NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Svaštara

Post Postao/la filip13 » 20 jun 2016, 17:41

PaskalHens je napisao/la:MJ, KAREEM, MAGIC, KOBE/DUNCAN, LBJ. Moja lista top 5, odnosno 6. S tim da će vjerovatno na kraju karijere preskočiti kobija i duncana, vjerovatno i Magica, ako uzme još 2 naslova uz ovakve brojke.

ništa wilt?

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 jun 2016, 17:50

Gdje je sad @magica da @Hensu fino,lijepo i kulturno objasni da je Wilt GOAT :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 jun 2016, 17:50

L-Train je napisao/la:Gdje je sad @magica da @Hensu fino,lijepo i kulturno objasni da je Wilt GOAT :mrgreen:
:mrgreen: :thumbup:

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 jun 2016, 20:02

LeBron James neće igrati za SAD na Olimpijskim igrama u Riju.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 jun 2016, 20:17

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 jun 2016, 20:57

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 21 jun 2016, 00:35

filip13 je napisao/la:
PaskalHens je napisao/la:MJ, KAREEM, MAGIC, KOBE/DUNCAN, LBJ. Moja lista top 5, odnosno 6. S tim da će vjerovatno na kraju karijere preskočiti kobija i duncana, vjerovatno i Magica, ako uzme još 2 naslova uz ovakve brojke.

ništa wilt?
Napisao sam već Bernardu šta mislim o Wiltu kao igrača u top5 svih vremena. Jednostavno tolika dominacija nije okrunjena sa prstenjem kojim je trebao. Plus je igrao u tom periodu kad je i mogao dominirati (uz russela), stoga nemam ni jednog ni drugog u top5.
Viva la France, as they say in Rome.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 21 jun 2016, 13:03

LBJ je ispušio Dallas ali je dobio Ratnike. A ovo je drugo nešto što se nikad nije desilo, čovjek je pojeo konkurenciju sa nestvarnim brojkama i kao takav je odma posle Jordana, dobio je jednu od najjačih ekipa ikad i to bez igrača pored sebe u rangu ovih ostalih koje su imali MJ, KAJ, Magic itd... i ako osvoji još 3 prstena (mislim da ipak neće) biće GOAT sviđalo se ovo kome ili ne. Trenutno je drugi kad bi sutra završio karijeru.

Lik će prestići sve njih u mnogim kategorijama tako da je moja tvrdnja opravdana. Jedino će biti teško stići KAJ u poenima.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 jun 2016, 13:04

[youtube][/youtube]

Stephen A. poludio :rol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 jun 2016, 13:18

Tracy3McGrady je napisao/la:LBJ je ispušio Dallas ali je dobio Ratnike. A ovo je drugo nešto što se nikad nije desilo, čovjek je pojeo konkurenciju sa nestvarnim brojkama i kao takav je odma posle Jordana, dobio je jednu od najjačih ekipa ikad i to bez igrača pored sebe u rangu ovih ostalih koje su imali MJ, KAJ, Magic itd... i ako osvoji još 3 prstena (mislim da ipak neće) biće GOAT sviđalo se ovo kome ili ne. Trenutno je drugi kad bi sutra završio karijeru.

Lik će prestići sve njih u mnogim kategorijama tako da je moja tvrdnja opravdana. Jedino će biti teško stići KAJ u poenima.
Ma nece biti Goat, bolji je MJ.

Al' drugi hoce najvjerovatnije, jebga napravio je opasan podvig s ovim finalom i na ovaj nacin. Ovo ce vazda ostat zapetcatceno u historiji lige a i najveci highlight njegove karijere i jedan od top highlighta nba generalno, nea sta.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 21 jun 2016, 13:23

Lillard je napisao/la:[youtube][/youtube]

Stephen A. poludio :rol:

Fin pokusaj da se digne gledanost od strane dva idiota

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 21 jun 2016, 13:27

Da je uzeo Dallas, na kraju karijere bi možda mogao uci u pricu za GOATa, ovako je plafon iza MJa.

Vidjet cemo koliko može igrati na ovako monstuoznom nivou.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 21 jun 2016, 14:36

Prvo nije mogao biti u GOAT priči jer mu fali titula sa Cavsima.Evo uradio je i to, uz možda najbolji učinak ikada u finalnoj seriji.Vodeći u svim kategorijama. Sad ne može biti u priči za GOAT jer je odigrao ispod nivoa protiv Dallasa. Pa treba mu makar još jedan naslov prvaka da to sapere, pa ako osvoji još jednu titulu, a vjerovatno hoće, opet će biti nešto iskopano, samo da mu nabijate na nos.Jer tako to ide.

