Gojko Cimirot
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Gojko Cimirot
Sarajevo 2 - 10 Moenchengladbach
Ovo je protiv ozbiljnog tima. Vazi i za ostale klubove u BiH.
Kanite se poredjenja igraca iz nase lige i lige petice.
Ovo je protiv ozbiljnog tima. Vazi i za ostale klubove u BiH.
Kanite se poredjenja igraca iz nase lige i lige petice.
E jbg sad poredis Menhengladbah koji je sad top3 kluba u bundesligi i Sarajevo. Uspjeh je bio izbaciti renomirani klub grcke lige i to nakon zaostatka poslije domace utakmice. Nije sramota ispasti od Borussije. Pitanje je da li bi nasa reprezentacija dobila tu Borussiju.
1946
- Goalgetter
- Kontakt:
Ima Cimirot itekako potencijala da postane izuzetno dobar igrac. Daj boze pa da bude nesto od njega, nijednog od ovih mladih igraca ne treba omalovazavati, ali isto tako, ni dizati ih u nebesa.
A dostici nivo Besica, eh to je tek druga stvar.
Volio bih da ide nakon ove sezone, i da odmah zapocne afirmaciju u ligi petice, jer fizicki i psihicki, kao i skoro svaki nas igrac koji dolazi iz BHPL, nije za to spreman.
A dostici nivo Besica, eh to je tek druga stvar.
Volio bih da ide nakon ove sezone, i da odmah zapocne afirmaciju u ligi petice, jer fizicki i psihicki, kao i skoro svaki nas igrac koji dolazi iz BHPL, nije za to spreman.
Jarane,Head je napisao/la:E jbg sad poredis Menhengladbah koji je sad top3 kluba u bundesligi i Sarajevo. Uspjeh je bio izbaciti renomirani klub grcke lige i to nakon zaostatka poslije domace utakmice. Nije sramota ispasti od Borussije. Pitanje je da li bi nasa reprezentacija dobila tu Borussiju.
Everton je dobio Wolfsburg dva puta u EL. Wolfsburg top2 kluba u BL, Besic je tad igrao vise nego sad i bio je vise puta ocjenjen kao naj igrac svog tima.
Za Gojka bi bilo dobro da predje u Belgiju ili tako nesto, i ako se ustali tamo treba da budemo sretni. Zolotic, Grahovac su otisli u Belgiju/Austriju a evo nisu se bas nesto dobro naigrali. Liga petice!?
Samo mi recite sta je nivo Besica?
Nemojte pomisliti da govorim da je Cimirot bolji od Besica ali recimo da li vi pod nivo Besica smatrate to sto igra u engleskoj ligi i u stabilnom klubu. Uvezao je jedno 15-ak nastupa od prve minute i jos jedno 10-ak sa klupe.
Da li bi recimo taj nivo bio dostignut kad bi Cimirot presao u recimo bundesligu i stabilnog bundesligasa i odigrao 20-ak utakmica u prvoj sezoni?
@soko
I nas je dobio Kipar, Izrael pa to ne znaci da su jaci od nas. Nemoj gledati fudbal kroz prizmu A klub je izgubio od kluba B a klub C je dobio klub B. C je jaci klub od A
Nemojte pomisliti da govorim da je Cimirot bolji od Besica ali recimo da li vi pod nivo Besica smatrate to sto igra u engleskoj ligi i u stabilnom klubu. Uvezao je jedno 15-ak nastupa od prve minute i jos jedno 10-ak sa klupe.
Da li bi recimo taj nivo bio dostignut kad bi Cimirot presao u recimo bundesligu i stabilnog bundesligasa i odigrao 20-ak utakmica u prvoj sezoni?
@soko
I nas je dobio Kipar, Izrael pa to ne znaci da su jaci od nas. Nemoj gledati fudbal kroz prizmu A klub je izgubio od kluba B a klub C je dobio klub B. C je jaci klub od A

1946
Haj nemoj zjbavt.
Nas su ovi dobili rad Susicevi gluposti i formacija, nista drugo. Djaba kolutas ocima.
kao sto sam ti rekao, treba da budemo sretni ako ode u osrednji tim u Belgiji i bude standardan.
Nas su ovi dobili rad Susicevi gluposti i formacija, nista drugo. Djaba kolutas ocima.
kao sto sam ti rekao, treba da budemo sretni ako ode u osrednji tim u Belgiji i bude standardan.
