Klare je napisao/la:Moram kupiti novi računar, a pošto me vrijeme pregazilo, tačnije pojma nemam o današnjim šiframa sa procesorima i ostalim da pitam koji bi od navedenih bio i najbolji:
Svi imaju jednako rama i HDD
1.
-Core2duo E8400 3.0Ghz/6 MB catche
-GTS450 1GB DDR5 cyclone
2.
AMD Phenom quad core 4x3,2GHz
Nvidia GT630 2GB DDR3
3.AMD Phenom quad core 4x3,2GHz
Saphire Radeon 6450 1GB dx11+
4.
Intel dual core 2x2.9
Nvida GT630 DD3 2GB
I gdje su otprilike ovi računari na današnjoj mapi?

Kod imena procesora izostavio si najbitnije oznake,osim kod prvog imena.
Ovako nesto,tipa E8400 ti fali u ostalim imena,jer AMDovih phenom-a ima mnogo,cijela jedna serija,bas kao intelovih core2.
Drugo,zavisi za sta ces upotrebljavat' kompjuter?
Ako zelis za neke naprednije igrice,odmah prestani gledati ove s dvije jezgre tipa core2 duo,jer je to mahom prevazidjeno,barem gledaj i3.
Takodje,uvijek bih ja sebi kupio intel prije nego amd.
Nvidia ima daleko najbolje graficke kartice,ali posto su postali tako prepoznatljiv brend i uveliko imaju dominaciju na trzistu,cesto napusu cijene grafickim karticama,posebno GeForce gtx seriji,pa moras paziti sta kupujes.Inace,najbolja graficka je ta prva gts 450.Ljudi cesto kad kupuju kompjuter gledaju da graficka ima vecu memoriju,ali to uopste nije presudno.
Npr. ja vec 3 godine imam geforce gt9500 512mb i radi mi i dan danas bez ikakvih problema.
Ako hoces,posalji mi link te stranice odakle si kopirao ove podatke,pa ti onda vise mogu pomoci i napisi odmah do koje cijene da gledam