NK Široki Brijeg

pokusni_kunic
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la pokusni_kunic » 30 jun 2011, 15:03

Samo to? Dobro je, ja sam mislio da ce biti filijala. Ovako su ustvari isto sto i Lokomotiva Zagreb, pod istim uslovima...

mostarskiplemic
Kontakt:

Post Postao/la mostarskiplemic » 30 jun 2011, 15:34

Siroki postaje ono sto je to od davno Lokomotiva i to je jasno svima,no svake godine primiti oko 120 000 eura za omladinsku skolu nije lose,nas je Barisic izdao I Kozul i otisli su igrati za juniore Sirokog umjest za seniore Zrinjskog,no novac cini cuda,pohlepa roditelja i sl.
Napravit ce karijeru kao i Zadro u Zrinjskom to ce im biti domet jer ne zaboravimo da je i Zadro postizao po 40 golova za juniore pa Sirokom okrenuo ledja i dosao u Zrinjski jer kao nije mogao cekati sansu!
Mladi igraci cesto grijese a Sirokom cesitke na ugovoru s Dinamom!
Nek vam Mesarica posalju! :lol:
Nije sve tako crno,nekad se i proslavimo u europi ...Tre penne:Zrinjski 2:9

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 30 jun 2011, 15:54

Vidim ima ih dosta,koji su zavidni,...filijala će dominirati idućih nekoliko godina...pa eto vi ne bi pare aaa??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 jun 2011, 16:02

mostarskiplemic je napisao/la:Siroki postaje ono sto je to od davno Lokomotiva i to je jasno svima,no svake godine primiti oko 120 000 eura za omladinsku skolu nije lose,nas je Barisic izdao I Kozul i otisli su igrati za juniore Sirokog umjest za seniore Zrinjskog,no novac cini cuda,pohlepa roditelja i sl.
Napravit ce karijeru kao i Zadro u Zrinjskom to ce im biti domet jer ne zaboravimo da je i Zadro postizao po 40 golova za juniore pa Sirokom okrenuo ledja i dosao u Zrinjski jer kao nije mogao cekati sansu!
Lokomotiva, Široki, nigdje veze, sta je Lokomotiva naprema Širokom, nista... Zvuci kao dosta zavidan upis, nista vise.
Široki je pojam u ovoj drzavi, i sto se organizacije i infrastrukture tice, stalno u vrhu, a ima sve potrebne uvjete za daljni rad i pogotovo intenzivan rad s mladim igracima.
Barisic, Kozul, su napravili logican korak, upravo ono sto sam ja gore i rekao, Široki je ovim potezom postao atraktivna destinacija svim mladim igracima, jer pod broj jedan ako se dokazes ovdje, igras u sredjenom klubu i imas sve uvjete, a pored svega toga imas i mogucnost da te otkupi npr. Dinamo, za koji se zna da ce utrziti igraca adekvatno ako je dovoljno dobar, a tu si na velikom izlogu automatski, plus sto ja mislim da Široki ima jos i 15 posto u startu od svakog igraca koji ode u Dinamo, sto je opet logican korak vise, bilo gdje drugdje u okruzenju bi realno bio korak unazad, osim par srpskih klubova, a oni koji misle da nije tako zavaravaju sami sebe.
Za Zadru je lako, njegovi su isti takvi, i sta sad? Otisao, igra u Zrinjskom, a vama nema sta krivo biti sto vasi ponajveci talenti biraju klub u kojem sigurno mogu najvise rasti i/ili profitirati.
Neka vama Mesarica, nama dosta i najtalentiraniji mladici iz okruzenja. ;)
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 30 jun 2011, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 30 jun 2011, 16:04

malo o utakmici:

ja igrao oba daju golll.

