Ma pusti ih brate. Oni su uvijek bili klasa ispod nas i tako ce uvijek biti. Nece valjda glavni grad raditi da bi ostali gradovi imali. Treba da bude kao sto je sada, a to je da ovi iz manjih gradova rade kako bi mi u glavnom gradu imali. Tako je sada i tako ce uvijek biti. Kada oni budu bitni onda ce biti drukcije, a do tada mogu mahati usima.Lakoste je napisao/la:Evo ih opet, prica koeficijent, raspodjela sredstava itd. A ne znaju da su sve glavne institucije smjestene na drzavnom nivou smjestene u Sarajevu, ne zna ko je najveci platisa PDV-a, ko najvise love donese Federaciji itd. Klasicni kompleksi prema glavnom gradu.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Izuzetno plitko. Svaka budala misli da je pametan. Da se ne ponavljam:Lakoste je napisao/la:Evo ih opet, prica koeficijent, raspodjela sredstava itd. A ne znaju da su sve glavne institucije smjestene na drzavnom nivou smjestene u Sarajevu, ne zna ko je najveci platisa PDV-a, ko najvise love donese Federaciji itd. Klasicni kompleksi prema glavnom gradu.
MortemHz je napisao/la:
Znas li koliko placa Sarajevo a koliko Tuzla, drzavu?
Mi danas drug zivimo od kredita MMF-a. MMF placa drzavu, tako sto financira ogroman administrativni aparat pa se od poreza ljudi koji su zaposleni u administracije racunaju prihodi, a ta administracija je u glavnom gradu.Sloki je napisao/la:
To je "studija" koji je podastrao Muhamed Kozarda preko Dine Konakovica i koji je ilegalan pa krenimo:
Godisnjak stranica 391 i 392 http://www.fzs.ba/SG2015.pdf
U TK zaposlenih 81.588 neto place 739KM x 12 mjeseci = 723.522.384KM dakle oko 720 miliona
U ZDK zaposlenih 69.668 neto place 725KM x 12 mjeseci = 606.111.600 KM dakle oko 600 miliona
U KS zaposenih 125.184 neto place 1.036KM x 12 mjeseci = 1.556.287.488 dakle preko milijardu i po.
Vrlo rado zaposlite kod nas administraciju koja zaradjuje godisnje milijardu i pol, pa cemo i mi uplacivati porez.
Ili[ (drzavna firma ti je i EP, gdje Tuzlanski kanton izveze 0 km struje, a koliko proizvede?)
ili da agencija za vodno podrucje rijeke save NE BUDE u ebenoj ulici Hamdije Cemerlica bb.
Sve vodne naknade 4.4 miliona ide na troskove rade agencije zaposlene u Sarajevu i znas koliko ima takvih agencija?
Recimo drzavna agencija za zdravlje bilja u Radicevoj ulici a da zakon o javnog dugu i zaduzivanjima uopce ne spominjem
Federalna vlada digne kredit potrosi ga u Sarajevu i Mostaru a onda kad se dug vraca odbije se iz zajednicke kasice pa se onda tek rasporedjuje i tako da TK vraca najvise duga koji se uopce na nasoj teritoriji ne pravi!
I btw, u tuzli se uplati preko 60% svog poreza uplacenog u TK a vraca se u Tuzlu 25%. Da li bi ti smatrao da je posteno da mi dobijamo vise samo radi toga samo zato sto su kod nas firme registrovane? Inace dijelimo sa cijelim kantonom proporcionalno.
Tuzla izveze 0 km struje, a Sarajevo izveze preko 300 miliona km jer je EP drzavna firma, iako Sarajevo proizvede 0 km dok Tuzla proizvede vise 50% struje za Federaciju BiH. Sve banke su registrovane u Sarajevu, a ima itekako ljudi sa svih kantona koje imaju racune u njima.
ajde da drzavne firme i banke placaju porez zasnovano na tome gdje su napravile profit
a ne gdje su registrovane, tj u glavnom gradu
Nije sve onako kako ti se cini na prvu
Sarajevski jalija za svoju Slobodu navija! / Svi u napad! Jedan je Aze!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ne razumijem ovo? Manijaci izabacili transparent kao sarkazam ili... Provaljujes se.sasistika je napisao/la: Vidišđ li da i Željo "luta" ko i mi??? Ma vala isti smo !! Dovedu solidna pojačanja al zato ostave levata da om vodi ekipu,il dovedu kakvog takvog iole trenera al im igrači onda niđe veze.. Još jedna sličnost Vječiti je u tome da su i oni govorili da će prekucat ovu našu ligu?
