Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

dscile
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la dscile » 08 jul 2019, 15:31

BenjooJutub je napisao/la:On je vjerovatno najviše svjestan svojih mogućnosti tako da sam sebe laže ovakvim izjavama u kojima pokazuje neko samopouzdanje.

Nema ništa gore nego lagati sam sebe. :D

Kad se sjetim da su ga poredili sa Dončićem i to u sezoni kad je ovaj uzeo EL i EP. Ranije u karijeri sam i ja mislio da su na istom levelu.
Pa i dalje imas ljude koji tvrde da ce biti bolji od Doncica i da nije bolji samo zato sto Doncica guraju, a Musi ne daju sansu.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 08 jul 2019, 15:57

Jbo vas Dončić više, ko papagaji ste. Koji vam je u pm? Daj jel' ima neko neki konstruktivan komentar, sa nekim argumentima vezanim za njegovu igru? Neki stručan komentar koji možda mi obični smrtnici ne primjećujemo? Jel' će se po milioniti put prosipati ista priča? Jel' će se po milioniti x ovdje pisati o njegovom ponašanju koje nekima od vas nije po volji, iz ovog ili onog razloga?

U krajnjem slučaju, da i propadne (u šta ja lično sumnjam) propasti će sebi.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 jul 2019, 16:00

Tesnjak1991 je napisao/la:Jbo vas Dončić više, ko papagaji ste. Koji vam je u pm? Daj jel' ima neko neki konstruktivan komentar, sa nekim argumentima vezanim za njegovu igru? Neki stručan komentar koji možda mi obični smrtnici ne primjećujemo? Jel' će se po milioniti put prosipati ista priča? Jel' će se po milioniti x ovdje pisati o njegovom ponašanju koje nekima od vas nije po volji, iz ovog ili onog razloga?

Cak i najsubjektivniji poput mene su prestali sa komparacijom cim je prosla sezona pocela,tako da ne vidim razloga da se usporeduje samo zato sto su vrsnjaci iste boje koze koji igraju istu poziciju :crazy: Musi je domet uloga 6.igraca ili coskara startera dok je doncicu domet all-nba
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 jul 2019, 16:13

Znaci Musa ima jos jednu godinu ugovora zagarantovanu.. dakle jos jedna sezona relaciji klupa-G leagua i evropa se smijesi...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 08 jul 2019, 16:14

dzanan ce neupitno bit dugogodisnji nba igrac, fakticki do poznih igrackih godina, no sve je ovo proces, prvenstveno glede njegovog tjelesnog, pa tek zatim i igrackog razvoja... u onom clanku nypost, pise da dzanan ima 96kg, a u ovom intervjuu koji je dzanan dao hrvatskom novinaru (ako je to istina), rekao je da ima 101kg, dakle razlika 5kg, al vjerovacemo dzananu, ako je, opet kazem, zaista dao intervju

optimalna tezina za krilnog igraca je od 102kg do 108kg, tako da bi na dzananovu visinu, trebalo jos tih 7kg i zatim rad na misicima... sve dok njegovo tijelo ne bude na nivou na kome mora biti (vec je vidljiv napredak), imace problema s napadom na obruc

mozda to zvuci ludo, no lakse je igrat nba, nego ljetnu ligu, jer se igra organizovana kosarka, doduse, ima i tamo divljastine, al u poredjenju sa ljetnom ligom, to je kamilica... naravno, igraci su x puta kvalitetniji, zna se ko, sta, kako, gdje i normalno da je lakse igrat na taj nacin

dobice dzanan svoju sansu, bice igraci odmarani, bice povreda, bice blowout-a, sve su to prilike koje ce morat iskoristit da se nametne

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 08 jul 2019, 16:23

Ma imao je nesrecu da bude biran u ekipu koja odmah gleda rezultat. Zato ne dobija sansu, a ne vjerujem ni da ce je iduce sezone dobiti jer su ovi sada jos jaci i imaju siru ekipu.
Ali on je 99. godiste. Na ovom zadnjem draftu je bilo igraca koji su 96. Znaci vrijeme radi za njega. Neka ga u razvojnoj jos. Pa Gobert i Siakam su tamo igrali, a evo ih all star igraci sada.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 jul 2019, 16:28

Ghuraba je napisao/la:Siguran sam da bi upao medju 15 pikova i da bi u prvoj sezoni dobio puno vise prilike za igru.
AirRamiz je napisao/la:ali sigurna minutaza koju garantuje visok pik, daje ti sigurnost da se stelujes tokom sezone....slican put su imali sexton i pogotov trae young koji je bio uzasan prvih par mjeseci a kasnije znamo sta je radio....nazalost po musu on nece imati takav luksuz
Visina izbora na draftu nema nikakve veze sa minutažom.

