Nedovoljna širina je razlog ispadanja u super teškoj grupi, govorilo se o 2 pobjede za drugi krug, to smo i uspjeli, e sad što smo igrali u grupi gdje se dvije repke nisu izdvojile sa omjerom 6-0 i 5-1 to je stvar kvalitete ekipa unutar grupe.Mi da bi dobili Sloveniju, Francusku,Njemačku i Litvaniju moramo odigrati utakmicu daleko iznad svojih realnih mogućnosti,što smo i uspjeli jednom ali nažalost nedovoljno.Kako dalje to je pitanje, savez nema kvorum u UO, nesposobni Čolan vedri i oblači i tu mora doći do promjena.Nažalost u klubovima se loše radi, čak i Sparsi su u velikoj dubiozi i pitanje je kako će i oni dalje nastaviti odnosno hoće li praviti "igrače" kao proteklih godina.Onako na prvu, po talentu se od mlađih ističu Delalić, Kondić, Džafić, ali je pitanje kako će se razvijati.Moramo imati i selektora koji će davati šansu što većem broju igrača jer samo pravovremenim uključenjem istih možemo očekivati da se razviju u nosioce igre.Kada Penavi i Čampari nisi dao ni minute, bolje da su poveli Delalić/Mulića i Džafića kao što se nekqd vodio sa 18 godina Teletović ili Đedović da osjete prvenstvo i da im se pokaže da se na njih računa.Ubjeđen sam da bi Matković danas bio BH reprezentativac da ga se pozvalo pri prvim boljim igrama u OKk Beogradu, kad je već otišao u Megu i počeo pružati kvalitetne partije već je bilo kasno.Ovoj ekipi bi Alibegović i Garza puno značili, ali sam skeptičan da će ikada igrati obzirom da će nam uvijek biti problem pozicija 1 i da će se vjerovatno tražiti novo naturalizovano rješenje na playu, a skidanje zvjezdice-statusa naturalizovanih sa ljude iz našeg saveza je naučna fantastika.