Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Lotus
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Lotus » 08 sep 2013, 20:15

Muumii je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Šta je s ovim malim Omeragićem iz Barce, slabo se kad spominje, igra li sad on za Španiju znam da je mislim u kadetima bio u 12 igrača Španije :?: :?: koju poziciju igra :?:

A inače ovaj spisak iznad, bar 50% igrača već igra za druge selekcije i mi se tu ništa ne pitamo ;)
Igra malac za spaniju sad je skoro igro na nekom turniru za njih,on je krilo koliko sam ja upucen,navodno ima veliku zelju igrat za nas,ne bi mu ni predstavljali problem papiri,spanci ne bi pravili nikakve prepreke,ali valjda ga niko nikada jos nije kontaktirao iz naseg saveza..aa i roditelji i obitelj mu je vise za to da igra za spaniju...pa cemo vidjeti sta ce na kraju bit,madaa mislim da je izgubljen za nas...po meni je on kao Begic s rajom sve oke pred njima prica igrao bi za Bosnu,aa ustvari kad je nesto konkretno onda je odgovor spanija je moja zemlja :)
Ovog Omeragica kad god sam pratio na ovoj juniorskoj euroligi uvijek je bio na klupi i nije ulazio nikako...sad nisam ga nikad gledo i ne mogu nista pricati kakav je ili hoce li biti sta od njega...njegova je sreca da je u ozbiljnom klubu i sve je sad do njega...a mislim da i ne treba puno ganjati one sto i sami ne znaju sta hoce...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 09 sep 2013, 12:07

" onclick="window.open(this.href);return false; mog'o je komotno u kadetskoj igrati,ali ipak su neki fudbaleri dobili prednost prije njega...

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 09 sep 2013, 17:15

Lotus je napisao/la: mog'o je komotno u kadetskoj igrati,ali ipak su neki fudbaleri dobili prednost prije njega...
Navedi jednog tog fudbalera molim te :)

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 09 sep 2013, 20:05

Muumii je napisao/la:
Lotus je napisao/la: mog'o je komotno u kadetskoj igrati,ali ipak su neki fudbaleri dobili prednost prije njega...
Navedi jednog tog fudbalera molim te :)
Nemoj folirat ;) znas ti dobro na koga ja mislim i znas ko je najbolji fudbaler u kadetima ...al sta ces...sta je tu je...zao mi je momka sto nije zaigro i to je to,a lako je mogao.Nemamo sta dalje pricat,sve se zna :)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 sep 2013, 12:54

Sin Teomana Alibegovića u Pallacanestro Mantovana

2013-02-27-megabasket-780547765

Mirza Alibegović (20 g., 195 cm), sin čuvenog Teomana Alibegovića potpisao je ugovor sa italijanskom ekipom Pallacanestro Mantovana.

Alibegović je prošlu sezonu započeo u ekipi Pistoia, ali je sezonu završio u timu Brindisia.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 sep 2013, 08:11

Ovaj mali je itekako dobar ali vidi se da mu nedostaje prava škola košarke isto kao da nema lijeve ruke sem što sa vremena na vrijeme par puta dribla lijevom. Isto tako završeci su svi isti šut i dvokorak. Pod hitno mora preći negdje ako je stvarno visok ovoliko.

Larry Bird
Kontakt:

Post Postao/la Larry Bird » 13 sep 2013, 10:23

Djetetu te se treba objasnti da se ne poskakuje dok se vodi lopta,da se ta ista lopta ne prevodi u fazu napada setajuci ko na setalistu.Da kad se igra 1 na 1 se kosristi sto manje driblinga a ne 18 da se osvoji metar i po.Da se ne ostaje u ofsajdu dok tvoji suigraci igraju obranu ne bi li bio sam u kontri da zabijes sto vise poena.Da se nekad polozi i lijevom rukom sa lijeve strane.Da se ne zavarava sto sad na snagu daju koseve jer kad drugi klinci ojacaju za koju godinu nastat ce mu problemi.Kritika u dobroj namjeri,da je bila losa namjera bolila bi me neka stvar i ne bih nista rekao.
Svidja mi se njegov izbacaj pri sutu,energija .Vidi se da klinac zivi za kosarku.Samo vjerovatno mu treba neko da mu pokaze neke stvari jer nema jos puno vremena da pocne stizati vrsnjake na vecem nivou.