A T.Young je budući AS i to su dvije situacije koje se ne mogu usporedit nikako.Isto Sexton koji je bio jedini play vrijedan minuta na rosteru Cavsa.

Šta Bender kaze na to o sigurnoj minutazi?

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 08 jul 2019, 16:43

BosniaBoston je napisao/la:
Tesnjak1991 je napisao/la:Jbo vas Dončić više, ko papagaji ste. Koji vam je u pm? Daj jel' ima neko neki konstruktivan komentar, sa nekim argumentima vezanim za njegovu igru? Neki stručan komentar koji možda mi obični smrtnici ne primjećujemo? Jel' će se po milioniti put prosipati ista priča? Jel' će se po milioniti x ovdje pisati o njegovom ponašanju koje nekima od vas nije po volji, iz ovog ili onog razloga?

Cak i najsubjektivniji poput mene su prestali sa komparacijom cim je prosla sezona pocela,tako da ne vidim razloga da se usporeduje samo zato sto su vrsnjaci iste boje koze koji igraju istu poziciju :crazy: Musi je domet uloga 6.igraca ili coskara startera dok je doncicu domet all-nba
Ma Dončić je vanserijski talenat, sa tijelom već tada formiranim za ozbiljne stvari. Plus je imao očito boljeg savjetnika/menadžera, osobu koja se brine za te stvari i koja mu je tada našla sredinu u kojoj će mu se sve podrediti. Na drugoj strani je Džanan bio uporan sa Cedevitom, u kojoj je iako bio među boljim igračima (po meni bar), ipak bio žestoko zapostavljen. Uvjeren sam da je mogao naći bolju sredinu tada za razvijanje, i da bi samim tim imao lakšu tranziciju u NBA. Također, da je pričekao godinu, možda bi bio bolje biran na draftu, na nekoj visočijoj poziciji, što bi mu mižda dalo više kredibiliteta, al' naravno ne mora značiti ni to ništa. U svakom slučaju, kao što je dosta ljudi ovdje koji NBA prilike i način rada u NBA prate duže i poznaju bolje, nije igranje NBA G lige smak svijeta, i sigurno je da će dobiti svoju pravu priliku.
Na njemu je da li će je iskoristiti ili ne, to ćemo vidjeti svakako. Sreća u nesreći mu je što je Durant ozlijeđen, tako da će sigurno dobiti nekih minuta, bar pretpostavljam.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 jul 2019, 16:59

SiamoNoi je napisao/la: Visina izbora na draftu nema nikakve veze sa minutažom.

A T.Young je budući AS i to su dvije situacije koje se ne mogu usporedit nikako.Isto Sexton koji je bio jedini play vrijedan minuta na rosteru Cavsa.

Sta moze reci Bender, koji je u prvoj nba sezoni odigrao 40-50 utakmica u prosjeku od 15-ak minuta po mecu, a prije toga je seniorsku kosarku samo na TV-u gledao?! Ostatak meceva je propustio zbog povreda. Vjerujem da danas tih 15 minuta ni u jednom euroligasu ne bi dobio, a kamoli prije 3-4 godine. U drugoj sezoni je, cini mi se, poceo kao starter, ili je ubrzo postao prva petorka. Smijesno je to porediti s Musinom situacijom.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 jul 2019, 17:13

Bender je igrao u najgoroj franšizi lige,a Musa igra u PO ekipi.Ogromna razlika.

Koliko je Jerome Robinson kao 13.pick igrao prosle sezone?Koliko Troy Brown?Malik Monk?T.J. Leaf?Papagiannis?Yabusele?Baldwin?Par top 15,par top 20 pickova pa nitko nije imao bajnu minutazu u prvoj sezoni.Neki ni u drugoj.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 jul 2019, 17:20

Ma ta logika da koji si pik odredjuje minutazu je totalno glupa i nedokazana. Eto Kurucs je bio 10-15 mjesta iza Muse, pa je za razliku od njega imao minutazu kroz cijelu sezonu. Zar ne bi tom logikom on trebao manje igrati od Muse?