3:1 dosta za prolaz
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Lepinja
Kontakt:

Post Postao/la Lepinja » 30 jun 2011, 16:05

Lepinja je napisao/la:Ima li euforije u Sirokom pred vecerasnji mec :?:
Oce biti pun stadion :?:

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 30 jun 2011, 16:09

Ima li prijenosa na TV-u??
Zadnja izmjena: FK Sarajevo, dana/u 30 jun 2011, 16:10, ukupno mijenjano 1 put.
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 30 jun 2011, 16:10

[quote="FK Sarajevo"]Prenosi li ko???[/quote]

bht

amarpustahija
Kontakt:

Post Postao/la amarpustahija » 30 jun 2011, 16:13

Sretno vam :D

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 30 jun 2011, 16:20

zohar22 je napisao/la:AJMO ŠIROKI ZA NAS ZA HERCEG BOSNU ! 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 30 jun 2011, 16:22

Sigurno si zamjenio mjesta,htio si napisati Bosnu i Hercegovinu :lol: :lol: .Ti si jarane najslabija karika,zbogom sa ovog foruma :mrgreen: .

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 30 jun 2011, 16:23

Sretno da pobijedite i da mirnije uđete u revanš.Očekujem pobjedu od 2:0 ili 3:0.Uz podršku sa tribina možete to napraviti.
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

mostarskiplemic
Kontakt:

Post Postao/la mostarskiplemic » 30 jun 2011, 16:23

ŠB_Fidelis je napisao/la:
mostarskiplemic je napisao/la:Siroki postaje ono sto je to od davno Lokomotiva i to je jasno svima,no svake godine primiti oko 120 000 eura za omladinsku skolu nije lose,nas je Barisic izdao I Kozul i otisli su igrati za juniore Sirokog umjest za seniore Zrinjskog,no novac cini cuda,pohlepa roditelja i sl.
Lokomotiva, Široki, nigdje veze, sta je Lokomotiva naprema Širokom, nista... Zvuci kao dosta zavidan upis, nista vise.
Široki je pojam u ovoj drzavi, i sto se organizacije i infrastrukture tice, stalno u vrhu, a ima sve potrebne uvjete za daljni rad i pogotovo intenzivan rad s mladim igracima.
Barisic, Kozul, su napravili logican korak, upravo ono sto sam ja gore i rekao, Široki je ovim potezom postao atraktivna destinacija svim mladim igracima, jer pod broj jedan ako se dokazes ovdje, igras u sredjenom klubu i imas sve uvjete, a pored svega toga imas i mogucnost da te otkupi npr. Dinamo, za koji se zna da ce utrziti igraca adekvatno ako je dovoljno dobar, a tu si na velikom izlogu automatski, plus sto ja mislim da Široki ima jos i 15 posto u startu od svakog igraca koji ode u Dinamo, sto je opet logican korak vise, bilo gdje drugdje u okruzenju bi realno bio korak unazad, osim par srpskih klubova, a oni koji misle da nije tako zavaravaju sami sebe.
Za Zadru je lako, njegovi su isti takvi, i sta sad? Otisao, igra u Zrinjskom, a vama nema sta krivo biti sto vasi ponajveci talenti biraju klub u kojem sigurno mogu najvise rasti i/ili profitirati.
Neka vama Mesarica, nama dosta i najtalentiraniji mladici iz okruzenja. ;)

Nije niti malo zavidan upis,Mesarica sam spomenuo jer ga se cesto seljakalo po novinama u Hercegovinu,nama nije potreban imamo beton od odbrane Dzidica,Markica,Anicica i Sunjica .
Problem mladih momaka je taj sto je on otisao u Siroki zbog nagovora roditelja ,radi par stoja vise i izabrali su klub u kojem nece moci igrati medju prvih 11.najbolji primjer je mali Glavina i njegova generacija,sanse im daju na kapaljku i igraci propadaju,mozda ce sada morati igrati mladji momci zbog kaljenja za Dinamo umjesto Roskama i sl. igraca pa ne znam,nisam toliko informiran ,ali ako se omladina bude forsirala onda je taj potez za njih odlican,no ako se omladina bude forsirala radi NK Dinama onda ce patiti rezultati NK Sirokog.
Nije sve tako crno,nekad se i proslavimo u europi ...Tre penne:Zrinjski 2:9

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 30 jun 2011, 16:26

zohar22 je napisao/la:
FK Sarajevo je napisao/la:
Sigurno si zamjenio mjesta,htio si napisati Bosnu i Hercegovinu :lol: :lol: .Ti si jarane najslabija karika,zbogom sa ovog foruma :mrgreen: .
ne, napisao sam sto sam htio.