P.S klinac broj 33(izuzetan osjecaj za pas) i klinac broj 15(malo visi od njega,cca 197cm) su veci akceleranti od njega.(u prostom prijevodu:sutra mogu biti bolji igraci od njega)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 sep 2013, 10:41

Larry Bird je napisao/la:
Djetetu te se treba objasnti da se ne poskakuje dok se vodi lopta,da se ta ista lopta ne prevodi u fazu napada setajuci ko na setalistu.Da kad se igra 1 na 1 se kosristi sto manje driblinga a ne 18 da se osvoji metar i po.Da se ne ostaje u ofsajdu dok tvoji suigraci igraju obranu ne bi li bio sam u kontri da zabijes sto vise poena.Da se nekad polozi i lijevom rukom sa lijeve strane.Da se ne zavarava sto sad na snagu daju koseve jer kad drugi klinci ojacaju za koju godinu nastat ce mu problemi.Kritika u dobroj namjeri,da je bila losa namjera bolila bi me neka stvar i ne bih nista rekao.
Svidja mi se njegov izbacaj pri sutu,energija .Vidi se da klinac zivi za kosarku.Samo vjerovatno mu treba neko da mu pokaze neke stvari jer nema jos puno vremena da pocne stizati vrsnjake na vecem nivou.

P.S klinac broj 33(izuzetan osjecaj za pas) i klinac broj 15(malo visi od njega,cca 197cm) su veci akceleranti od njega.(u prostom prijevodu:sutra mogu biti bolji igraci od njega)
+1 od rijeci do rijeci. Bravo za post. Kada se vodi lopta, nema setkanja, ne u mladjim kategorijama.
Sport je lijek za tijelo i duh.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 13 sep 2013, 12:28

KK Cazin? Vrhunac mu predvidjam u KK Bihac ...

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 22 sep 2013, 17:03

ČLAN NAŠEG KLUBA NA PROBI U CIBONI
Četvrtak, 19 Rujan 2013 13:19 bobos
E-mail Ispis PDF

ADMIR DŽIHAN NA PROBI U CIBONI

HOKK "Vitez" dobio je još jedno vrijedno priznanje za svoj rad.

ADMIR DŽIHAN

ADMIR DŽIHAN
Nakon memorijalnog turnira "Jozo + 8" član našeg Kluba, Admir Džihan dobio je poziv ekipe KK "Cibona" iz Zagreba na sedmodnevnu probu. Igre na turniru zapale su za oko stručnom stožeru Cibone te su isti poslali službenu ponudu za probu od 30.9. do 6.10.2013.

Želimo puno sreće Admiru u Zagrebu, dok je Klubu ovo smjernica kako ići dalje. Podsjećamo Vas da je Uprava Kluba odlučila od ove sezone maksimalno ulagati u mlade igrače iz Viteza i bližnje okolice, a rezultati su vidljivi na samim počecima.
Ažurirano ( Četvrtak, 19 Rujan 2013 13:34 )

Admir Džihan: pozicija: bek, visina: 1.85, godište: 1996.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 22 sep 2013, 20:18

edinjo-bih je napisao/la:Sin Teomana Alibegovića u Pallacanestro Mantovana

Mirza Alibegović (20 g., 195 cm), sin čuvenog Teomana Alibegovića potpisao je ugovor sa italijanskom ekipom Pallacanestro Mantovana.

