Safet Sušić - Pape

avlami97
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la avlami97 » 09 okt 2010, 10:44

Na prostorima bivše nam Yuge, važila je krilatica "koliko zaljubljenika u fudbal, toliko i selektora". Safet Sušić je bio fudbalerčina i to mu niko ne spori, ali je očito jedan daleko ispodprosječan trener. O svemu navedenom govore činjenice. Kao fudbaler je harao, ali kao trener se zadovoljava pobjedom nad Luksemburgom i osvojenim bodom nad jednom Albanijom. Ono što se uspjelo u proteklom periodu Safet je to sve svojim neznanjem razvalio. U prošlim kvalifikacijama smo bili u daleko jačoj skupini, nego sada i uspjeli smo biti drugi i doći u treću jakosnu skupinu. Sa Safetom ćemo tu treću skupinu izgubiti i ako ovako nastavi pasti ne u četvrtu nego možda u ovu petu u kojoj se trenutno nalazi Albanija. Zar iko pametan misli da je Francuska jača od Španije, Rumunija od Turske, Bjelorusija od Belgije, ili/ti Armenija od Luksemburga, i u takvom omjeru snaga smo bili drugi u grupi. Sušić je govorio, kako je lako pobjeđivati ove "slabe", treba pobjeđivati "iake", aludirajući na Ćirine dvostruke pobjede protiv Belgije, Armenije, Estonije i osvojeni bod protiv Turaka. Evo Pape nam je pokazao kako se brukamo protiv "jakih" (Francuska - koja usput rečeno nikada nije bila slabija), a ne možemo pobijediti "male" - Albanija. Igrali smo protiv, u to vrijeme evropskog, a potom i svjetskog prvaka -Španije prvu utakmicu u Španiji i nismo se obrukali izgubi smo 1:0. Na kraju kvalifikacija smo, također, igrali rezultatski beznačajnu utakmicu protiv Španije i izgubili 5:2. Ćiro je u onakvoj skupini osvojio 19 bodova. Koliko li će ih osvojiti Sušić u kudikamo lakšoj - pitam se? Ostalo nam je 7 utakmica i da bi stigao do 19 bodova, od tih 7 utakmica trebao bi pobijediti minimalno 5. Zar, ne? Teško. Volio bih da pobjedimo sve do kraja, ali sa ovim selektorom, čisto sumnjam. Sušić je razvalio duh, borbenost, motiviranost, zajedništvo i sve ono što je krasilo reprezentaciju. Svaka mu čast.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 09 okt 2010, 11:04

avlami97 je napisao/la:Na prostorima bivše nam Yuge, važila je krilatica "koliko zaljubljenika u fudbal, toliko i selektora". Safet Sušić je bio fudbalerčina i to mu niko ne spori, ali je očito jedan daleko ispodprosječan trener. O svemu navedenom govore činjenice. Kao fudbaler je harao, ali kao trener se zadovoljava pobjedom nad Luksemburgom i osvojenim bodom nad jednom Albanijom. Ono što se uspjelo u proteklom periodu Safet je to sve svojim neznanjem razvalio. U prošlim kvalifikacijama smo bili u daleko jačoj skupini, nego sada i uspjeli smo biti drugi i doći u treću jakosnu skupinu. Sa Safetom ćemo tu treću skupinu izgubiti i ako ovako nastavi pasti ne u četvrtu nego možda u ovu petu u kojoj se trenutno nalazi Albanija. Zar iko pametan misli da je Francuska jača od Španije, Rumunija od Turske, Bjelorusija od Belgije, ili/ti Armenija od Luksemburga, i u takvom omjeru snaga smo bili drugi u grupi. Sušić je govorio, kako je lako pobjeđivati ove "slabe", treba pobjeđivati "iake", aludirajući na Ćirine dvostruke pobjede protiv Belgije, Armenije, Estonije i osvojeni bod protiv Turaka. Evo Pape nam je pokazao kako se brukamo protiv "jakih" (Francuska - koja usput rečeno nikada nije bila slabija), a ne možemo pobijediti "male" - Albanija. Igrali smo protiv, u to vrijeme evropskog, a potom i svjetskog prvaka -Španije prvu utakmicu u Španiji i nismo se obrukali izgubi smo 1:0. Na kraju kvalifikacija smo, također, igrali rezultatski beznačajnu utakmicu protiv Španije i izgubili 5:2. Ćiro je u onakvoj skupini osvojio 19 bodova. Koliko li će ih osvojiti Sušić u kudikamo lakšoj - pitam se? Ostalo nam je 7 utakmica i da bi stigao do 19 bodova, od tih 7 utakmica trebao bi pobijediti minimalno 5. Zar, ne? Teško. Volio bih da pobjedimo sve do kraja, ali sa ovim selektorom, čisto sumnjam. Sušić je razvalio duh, borbenost, motiviranost, zajedništvo i sve ono što je krasilo reprezentaciju. Svaka mu čast.
15 BODOVA.pa lahko je to proracunat,no tesko realizovat...
Evo kako---dvije pobjede protiv Bjelorusije :-)
Ostalo sve kod kuce da se dobije ;-)
Bjelorusija je mnogo dobra ekipa,ovo s Lux nas vara vjerujete ..
Pa mi smo im uvalili tricu i kasnije stali i nije islo...Tako su i oni haman bili bolji ali nece u gol lopta...

