BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

let3
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2022

Post Postao/la let3 » 07 sep 2022, 17:09

Madal je napisao/la:
07 sep 2022, 17:05
A jučer nas nije dobila Francuska vec mi sami sebe.
To je buraz otrcana priča.

Ne, nismo mi sami sebe pobjedili već su francuzi fizički dosta jača selekecija, već su imali duplo više napadačkih skokova, već je onaj Furnier sve ispogađao u 4/4, de malo realnosti i kredita protivniku.
Nismo mi dream team, pa da se samo mi pitamo na terenu.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 07 sep 2022, 17:10

Kad smo osvojili zlato u kadetskoj konkurenciji veliku vecinu poena su postizali samo Musa i Sikiras, ostali su bili tu da se moze igrati utakmica. To moze proci na kadetskom nivou. Nas problem je sto smo mi takvi i u seniorskoj ekipi, imamo 2 kvalitetna igraca i jednog koji im se moze nekad prikljuciti i to je to. Nekad kad sva trojca polude onda se i ostvari neka znacajna pobjeda, cim jedan zakaze to je kraj za nas u napadu.

Budimo malo realni. Atic je nivo aba lige, Sulejmanovic isto, Campara kvalitet za BH ligu. Vrabac je teski amater koji je zalutao u kosarku. Kamenjas centar koji nema sut zna samo zakucati itd itd..

Ovaj rezultat, u ovakvoj grupi je realnost. Da smo imali bar malo srece i upali u grupu gdje je npr. Hrvatska, 90% bi prosli grupu..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 sep 2022, 17:11

Victor je napisao/la:
07 sep 2022, 17:02
Unofficialpage je napisao/la:
07 sep 2022, 16:58
I na kraju se sve svede na isto, malo nam je falilo. A to malo nikad doći. Na kraju, opet, pakuješ kofere i ideš kući. Za borbu im neću čestitat, to se valjda podrazumijeva da se bore kad igraju. Jesmo dobili najtežu grupu i bilo je jako teško proći ali imali smo šansu. Pokazali su da mogu igrat ali dese se gluposti i sve upropaste. Jučer je odigran kriminalan meč i to se moralo dobiti a ne da svi glume neke zvijezde i da se pokušavaju neki atraktivni potezi.

Neki veći rezultat neće doći dok ne budemo imali neki klub i ABA ligi, koji je naš i koji naše igrače forsira. Liga nam je loša pa i rezultati reprezentacije su isto loši.
Ne bih se slozio...nek prica ko sta hoce al pobjeda protiv slovenije je najveci skalp nekog nacionalnog tima .

Sto se tice ostalog..mi DA BI UOPSTE IMALI SANSU u nekoj odo voe 4 tekme morali smo igrat 120%..

Jbg mozes jednom prebacit ocekivanja i dobit...mozda dva put,tri put u para dana vec tesko...da ne kazem nemoguce
Tačno, jest najveći skalp ta pobjeda ali ne smije biti slavlje kao da smo prvaci. Mislim da su tu psihički se istrošili. Imali smo šansu, i to ne malu, jučer je Francuska odigrala loše i naši su svaki napad srljali i išli iz greške u grešku.

Na meč sa SLovenijom moramo gledati na način da možemo igrati protiv najboljih a ne sad to slaviti kao da smo prvaci i da iz tog izvučemo pouku i krenemo u gradnju boljeg tima. Nema ni mjesta nekoj kritici, kao što kažeš užasno teška grupa, 4 ekipe koje će se boriti za titulu, ovo je samo moralo pokazati i što mislim da je pokazalo da imamo kvalitet da se borimo protiv najboljih i da sad moramo pojačati malo ekipu. Ne mislim sad već u nekoj dugoročnoj perspektivi da taj šuterski dio popravimo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 07 sep 2022, 17:12