Pouka ; šutite ublehaši i samo radite svoj posao pa na kraju šta bude. Samo me nasmijaše Manijaci sa svojim transparentom podrške,ko fol oni nisu ko mi! da ne mijenjaju,ne pljuju nakon neuspjeha ekipe a uprava ih njihova demantova u startu i ispade da je poruka Manijaka samo licemjerna foluškaA možda i ...
arelinho je napisao/la:Ma pusti ih brate. Oni su uvijek bili klasa ispod nas i tako ce uvijek biti. Nece valjda glavni grad raditi da bi ostali gradovi imali. Treba da bude kao sto je sada, a to je da ovi iz manjih gradova rade kako bi mi u glavnom gradu imali. Tako je sada i tako ce uvijek biti. Kada oni budu bitni onda ce biti drukcije, a do tada mogu mahati usima.Lakoste je napisao/la:Evo ih opet, prica koeficijent, raspodjela sredstava itd. A ne znaju da su sve glavne institucije smjestene na drzavnom nivou smjestene u Sarajevu, ne zna ko je najveci platisa PDV-a, ko najvise love donese Federaciji itd. Klasicni kompleksi prema glavnom gradu.
Prvi iskren komentar jednog Sarajlije
-
djedovic01
- Kontakt:
Dobio vecZip je napisao/la:Jel Radnik moze dobiti licencu za evropska takmicenja?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Kompleksi. Vise mrzim sve tuzlansko, nego volim sarajevsko
[/quote]
Da stvarno, bas cu ja imati kompleks iz Sarajeva prema vama u Tuzli, ili kompleks kluba Sarajeva prema Slobodi koja je u historiji osvojila jednu veliku qrcinu.
Mrzim vas papanluk i sovinizam, vase ponasanje jer ste zatuceni do bola.[/quote]
Kaze jedan Sarajlija
Mrzite sve nesarajevsko, a vecina vas nije otisla dalje od kozje cuprije. Niko se ne ogradjuje od neravnomjerne raspodjele javnih prihoda i samim tim ekonomski vrijedite 2x vise nego bilo koji drugi gradjanin Federacije. To je cisti sovinizam i "papanluk".
Ukratko: cijela Federacija ima kriterije po kojem se dijeli zajednicki novac po kantonima, i onda imas sarajevski koji je sve to x2. Dok npr. u preraspodjeli novca na nivou kantona grad Tuzla prati kriteriji bez ikakvih koeficijanata, iako se u Tuzli uplati 60% poreza cijelog kantona a u nju se vrati nazad 25%.
I starac kad ostari, otvori foto album da vidi kako je nekad bio mlad i jak a danas star i slabasan
Ove sezone ste razneseni u paramparcad i otvaranjem i gledanjem fotoalbuma, nece umanjiti tu cinjenicu
Koje ponasanje? Nakon svega navedenog, zar nam moze ko zamjeriti sto ne volimo glavni grad
[/quote]
Kada stvari posmatras na nacin kao ti i ja bih isto komentarisao.Tesko nama,ne trebaju nama veci dusmani jer smo sebi najveci.
Da stvarno, bas cu ja imati kompleks iz Sarajeva prema vama u Tuzli, ili kompleks kluba Sarajeva prema Slobodi koja je u historiji osvojila jednu veliku qrcinu.
Mrzim vas papanluk i sovinizam, vase ponasanje jer ste zatuceni do bola.[/quote]
Kaze jedan Sarajlija
Ukratko: cijela Federacija ima kriterije po kojem se dijeli zajednicki novac po kantonima, i onda imas sarajevski koji je sve to x2. Dok npr. u preraspodjeli novca na nivou kantona grad Tuzla prati kriteriji bez ikakvih koeficijanata, iako se u Tuzli uplati 60% poreza cijelog kantona a u nju se vrati nazad 25%.
I starac kad ostari, otvori foto album da vidi kako je nekad bio mlad i jak a danas star i slabasan
Koje ponasanje? Nakon svega navedenog, zar nam moze ko zamjeriti sto ne volimo glavni grad
Kada stvari posmatras na nacin kao ti i ja bih isto komentarisao.Tesko nama,ne trebaju nama veci dusmani jer smo sebi najveci.
