PaskalHens je napisao/la:MJ, KAREEM, MAGIC, KOBE/DUNCAN, LBJ. Moja lista top 5, odnosno 6. S tim da će vjerovatno na kraju karijere preskočiti kobija i duncana, vjerovatno i Magica, ako uzme još 2 naslova uz ovakve brojke.
ništa wilt?
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
PaskalHens je napisao/la:MJ, KAREEM, MAGIC, KOBE/DUNCAN, LBJ. Moja lista top 5, odnosno 6. S tim da će vjerovatno na kraju karijere preskočiti kobija i duncana, vjerovatno i Magica, ako uzme još 2 naslova uz ovakve brojke.
L-Train je napisao/la:Gdje je sad @magica da @Hensu fino,lijepo i kulturno objasni da je Wilt GOAT
Napisao sam već Bernardu šta mislim o Wiltu kao igrača u top5 svih vremena. Jednostavno tolika dominacija nije okrunjena sa prstenjem kojim je trebao. Plus je igrao u tom periodu kad je i mogao dominirati (uz russela), stoga nemam ni jednog ni drugog u top5.filip13 je napisao/la:PaskalHens je napisao/la:MJ, KAREEM, MAGIC, KOBE/DUNCAN, LBJ. Moja lista top 5, odnosno 6. S tim da će vjerovatno na kraju karijere preskočiti kobija i duncana, vjerovatno i Magica, ako uzme još 2 naslova uz ovakve brojke.
ništa wilt?
Ma nece biti Goat, bolji je MJ.Tracy3McGrady je napisao/la:LBJ je ispušio Dallas ali je dobio Ratnike. A ovo je drugo nešto što se nikad nije desilo, čovjek je pojeo konkurenciju sa nestvarnim brojkama i kao takav je odma posle Jordana, dobio je jednu od najjačih ekipa ikad i to bez igrača pored sebe u rangu ovih ostalih koje su imali MJ, KAJ, Magic itd... i ako osvoji još 3 prstena (mislim da ipak neće) biće GOAT sviđalo se ovo kome ili ne. Trenutno je drugi kad bi sutra završio karijeru.
Lik će prestići sve njih u mnogim kategorijama tako da je moja tvrdnja opravdana. Jedino će biti teško stići KAJ u poenima.
Lillard je napisao/la:[youtube][/youtube]
Stephen A. poludio
Jel se od sledece sezone povecava Salary cap i za koliko se povecava ? Kako ce to uticati na timove, da li recimo neko od timova koji nemaju prostora u salary capu imaju pravo uzeti nekog all star igraca zbog povecanja ? PozRomagnoli13 je napisao/la:Prvo nije mogao biti u GOAT priči jer mu fali titula sa Cavsima.Evo uradio je i to, uz možda najbolji učinak ikada u finalnoj seriji.Vodeći u svim kategorijama. Sad ne može biti u priči za GOAT jer je odigrao ispod nivoa protiv Dallasa. Pa treba mu makar još jedan naslov prvaka da to sapere, pa ako osvoji još jednu titulu, a vjerovatno hoće, opet će biti nešto iskopano, samo da mu nabijate na nos.Jer tako to ide.
Sa svim rekordima koje je oborio, i koje će oboriti.Sa nevjerovatnim brojkama u svim segmentima, LBJ će biti odmah do MJ-a na kraju karijere.Pa taman ako ne osvoji više niti jedan naslov prvaka. Ali mislim da će uzeti minimalno još jednu titulu, i to u jednoj do sljedeće dvije sezone.Jer nema sumnje da će Cavsi biti još jači sljedeće sezone i da će opet biti u finalu.
Vidio sam da ugovori zavise od broja godina koje igrac ima u NBA, kao i od njegovih ostvarenja kroz sezonu (all star timovi i te stvari), ovo vazi za max ugovore.NEZALAGANJE je napisao/la:Povecava se za 10mil u odnosu na prethodnu.Proporcionalno tome rastu i plate igraca tako da neki tim koji je vec imao "ispunjen" SC ne moze dovesti All star igraca ,a da pri tome ne napravi prostor za njega ili uradi trejd.
Zar rastu i postojeći ugovori?NEZALAGANJE je napisao/la:Povecava se za 10mil u odnosu na prethodnu.Proporcionalno tome rastu i plate igraca tako da neki tim koji je vec imao "ispunjen" SC ne moze dovesti All star igraca ,a da pri tome ne napravi prostor za njega ili uradi trejd.
Ostavlja se prostor za novog igraca,ali ne All star kalibra.Gotovo da je fakt pa ce svaki visoki igrac vrijediti 10mil po sezoni.A to ti je samo po sebi vec cijelo povecanje.Bobadilla je napisao/la:Vidio sam da ugovori zavise od broja godina koje igrac ima u NBA, kao i od njegovih ostvarenja kroz sezonu (all star timovi i te stvari), ovo vazi za max ugovore.NEZALAGANJE je napisao/la:Povecava se za 10mil u odnosu na prethodnu.Proporcionalno tome rastu i plate igraca tako da neki tim koji je vec imao "ispunjen" SC ne moze dovesti All star igraca ,a da pri tome ne napravi prostor za njega ili uradi trejd.
Znaci bez obzira na povecanje salary capa ne ostavlja se prostor za potpisivanje novog igraca. Al nisam mislio na ovo obicno povecanje. Spominjalo se da ce porasti salary za ovu sezonu za 20 M. A spominjali su za 2017 da ce biti jos veci zbog tv prava. Pa aj reko da pitam vas upucenije
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.