Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ne moze to s programom kad nema internet konekcije. Hvala svima na pomoci, nakon 2 dana sam naso odgovarajuci driver, sad fercera, hvala jos jednom.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
- Papastathopoulos
- Kontakt:
momci, valja li ista ova graficka ?
ATI HD 3450
512 MB
Tip memorije
GDDR3
Brzina memorije (MHz)
600
GPU (MHz)
400
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
11+
po slikama mislim da je agp, a meni treba agp, ne pci-e ?
i da napomenem da meni ne treba nesto bas bijesno, jer trenutno mi je grafa od 128, hocu samo da mi pes6 ide glatko
i pise da je 65 KM, jel puno to za ovu graficku ?
------------------------------------------------------------------------------------
il recimo ova:
AGP 256 MB ATI Radeon 9200
Brend
ATI
Ram - memorija
256 MB
Tip memorije
GDDR2
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
10
Port
AGP
ova je 30 KM ?
ATI HD 3450
512 MB
Tip memorije
GDDR3
Brzina memorije (MHz)
600
GPU (MHz)
400
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
11+
i da napomenem da meni ne treba nesto bas bijesno, jer trenutno mi je grafa od 128, hocu samo da mi pes6 ide glatko

------------------------------------------------------------------------------------
il recimo ova:
Brend
ATI
Ram - memorija
256 MB
Tip memorije
GDDR2
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
10
Port
AGP
ova je 30 KM ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
imam problem sa skidanjem igrica. imam ovaj paket od 30 KM, ali ne mogu nista normalno da skinem. za pes 14 shvatam zasto je sporo, ali svaka druga igrica je spora i skida samo po 200 kb u sekundi, pa kasnije brzina bude 1 kb u sekundi 

Naravno da valja, bez dileme i bez puno pametovanja, uzimaj (ako nije baš puno love).madridist je napisao/la:Mislio sam uzet laptop HP proBook 4540s(Intel core 13-3110m 2,4 Gz)
2Gb DDR3 1333Mhz
320Gb 7200rpm
a pošto se u ove spec. ne kontam može li neko ko zna reć valjal ovo .

speedtest.net? ajd daj nam rezultatejasmin10 je napisao/la:imam problem sa skidanjem igrica. imam ovaj paket od 30 KM, ali ne mogu nista normalno da skinem. za pes 14 shvatam zasto je sporo, ali svaka druga igrica je spora i skida samo po 200 kb u sekundi, pa kasnije brzina bude 1 kb u sekundi
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
http://www.speedtest.net/my-result/2977983923" onclick="window.open(this.href);return false;iVar je napisao/la:speedtest.net? ajd daj nam rezultatejasmin10 je napisao/la:imam problem sa skidanjem igrica. imam ovaj paket od 30 KM, ali ne mogu nista normalno da skinem. za pes 14 shvatam zasto je sporo, ali svaka druga igrica je spora i skida samo po 200 kb u sekundi, pa kasnije brzina bude 1 kb u sekundi
Do telekoma nije, do interneta nije
Kad download i upload zauzmu određene slotove dobiješ ovo..a nešto su chrome i firefox sje*ani za download..ja koristim
1) Za firefox "DownThemAll" -plugin
2) Za Chrome i uopćeno "Internet download manager"
Poboljšta ti tu, zavisno od servera!

Kad download i upload zauzmu određene slotove dobiješ ovo..a nešto su chrome i firefox sje*ani za download..ja koristim
1) Za firefox "DownThemAll" -plugin
2) Za Chrome i uopćeno "Internet download manager"
Poboljšta ti tu, zavisno od servera!

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- Papastathopoulos
- Kontakt:
molim vas, hitno mi je..Papastathopoulos je napisao/la:momci, valja li ista ova graficka ?
ATI HD 3450
512 MB
Tip memorije
GDDR3
Brzina memorije (MHz)
600
GPU (MHz)
400
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
11+
i da napomenem da meni ne treba nesto bas bijesno, jer trenutno mi je grafa od 128, hocu samo da mi pes6 ide glatkoi pise da je 65 KM, jel puno to za ovu graficku ?
il recimo ova:
Brend
ATI
Ram - memorija
256 MB
Tip memorije
GDDR2
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
10
Port
AGP
ova je 30 KM ?
Osim što dobija 2,nešto puta sporiju brzinu nego što je plaća...iVar je napisao/la:Do telekoma nije, do interneta nije![]()
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
uzmes HS HKN i to ti izgleda ovakojasmin10 je napisao/la:http://www.speedtest.net/my-result/2977983923" onclick="window.open(this.href);return false;iVar je napisao/la:speedtest.net? ajd daj nam rezultatejasmin10 je napisao/la:imam problem sa skidanjem igrica. imam ovaj paket od 30 KM, ali ne mogu nista normalno da skinem. za pes 14 shvatam zasto je sporo, ali svaka druga igrica je spora i skida samo po 200 kb u sekundi, pa kasnije brzina bude 1 kb u sekundi
http://www.speedtest.net/my-result/2978203521" onclick="window.open(this.href);return false;

Ova prva ti je PCI Express. A za drugu ti ne mogu nista reci osim sto sam mogao pogledati sta ljudi kazu o njoj i zadovoljni su. Po ovome, imas jedan izbor. Graficku gledas po onome kakav ti je kompjuter. Ako je star i ako ce graficka cekati na CPU da bi radila svoj dio, onda bezveze bacas pare. Mozda ta od 30 markica i nije losa investicija. Javi nam kako radi.Papastathopoulos je napisao/la:molim vas, hitno mi je..Papastathopoulos je napisao/la:momci, valja li ista ova graficka ?
ATI HD 3450
512 MB
Tip memorije
GDDR3
Brzina memorije (MHz)
600
GPU (MHz)
400
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
11+
i da napomenem da meni ne treba nesto bas bijesno, jer trenutno mi je grafa od 128, hocu samo da mi pes6 ide glatkoi pise da je 65 KM, jel puno to za ovu graficku ?
il recimo ova:
Brend
ATI
Ram - memorija
256 MB
Tip memorije
GDDR2
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
10
Port
AGP
ova je 30 KM ?
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Jesi probao sta drugo skidati sa drugog mjesta? Dzabe ti je da imas 100Mbit/s ako ne mozes to da dobijes sa druge strane sto je zavisno od vise faktora, ne samo servera.jasmin10 je napisao/la:imam problem sa skidanjem igrica. imam ovaj paket od 30 KM, ali ne mogu nista normalno da skinem. za pes 14 shvatam zasto je sporo, ali svaka druga igrica je spora i skida samo po 200 kb u sekundi, pa kasnije brzina bude 1 kb u sekundi
Stani sekundu, nije do telekoma, da je do telekoma, dobio bi i na testu onih 200kbps što spominjeanonimni je napisao/la:Osim što dobija 2,nešto puta sporiju brzinu nego što je plaća...iVar je napisao/la:Do telekoma nije, do interneta nije![]()

- Papastathopoulos
- Kontakt:
http://m.p.ik.ba/?id=4974427" onclick="window.open(this.href);return false;Murga je napisao/la:Ova prva ti je PCI Express. A za drugu ti ne mogu nista reci osim sto sam mogao pogledati sta ljudi kazu o njoj i zadovoljni su. Po ovome, imas jedan izbor. Graficku gledas po onome kakav ti je kompjuter. Ako je star i ako ce graficka cekati na CPU da bi radila svoj dio, onda bezveze bacas pare. Mozda ta od 30 markica i nije losa investicija. Javi nam kako radi.Papastathopoulos je napisao/la:molim vas, hitno mi je..Papastathopoulos je napisao/la:momci, valja li ista ova graficka ?
ATI HD 3450
512 MB
Tip memorije
GDDR3
Brzina memorije (MHz)
600
GPU (MHz)
400
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
11+
il recimo ova:
Brend
ATI
Ram - memorija
256 MB
Tip memorije
GDDR2
VGA priključci
1
DVI priključci
1
Direct X
10
Port
AGP
ova je 30 KM ?
Evo link za prvu, i koliko ja vidim, ovo je agp ?

A evo kakav mi je racunar: procesor intel pentium IV 2.8 ghz, ram 1.75 gb..maticna ne znam koja je jer sam na poslu trenutno..
Ovo sa slike jeste AGP u pravu si. Sto se tice cijena, nebi ti znao reci sta je realno na nasem trzistu. Vjerujem da neces imati nikakvih problema sa tom igricom i cak onim koje su zahtjevnije ako imas ovu AGP od 512MB. Ja mislim da tu igricu mozes komotno da igras sa ovom od 30KM, a ako neko misli da grijesim, slobodno neka me ispravi.
Moze bitiiVar je napisao/la:Stani sekundu, nije do telekoma, da je do telekoma, dobio bi i na testu onih 200kbps što spominjeanonimni je napisao/la:Osim što dobija 2,nešto puta sporiju brzinu nego što je plaća...iVar je napisao/la:Do telekoma nije, do interneta nije![]()

Sent from my ST23i using Tapatalk 4
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A dobro, nisam mislio bas bukvalno samo na tu igricu, neg kazem da mi je ta "najvaznija"Murga je napisao/la:Ovo sa slike jeste AGP u pravu si. Sto se tice cijena, nebi ti znao reci sta je realno na nasem trzistu. Vjerujem da neces imati nikakvih problema sa tom igricom i cak onim koje su zahtjevnije ako imas ovu AGP od 512MB. Ja mislim da tu igricu mozes komotno da igras sa ovom od 30KM, a ako neko misli da grijesim, slobodno neka me ispravi.

@nedim pa igram trenutno s ovom od 128, al vec sam pisao da ne ide bas "glatko", a stavio sam na najmanju rezoluciju i low details..
Moces je koristiti, ali nisam siguran da ces moci cijeli potencijal izvuci iz nje sa tim procesorom. Ipak ces vidjeti napredak. Na kraju krajeva, ako budes prodavao taj kompjuter i uzimao drugi, ostavi tu od 128MB da je kasnije mozes prodati sa kompjuterom, a tu stavis u noviji.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A nisam namjeravao prodavati ovaj racunar i uzimati drugi jer mi se ne da bas davati par stoja za to..a ne znam vala, mogao bi onda uzeti ovu od 256..nemam pojma sad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.