NAPRIJED NAŠI NAPRIJED KOCKICEEE
KOKICE,ne kontam???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 30 jun 2011, 16:27

zohar22 je napisao/la:
FK Sarajevo je napisao/la:
ne, napisao sam sto sam htio.

NAPRIJED NAŠI NAPRIJED KOCKICEEE
Stvarno sam dosada uvijek navijao za Široki, Zrinjski, Borac, ili bilo koji drugi klub u ovakvim utakmicama, imao sam osjećaj da su i oni "moji i naši". Nažalost, nakon čitanja par zadnjih stranica sumnjam da ću navijati za Široki, šta-više misli da ću navijati za Slovence :shock:

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 30 jun 2011, 16:29

Široki Brijeg nova Mamićeva filijala

"Oj, Dinamo, ko udari na te, s Lištice će pucati granate"

Predsjednik NK Široki Brijeg, Zlatan Mijo Jelić, bio je veoma "emocionalan" nakon svečane ceremonije potpisivanja ugovora s Dinamom, čime je ovaj klub postao filijala zagrebečkog (Mamićevog) Dinama.

Jelić je sa suzama u očima govorio "o historijskom danu za Široki Brijeg". Izrazio je svoje zadovoljstvo što će pioniri Širokobriježana koji pohađaju navodno jednu od najboljih škola fudbala na našim prostorima imati priliku da rade "kvalitetnije i stručnije", te da će "lakše doći do Dinamovog, ali i dresa evropskih klubova". Jelić se zahvalio Mamiću na potpisivanju ugovora i rekao da je upravo Dinamov šef insistirao na dogovoru dva kluba. Sa suzama u očima se zahvalio Mamiću što "nije zaboravio hercegovačke korijene" i spomenuo svog oca, koji bi, kako Jelić kaže, da je još živ, bio najsretniji čovjek na svijetu.

Kako piše portal --- SPAM ---, a što je poznato i bh. javnosti, "uplakani" i "osjećajni" Jelić je jedan od glavnih fudbalskih dužnosnika koji su uzrokovali krizu bh. fudbala, nakon čega je uslijedila i suspenzija UEFA-e i FIFA-e. Jelić nije želio glasati za promjenu Statuta N/FS BiH.

No, vratimo se sapunici oko ugovora i glavnim glumcima. Nakon izljeva emocija Jelića, na red je došao i uplakani Mamić. On je "braći Hercegovcima" rekao da ovaj sporazum ima dvije važne strane, poslovnu i onu ljudsku, a to je želja i motiv Dinama da se Hercegovcima "zahvali na svemu što su učinili da bi postojala hrvatska država i da bi hrvarski narod opstao u BiH".

Mamić je obećao da će zajedno sa svojim bratom Zoranom i Jelićem nastaviti povezivati Zagreb i Hercegovinu na svim nivoima. Poslao je i političku poruku rekavši da Hercegovina mora imati jednu stranku i jedan, zajednički interes.

Nakon toga je "Zdravkec" nastavio u svom "fazonu" te zaprijetio svima koji pokušaju dirnuti u ugovor Dinama i Širokog Brijega da će ih stići kletva citatom: "Oj Dinamo, ko udari na te, s Lištice će pucati granate". Ovom huškačkom porukom je "poetični" Mamić definitivno doprinijeo i ovako zategnutim odnosima između naroda u BiH, posebno između navijača, s obzirom na nemile događaje na fudbalskim terenima i izvan njih. Mamiću se očigledno sviđa taktika "zavadi pa vladaj". Mora se se priznati da u tome ima, kako iskustva, tako i uspjeha. Ugovor sa Širokobriježanima je posljednji dokaz tome.

