FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schweinsteiger
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schweinsteiger » 29 avg 2014, 01:39

Nesto slicno Cityu je bilo i utakmica kod kuce protiv Schalke,ali to je bilo dosta kasnije,nekad u februaru ili pocetkom marta,kada smo nakon 28 minuta vodili 4:0.Mislim da Schalke lopte nije vidio u prvom poluvremenu.
#miasanmia

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 avg 2014, 01:43

schweinsteiger je napisao/la:Nesto slicno Cityu je bilo i utakmica kod kuce protiv Schalke,ali to je bilo dosta kasnije,nekad u februaru ili pocetkom marta,kada smo nakon 28 minuta vodili 4:0.Mislim da Schalke lopte nije vidio u prvom poluvremenu.
Da. I to je bila tekma. Ali treba uzeti u obzir da je Salke tada vec bio na konopcima i igracki nisu bili konkurentni, dok pogledaj igrace ManC koji su igrali tada.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 avg 2014, 04:27

muamerc je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Ja bih samo jednu stvar rekao, za ove kritičare Guardiole (iako sigurno postoji materijala za kritiku):

Onaj Bayern na Etihadu ne samo da je bolji od Juppovog Bayerna, nego je ono možda i najbolji fudbal koji sam ja lično gledao. Ajd' neću se suzdržavati, ono je bilo savršenstvo od fudbala i bolje od onog svijet nije nikad vidio, barem po mom mišljenju. Dakle, tih 90 minuta
Moram se sloziti sa tobom. Nakon sto sam odlucio da se javim na ovu temu htio sam da napisem ovakav post. Ali nisam i evo ukazala se prilika. To je najbolja izvedba nekog tima sto sam ja ikad gledao u jednoj utakmici a tekme pratim od '97. To je jednostavno bio masterclass na svim poljima.

I za nijansu slabija od te utakmice ali isto masterclass je bila ona za tri dana poslije protiv Leverkuzena gdje smo odigrali 1:1 a mogli smo pobjediti 8:1.

Ja samo ne znam sta se desilo poslije te dvije utakmice. I to bih volio da znam.
To na Etihadu jeste bila najbolja utakmica, ali samo najbolja utakmica Bayerna koju sam gledao.I dalje se ne moze nista porediti sa Barcelona-Real 5-0 iz 2010e , pa finale LP protiv Manchestera iz 2011, pa protiv Arsenala kada je Arsenal zabio gol a nije imao udarca na gol, dok je Barca imala oko 30 itd itd.Ono sto je bitno je to da igraci shvate Guardiolinu viziju, koja ce se vjerovatno razlikovati od njegove Barcelone, jer je ono neponovljivo sto govori cinjenica da niko nije jos ponovio uspjeh od 6 titula u jednoj sezoni.Tiki-taka iz 2012/13/14 nema nit je imala veze sa onom iz 2009-2011.Ono sto je posebno za vas bitno je to da Bayern moze biti bolji od svakog dosadasnjeg Bayerna, dok Barcelona ne moze, niti ce vise ikada igrati tako dobro i kompaktno kao onda, iako je mozda sada i igracki jaca :kafa:
27.10.2020

mistermagoo
Kontakt:

Post Postao/la mistermagoo » 29 avg 2014, 08:11

Ko jos place za Tonijem on stvarno nema pojma o futbalu. Da mi je neko prije godinu dana nudio Xabi Alonsa za Kroosa, odma bih pristao. I jos ponudio Realu 10 miliona na to. Kao sto je neko vec rekao, Kroos je dizelas, i od njega nismo nikakve fajde imali u sredini. A o njegovim sigurnosnim pasovima i usporavanju igre da ne pricam. Sta je Real vidio u njemu, ja neznam, uglavnom odlican posao smo uradili sa tim.

A potez sa Benatia+Alonso je fenomenalan, i rijesava nekoliko problema. Lahm se vraca na RB/RM, Dante na klupu, Alonso redovno zabije iz kornera kao i Benatia, Alonso zna Real u bocu (a Real nam je najveci ako ne i jedini konkurent), ... Da ne nabrajam sve ostalo.

Dakle radujem se novoj sezoni kao beba.
Schickeria München

mistermagoo
Kontakt:

Post Postao/la mistermagoo » 29 avg 2014, 08:23

Valencia je napisao/la:Monolog
Kros se dokazao, tacno se zna koliko moze u ovom trenutku. I pored nekih motorickih nedostataka, moze se reci da moze puno. Te mane se u Bajernu primjete manje nogo bi u nekom EPL klubu recimo. Momak je pravi 'bajrnovski igrac'. Nesto poput Jeremisa, Salihamidzica, Ciklera i drugih u proslosti. Ima nedostatke ali i neki poseban kvalitet koji jako doprinosi kolektivu. Lider svakako nije. Nije ta kajla. Ali jesto izuzetno stalozen i racionalan. Sjeti se Svajna u proslosti. Koliko je taj imao losih partija, pa je poslije toga izrastao u jednog od najboljih veznjaka ikada (u Bajernu, a i sire). Dobar je na svoj, 'bajernovski' nacin. Igraca takvih karakteristika nema u drugim ekipama, nije ni ranije bilo. Bajern je uvijek imao karakteristican stil i posebne/unikatne domace proizvode. Kros sa sobom nosi 'bajernov identitet'. Taj njegov udio ce sigurno faliti Bajernu u buducnosti. I njemu ce faliti Bajern, jer u Realu nece moci ispoljiti sve svoje kvalitete kao sto bi mogao u Bajernu. Stvarno neshvaljiv transfer...
Za Bayern se neigra "iskljucivo" zbog para. To Kroos nije nikako skonto. Sjecam se kad je Scholl pricao, kad je trebao produzivati ugovor, otisao kod Ulija u kancelariju, ovaj mu rekao "Mehmet, sljedece dvije sezone imas ovakvu platu". I Scholl je samo rekao "Hvala Uli". Eto, i Müller je vec dvije ponude drugih klubova i ogromne pare bez ikakvih pregovora odbio. Zato kazem, za Bayern se neigra "iskljucivo" zbog para.

A Jens Jeremies? Izvini ali da li imas ikako pojma sta pises? Kad je 2001 protiv Real Madrid-a Jens Jeremies sjebanog koljena odlucio da ipak igra, iako je znao da mu to znaci kraj kariere, kako su ga doktori upozoravali, zabio je go i Bayern je usao u finale sa Valenciom. A Jens Jeremies je poslije toga morao okoncati karieru. Sto je najbolje, rekoa je da je bilo vrijedno toga. I ti usporedjujes Kroosa sa Jeremiesom? :crazy:
Schickeria München

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 avg 2014, 09:35

Xavi u 11 ima presicu na Bernabeu.

Ocekuje se da ce reci kako je zahvalan Realu na lijepim godinama i kako je uvijek sanjao da zaigra za Dortmund, pa mu je sad zao sto nece.

:D

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 29 avg 2014, 09:41

rikimo je napisao/la:Xavi u 11 ima presicu na Bernabeu.

Ocekuje se da ce reci kako je zahvalan Realu na lijepim godinama i kako je uvijek sanjao da zaigra za Dortmund, pa mu je sad zao sto nece.

:D
Xabi* :D :D

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 avg 2014, 09:42

Ja Xabi, tipfeler... iako kako je krenulo mozda i njega pep dofura :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2014, 10:32

Reina 3 miliona eura.
Xabi 10 miliona eura.
Bernat 10 miliona eura.
Benatia 26 miliona eura.
Lewandowski džabe.
Rode džabe.

Potrošeno 49 miliona eura, zarađeno 53 miliona eura na prodaju (Kroos 30 miliona eura, godina dana ugovora, 22 miliona eura Mandžo, Contento 1 milion).

