Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Hammer
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Hammer » 09 sep 2013, 21:10

Vils je napisao/la:Ma, ti problemi sa youtubeom uglavnom se 95% svode na to da uradiš update flasha, browsera, pobrišeš cookies itd., ako je nešto drugo postavi sliku problema da ganjamo dalje. :D
A evo **** me instalacija flasha, nece nesto. Ostalo sam sve uradio i opet nije htjelo. Ako nakon ovog ne bude htjelo postavit cu sliku. :D

Vils
Kontakt:

Post Postao/la Vils » 09 sep 2013, 21:18

adisice je napisao/la:Pozdrav e ovako sta bi moglo stradat na laptopu kad povecas voltazu na punjacu.Laptop je u to vrijeme radilo ali moje "pametno" dijete je povecalo sa 18 na 22 volti I laptop je se iskljucio I nemoze se vise upalit inace radi se o Hp dv6500.
Hmm, probaj izvadi bateriju i uključi adapter, vidi radi li tako (da ti je u najboljem slučaju baterija otišla)... Dalje je moguće sve i svašta... :?
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 09 sep 2013, 22:03

Vils je napisao/la:
adisice je napisao/la:Pozdrav e ovako sta bi moglo stradat na laptopu kad povecas voltazu na punjacu.Laptop je u to vrijeme radilo ali moje "pametno" dijete je povecalo sa 18 na 22 volti I laptop je se iskljucio I nemoze se vise upalit inace radi se o Hp dv6500.
Hmm, probaj izvadi bateriju i uključi adapter, vidi radi li tako (da ti je u najboljem slučaju baterija otišla)... Dalje je moguće sve i svašta... :?
Nije baterija sad sam probao tako nadam se da nije sta gore
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 10 sep 2013, 06:21

adisice je napisao/la:
Vils je napisao/la:
Nije baterija sad sam probao tako nadam se da nije sta gore
To je dobro sto ti je Vils preporucio. Vidi da li ti radi punjac i dalje. Po prici predpostavljam da je to taj isti punjac koji si i koristio koji ima potenciometar na kojem namjestas voltazu i da nije neki drugi punjac? Ako imas nekoga ko ti moze izmjeriti napon iz punjaca (ili ti ako znas i imas cime) da vidi je li on jos radi kako treba mada sam siguran da ce raditi bez problema, ali vidi da ti daje pravi napon. U najgorem slucaju, otisli su ti kondenzatori ili vjerovatno diode koje sluze za zastitu mreze. Jos jednu stvar probaj uz ovo sto ti je Vils rekao.... izvadi bateriju iz laptopa i pritisni dugme gdje ga palis i drzi pritisnuto 10-ak sekundi. To treba da ti isprazni kondenzatore skroz sa maticne. Onda bez baterije, opet ukljuci punjac sa pravom voltazom i probaj upaliti. Sretno!
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 10 sep 2013, 06:51

Hmm, probaj izvadi bateriju i uključi adapter, vidi radi li tako (da ti je u najboljem slučaju baterija otišla)... Dalje je moguće sve i svašta... :?[/quote]
Nije baterija sad sam probao tako nadam se da nije sta gore[/quote]

To je dobro sto ti je Vils preporucio. Vidi da li ti radi punjac i dalje. Po prici predpostavljam da je to taj isti punjac koji si i koristio koji ima potenciometar na kojem namjestas voltazu i da nije neki drugi punjac? Ako imas nekoga ko ti moze izmjeriti napon iz punjaca (ili ti ako znas i imas cime) da vidi je li on jos radi kako treba mada sam siguran da ce raditi bez problema, ali vidi da ti daje pravi napon. U najgorem slucaju, otisli su ti kondenzatori ili vjerovatno diode koje sluze za zastitu mreze. Jos jednu stvar probaj uz ovo sto ti je Vils rekao.... izvadi bateriju iz laptopa i pritisni dugme gdje ga palis i drzi pritisnuto 10-ak sekundi. To treba da ti isprazni kondenzatore skroz sa maticne. Onda bez baterije, opet ukljuci punjac sa pravom voltazom i probaj upaliti. Sretno![/quote]
Probao sam sve druze ali izgleda da ide na servis p cu vidjet kolika je steta
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 sep 2013, 09:07