Alibegović je prošlu sezonu započeo u ekipi Pistoia, ali je sezonu završio u timu Brindisia.
Kakve on veza ima sa BiH?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 sep 2013, 21:41

levat je napisao/la:

trebao je igrati za U18 BiH ovog ljeta ali mu je problem sa JMBG uskratio mogucnost da dobi pasos na vrijeme i zato nije zaigrao

a valjda znas ko je teoman alibegovic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 22 sep 2013, 21:43

Lotus je napisao/la:ČLAN NAŠEG KLUBA NA PROBI U CIBONI
Četvrtak, 19 Rujan 2013 13:19 bobos
E-mail Ispis PDF

HOKK "Vitez" dobio je još jedno vrijedno priznanje za svoj rad.

ADMIR DŽIHAN

ADMIR DŽIHAN
Nakon memorijalnog turnira "Jozo + 8" član našeg Kluba, Admir Džihan dobio je poziv ekipe KK "Cibona" iz Zagreba na sedmodnevnu probu. Igre na turniru zapale su za oko stručnom stožeru Cibone te su isti poslali službenu ponudu za probu od 30.9. do 6.10.2013.

Želimo puno sreće Admiru u Zagrebu, dok je Klubu ovo smjernica kako ići dalje. Podsjećamo Vas da je Uprava Kluba odlučila od ove sezone maksimalno ulagati u mlade igrače iz Viteza i bližnje okolice, a rezultati su vidljivi na samim počecima.
Ažurirano ( Četvrtak, 19 Rujan 2013 13:34 )

Admir Džihan: pozicija: bek, visina: 1.85, godište: 1996.
prve utakmice za Vitez na ovom turniru i odma njihova zasluga :lol:
inace "KK Donji Vakuf" odakle je i Edin Atic :)

reeds
Kontakt:

Post Postao/la reeds » 22 sep 2013, 21:57

gledam sada da je u sloveniji odrazana utakmica mladih igraca i jedan od najboljih je bio emir sulejmanovic.

e sada me interesuje da mi neko kaze onaj ko je upoznat sa tim, sta je prepreka da nastupa za nas i da li uopste ima neke sanse za to, jer mislim da bio OGROMAN gubitak za nas.

hvala.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 22 sep 2013, 23:31

nerminh74 je napisao/la:
levat je napisao/la:

trebao je igrati za U18 BiH ovog ljeta ali mu je problem sa JMBG uskratio mogucnost da dobi pasos na vrijeme i zato nije zaigrao

Nermine pomijesao si bracu Amara i Mirzu Alibegovica.Amar je 95 godiste i trebo je zaigrati za nas,a objasnio si zbog cega nije.Njegov brat Mirza mislim da je zaigrao za neku Slovensku mladju selekciju,al nisam siguran.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 23 sep 2013, 13:49

Neno,jel ono sigurno da ce od ove godine biti kadetska i juniorska liga na teritoriju cijele drzave?Prethodne sezone bio je problem u RS da su ekipe u kadetskoj igrale 96 i 97 godiste,a u Federaciji samo 97,tako da iz RS nisu mogli igrati zavrsne drzavne turnire,jer bi morali potpuno drugu ekipu prijaviti zbog drugacijeg godista.Isto je bilo i u juniorima.Sad me zanima hoce li se to u RS-u rijesiti,jer vidim opet da oni planiraju koristiti od ove godine mladje juniore(97godiste) u kadetima...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 sep 2013, 16:17

Trebalo bi sve krenuti, ali klubovi nazalost nemaju novca nizasta. Ko zna na sta ce sve izaci.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 sep 2013, 09:03

Može li se naći kakav sponzor za tu ligu? Mislim da bi se lako mogao naći ako se dobro pripremi marketing plan.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 25 sep 2013, 02:19

nerminh74 je napisao/la:
levat je napisao/la:

Znam ko je Alibegović. On i Benaček su započeli tradiciju igranja naših igrača za Sloveniju.

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 06 okt 2013, 17:41

Znaci sljedeca generacija je 98 i mladji,ne znam imamo li tu potencijala,sad za sad znam samo za Gegica koji ima kapacitet.Eh zanima me jel odluceno gdje ce se igrati EP sljedece ljeto i da li ce se igrati posto stvarno nisam upucen kako to ide. :)
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos, samirr i 18 gostiju.