DragonGirl je napisao/la:
Mene zanima dokad mi to imamo pravo na kiks? Meni se čini da smo to pravo ispucali već protiv Kipra, ali onda je došlo jedno bonus pravo na kiks i protiv Velsa, kažem kiks jer su ekipa koja je objektivno slabija od nas, pa ako izgubimo u Izraelu, kao da gledam da ćemo dobiti još jedno bonus pravo i na taj kiks iz određenog razloga. Kao kad djeca kažu: Mama, još samo ovaj put, i tako unedogled...

Realno gledajući, mi više nemamo nikakvo pravo na kiks, zapravo smo u Walesu napravili i kiks previše, ali zahvaljujući novom sistemu takmičenja, nismo van igre. Sve do kraja jednostavno moraju biti pobjede ili eventualno protiv Belgije da bude neriješeno. Svaka druga opcija nas vjerojatno vodi u baraž ili još gore. Naš selektor pravi veliku grešku jer kalkulira sa rezultatima drugih ekipa u grupi, što je krajnje nezahvalno. Treba ići sa pretpostavkom da nam drugi rezultati neće ići na ruku, pa ako se šta poklopi, odlično, ali prvenstveno gledati da se sve do kraja uzmu bodovi. Uostalom takvo razmišljanje nas je i odvelo na SP. Znalo se da nema prava na grešku ako želimo direktan plasman i u utakmice se ulazilo ozbiljno, posebno prije prve Slovačke.
Sada je selektor u igrače izgleda usadio vjerovanje da će biti lakše jer imaju dva direktna mjesta, a možda čak i tri. Kada se to spoji sa lošom taktikom, dobijemo 2/9. Ako je Sušiću doista cilj plasman a ne da samo sačuva svoju poziciju što duže i uzme što više novca, igračima će jasno reči da nema više alibija zvanog "jedan bod" iz bilo koje utakmice, da se mora ići na tri, a i on će sam prestati forsirati taktiku i igrače koji očito ne funkcioniraju kako treba. Teško da će se to dogoditi i protiv Izraela ćemo vjerojatno gledati opet istu patnju kao i u ove tri utakmice. Ipak bih opet glasovao za pobjedu, jer niti jedan čovjek nije dovoljno značajan da se zbog njega žrtvuje rezultat.
@Vitu4l nema niko pravo drugom govoriti je li on 'pravi' navijač. To je vrhunac prepotencije. Ne znamo ti ili ja šta nekome u srcu leži i povlačiti takva pitanja i ulaziti u takve rasprave nije mudro. I što se tiče tema, evo ja konkretno komentarišem na tri-četiri teme, ne više. Ne zato što ne volim košarkašku ili rukometnu reprezentaciju ili što imam neku vendettu protiv Safeta, nego jednostavno što nemam vremena da pratim detaljno te reprezentacije. Zbog toga se ne smatram kompetentnim da pišem na tim temama. Pogledam utakmice i kao i svakom ko ovu zemlju voli, bude mi drago zbog uspjeha i tužan sam zbog neuspjeha, ali za dublje diskusije nemam sve činjenice. Ne treba praviti stereotipe i generalizirati, nego svakoga ponaosob gledati isključivo na osnovu njegovih postova.