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 09 okt 2010, 11:08

I ja sam kritikujem selektora ali kad poslije tekme smirimo strasti i pokušamo malo trezevnije razmišljati moramo sebi priznati da i mi često pretjeramo.Kaže tip uništio zajedništvo,duh repke(mislim da je to ipak prestrogo).Naravno da loš rezultat unosi nemir,ali nije brate smak svijeta.Hej ,molim te,kaže jedan tip glupu Albaniju.Pa bolan mi smo iza Albanije u svakom pogledu,ekonomskom,demokratskom ,a i u sportu nema malih.Dosta nas još živi u Jugoslaviji pa na Albaniju gledamo iz visine.Treba se boriti,izdržati do kraja a mi svi svoje frustracije ne liječiti na igračima i selektoru.Znamo da nismo dobro startali ali život ide,glave gore,podrška za repku i furaj dalje.

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 09 okt 2010, 11:08

hahaha kako poludi Pape na presici, baci onu stolicu, ja konto ide da nokautira onog novinara, ali mu novinar na kraju rece "imate li vi vremena da postavite reprezentaciju" :lol: :lol:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 okt 2010, 11:37

sto se ovako ne ponasa tokom i prije utakmice sa igracima.....
Ibricica koji ima onakvu sezonu i za kojeg su ovi Albanci kao stvoreni uvodi u 90.oj minuti...Dzeko mu igra na totalno pogresnom mjestu, previse se trosi vracajuci po loptu . Iz aviona se vidi da igraci nisu motivisani ni sekunde, da selektor nema nikakvog autoriteta.
Umjesto da kad je vidio da Cana jedva hoda u igru ubaci i Muslimovica umjesto Ibisevica i da ih slomi jos vise on zadnju izmjenu cuva za 90.min :roll: da pricuva bod...covjek veze nema sa ovim poslom i to je i pokazala ova press konferencija...sto se tako medjede ne ponasas prije i tokom tekme ,a ne ko mrtav konj
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 09 okt 2010, 11:41

ultrasstyle_tz je napisao/la:sto se ovako ne ponasa tokom i prije utakmice sa igracima.....
Ibricica koji ima onakvu sezonu i za kojeg su ovi Albanci kao stvoreni uvodi u 90.oj minuti...Dzeko mu igra na totalno pogresnom mjestu, previse se trosi vracajuci po loptu . Iz aviona se vidi da igraci nisu motivisani ni sekunde, da selektor nema nikakvog autoriteta.
Umjesto da kad je vidio da Cana jedva hoda u igru ubaci i Muslimovica umjesto Ibisevica i da ih slomi jos vise on zadnju izmjenu cuva za 90.min :roll: da pricuva bod...covjek veze nema sa ovim poslom i to je i pokazala ova press konferencija...sto se tako medjede ne ponasas prije i tokom tekme ,a ne ko mrtav konj
ja sam se bas sjebo kad sam vidio da je skocio kad smo dali gol :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2010, 12:06