Nivo Bešića još uvijek nije poznat, ali 30 nastupa u debitantskoj sezoni za Everton nam može dati neke smjernice.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dajte momci, nije fer prema Cimirotu uopste ga uporedjivat sa Besicem. Besic je daleko ispred trenutno. Ja cijenim Cimirota, ali to nema veze s pameti uporedjivat. Pustimo momka na miru, bez pretjerivanja, neka napreduje i radi. Eto ocekuje se taj transfer na ljeto, pa cemo tek onda da vidimo koliko moze. Na nasu zalost su mnogi igraci iz PL dozivili apsolutni sok kada su otisli u ozbiljnu ligu. Zato treba bit oprezan.
Zbog toga bi mozda vise volio transfer u ligu tipa Svicarske (Basel se spominjao i Grasshoppers) nego Njemacku. Korak po korak da ide.
Zbog toga bi mozda vise volio transfer u ligu tipa Svicarske (Basel se spominjao i Grasshoppers) nego Njemacku. Korak po korak da ide.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Niko za njega neće toliko para koliko ovi traže.Cartman je napisao/la:Zbog toga bi mozda vise volio transfer u ligu tipa Svicarske (Basel se spominjao i Grasshoppers) nego Njemacku. Korak po korak da ide.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Cimirot ima mnogo drugacije razmisljanje od velike vecine igraca koji odu odavde, sjecam se dobro jednog intervjua ne znam za koje novine tacno ili portal, al nebitno ugl je rekao da je inace povucen, dosta okrenut vjeri i da ne voli nocne izlaske, alkohol, losu hranu i sve sto mu moze skoditi tako da sa ovakvim razmisljanjem i ako ga teze povrede zaobidju stvarno ne vidim nacin na koji on nece postati barem dva put bolji fudbaler nego sto je sad, pa otisao na ljeto u Basel ili Hoffenheim nebitnoCartman je napisao/la:Dajte momci, nije fer prema Cimirotu uopste ga uporedjivat sa Besicem. Besic je daleko ispred trenutno. Ja cijenim Cimirota, ali to nema veze s pameti uporedjivat. Pustimo momka na miru, bez pretjerivanja, neka napreduje i radi. Eto ocekuje se taj transfer na ljeto, pa cemo tek onda da vidimo koliko moze. Na nasu zalost su mnogi igraci iz PL dozivili apsolutni sok kada su otisli u ozbiljnu ligu. Zato treba bit oprezan.
Pyro is not a crime !
-
To je to o cemu govorim, nametnu potpuno suludu temu, a to je poredjenje Cimirota i Besica, onda se raja upecaju i diskutuju.
To spada u onu Gebelsovu doktrinu: "Smisli dovoljno veliku laz, ponovi je dovoljno puta i ljudi ce povjerovati".
Taj Cimirot prvo treba da se izbori da bude medju 4-5 najboljih igraca BHPL, pa onda da ode u Belgiju, Cesku, Svicarsku ili neki osrednji turski tim, pa da tamo dokaze da uopste moze igrati iole ozbiljan fudbal, e tek onda mozemo ozbiljno da pricamo o njemu.
Do tada, to je jos jedan Svraka, Sesar...

To spada u onu Gebelsovu doktrinu: "Smisli dovoljno veliku laz, ponovi je dovoljno puta i ljudi ce povjerovati".
Taj Cimirot prvo treba da se izbori da bude medju 4-5 najboljih igraca BHPL, pa onda da ode u Belgiju, Cesku, Svicarsku ili neki osrednji turski tim, pa da tamo dokaze da uopste moze igrati iole ozbiljan fudbal, e tek onda mozemo ozbiljno da pricamo o njemu.
Do tada, to je jos jedan Svraka, Sesar...
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 27 apr 2015, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ne mogu se njih dvojica nikako porediti. Besic je u startu imao sve, od strucnih ljudi s kojim je radio, preko uredjenog drustva, trenirao na najboljim terenima i sa najboljim trenerima. Besic je odrast'o u Njemackoj i poceo graditi karijeru u uredjenoj i zdravoj sredini bez da je razmisljao hoce li imati gdje trenirati, hoce li imati love da plati pripreme i slicno. Cimirot je poceo u maloj sredini, Trebinju. Trenirao u visestruko losijim uslovima sa daleko ne strucnijim ljudima i probijao se, pa dosao do Sarajeva koji je sad pojam organizacije i uredjenog kluba u nasoj drzavi.
Mlad je, ima sve predispozicije da napravi karijeru i ako mu vrhunac ostane Sarajevo nece biti problem napisati da smo se zaebali s njim.
Nek Cartmo pocne sa proizvodnjom PVC stolarije u Oslu i ja ovdje u Sarajevu pa cete vidjeti ko ce u prvim godinama imati bolji profit, ko ce vise izvoziti i biti likvidan. Dok s godinama to bi se izbalansiralo i iskristalizirao bolji proizvodjac. Tako je i sa gore navedenim Cimijem i Besicem.