High je napisao/la:Kakva su vam iskustva sa W 8?
Fuj.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 10 sep 2013, 13:14

Evo ako nekog zanima racunar, na prodaju :D
Dell Precision Workstation 490:
-Intel Xeon 5060 @3.2GHz(x2 procesora, svaki po 2 fizicke i 2 logicke jezgre, podrzava HT tehnologiju pa ga PC cita kao 8 jezgreni)
-6GB RAM DDR2
-320GB HDD
-Graficka GT9600 silent, 512mb, 256 bitna.
-Napojna jedinica 750W
-Monitor 17"

Ako nekoga zanima nek se javi na pp za cijenu i ostalo.

BigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBang » 10 sep 2013, 15:19

Samo jedno pitanje, laik sam sto se tice bas ovog.

Kad odem na speedtest.net ocita mi ovo

Ping 19
Download speed: 7:41 Mbps
Upload speed: 0.91 Mbps

E sad jel sa ovom brzinom moguce pratit streamove utakmica, online kanala i tako to.
Updateovan flash, cookies, ma sve ali svaki stream mi mora sjeckat, i youtube isto tako. Cirkus zivi znaci,laptop mi uopste nije los da bi se ovo desavalo, nez fkt vise izludi, cesto gledam tekme na pcu, i razne streamove, al me ubi ovo.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 10 sep 2013, 22:48

Prije tri dana pojavio mi se problem sa internetom,mogu uci samo facebook,sportsport i i jos dvije stranice,u koju god drugu stranicu probam uci pojavljuje mi ovaj error:

DNS Solution YAhoo! Error ili Ova stranica je nedostupna

Koristim Chrome,ali pokusao sam uci i preko Mozzile i Opere i isti problem bude i kod njih,vjerujem da je u pitanju neki virus,probao sam ocistiti sa Ccleanerom i Advanced System Care ali i dalje ostaje isti problem...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 14 sep 2013, 13:37

Zna li neko dal se moze i sta mi tacno treba ako moze da spojim centralnu jedinicu sa televizorom. Nije LCD plazma, ali je noviji tv, posljednja generacija prije plazmi :) ? Hvala unaprijed
Glory Glory Man United!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 14 sep 2013, 14:54

mandraX je napisao/la:
High je napisao/la:Kakva su vam iskustva sa W 8?
Fuj.
ne se... to što se ne znaš koristit osmicom i što si navik'o sve na teži način to je druga stvar :)

osmicu okrećem oko malog prsta...a vjerovatno je to iskustvo još od xp-a :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 14 sep 2013, 18:30

Anderson8 je napisao/la:Zna li neko dal se moze i sta mi tacno treba ako moze da spojim centralnu jedinicu sa televizorom. Nije LCD plazma, ali je noviji tv, posljednja generacija prije plazmi :) ? Hvala unaprijed
Nije komplikovano, vidis koje prikljucke imas na TV-u za kompjuter (VGA, HDMI, mozda cak i DVI), vidis sta imas na kompjuteru, uzmes kabal i to je to. Ja imam dva prikljucena na jedan TV, jedan kompjuter preko VGA, drugi sa kompjutera DVI koji se pretvara u HDMI.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Klare

Post Postao/la Klare » 16 sep 2013, 23:54

Moram kupiti novi računar, a pošto me vrijeme pregazilo, tačnije pojma nemam o današnjim šiframa sa procesorima i ostalim da pitam koji bi od navedenih bio i najbolji:

Svi imaju jednako rama i HDD
1.
-Core2duo E8400 3.0Ghz/6 MB catche
-GTS450 1GB DDR5 cyclone

2.
AMD Phenom quad core 4x3,2GHz
Nvidia GT630 2GB DDR3

3.AMD Phenom quad core 4x3,2GHz
Saphire Radeon 6450 1GB dx11+

4.
Intel dual core 2x2.9
Nvida GT630 DD3 2GB

I gdje su otprilike ovi računari na današnjoj mapi? :?