Po meni, Musa ce u najgorem slucaju biti EL igrac, a u najboljem slucaju solidan back up u NBA. Bitno je da ima dobru radnu etiku i da se nastavi unaprijedjivati.. ako tako bude, sansa ce doci kad tad.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 jul 2019, 17:34

Ne shvatas sta ti se hoce reci. Normalno je da ti nijedna ekipa ne garantuje minute, ako se ispostavi da ih ti ne zasluzujes. Kljucno u svemu je ukazana prilika, koju najbolje rangirani pikovi gotovo stoprocentno dobiju. Ko je lud da drzi Bendera u igri i daje mu minutazu, kad on ni nakon 3 godine provedene u nba ne pokazuje nikakav napredak?! Takodjer, razlika u kvalitetu tadasnjih Sunsa i proslogodisnjih Netsa nije velika, vec je razlika u jacini konferencija. Bledsoe je tad bio u primeu, zatim Booker, Knight, Tucker, Warren, Chandler, Len itd.

Druga je stvar sto se zna desiti da recimo neki 15. pik zapadne u ekipu koja se bori za PO i da kroz sezonu ne dobije nikakvu minutazu. Niko ne pobija cinjenicu da takvi primjeri postoje, ali je daleko veci broj onih koji na racun visokog pika dobiju sansu, a normalno da je nece svi iskoristiti (uglavnom zbog nedostatka kvaliteta).

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 jul 2019, 18:05

Musa je mogao 10 pick bit opet ne bi dobio priliku u ovakvim Netsima prve sezone.Kao što je nije dobio Robinson kao 13. pick u Clippersima i upitno koliko će igrati u drugoj sezoni nakon što su se dodatno pojačali.Kao što je nije dobio ni Monk prve dvije sezone kao 11. pick.To koji si biran nema veze sa prilikom.Moze se ajde reci za top 5 pickove jer ljudi koji su ih birali moraju opravdat svoj izbor kakvi god igrači bili pa ih forsiraju (iako ni to ne funkcionira u 100 posto slučajeva).Musa ionako na nijednom draftu ne bi bio top 5 pick pa ni top 10 vjerojatno.

Razlika između tadašnjih Sunsa i ovih Netsa je nebo i zemlja odnosno skoro 20 pobjeda.Nema to veze sa jačinom konferencija.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 08 jul 2019, 19:46

SiamoNoi je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:Siguran sam da bi upao medju 15 pikova i da bi u prvoj sezoni dobio puno vise prilike za igru.
AirRamiz je napisao/la:ali sigurna minutaza koju garantuje visok pik, daje ti sigurnost da se stelujes tokom sezone....slican put su imali sexton i pogotov trae young koji je bio uzasan prvih par mjeseci a kasnije znamo sta je radio....nazalost po musu on nece imati takav luksuz

vec ti je receno...visok pik ima pedigre.....u suprotnom, ntiilikina , mudiay, exum i hezonja bi davno biki skartani sa svakog rostera. bas kao i blender...

da ne nabrajam neke druge visoke pikove koji su dobili pregrst prilika pa tek onda nogirani....recimo momak koji je trenutno u bayernu, derick williams....samo na racun sto je bio drugi pik, vucarao se po ligi 5 godina....i evo kazu da ce se pokusat vratit tamo nakon sto je bio izvrstan u bayernu

pedigre visokog pika kod ugovora je posebna prica...igrac istovjetne statistike poput wigginsa nikada ne bi dobio onakav ugovor, jedan od najgorih u ligi.....ali se prodala prica je visok pik i da na racun toga wiggins ima ogroman plafon zbog koga se vrijedi kockati...
ovi iz druge runde bivaju skartani nakon jedne prilike..nisu svi jokic, draymond green, isaah thomas...momcima poput muse treba puno da se poklopi...kao sto se jokicu poklopila nurkiceva povreda

zato kad navodis suprotne primjere totalno masis bit i to me nimalo ne impresionira...
svako od nas bi potpisao da je musa u prvoj sezoni (ili cak drugoj) imao tretman kakve su imali bender i hezonja....koji su dobili zilion sansi....bender testiran na sve moguce pozicije ne bi li nesto iscijedili iz njega...gurali ga kao stretch peticu, davali mu da igra kao kreator sa lakta i td

opet pominjem kevina knoxa koji je igrao 28 minuta sa ukupnim procentom suta od 37%....uz takvu podrsku i sigurnost da imas minute, musa bi navukao bar na 38% ako ne i bolje jer bi tokom sezone dobijao na samopouzdanju i tako bi napredovao.... uz puno bolji razigravacki odnosno timski ucinak.

