne reprezentacije BiH, koju sa kapitenskom trakom predvodi do Južne Afrike, što će biti kruna ove sjajne generacije
.

ma dafinitivno je spaha nas voda ....ljudi moji covjek nas je zaduzio do bola,ma kad bi u smrt trebalo ici za spahu ja bih prvi krenuo...vjerujte mi...bravo spaha legendo nasa...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Mali Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Mali Maestro » 08 sep 2009, 11:10

Ma neka majstor odigra na svom nivou i nema zime turci ne će prići golu . Još jednom čestitke za strašnu utakmicu protiv Armenije.:D
Please

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos i 17 gostiju.