Mlad je, ima sve predispozicije da napravi karijeru i ako mu vrhunac ostane Sarajevo nece biti problem napisati da smo se zaebali s njim.
Nek Cartmo pocne sa proizvodnjom PVC stolarije u Oslu i ja ovdje u Sarajevu pa cete vidjeti ko ce u prvim godinama imati bolji profit, ko ce vise izvoziti i biti likvidan. Dok s godinama to bi se izbalansiralo i iskristalizirao bolji proizvodjac. Tako je i sa gore navedenim Cimijem i Besicem.
1946
Pa frajer nije vise ni medju 5 u Sarajevu, a da se poredi sa Besom, uz Kolasinca nasim najboljim mladim igracem
I opet bombarduju sa transferima u Hoffenheim, Basel i sl.... samo da ne bude kao na zimu kad su "odbili" milion eura od Club Bruggea
a on, ono sto je i realno, ostane u Sarajevu...
Ista situacija kao i sa bezobraznim Tinom i njegovim transferom u Inter...

I opet bombarduju sa transferima u Hoffenheim, Basel i sl.... samo da ne bude kao na zimu kad su "odbili" milion eura od Club Bruggea

Ista situacija kao i sa bezobraznim Tinom i njegovim transferom u Inter...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Izvini, a ti si kompetentan i pratis svaku utakmicu Sarajeva da kazes da on nije ni medju 5 najboljih igraca Sarajeva?
1946
Pa recimo da sam pogledao 5-6 utakmica u ovom proljecnom dijelu (ukljucno i kup)... kad god nije bilo u terminu Zelje... frajer se gubi ko abdest... samo zadnju protiv Sirokog je bio na nivou... protiv Olimpica se ogradjujem jer nisam gledao, gledao sam Zelju na Grbavici...
Jednostavno trenutno momak je miljama od repke, kao i bilo koji igrac iz nase PLBiH... jer ne pruza nikakve dominantne partije...
Jednostavno trenutno momak je miljama od repke, kao i bilo koji igrac iz nase PLBiH... jer ne pruza nikakve dominantne partije...
Protiv Veleža je bio očajan.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ubjedljivo najlosiji igrac protiv Drine bio (tad nisam gledao Zelju protiv Radnika)... levati iz drine ga smijesnim pravili... mogli dati par golova ali nisu znali, nije Gojko akcije mogao prekinuti... protiv Borca u Sarajevu suvisno je govoriti... usporio je i ruinirao skoro svaki napad Sarajeva... a igra u defanzivi ocajna... u kupu protiv Borca najslabiji u Sarajevu uz onog kloca na golu...
Covjek u nasoj ligi nije domintan, a bome ni konstantan...
Covjek u nasoj ligi nije domintan, a bome ni konstantan...
Zadnja izmjena: MrMuscle, dana/u 27 apr 2015, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
- adriano_leite
- Kontakt:
Posto je kolega banovan zamolio me da kopiram ovaj post:
Tracy3McGrady:bhsport je napisao/la:Nije, gledao je samo kup Kosevskog potoka. Djaba mu pričati njemu je Čini zakletva, igrač koji je odigrao prvu solidnu tek mu nakon septembra.Goalgetter je napisao/la:Jesi ti gledao Svjetsko Prvenstvo?Tracy3McGrady je napisao/la:Sta je Mume do sad napravio pa da ga se toliko hvali
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Haha, pa ja sam Zeljovac momcino, ne znam zasto svi misle da sam Pitar ako gotivim Gojka![]()
A da se vratim na tvoje pitanje, kad je Besic odigrao zadnju dobru tekmu, ili bolje receno uopste tekmu???
Ja gotivim takodje i Mumeta, kao i sve nase reprezentativce, i sigurno nisam na nekim aparatima ili sta ti ga ja znam na sta se vi danas furate.
Cinjenica da se Mume dize vise u nebesa nego sto treba, mislim jeste on dobar igrac, ali u Engleskoj je cisti prosjek i sto se prije sa time pomirite bice vam lakse.
I ja nisam rekao da je Gojko trenutno bolji, vec da se ne moze u ovom trenutku reci da Gojko nikad nece biti u rangu Besica, kao da pricamo o Pogbi a ne o Besicu. Ako je klupa Evertona vrhunac kariere onda sam siguran da ce ga Gojko prestici. Realno BEsic do sada nije ama bas nista specialno pokazao za Everton i sve dok je tako siguran sam da ce Gojko dostici taj nivo.
Fakat ne kontam sta sam pogresno rekao osim da precjenjujemo igraca koji vise tekmi presjedi na klupi nego sto minuta odigra.
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 27 apr 2015, 21:57, ukupno mijenjano 2 puta.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...