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 sep 2013, 01:06

Klare je napisao/la:Moram kupiti novi računar, a pošto me vrijeme pregazilo, tačnije pojma nemam o današnjim šiframa sa procesorima i ostalim da pitam koji bi od navedenih bio i najbolji:

Svi imaju jednako rama i HDD
1.
-Core2duo E8400 3.0Ghz/6 MB catche
-GTS450 1GB DDR5 cyclone

2.
AMD Phenom quad core 4x3,2GHz
Nvidia GT630 2GB DDR3

3.AMD Phenom quad core 4x3,2GHz
Saphire Radeon 6450 1GB dx11+

4.
Intel dual core 2x2.9
Nvida GT630 DD3 2GB

I gdje su otprilike ovi računari na današnjoj mapi? :?
Kod imena procesora izostavio si najbitnije oznake,osim kod prvog imena.
Ovako nesto,tipa E8400 ti fali u ostalim imena,jer AMDovih phenom-a ima mnogo,cijela jedna serija,bas kao intelovih core2.

Drugo,zavisi za sta ces upotrebljavat' kompjuter?
Ako zelis za neke naprednije igrice,odmah prestani gledati ove s dvije jezgre tipa core2 duo,jer je to mahom prevazidjeno,barem gledaj i3.
Takodje,uvijek bih ja sebi kupio intel prije nego amd.

Nvidia ima daleko najbolje graficke kartice,ali posto su postali tako prepoznatljiv brend i uveliko imaju dominaciju na trzistu,cesto napusu cijene grafickim karticama,posebno GeForce gtx seriji,pa moras paziti sta kupujes.Inace,najbolja graficka je ta prva gts 450.Ljudi cesto kad kupuju kompjuter gledaju da graficka ima vecu memoriju,ali to uopste nije presudno.
Npr. ja vec 3 godine imam geforce gt9500 512mb i radi mi i dan danas bez ikakvih problema.

Ako hoces,posalji mi link te stranice odakle si kopirao ove podatke,pa ti onda vise mogu pomoci i napisi odmah do koje cijene da gledam :D
#miasanmia

Klare

Post Postao/la Klare » 17 sep 2013, 13:06

Cijenu prepusti meni. :D

Što se procesora tiče isključivo bih AMD, jer je dosta jeftiniji :mrgreen: , a prije sam imao također AMD i odličan je bio.
Recimo AMD Phenom II x4 B50 quad 3,2GHz
u kojem rangu je to, valjda bi trebalo da je bolji od svih dual, možda čak i bolji od i3? :?

Recimo grafička Radeon HD6670?
gdje je ta :? , koliko je bolja od HD5450, da li je bolja od GTS450, i koje su sve bolje od ove, a koje lošije...

Eto neki poredak da napravimo čisto da se informišem, da nešto i naučim?
Zadnja izmjena: Klare, dana/u 17 sep 2013, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 17 sep 2013, 13:11

Klare je napisao/la: Što se procesora tiče isključivo bih AMD, jer je dosta jeftiniji :mrgreen: , a prije sam imao također AMD i odličan je bio.
Recimo AMD Phenom II x4 B50 quad 3,2GHz
u kojem rangu je to, valjda bi trebalo da je bolji od svih dual, možda čak i bolji od i3? :?
Aham, bolji je ako će ti računar služiti za browsanje, pisanje tekstova, možda kodiranje i tako..ne očekuj dobre performanse za igranje :)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Papastathopoulos » 17 sep 2013, 13:16

.
Zadnja izmjena: Papastathopoulos, dana/u 17 sep 2013, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Klare

Post Postao/la Klare » 17 sep 2013, 13:26

Ipak ne treba, evo našao sam extra stranicu za te stvari
http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php" onclick="window.open(this.href);return false;

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 17 sep 2013, 14:57

Moze li mi neko pomoci?? Racunar mi je ispravan i radi normalno samo kad pritisnem ono dugme nece da mi izadje drzac za casu :lol: :lol: :lol: Ziva istina. Gospodja iz Pologa ( selo pored Mostara) dosla u servis racunara
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 17 sep 2013, 16:41

Moze li iko pomoci da nadjem driver za mreznu neku za stari kompjuter, instaliro xp i nece nikako, pise u everestu da je INTEL 82801DB ICH4 lan controller
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Giuseppe1, Jabroni i 14 gostiju.