Zasto mumiju ( sa telecim pogledom ) niko ne pita da li planirate dati ostavku .?
Zasto ovaj sajt ne napise clanak protiv susica kad se mi njegovi korisnici(sajta) slazemo u jednom.
Ostavka !
Ili je tal u pitanju ?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 okt 2010, 12:07

avenija je napisao/la:Zasto mumiju ( sa telecim pogledom ) niko ne pita da li planirate dati ostavku .?
Zasto ovaj sajt ne napise clanak protiv susica kad se mi njegovi korisnici(sajta) slazemo u jednom.
Ostavka !
Ili je tal u pitanju ?
Zato sto su ovi novinari ludi kao i on. Cuj ni na nebu ni na zemlji. Ma mi smo ispod zemlje. Yebo ja covjeka koji je zadovoljan s bodom protiv siptara. Nista oni nisu bolji od Armenije. Sad ce pocet price kako su i Danska i Svedska igrali nerijeseno s njima. Ali jest i Malta. A siguran sam da u Danskoj ili Svedskoj nisu bili zadovoljni bodom. Pa kako mi mislimo na to EP s takvim rezultatima?

Susic nece nijednu utakmicu pobjedit osim Luksemburga u Zenici. U to sam siguran.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 09 okt 2010, 12:10

Albanija dovodi trenerska imena poput Barića, Kužea, itd.. iako nemaju neki tim, dok mi dovodimo anonimuse trenerskog posla poput Sušića. Naravno da je logičan slijed događaja da ćemo imati ovakve rezultate.

Ovaj čovjek je klasični predznak katastrofe bh fudbala. Još malo pa će mu'' Luksemburg i Farska Ostrva su dobri i neugodni protivnici '' postati redovite izjave na pressicama.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 09 okt 2010, 12:18

ultrasstyle_tz je napisao/la:sto se ovako ne ponasa tokom i prije utakmice sa igracima.....
word!!! posizio sam gledajuci dzeku kako igra manje vise na sredini terena a ne u spicu... pape pojma nema o taktici koju treba postaviti!!!

SUSICU ZNAM DA CITAS OVO!!! BOLJE TI JE DA ODSTUPIS SADA SA POZICIJE SELEKTORA DOK IMAMO JOS SANSI ZA PROLAZ!!! SRAMOTIS BH FUDBAL!!! NISI TI ZASLUZIO DA VODIS NASU REPREZENTACIJU!!! SRAMOTO JEDNA!!!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 09 okt 2010, 12:19

Nema Sušić ono što je potrebno ovim momcima, nema taj autoritet, nema tu volju, nema ono što će natjerat igrače da ginu na terenu. On je prije tekme rekao da će biti zadovoljan bodom i kad je imao bod na njega je igrao, a ne na nešto više.

Ćiro bi prije tekme sa Albanijom rekao igračima: "Hebaćemo im mater na sred Tirane, ima da ih razvalimo 5:0.

Dragi Safete, okani se ovog posla, Možda ćeš uspjeti, možda ćeš nas odvesti na neko veliko takmičenje, ali za to nećeš biti zaslužan ti, nego igrači. Povuci se dok još ima vremena, dok se još možeš spasit. Pa ako se zadovoljiš sa bodom protiv Albanije, onda se protiv Rumunije možeš zadovoljiti i porazom.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

armageddon666
Kontakt:

Post Postao/la armageddon666 » 09 okt 2010, 12:20

Ja ne mogu da shvatim ovu reprezentaciju,prije smo znali sa drugim timom pobjediti Norvesku,Tursku itd.Prosle kvalifikacije bar smo stvarali sanse i kad nismo eto pobjedili nekog.Igraci kao da nisu oni igraci sto su igrali prosle godine ,stvarno dok je ovaj Takticar selektor mi cemo moci pobjediti samo San Marino,Andoru i to jedva.Ja vec mogu reci da su ove kvalifikacije za nas gotove,bez obzira sto jos imamo utakmica ali ovakom igrom,pristupom ,sa ovakvim selektorom ,treba da bude sretni ako na kraju zavrsimo kao cetvrti. Zivio Safet Susic !
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 okt 2010, 12:22

Koji je seljak ovaj Susic. Kako samo odgovara ljudima na normalna pitanja. Nijedan pravi odgovor nije dao. Pa ovo je za njega super rezultat. Ovaj ide na 4. mjesto. Bice to grcevita borba sa velikim albancima. Koji debil.