da je te iste ucinke knox biljezio kao pik pred kraj prve ili iz druge runde, bio bi torpedovan u g ligu ili zakucan za dno klupe.....isto vazi za sextona koji je uzasno usao u sezonu.....ali pedigre visokog pika radi svoje...njih se duze ceka i ne pada mi na pamet da pisem dalje jer su takve stvari opcepoznate

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 08 jul 2019, 19:48

GOAT u iskoristavanju tog statusa je bez sumnje Wiggins.Frajer do kraja ugovora vec zaradio 200 miliona u karijeri,a nema beskorisnijeg i stetnijeg igraca za ekipu od njega
Sad na temu,Musa veceras protiv Washingtona,vrijeme je za neki obilniji ucinak
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 08 jul 2019, 19:49

japa je napisao/la:Znaci Musa ima jos jednu godinu ugovora zagarantovanu.. dakle jos jedna sezona relaciji klupa-G leagua i evropa se smijesi...
posto dokazano ne pratis NBA i enmas pojam o recimo rosteru Netsa,vec je tvoja jedina motivacija ocekivanje propasti muse, imam mustuluk za tebe....garantovana mu je samo ova godina....nema jos jedne

u ovoj ce zaradit 1,9 miliiona bruto....podatak za nemirne sne svakako
Zadnja izmjena: AirRamiz, dana/u 08 jul 2019, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 08 jul 2019, 19:51

AirRamiz je napisao/la:
japa je napisao/la:Znaci Musa ima jos jednu godinu ugovora zagarantovanu.. dakle jos jedna sezona relaciji klupa-G leagua i evropa se smijesi...
posto dokaazno ne pratis NBA vec je tvoja jedina motivacija ocekivanje propasti muse, imam mustuluk za tebe....garantovana mu je samo ova godina....nema jos jedne

u ovoj ce zaradit 1,9 miliiona bruto....podatak za nemirne sne svakako
:urnebes: on je samo "realan". :salut:

Mes Que Un Club!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 08 jul 2019, 20:21

AirRamiz je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:

vec ti je receno...visok pik ima pedigre.....u suprotnom, ntiilikina , mudiay, exum i hezonja bi davno biki skartani sa svakog rostera. bas kao i blender...

da ne nabrajam neke druge visoke pikove koji su dobili pregrst prilika pa tek onda nogirani....recimo momak koji je trenutno u bayernu, derick williams....samo na racun sto je bio drugi pik, vucarao se po ligi 5 godina....i evo kazu da ce se pokusat vratit tamo nakon sto je bio izvrstan u bayernu

pedigre visokog pika kod ugovora je posebna prica...igrac istovjetne statistike poput wigginsa nikada ne bi dobio onakav ugovor, jedan od najgorih u ligi.....ali se prodala prica je visok pik i da na racun toga wiggins ima ogroman plafon zbog koga se vrijedi kockati...
ovi iz druge runde bivaju skartani nakon jedne prilike..nisu svi jokic, draymond green, isaah thomas...momcima poput muse treba puno da se poklopi...kao sto se jokicu poklopila nurkiceva povreda

zato kad navodis suprotne primjere totalno masis bit i to me nimalo ne impresionira...
svako od nas bi potpisao da je musa u prvoj sezoni (ili cak drugoj) imao tretman kakve su imali bender i hezonja....koji su dobili zilion sansi....bender testiran na sve moguce pozicije ne bi li nesto iscijedili iz njega...gurali ga kao stretch peticu, davali mu da igra kao kreator sa lakta i td

opet pominjem kevina knoxa koji je igrao 28 minuta sa ukupnim procentom suta od 37%....uz takvu podrsku i sigurnost da imas minute, musa bi navukao bar na 38% ako ne i bolje jer bi tokom sezone dobijao na samopouzdanju i tako bi napredovao.... uz puno bolji razigravacki odnosno timski ucinak.

da je te iste ucinke knox biljezio kao pik pred kraj prve ili iz druge runde, bio bi torpedovan u g ligu ili zakucan za dno klupe.....isto vazi za sextona koji je uzasno usao u sezonu.....ali pedigre visokog pika radi svoje...njih se duze ceka i ne pada mi na pamet da pisem dalje jer su takve stvari opcepoznate
Ne slazem se sa vecinom od ovoga.Počeo sam pisat,al obrisao.Neda mi se.Slozit cemo se da se ne slazemo.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 08 jul 2019, 21:30

Kad se vec prica o parama. On bi trebao dobiti i oko 200 hiljada bruto za 2 negarantovane godine, iako mu se ne produzi ugovor :mrgreen:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 6 gostiju.