Ne budi plitak, sama politika tvog kantona je losa, sve firme vam je upropastila kantonalna vlada. Nije Kanton Sarajevo krivi sto vam ljudi zive lose, jer i u Sarajevu situacija nije idealna. I ovdje ima gladne raje spaja kraj s krajem. Samo sto ces sa 1000 KM u Sarajevu oskudno zivjeti a u Tuzli imati lagodniji zivot. Ovdje je kafa 2,5 marke a kod vas 1,5 itd. Krivo je Sarajevo sto su vam propale fabrike itd...
Ma kone idu nasim stopama.. Sad ce poceti sa stranim trenerima.. pa kad oni propadnu, krenut ce prica kako stranac ne poznaje nasu ligu, nije navikao na ovakav amaterizam... bla bla bla
Uglavnom, sve se vrti u krug..
Nadam se da cemo se napokon s ovom Ligom 12 izdici iz sivla, i da napokon krenemo igrati i osvajati trofeje.. Da kad sarajeski klubovi gostuju negdje, da im se guzice tresu.. a ne ko ove godine, mi kad idemo jacim ekipama, mi se prepadnemo ko pichke kakve, skinemo gace a nismo ni krenuli igrati..
50% dobijene utakmice je kad ti prije meca udjes u glavu protivniku, kad se plasi i kad ga je strah.. Kad se to desi, onda je potreban samo dobar finisher da tih drugih 50% iskoristi..
Uglavnom, sve se vrti u krug..
Nadam se da cemo se napokon s ovom Ligom 12 izdici iz sivla, i da napokon krenemo igrati i osvajati trofeje.. Da kad sarajeski klubovi gostuju negdje, da im se guzice tresu.. a ne ko ove godine, mi kad idemo jacim ekipama, mi se prepadnemo ko pichke kakve, skinemo gace a nismo ni krenuli igrati..
50% dobijene utakmice je kad ti prije meca udjes u glavu protivniku, kad se plasi i kad ga je strah.. Kad se to desi, onda je potreban samo dobar finisher da tih drugih 50% iskoristi..
Nadam se da ce Sloboda osvojiti kup drage nam BiH, da ce se Sarajevo plasirati u Evropu jer ima vece sanse od Zelje i da se Velez ekspresno vrati u PL.
.....Pozdrav domovini.
To nema veze ni 1% sa Kantonom Sarajeva i slivanjem sredstava isti.Lakoste je napisao/la:Evo ih opet, prica koeficijent, raspodjela sredstava itd. A ne znaju da su sve glavne institucije smjestene na drzavnom nivou smjestene u Sarajevu, ne zna ko je najveci platisa PDV-a, ko najvise love donese Federaciji itd. Klasicni kompleksi prema glavnom gradu.
Laganje i takav ustroj, pa KS izveze pola milijarde maraka struje a TK i ZDK ni marke, pitaš li se kako?
O Bankama i Telecomu neću ni pričat.
Fazon je da ni vi nemate nikakve privrede, EI, EP, Pretis, TAS, eto samo smo mi nesposobni, vi samo parazitirate zahvaljujuci nekim zakonima.
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 08 maj 2016, 14:32, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Skver je napisao/la:Nadam se da ce Sloboda osvojiti kup drage nam BiH, da ce se Sarajevo plasirati u Evropu jer ima vece sanse od Zelje i da se Velez ekspresno vrati u PL.![]()
.....Pozdrav domovini.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Pozdrav i tebi.Virtu4l je napisao/la:Selam alejk.pinoglavi je napisao/la:Ne brini se nista nego moli Boga da Sloboda osvoji kup i u zadnjem kolu uzivaj u utakmici izmedju 2 najjace ekipe u drzavi.Virtu4l je napisao/la:Zrinjski vrlo lako može biti prvak prije zadnjeg kola i nikako mi nije jasno zašto se spominje ta utakmica. Sarajevo slavi u Tuzli i Zrinjski je prvak u predzadnjem kolu.
Nad tobom sunce najljepše sja
Nema dileme da je politika u kantonu losa, ali gdje su centrale svih tih stranaka? Kao politicki centar, danas politicko Sarajevo ima itekako uticaj u svim vladama kantona, a snosi glavnu odgovornost za ekonomsku i politicku situaciju u drzavi. Podvlacim politicko Sarajevo, ne pricam o ljudima. Pricam o ljudima onda kada nakon argumentovanog iznosenja cinjenica, se ne ogradjuju od takve politike nego je cak podrzavaju, opravdavaju i relativiziraju.Lakoste je napisao/la:Ne budi plitak, sama politika tvog kantona je losa, sve firme vam je upropastila kantonalna vlada. Nije Kanton Sarajevo krivi sto vam ljudi zive lose, jer i u Sarajevu situacija nije idealna. I ovdje ima gladne raje spaja kraj s krajem. Samo sto ces sa 1000 KM u Sarajevu oskudno zivjeti a u Tuzli imati lagodniji zivot. Ovdje je kafa 2,5 marke a kod vas 1,5 itd. Krivo je Sarajevo sto su vam propale fabrike itd...