Sa svim rekordima koje je oborio, i koje će oboriti.Sa nevjerovatnim brojkama u svim segmentima, LBJ će biti odmah do MJ-a na kraju karijere.Pa taman ako ne osvoji više niti jedan naslov prvaka. Ali mislim da će uzeti minimalno još jednu titulu, i to u jednoj do sljedeće dvije sezone.Jer nema sumnje da će Cavsi biti još jači sljedeće sezone i da će opet biti u finalu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 21 jun 2016, 14:41

Romagnoli13 je napisao/la:Prvo nije mogao biti u GOAT priči jer mu fali titula sa Cavsima.Evo uradio je i to, uz možda najbolji učinak ikada u finalnoj seriji.Vodeći u svim kategorijama. Sad ne može biti u priči za GOAT jer je odigrao ispod nivoa protiv Dallasa. Pa treba mu makar još jedan naslov prvaka da to sapere, pa ako osvoji još jednu titulu, a vjerovatno hoće, opet će biti nešto iskopano, samo da mu nabijate na nos.Jer tako to ide.

Sa svim rekordima koje je oborio, i koje će oboriti.Sa nevjerovatnim brojkama u svim segmentima, LBJ će biti odmah do MJ-a na kraju karijere.Pa taman ako ne osvoji više niti jedan naslov prvaka. Ali mislim da će uzeti minimalno još jednu titulu, i to u jednoj do sljedeće dvije sezone.Jer nema sumnje da će Cavsi biti još jači sljedeće sezone i da će opet biti u finalu.
Jel se od sledece sezone povecava Salary cap i za koliko se povecava ? Kako ce to uticati na timove, da li recimo neko od timova koji nemaju prostora u salary capu imaju pravo uzeti nekog all star igraca zbog povecanja ? Poz :)
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jun 2016, 14:45

Povecava se za 10mil u odnosu na prethodnu.Proporcionalno tome rastu i plate igraca tako da neki tim koji je vec imao "ispunjen" SC ne moze dovesti All star igraca ,a da pri tome ne napravi prostor za njega ili uradi trejd.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 jun 2016, 14:46

FInale protiv Dallasa nije bilo ispod nivoa. FInale protiv Dallasa je bilo nesto slicno sto je Steph uradio u ovom finalu. Bolje naravno ali ne previse. I to protiv ekipe koja je talentom puno puno ispod tadasnjeg Miamia bila. Ispred MJa nece biti nikad upravo zbog tog finala. Ispred Kareema moze sa jos jednom titulom. Trenutno ne.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 21 jun 2016, 14:58

NEZALAGANJE je napisao/la:Povecava se za 10mil u odnosu na prethodnu.Proporcionalno tome rastu i plate igraca tako da neki tim koji je vec imao "ispunjen" SC ne moze dovesti All star igraca ,a da pri tome ne napravi prostor za njega ili uradi trejd.
Vidio sam da ugovori zavise od broja godina koje igrac ima u NBA, kao i od njegovih ostvarenja kroz sezonu (all star timovi i te stvari), ovo vazi za max ugovore.
Znaci bez obzira na povecanje salary capa ne ostavlja se prostor za potpisivanje novog igraca. Al nisam mislio na ovo obicno povecanje. Spominjalo se da ce porasti salary za ovu sezonu za 20 M. A spominjali su za 2017 da ce biti jos veci zbog tv prava. Pa aj reko da pitam vas upucenije :)
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jun 2016, 15:38

NEZALAGANJE je napisao/la:Povecava se za 10mil u odnosu na prethodnu.Proporcionalno tome rastu i plate igraca tako da neki tim koji je vec imao "ispunjen" SC ne moze dovesti All star igraca ,a da pri tome ne napravi prostor za njega ili uradi trejd.
Zar rastu i postojeći ugovori?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jun 2016, 16:07

Bobadilla je napisao/la:
Vidio sam da ugovori zavise od broja godina koje igrac ima u NBA, kao i od njegovih ostvarenja kroz sezonu (all star timovi i te stvari), ovo vazi za max ugovore.
Znaci bez obzira na povecanje salary capa ne ostavlja se prostor za potpisivanje novog igraca. Al nisam mislio na ovo obicno povecanje. Spominjalo se da ce porasti salary za ovu sezonu za 20 M. A spominjali su za 2017 da ce biti jos veci zbog tv prava. Pa aj reko da pitam vas upucenije :)
Ostavlja se prostor za novog igraca,ali ne All star kalibra.Gotovo da je fakt pa ce svaki visoki igrac vrijediti 10mil po sezoni.A to ti je samo po sebi vec cijelo povecanje.
@Kawhi Ne mijenjaju se postojeci ugovori.Tako ce npr.Leonard nama otvoriti ogroman prostor u narednim godinama jer je zelio ispostovati tim,izmedju ostalog,i sada potpisati dugorocan ugovor.Racuna se da ce vec od iduce sezone on igrati za (ekvivalent u odnosu na SC) 13mil. :o Decko iznad ,kojem sam odgovorio,je pitao moze li se za ovo povecanje dovesti All star igrac.Ja kazem da ne moze jer sa povecanjem SCa rastu ugovori koji TREBAJU BITI potpisani.

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 21 jun 2016, 16:28

do kraja karijere ide ispred MJ,uzeti titulu poslije 3:1 zaostatka protiv historijske ekipe moze samo jedan od najvecih igraca ikad

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.