A vidite ovog Mustedanagica. Gospodin pravi i zna sastavit par recenica. Sramota jedostavo da nam ovakav lik vodi repku.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 09 okt 2010, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 09 okt 2010, 12:24

Cartman je napisao/la:Koji je seljak ovaj Susic. Kako samo odgovara ljudima na normalna pitanja. Nijedan pravi odgovor nije dao. Pa ovo je za njega super rezultat. Ovaj ide na 4. mjesto. Bice to grcevita borba sa velikim albancima. Koji debil.
Ja mislim da njega jos niko nije informisao da samo prva dva idu dalje.
Ne mogu razumjeti da se Pape odrekao prvog mjesta, da ih je predao automatski Francuzima.
Mourinho odlazi

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 09 okt 2010, 12:26

armando je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Nikakav napredak. Nikakav. Pape, pa bolje bi se srednjoškolac pripremio za ovaj meč, negoli ste to uradili ti i tvoji pomoćnici. Pa mjesec dana si mogao gledati kasete reprezentacije Albanije, pogledati gdje su tanki, gdje su jaki, pogledati naš tim, vidjeti gdje griješe, ispraviti te greške...No, ništa nisi uradio. Najžalosnije je to što i da smo pobijedili(da je jedan od onih slobodnjaka završio u golu), ne bi to bilo plod tvoje strategije, već potez nekog inspirisanog pojedinca.
dobro si to negdje upratio. znaci , gubis, tj.ne dobijes utakmicu trpis odgovornost ili negativne kritike. aaaa da si slucajno dobio, to bi bio plod nekog inspirativnog poteza iliti ga sretne okolnosti, pa bi opet imali mjesta i predmeta za kritiku.
nepresusena pera!
Jesmo li nadigrali Albance? Pa samo smo imali udarac Misimovića, na asistenciju Pjanića i to je to(gol iz slobodnjaka je djelo individue, a ne Sušićeve taktike, pobogu). Albanija se morala dobiti, no Sajko ne vidi očite stvari, te ih nikada neće vidjeti. Dobro je, još 7 utakmica imamo na raspolaganju; dakle maksimalno 7 bodova i onda se vraćamo u famoznu četvrtu jakosnu skupinu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 okt 2010, 13:19

Al' je onaj novinar glup i bezobrazan. I svi mediji koji su prenijeli prekid konferencije su zaboravili spomenuti DETALJ kada Sušić s pravom kaže "na kojem ja jeziku pričam"(jer je kloc izmislio Sušićevu izjavu), a onda provokator kaže "vi francuski bolje govorite nego bosanski"... Tek tada Sušić ustaje i odlazi.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 okt 2010, 13:42

Željovac je napisao/la:Al' je onaj novinar glup i bezobrazan. I svi mediji koji su prenijeli prekid konferencije su zaboravili spomenuti DETALJ kada Sušić s pravom kaže "na kojem ja jeziku pričam"(jer je kloc izmislio Sušićevu izjavu), a onda provokator kaže "vi francuski bolje govorite nego bosanski"... Tek tada Sušić ustaje i odlazi.
Pa kad on moze vrijedjat novinare, sto ne bi i oni njema mogli malo zayebavat. Sam je napravio takvu atmosferu.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 09 okt 2010, 13:46

Željovac je napisao/la:a onda provokator kaže "vi francuski bolje govorite nego bosanski"... Tek tada Sušić ustaje i odlazi.
vala nije ništa pogrešno rekao ...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 okt 2010, 13:48

Cartman je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Al' je onaj novinar glup i bezobrazan. I svi mediji koji su prenijeli prekid konferencije su zaboravili spomenuti DETALJ kada Sušić s pravom kaže "na kojem ja jeziku pričam"(jer je kloc izmislio Sušićevu izjavu), a onda provokator kaže "vi francuski bolje govorite nego bosanski"... Tek tada Sušić ustaje i odlazi.
Pa kad on moze vrijedjat novinare, sto ne bi i oni njema mogli malo zayebavat. Sam je napravio takvu atmosferu.
Kad ih je vrijeđao?
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 09 okt 2010, 13:49

Cartman je napisao/la:
Cartmane dosta te je vise.Imas li ti pametnijeg posla u zivotu osim sto pljujes po Papetu na forumu?
Pa kralju svaki treci post je tvoj na ovoj temi,uvijek ista poenta posta.
Nasi "novinari" su licemjerni,s pravom sam napisao pod znakom navoda.
On je selektor,a oni su novinari,on je 100 klasa iznad njih u ovom segmentu,to moras znati!
Znaci po tvom misljenju,novinarima kako je cejf mogu raditi sta hoce od reprezentacije?
Nazalost ovo je ziva istina,al sve zbog vas koji tako razmisljate.
Pozdrav 8-)
NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.