U slucaju da nisi znao, tri profesora tuzlanskog univerziteta su napravili tuzlansku incijativu. Nikako politicke partije, upravo zbog gore navedenog. Kad je prica dobila medijski prostor, tad su se neke stranke nakacile iz sopstvenih interesa naravno pobjede na izborima. S obzirom da profesore licno poznajem, znam da su u medijskom mraku otkako je izasla "navedena studija" muhameda kozadre tj. njegovog pijuna i pulena dine konakovica. Time su se trebala "zapusiti usta". I zaista, kako su profesori medijski izolovani, zasad i uspijeva. I da, bila je na dnevnom redu u parlamentu Federacija, ali je skinuta nelegalni putem. Ovo su ti informacije iz prve ruke
PS: osnovne potrebstine su jednake i u Tuzli i u Sarajevu. Kafa u kaficu je luksuz, uvjeri se i sam. Otidji u Zagreb, Ljubljanu, Bec, Berlin.
Zadnja izmjena: Sloki, dana/u 08 maj 2016, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.
Ovdje nista novo, Sloki opet kuka u nepravednoj raspodjeli sredstava na sportskom forumu. Jaaah moja ti! 
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Daj ba Sloki dosta više politike 
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
- PipiDugaCarapa
- Kontakt:
Šta su se ovo Fukare okomile na Azmira, isprozivaše ga po društvenim mrezama. Kakvi imbecili, ne mogu da vjerujem.

GRADI ZELJO, BOLI TE **** !
Isto ko da mi brisemo po Sarajevu guzicu petobankama. Kad shvatis da lova ne zavrsava kod obicnih gradjana nego politickih glavesina onda ce ti biti lakse.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ja ne znam zasto poredis vas i nas. To sto vi radite svojim najboljim igracima, to nema nigdje vise ja mislim. Vidim, okrenuli ste se i protiv Duljevica... Mislim da ce te ga prizivati vrlo brzo. Ovako, iz iskustva govorim.Zip je napisao/la:Ma kone idu nasim stopama.. Sad ce poceti sa stranim trenerima.. pa kad oni propadnu, krenut ce prica kako stranac ne poznaje nasu ligu, nije navikao na ovakav amaterizam... bla bla bla
Zeljini igraci imaju podrsku bez obzira na rezultate, bitan je samo pristup. Jucer su 'preorali' teren, ali nije htjela qurva u gol i dobili su ovacije na kraju.... Nikakvo okretanje ledja ili 'skinite dresove'. Samo aplauz za zalaganje. Recimo, vasi igraci su isto 'ginuli' na derbiju, nisu realno ni imali srece, i cime ste ih je sjever 'nagradio'...
Zato kazem, nema potrebe za poredjenjima.
Ma ne mozes poredit sjever i Jug bolanSlevinKelevra je napisao/la:Ja ne znam zasto poredis vas i nas. To sto vi radite svojim najboljim igracima, to nema nigdje vise ja mislim. Vidim, okrenuli ste se i protiv Duljevica... Mislim da ce te ga prizivati vrlo brzo. Ovako, iz iskustva govorim.Zip je napisao/la:Ma kone idu nasim stopama.. Sad ce poceti sa stranim trenerima.. pa kad oni propadnu, krenut ce prica kako stranac ne poznaje nasu ligu, nije navikao na ovakav amaterizam... bla bla bla
Zeljini igraci imaju podrsku bez obzira na rezultate, bitan je samo pristup. Jucer su 'preorali' teren, ali nije htjela qurva u gol i dobili su ovacije na kraju.... Nikakvo okretanje ledja ili 'skinite dresove'. Samo aplauz za zalaganje. Recimo, vasi igraci su isto 'ginuli' na derbiju, nisu realno ni imali srece, i cime ste ih je sjever 'nagradio'...
Zato kazem, nema potrebe za poredjenjima.
Ljubav se zvala i zvat' će imenom Tvojim !
Počeli smo ličiti na njih sa ovim smjenama trenera, ni po čemu više.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.