Ekipa Širokog Brijega, ako nekoga zanima, u četvrtak navečer igra utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv ljubljanske Olimpije.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 30 jun 2011, 16:31

[quote="zohar22"]AJMO ŠIROKI ZA NAS ZA HERCEG BOSNU ! 8-)[/quote]

probudi se žohare ovo je 2011 HZHB nema ,na tvoju žalost Široki predstavlja BIH

zbog ovakvih "maloumnika" nam se i dešavaju sranja.

prevali preko tastature hajmo Široki hajmo BIH

i na kraju SRETNO

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 30 jun 2011, 16:33

Puno srece veceras i da ostvarite sto bolji rezultat.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 30 jun 2011, 16:34

veceras po pobjedu bar 2-0 ;) samo da ne bude kiše!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 30 jun 2011, 16:35

pacovi_tu_ima je napisao/la:
Široki Brijeg nova Mamićeva filijala

"Oj, Dinamo, ko udari na te, s Lištice će pucati granate"

Predsjednik NK Široki Brijeg, Zlatan Mijo Jelić, bio je veoma "emocionalan" nakon svečane ceremonije potpisivanja ugovora s Dinamom, čime je ovaj klub postao filijala zagrebečkog (Mamićevog) Dinama.

Jelić je sa suzama u očima govorio "o historijskom danu za Široki Brijeg". Izrazio je svoje zadovoljstvo što će pioniri Širokobriježana koji pohađaju navodno jednu od najboljih škola fudbala na našim prostorima imati priliku da rade "kvalitetnije i stručnije", te da će "lakše doći do Dinamovog, ali i dresa evropskih klubova". Jelić se zahvalio Mamiću na potpisivanju ugovora i rekao da je upravo Dinamov šef insistirao na dogovoru dva kluba. Sa suzama u očima se zahvalio Mamiću što "nije zaboravio hercegovačke korijene" i spomenuo svog oca, koji bi, kako Jelić kaže, da je još živ, bio najsretniji čovjek na svijetu.

Kako piše portal --- SPAM ---, a što je poznato i bh. javnosti, "uplakani" i "osjećajni" Jelić je jedan od glavnih fudbalskih dužnosnika koji su uzrokovali krizu bh. fudbala, nakon čega je uslijedila i suspenzija UEFA-e i FIFA-e. Jelić nije želio glasati za promjenu Statuta N/FS BiH.

No, vratimo se sapunici oko ugovora i glavnim glumcima. Nakon izljeva emocija Jelića, na red je došao i uplakani Mamić. On je "braći Hercegovcima" rekao da ovaj sporazum ima dvije važne strane, poslovnu i onu ljudsku, a to je želja i motiv Dinama da se Hercegovcima "zahvali na svemu što su učinili da bi postojala hrvatska država i da bi hrvarski narod opstao u BiH".

Mamić je obećao da će zajedno sa svojim bratom Zoranom i Jelićem nastaviti povezivati Zagreb i Hercegovinu na svim nivoima. Poslao je i političku poruku rekavši da Hercegovina mora imati jednu stranku i jedan, zajednički interes.

Nakon toga je "Zdravkec" nastavio u svom "fazonu" te zaprijetio svima koji pokušaju dirnuti u ugovor Dinama i Širokog Brijega da će ih stići kletva citatom: "Oj Dinamo, ko udari na te, s Lištice će pucati granate". Ovom huškačkom porukom je "poetični" Mamić definitivno doprinijeo i ovako zategnutim odnosima između naroda u BiH, posebno između navijača, s obzirom na nemile događaje na fudbalskim terenima i izvan njih. Mamiću se očigledno sviđa taktika "zavadi pa vladaj". Mora se se priznati da u tome ima, kako iskustva, tako i uspjeha. Ugovor sa Širokobriježanima je posljednji dokaz tome.

Ekipa Širokog Brijega, ako nekoga zanima, u četvrtak navečer igra utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv ljubljanske Olimpije.

a joj sto je nekima krivo!?

u pm.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, samirr, zemuntrg i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []