BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

StevieG8
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la StevieG8 » 10 feb 2018, 11:31

Izgleda Dzumiju pravo tesko pao poraz od Gasquetsa :D
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 feb 2018, 11:31

Od augusta na bilo kojem ATP turniru imamo igrača barem u 1/4 finalu. Ne smijemo se žaliti, tenis nam napreduje. Damir: Los Cabos 1/2 finale, Winston Salem finale, Moscow titual, St. Petersburg titula, Shenzhei 1/2 finale; Mirza: Moscow 1/2 finale, Doha 1/4 finale, Sofia 1/2 finale. Odličnih nekoliko mjeseci. Samo neka u ovom ritmu nastave. :bih:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 10 feb 2018, 11:36

Dal ce Mirza konacno nakon zaradjenog kesa iz Moskve, Dohe i Sofije konacno maco trenera da jos nesto pokusa dotjerati u svojoj igri ili ce biti talac one akademije :hmmmmm:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 10 feb 2018, 11:45

StevieG8 je napisao/la:Izgleda Dzumiju pravo tesko pao poraz od Gasquetsa :D
Dominira instagramom :mrgreen:

Sta ne smijemo se zaliti, tenis nam napreduje? Ne da napreduje nego se katapultira u vasionu :lol:
Mene niko ne bi mogao ubijediti prije par godina da ce postati normalna stvar kad neki bh teniser dodje u polufinale atp turnira :tokralju:
Jos Damir osvoji dva komada prosle godine :bow:

Stvarno momci svaka vam cast ovo je iznad svih mojih ocekivanja, samo da nastave ovako i da se Mirza uhljebi ove sezone u top 100 da moze redovno upadati na 250-tke u tjt. :thumbup:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 10 feb 2018, 11:49

Velika je to stvar posebno kad se zna da je jedan Gil Miler koji igra tolike godine na vrhunskom nivou tek prosle godine osvojio ATP titulu a Damir uze dvije nakon dvije tri godine ajmo reci vrhunskog tenisa. Vise nego ista bih volio da se Mirza zadrzi tu gdje je jeste da se ustabili negdje oko 70-stog mjesta i da klepa pare na ovim 250-tkama. Samo strah da ovo ne bude prolazno jer je bas usofiji prije dvije godine bio nadomak top100 pa nestao negdje. Strah me da ne bude igrac Bemalmans, Darcis, Gojowick itd da udje pa da spane na neko 150 mjesto i da se vrti tako u krug. Ljudi gdje nam je @shminkos

Vedo20
Kontakt:

Post Postao/la Vedo20 » 10 feb 2018, 11:53

Ako ste primijetili na jučerašnjem meču, Mirza je na svakoj pauzi masirao desnu ruku ( u predjelu nadlaktice ). Dakle, nakon Sofije ide na manju pauzu. Pretpostavljam da zbog toga otkazuje čelendžere.

Gledao sam i meč Stan-Troicki. U drugom setu ga je Viktor imao, ali psiha je odradila svoje. Nevjerovatno!
ŠVRLJ

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 feb 2018, 12:01

Skraćivati poene, ne dozvoljavati Stanu da uđe u ritam. Svoj servis čuvati. Dobra bi stvar kad bi Mirza mogao na mreži poene završavati ali nisam siguran da to Mirza može. Šetati Stana, neka trči što je više moguće, ipak je ovo dvorana i tu se Stan ne snalazi najbolje. Naravno, Stan je veliki favorit ali ja vjerujem da Mirza može do iznenađenja. Nije bez šansi, sigurno. Samo hrabro i neka uživa u ovom meču, nema šta izgubiti. :bih:

Damir Dzumhur!!!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 feb 2018, 12:10

Unofficialpage je napisao/la:Meni to nije loša odluka jer Mirza nije u stanjj dvije sedmice igrati zaredom. Ne bi on tamo ništa napravio, samo bi rizikovao povredu a to mu sad najmanje treba. Neka sedmicu odmori i fizički i psihički i nsapadne na tom drugm turniru titulu.
pitati cu te ja je li dobra odluka kad se sad nekako ugura a za mjesec opet izleti iz stoje i propusti hrpu para sa french opena i wimbledona...
ja imam fobiju od ovih turnira po italiji, tu se uvijek pojavi neki levat i otrese ga kad to najmanje ocekujemo..

zato, idemo danas otresti debelog, sutra bi bila rutina i onda nek odmara do french opena, sto se mene tice haha

mene damir pocinje malo brinuti jer ovo je prilicno los pocetak sezone.
ovo sto je odigrao protiv nadala i gaskea ne ulijeva nadu da ce do jeseni i branjenja bodova napredovati kao sto je najavio, kako bi mu tada bilo lakse..
ogroman posao ga ceka na jesen, nemoguce je ono sve odbraniti jer nije on federer.
morao bi bas zapeti, posebno na sljaci.
ovo sa instagrama i repertoar melodija, moze samo da nas dodatno zabrine haha

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 10 feb 2018, 12:42

@babino brate damira je prosralo pred kraj sezone , ali ja nisam siguran da je on dostigao level da svaki put moze dobijati gaskea, istomina, i ostale igrace iz top40

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 feb 2018, 12:51

babino je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Meni to nije loša odluka jer Mirza nije u stanjj dvije sedmice igrati zaredom. Ne bi on tamo ništa napravio, samo bi rizikovao povredu a to mu sad najmanje treba. Neka sedmicu odmori i fizički i psihički i nsapadne na tom drugm turniru titulu.
pitati cu te ja je li dobra odluka kad se sad nekako ugura a za mjesec opet izleti iz stoje i propusti hrpu para sa french opena i wimbledona...
ja imam fobiju od ovih turnira po italiji, tu se uvijek pojavi neki levat i otrese ga kad to najmanje ocekujemo..

zato, idemo danas otresti debelog, sutra bi bila rutina i onda nek odmara do french opena, sto se mene tice haha

mene damir pocinje malo brinuti jer ovo je prilicno los pocetak sezone.
ovo sto je odigrao protiv nadala i gaskea ne ulijeva nadu da ce do jeseni i branjenja bodova napredovati kao sto je najavio, kako bi mu tada bilo lakse..
ogroman posao ga ceka na jesen, nemoguce je ono sve odbraniti jer nije on federer.
morao bi bas zapeti, posebno na sljaci.
ovo sa instagrama i repertoar melodija, moze samo da nas dodatno zabrine haha
Naravno da bi bilo bolje da je odigrao i osvojio ga ali on to nije u stanju uraditi. Na granici povrede je već, nije u stanju odigrati 2 sedmice vrhunskog tenisa, kao što Damir može jer je Damir za razliku od Mirze brutalno fizički spreman. Mirzi najmanje treba sad povreda i pauza od mjesec dana. Dobra je odluka da odmori tu sedmicu.

Bit će bolje od Damira, tek počela sezona i ima vremena. U Roterdamu i nema baš pretjerano loš žrijeb, imajući u vidu koga je sve mogao dobiti. Baš kao što je @espirit24 rekao nije on još na tom nivou da može te igrače dobijati bez problema, još uvijek on protiv njih traži iznenađenje.

Damir Dzumhur!!!!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 feb 2018, 12:56

esprit24 je napisao/la:@babino brate damira je prosralo pred kraj sezone , ali ja nisam siguran da je on dostigao level da svaki put moze dobijati gaskea, istomina, i ostale igrace iz top40
naravno..
zato i on sam kaze da mora bolje odraditi prvi dio sezone gdje ima sansu za napredak, kako bi mu bilo lakse u finisu sezone, gdje je nemoguce sve ono odbraniti za igraca njegovih katakteristika.
mah, on je svoje odradio, dosao je na zadovoljavajuci nivo i sad nek se vrti tu negdje izmedju top 20-40, super.
mene nije ubijedio da moze u top 20 ali nisam vjerovao ni u top 30, pa:-)
da je nama jos nekako mirzu ugarat u stalnog top 100 igraca i puna saka brade. mora obezbijediti sredstva za zivot kroz tenisku karijeru jer se ove sedmice dobro zamjerio svabama, dzaba je medicinsku skolu zavrsio, posao mu nece dati, sigurno:-)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 feb 2018, 13:30

Uvijek sam skeptičan prema Mirzi, pogotovo večeras kad igra protiv Stana, al' eto volio bih da me razuvjeri.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 10 feb 2018, 13:40

Raonffa je napisao/la:Uvijek sam skeptičan prema Mirzi, pogotovo večeras kad igra protiv Stana, al' eto volio bih da me razuvjeri.
Stan je za klasu bolji od jučerašnjeg Njemca, znaći Mirza mora biti bolji nego jučer i nadati se Stanovoj prosjećnoj-lošoj partiji, pa onda šta bude.
Bitno je da Mirza odigra ozbiljan meč, da se trudi, poraz mu niko neće zamijeriti a u slučaju da pobjedi ima da ga slavimo :clap:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 feb 2018, 13:41

Esport je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Uvijek sam skeptičan prema Mirzi, pogotovo večeras kad igra protiv Stana, al' eto volio bih da me razuvjeri.
Stan je za klasu bolji od jučerašnjeg Njemca, znaći Mirza mora biti bolji nego jučer i nadati se Stanovoj prosjećnoj-lošoj partiji, pa onda šta bude.
Bitno je da Mirza odigra ozbiljan meč, da se trudi, poraz mu niko neće zamijeriti a u slučaju da pobjedi ima da ga slavimo :clap:
Tako nekako :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 10 feb 2018, 14:26

esprit24 je napisao/la:Velika je to stvar posebno kad se zna da je jedan Gil Miler koji igra tolike godine na vrhunskom nivou tek prosle godine osvojio ATP titulu a Damir uze dvije nakon dvije tri godine ajmo reci vrhunskog tenisa. Vise nego ista bih volio da se Mirza zadrzi tu gdje je jeste da se ustabili negdje oko 70-stog mjesta i da klepa pare na ovim 250-tkama. Samo strah da ovo ne bude prolazno jer je bas usofiji prije dvije godine bio nadomak top100 pa nestao negdje. Strah me da ne bude igrac Bemalmans, Darcis, Gojowick itd da udje pa da spane na neko 150 mjesto i da se vrti tako u krug. Ljudi gdje nam je @shminkos
Ti mora da se šališ :?:
Pa ako bude imao karijeru Stevea nek se lupa nogom u guzicu, 7 sezona završio u top 100, bio 38., ima 2 ATP 250 titule,... :crazy:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 feb 2018, 14:33

cekaj, damir treba da se lupa nogom u guzi cu ako ima karijeru kao darcis?

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 10 feb 2018, 14:33

Govori covjek o Basicu.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 10 feb 2018, 14:36

do mene je haha..
ok, ja bih sad potpisao a vjerujem da bi i mirza hehe

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 10 feb 2018, 14:49

Mislim da se Mirze danas malo šta pita u ovom meču.
Ako Stan bude imao loš dan onda Mirzine šanse rastu, trebao bi duže držati loptu u igri, manje griješiti i čekati grešku sa druge strane.
Ako ipak Stan bude imao dobar dan trebao si barem potrudit da to bude neki podnošljiv poraz, 6:4 6:2 i da bude sretan.
Kako god želim mu puno sreće :bih:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 10 feb 2018, 14:55

shminka je napisao/la:Naravno da Stan ima slabe tačke, jer da ih nema imao bi do sad 10+ osvojenih slemova. Prva slabost je retern, jer prvi servis blokira bez obzira servirao mu Isner ili @biki. Prva dobra stvar za Damira - mogućnost igranja servis voleja. Na drugi servis reternira daleko iza osnovne linije, jer mu je za takav retern potrebno malo više vremena. Druga dobra stvar - drugi servis ne bi trebao biti pod nekim prevelikim pritiskom. Servis je ubojit, ali jako često je na oko 50% ubačenog prvog servisa, a na drugi se itekako da dobro reternirati. Četvrta dobra stvar je podloga na kojoj se igra, jedna od najbržih na svijetu, koja Stanu ne odgovara iz više razloga. Bekend ni blizu nije ubojit kao na sporijima, čak ga prošle godine u Dubaiju gotovo nikako nije ni udarao, nego je konstantno koristio slajs. Generalno mu za namještanje na udarce treba nešto više vremena nego ostalim top igračima i ovakva podloga ga često sputava. I konačno njegova defanzivna igra, koja se prečesto zanemaruje u analizi njegovih velikih mečeva, na ovakvoj podlozi nije ni blizu dobra kao na sporijim i neko ko je u stanju često izlaziti na mrežu poslije raznovrsnih napada može imati protiv njega dosta uspjeha. A sve to je Damirovo najveće ofanzivno oružje.

Uz sve to je sasvim jasno da Stan na Slemovima i Stan na ovakvim turnirima nije isti igrač, pogotovo ne u prvom kolu ovakvog turnira. Prošle godine je spašavao živu glavu u meču protiv Škugora, kao i u meču protiv Stakhovskog.
Da se prisjetimo lanjskih traženja Stanimalovih slabosti od velikog eksperta :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.