Jup je napisao/la:
07 sep 2022, 17:08
Victor je napisao/la:
07 sep 2022, 17:04
Finn je napisao/la:
07 sep 2022, 17:01
Ne da je ukupni rezultat neka realnost, već je ispalo iznad očekivanja. Za nešto više, mnoge stvari se moraju promijeniti. A neće.
Da ne pretjeram al bar 10 repki sa ovog eura ne bi imalo vise od 1 pobjede u ovoj grupi
sta je sa predhodnim eurobasketima gjde smo mi bili jesmo li igrali protiv repki kvlitete madjarseke ili smo igrali protiv litvanija francuske,njemacke itd..
slazem se jeste grupa jaka bila ali ni na predhodnim baksetima nisu bile puno lakse pa smo uvijek isto zavrsavali kako god
2010. ili kad vec smo imali dvije pobjede i to skinuli nabijedjenje hrvate, opet nije bilo dovoljno dobili nas makedonci u zadnjoj koji su kasnije igrali 1/2

2013. smo rasuli viceprvaka imali 3 pobjede..vecina repki je prosla sa 2 mi ispali sa 3..Sta smo tacno mogli tu?

SVI OSTALI EUROBASKETI NISMO IMALI VISE OD 5% sansi da prodjemo...

Ja nez sta ocekujes da u kontiniuttu igramo polufinala?
Zadnja izmjena: Victor, dana/u 07 sep 2022, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 sep 2022, 17:13

Gdje je nestao Sikiraš?
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2022, 17:14

forgempp je napisao/la:
07 sep 2022, 17:13
Gdje je nestao Sikiraš?
Eno ga u Borcu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 sep 2022, 17:15

Nisam želio gledati jer sam pretpostavio da će upravo ovakav rezultat na kraju biti zbog umora a i kvalitete protivnika...na takav način lakše poraz podnesem.
5 utakmica unutar 6 dana je previše za reprezentaciju koja nema širine i to u grupi s 4 favorita.

Sad nek čelni ljudi skontaju kako će riješiti slučaj Garza i Alibegovic te novog naturalizovanog s obzirom da je Roberson u godinama.

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 07 sep 2022, 17:17

Victor je napisao/la:
07 sep 2022, 17:12
Jup je napisao/la:
Victor je napisao/la:
07 sep 2022, 17:04

Da ne pretjeram al bar 10 repki sa ovog eura ne bi imalo vise od 1 pobjede u ovoj grupi
sta je sa predhodnim eurobasketima gjde smo mi bili jesmo li igrali protiv repki kvlitete madjarseke ili smo igrali protiv litvanija francuske,njemacke itd..
slazem se jeste grupa jaka bila ali ni na predhodnim baksetima nisu bile puno lakse pa smo uvijek isto zavrsavali kako god
2010. ili kad vec smo imali dvije pobjede i to skinuli nabijedjenje hrvate, opet nije bilo dovoljno dobili nas makedonci u zadnjoj koji su kasnije igrali 1/2

2013. smo rasuli viceprvaka imali 3 pobjede..vecina repki je prosla sa 2 mi ispali sa 3..Sta smo tacno mogli tu?

ne ocekujem legendo ali ocekujem ako nista da prodjemo taj **** 1 krug nakon 30 jbnih godina ko da smo luxemburg u fudbalu eto sta je hocemo da se necim kurcimo a nemamo cime ,jedno dva pa i tri prvenstva halalio bih ali 30 jbnih godina mi nismo u stanju proci 1 krug a od daljim uspesima suvisno je i govoriti,mi nemamo nikakav progres sto se tice takmicenja ves stagnaciju i tako je decenijama ,bitno je se kao plasirati a rezultat je nebitan .
Zadnja izmjena: Jup, dana/u 07 sep 2022, 17:19, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Tyson Furya

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 07 sep 2022, 17:17

Arvid je napisao/la:
07 sep 2022, 17:14
forgempp je napisao/la:
Gdje je nestao Sikiraš?
Eno ga u Borcu.
Buducnost Bijeljini ne u Borcu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 07 sep 2022, 17:19

Lajger je napisao/la:
07 sep 2022, 17:17
Koja se sad pesma Ćula ?
Jel i sad behar probeharao '?
:D :D :D
nije od halida u meni jesen je narucio narkic
Zadnja izmjena: Jup, dana/u 07 sep 2022, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Tyson Furya

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2022, 17:20

Ethel je napisao/la:
Arvid je napisao/la:
07 sep 2022, 17:14
forgempp je napisao/la:
Gdje je nestao Sikiraš?
Eno ga u Borcu.
Buducnost Bijeljini ne u Borcu.
Da dobro si, pomiješao sam :thumbup:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 sep 2022, 17:21

Bećiragić: Hvala Vedranu Bosniću koji nas je doveo ovdje, igrali smo odličnu košarku
Gospodski :thumbup:

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 07 sep 2022, 17:22

Jup je napisao/la:
Victor je napisao/la:
07 sep 2022, 17:12
Jup je napisao/la:

ne ocekujem legendo ali ocekujem ako nista da prodjemo taj **** 1 krug nakon 30 jbnih godina ko da smo luxemburg u fudbalu eto sta je hocemo da se necim kurcimo a nemamo cime ,jedno dva pa i tri prvenstva halalio bih ali 30 jbnih godina mi nismo u stanju proci 1 krug a od daljim uspesima suvisno je i govoriti,mi nemamo nikakav progres sto se tice takmicenja ves stagnaciju i tako je decenijama ,bitno je se kao plasirati a rezultat je nebitan .
O buducim i proslim EB mozemo pricat

O ovom nemamo sta, ljudi su poginuli za dres..ispratili ste ih sa zeljom da makar dobiju madjare i sa pricom da sa 2 pobjede idemo dalje

Mi smo imali zamalo 3 i ispali gusto..i sad eto nesto ne valja..
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 sep 2022, 17:23

let3 je napisao/la:
07 sep 2022, 17:09
Madal je napisao/la:
07 sep 2022, 17:05
A jučer nas nije dobila Francuska vec mi sami sebe.
To je buraz otrcana priča.

Ne, nismo mi sami sebe pobjedili već su francuzi fizički dosta jača selekecija, već su imali duplo više napadačkih skokova, već je onaj Furnier sve ispogađao u 4/4, de malo realnosti i kredita protivniku.
Nismo mi dream team, pa da se samo mi pitamo na terenu.
Pitamo se itekako kakav cemo sut uzeti, hoce li nam Nurkic prevoditi loptu i sl.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 sep 2022, 17:34

Svaka cast momcima na borbi i zalaganju, jednostavno vise se nije moglo, ponosni smo na vas. Ipak su 4 fantasticne selekcije u nasoj grupi bile, bili smo blizu prolaza, borili se, nismo poklekli i nismo bili kanta za nabijanje. Sad na odmor i idemo dalje, nadam se da ce neke stvari i u savezu krenuti ka boljem, ovo je stvarno lose kako se odnose sa nasim igracima, prejadno.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 07 sep 2022, 17:52

Mi u svakoj genraciji imao po jednog ili dva solidna igraca i ostale koji popune roster. Nikako da nam se potrefi 4-5 dobrih igraca. Bez toga, ovo je sve logican slijed okolnosti.

MerciBien
Kontakt:

Post Postao/la MerciBien » 07 sep 2022, 17:52

Misija Eurobasket 2022 je zavrsena, i generalno mozemo biti zadovoljni nastupom nase reprezentacije. Ostaje zal za utakmicama protiv Njemacke i posebno Francuske gdje smo mozda mogli pobijediti i obezbijediti plasman dalje, ali sta je tu je. Sada se okrenuti kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, imamo neke sanse i dok god one postoje boriti se do kraja. Trenutna reprezentacija je nesto najbolje sto imamo, te izuzev Amerikanca i mozda Halilovica sigurno imamo tim za jos koji ciklus za eurobasket i eventualno mundobasket ako se stvari sretno okrenu u nasu korist. U savezu bi trebali pokusati sve ne bi li se sta napravilo sa Garzom i Alibegovicem, ispitati sve mogucnosti na na koji nacin mogu pomoci, svakako da bi tim u ovim okolnostima dobio dodatno prije svega na sirini rostera sto je posebno vazno u ovakvim vrstama maraton utakmica kao na eurobasketu. Nadati se da ce i od Campare sta biti, vrijeme je pred njim pa da i na njega racunamo u nekom narednom periodu. Idemo dalje :bih:

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 07 sep 2022, 17:53

Nedovoljna širina je razlog ispadanja u super teškoj grupi, govorilo se o 2 pobjede za drugi krug, to smo i uspjeli, e sad što smo igrali u grupi gdje se dvije repke nisu izdvojile sa omjerom 6-0 i 5-1 to je stvar kvalitete ekipa unutar grupe.Mi da bi dobili Sloveniju, Francusku,Njemačku i Litvaniju moramo odigrati utakmicu daleko iznad svojih realnih mogućnosti,što smo i uspjeli jednom ali nažalost nedovoljno.Kako dalje to je pitanje, savez nema kvorum u UO, nesposobni Čolan vedri i oblači i tu mora doći do promjena.Nažalost u klubovima se loše radi, čak i Sparsi su u velikoj dubiozi i pitanje je kako će i oni dalje nastaviti odnosno hoće li praviti "igrače" kao proteklih godina.Onako na prvu, po talentu se od mlađih ističu Delalić, Kondić, Džafić, ali je pitanje kako će se razvijati.Moramo imati i selektora koji će davati šansu što većem broju igrača jer samo pravovremenim uključenjem istih možemo očekivati da se razviju u nosioce igre.Kada Penavi i Čampari nisi dao ni minute, bolje da su poveli Delalić/Mulića i Džafića kao što se nekqd vodio sa 18 godina Teletović ili Đedović da osjete prvenstvo i da im se pokaže da se na njih računa.Ubjeđen sam da bi Matković danas bio BH reprezentativac da ga se pozvalo pri prvim boljim igrama u OKk Beogradu, kad je već otišao u Megu i počeo pružati kvalitetne partije već je bilo kasno.Ovoj ekipi bi Alibegović i Garza puno značili, ali sam skeptičan da će ikada igrati obzirom da će nam uvijek biti problem pozicija 1 i da će se vjerovatno tražiti novo naturalizovano rješenje na playu, a skidanje zvjezdice-statusa naturalizovanih sa ljude iz našeg saveza je naučna fantastika.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 07 sep 2022, 18:01

Da hoće i druge naše reprezentacije k'o ova u košarci. Oni su makar redovni učesnici na europskim takmičenjima, ostalih nema nigdje. Meni je sam plasman na EURO mjera. Prvo promocija države, drugo konstanta je najvažnija i treće to je zadnji korak do toga da se napravi nešto više. A nešto više treba da se pravi u pozadini, ovi momci su sa kvalitetom kakav jeste napravili sasvim dovoljno.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 sep 2022, 18:02

U euroligi Kuzminskas ima 186 utakmica, Giedraitis 88, Lekavicius 231, a pogledajte ko je kod nas na klupi. Osim što nemamo kvalitet, nismo ni napravili ekipu od igrača koji odgovaraju našim najboljim igračima. Nurkiću treba šuter na četvorci, a on je šutirao za Halilovića i Kamenjaša. Krila koja ne pogađaju se raširili u ekipi, a bekove se niko i ne trudi pronaći, zovu još jedno krilo Zubca iako ne računaju na njeg. Pobjeda protiv Slovenije je bilo nepotrebno loženje, bili smo najbolji kad uopšte nije trebalo.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 07 sep 2022, 18:05, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.