Bayern Munchen, :kafa:

PS: Xabi-a zovem Artista, :cool:

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 29 avg 2014, 11:05

Neutral je napisao/la:Reina 3 miliona eura.
Xabi 10 miliona eura.
Bernat 10 miliona eura.
Benatia 26 miliona eura.
Lewandowski džabe.
Rode džabe.

Potrošeno 49 miliona eura, zarađeno 53 miliona eura na prodaju (Kroos 30 miliona eura, godina dana ugovora, 22 miliona eura Mandžo, Contento 1 milion).

Bayern Munchen, :kafa:

PS: Xabi-a zovem Artista, :cool:
Bas kontam reko kako bi ga nazvali , svidja mi se to The Artist :) slazem se, imamo li kvorum, IMAMO :P :)

Protiv Schalkea u subotu ocekujem lijepu predstavu nase ekipicice, ma da se i Schalke mora vadit ipak izgubili prvo kolo, al bice fina tekmica :) 0-3 :salut:
FC Bayern !!!!!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 29 avg 2014, 11:10

Hoće li Xabi i Meho biti u sastavu za sutra ili ćemo čekati da prođe reprezentativna pauza pa da ih vidimo u dresu Bayerna :?:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2014, 11:13

Ne bi me začudilo da jedan od njih odmah bude među prvih jedanaest ionako ni trenutna ekipa nije navikla na novi sistem, :lol:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 29 avg 2014, 11:14

Bayern@heart je napisao/la:Hoće li Xabi i Meho biti u sastavu za sutra ili ćemo čekati da prođe reprezentativna pauza pa da ih vidimo u dresu Bayerna :?:
ne vjerujem jos je rano, nisu odradili ni jedan trening sa drugim igracima...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 29 avg 2014, 11:25

phily je napisao/la:
Bayern@heart je napisao/la:Hoće li Xabi i Meho biti u sastavu za sutra ili ćemo čekati da prođe reprezentativna pauza pa da ih vidimo u dresu Bayerna :?:
ne vjerujem jos je rano, nisu odradili ni jedan trening sa drugim igracima...
ma nije rano...fizicki su obojica spremni, prosli su pripreme sa svojim prethodnim klubovima..sjetimo se one sezone kad je Robben doveden..bio je petak a on je odmah u subotu nastupio protiv Wolfsburga i naravno zabio dva gola ;) Benatia je ionako jucer trenirao...al hajd vidjet cemo sutra da li ce biti u sastavu...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2014, 11:26

Ipak su promijenili na tm-u cijenu sa 10 na 8 miliona eura, dakle 47 potrošeno, :cool:

5 miliona eura neto plata Xabi-u, milion manje nego što je zarađivao u Real-u, džabe, :kafa:

"Es ist ein großartiger Klub und wir haben im kommenden Jahr viel vor. Ich werde wie ein Besessener an mir arbeiten und will mich schnell einleben, um der Mannschaft direkt zu helfen."

:opaopa:

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 29 avg 2014, 11:59

evo omci inter poslao ponudu za djerdana zvanog kugla :mrgreen: , hoce ga na posudbu daju dav miliona za ovu sezonu uz mogucnost kupovine next sesone uz dodatnih 16 miliona,a postoji velika vjerovatnoca baremsto se tice baye da dodje do ovakog raspleta s obzirom da dobre veze rumenigea i intera.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 29 avg 2014, 12:02

Zvanicno ste dobili najboljeg defanzivnog veznog na svijetu :salut:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 avg 2014, 12:02

PEP je napisao/la:evo omci inter poslao ponudu za djerdana zvanog kugla :mrgreen: , hoce ga na posudbu daju dav miliona za ovu sezonu uz mogucnost kupovine next sesone uz dodatnih 16 miliona,a postoji velika vjerovatnoca baremsto se tice baye da dodje do ovakog raspleta s obzirom da dobre veze rumenigea i intera.
Necel se upecati :-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2014, 12:03

slika

Imali smo ga već, :kafa:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []