Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la edinjo-bih » 23 dec 2012, 15:55

zato sto napisu clanak o par pravih talenta i ubace i par onih kojima babo placa novinaru...

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 23 dec 2012, 16:12

AeGon099 je napisao/la:može li se vidjeti na transfermarktu neki spisak fudbalera, npr. sa našim državljanstvom ili koji imaju naše državljanstvo, a ne igraju za repku ili igraju za neku drugu. na taj fazon. :)
ma nema sanse ,najblize tome makars sto ja znam da odes na Home page -Overview players-
foreigen players ili players abroad- pa traziti tako nase, ali OBICNO ako imaju dvojno drzavljanstvo vode ih kao svajcarce,svede,svabe itd. a ne kao bosance,ali opet i ovako izbaci neke nase.

mozda pomogne,ali vjerovatno vecina ovo zna. ;)
Ajvatar

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 dec 2012, 17:04

zizu1991 je napisao/la:http://s.o.u.rce.ba/clanak/3684648/spor ... ajcitaniji
Tačkice izbrisati
Bruka potencijalnih igraca, na sve strane ih ima pa treba to i popratit a tek onda ovi poslovi oko drzavljanstava, pa onda poziv ako ga igrac zasluzuje.

Daj Boze da se nesto po ovome pitanju promjeni u buducnosti, a sad kako stvari stoje za Sloveniju nece biti novih imena. Da barem ovaj Hadzic sto sređuje papire godinu dana hoce doci, i jos neko ko se vrti u zadnje vrijeme po medijima.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 24 dec 2012, 13:27

Kad bi selektor svima udovoljio , mi bi promjenili 40 igraca cijele kvalifikacije. A koliko vas prati redovno Zukanovica, Vranjesa, Besica i sl... Vi znate da oni igraju vani i oni su automatski dobri za reprezentaciju...Ovaj dao gol i odmah zovi ga u repku, ovaj dao intervju nekim svedskim lijevim novinama,zovi ga... Mislite da ovakvih igraca nije bilo i u generaciji Barbareza, Hibica, Konjica... Dakako da je bilo, ali nije bilo interneta, youtube-a i niko nije znao za njih.. Znao si za igrace lige petice i to je to..
A sad ovaj tamo, ovaj vamo, onaj to... A niko ih ne gleda kako igraju, kako se krecu, kako trce, pokrivaju i hiljade drugih stvari koje se gledaju kod igraca... Nego eto, oni igraju vani pa trebali bi u repku, samo ih zovi pa cemo vidjeti...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 dec 2012, 15:11

ponovo se potencira igranje Stilica u reprezentaciji,mislim da nema potrebe za tim,eventualno ako iskoči Misimović pa da Stilic bude zamjena Pjanicu ili Medunjaninu sobzirom da Alispahic je zatajio u HNL-u,ali razvaljivati u Karpatyu nije neka stvar..

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 25 dec 2012, 23:17

zgembo89 je napisao/la:ponovo se potencira igranje Stilica u reprezentaciji,mislim da nema potrebe za tim,eventualno ako iskoči Misimović pa da Stilic bude zamjena Pjanicu ili Medunjaninu sobzirom da Alispahic je zatajio u HNL-u,ali razvaljivati u Karpatyu nije neka stvar..
Steva treba upasti prije Misketa... Volio bih kad bi probali 3 -5 -2 formaciju, koja bi izgledala ovako otprilike

Begovic

Mujdza ( Vranjes ) Zukanovic Spahic

Stevanovic Salihovic Lulic
Medunjanin
Pjanic

Ibisevic Dzeko

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 25 dec 2012, 23:52

Misimović ako ode u Kinu protiv Slovenije bi mu trebala biti zadnja utakmica. Zna se ko i zašto ide u Kinu... Rekreativno i uzeti šta para. Ako ode gdje na zapad i koliko toliko ozbiljan klub (ozbiljan hm...recimo iz najkvalitetnijih 10 liga da cilja na najmanje Europa ligu ili sledećih 5 koji ciljaju na LP; ciljaju = prvi su favoriti) neka ga.

Alispahić bi trebao ispasti iz svih kombinacija vezanih za reprezentaciju. U slučaju nekih pehova, da se polomi deset igrača, Grahovac bi trebao da ima prednost. Al' imamo i ovako dovoljan broj igrača na sredini terena.

Zukanović je pomalo razočar'o, al' eto ima mjesta, pa neka se sa Pandžom gura za poziciju desnog štopera. Još gore me je razočar'o Vranješ. Onaj Bešić isto. Nadam se da će Bičakčić i Hadžić završiti šta treba čim prije.

Stevanović od kako ga je Pape zvao bi trebao da održi kontinuitet i drago mi je zbog momka. Šta god da je uradio, ja i dalje mislim kako bi Hajrović trebao imati mjesta u reprezentaciji. Nisam puno pratio, nadam se da nije otišlo u neke krajnosti. Naravno, Kolašinac na lijevog beka.

Elem, gubimo na Misimoviću očigledno, al' bi mogli dobiti Izeta, Seada, Bičakčića i Hadžića. Možda i nije neki aman kvalitet, al' makar bi imali malko širi kadar.

Još malo pa ćemo moći sastaviti finih 11 igrača. Za sada ja mislim kako nemamo kapacitet. A kad budemo imali na primjer 18 igrača, k'o što ih imamo osam-devet, biće sila. A nekako sam siguran da idemo u taj smjer.

Doduše "siguran" radi djece, koja su otišla iz svojih kuća radi početka zadnjeg desetljeća u 20. vijeku. Kasnije... nadam se da će se nešto promijeniti kasnije, ova djeca nam mogu trajati narednih 20 godina. Nakon toga... vidjećemo. :)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 dec 2012, 00:00

totasef1 je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:ponovo se potencira igranje Stilica u reprezentaciji,mislim da nema potrebe za tim,eventualno ako iskoči Misimović pa da Stilic bude zamjena Pjanicu ili Medunjaninu sobzirom da Alispahic je zatajio u HNL-u,ali razvaljivati u Karpatyu nije neka stvar..
Steva treba upasti prije Misketa... Volio bih kad bi probali 3 -5 -2 formaciju, koja bi izgledala ovako otprilike

Begovic

Mujdza ( Vranjes ) Zukanovic Spahic

Stevanovic Salihovic Lulic
Medunjanin
Pjanic

Ibisevic Dzeko
Realno,i Steva treba da sto prije promijeni klub ako mislimo da igramo ozbiljan fudbal.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 26 dec 2012, 17:31

ma bitnije je da igra redovno . bolje kljucni igrac vojvodine nego da je na klupi nekog giganta ,poput dzeke u city-u trenutno
Ajvatar

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 26 dec 2012, 19:39

Valjda ce sad nas cijenjeni strucnjak , Safet Susic Pape, doci do pameti i pozvati igrace koji su davno zasluzili makar biti medju 20 reprezentativaca. Sehicu odavno nije mjesto ni na klupi, mnogo bolje rijesenje je Buric koji konstantno pruza odlicne partije u Lechu iz Poznana. Nas vrli Ibrahim nije uspio zadrzati svoju poziciju u turskom poluamaterskom klubu. Cocalic zasluzuje poziv, pa makar da se isproba, tu je i onaj Hadzic iz Rieda, Bicakcic, Stilic ponovo ...
Al neka nama Avdukica i Sehica, vrhunskih golmana, kao i promasaja poput Vrancica i Vranjesa starijeg ...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 dec 2012, 19:56

Dushi_Rob je napisao/la:Valjda ce sad nas cijenjeni strucnjak , Safet Susic Pape, doci do pameti i pozvati igrace koji su davno zasluzili makar biti medju 20 reprezentativaca. Sehicu odavno nije mjesto ni na klupi, mnogo bolje rijesenje je Buric koji konstantno pruza odlicne partije u Lechu iz Poznana. Nas vrli Ibrahim nije uspio zadrzati svoju poziciju u turskom poluamaterskom klubu. Cocalic zasluzuje poziv, pa makar da se isproba, tu je i onaj Hadzic iz Rieda, Bicakcic, Stilic ponovo ...
Al neka nama Avdukica i Sehica, vrhunskih golmana, kao i promasaja poput Vrancica i Vranjesa starijeg ...
:lol: :lol: :lol:
mora se spomenuti Šehić i Burić pa kako god.Milion prioriteta imamo prije te pozicije 2. i 3. golmana.
DRUG NEBI TI PUNCA

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 26 dec 2012, 20:09

bagrcavi je napisao/la:
Dushi_Rob je napisao/la:Valjda ce sad nas cijenjeni strucnjak , Safet Susic Pape, doci do pameti i pozvati igrace koji su davno zasluzili makar biti medju 20 reprezentativaca. Sehicu odavno nije mjesto ni na klupi, mnogo bolje rijesenje je Buric koji konstantno pruza odlicne partije u Lechu iz Poznana. Nas vrli Ibrahim nije uspio zadrzati svoju poziciju u turskom poluamaterskom klubu. Cocalic zasluzuje poziv, pa makar da se isproba, tu je i onaj Hadzic iz Rieda, Bicakcic, Stilic ponovo ...
:lol: :lol: :lol:
mora se spomenuti Šehić i Burić pa kako god.Milion prioriteta imamo prije te pozicije 2. i 3. golmana.
Mora jarane, bitno je da on pozove Šehića koji u (uskoro) turskom drugoligašu ne može izborit mjesto u prvoj, al ne zove prvog golmana kluba koji igra Evropu svake godine :?
Imamo prioriteta normalno, al šta da Begoviću nešto bude ne daj Bože, mogli bi se halalit i s kvalifikacijama i sa svim, obzirom na to kakve rezerve sad imamo...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 26 dec 2012, 20:17

Pusti priče šta bi bilo kad bi bilo ;) Kad je reprezentacija u pitanju, nema tu Željo, Čelik, peti deseti.Uzmeš fino statistiku, pogledaš jačinu lige, ima dosta faktora.A ne ovaj je igro u mom klubu i ja bih njega volio u reprezentaciju, on je bolji od ovih ostalih.A njega nigdje u reprezentaciji nema.Da ne bi bilo priče ja Željovac pa branim Šehića, svejedno mi je za golmanske pozicije, jer se ljudi samo mrznu na klupi.
DRUG NEBI TI PUNCA

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 26 dec 2012, 20:21

Treba biti objektivan sto se tice repreznatcije. Stvarno je glupo to potencirati neka imena samo zato sto su ti igraci igrali ili igraju trenutno u klubu za koji navijate. Ja evo npr. nikada nisam bio za to da Torlak bude pozvan. To jeste dobar stoper za nasu ligu, ali on nikada nece imati kvaliteta za A tim.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 dec 2012, 20:25

Čovjek koji ne gleda korak unaprijed je ograničen čovjek.
Što se mene tiče, ja bih zadržao Šehića, s obzirom da evo čitam da je stavljen na transfer listu, pa za nadati se da će otići u neki klub gdje će da brani.
Šta sam htio da kažem, da .... po meni, kao i po većini u ovoj ekipi Avdukić ne bi smio da ima mjesta.
Svi mi mislimo lako nam je, ima Begović, al šta ( ne d'o Bog naravno ) da nam se desi Szczesny ..
Poljacima je onda ako se dobro sjećam branio treći golman na EP, zbog povreda one dvojice.
Od viška glava ne boli. Po mom mišljenju, mjesto drugog i trećeg golmana treba da djele Burić i Šehić ( u zlu ne trebalo, neka ih ).
Svaki perspektivan igrač na bilo kojoj poziciji na terenu i u timu nam je svakako dobrodošao.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 dec 2012, 16:19

Uskoro bi ljud iz NSBiH trebali da obave razgovore sa Hadzicem, Hajrovicem, malim Alenom i Bicakcicem u vezi nastupanja za reprezentaciju.

Bicakcici ce biti među prvima, a mozda i Hadzic ako je skontao kako se vade papiri.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 28 dec 2012, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 28 dec 2012, 16:48

@Elegant

Alden? mislis na Alena iz Dinama?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 dec 2012, 17:07

Da Alen, greska u pisanju.

Dobro je da se obavi razgovor na vrijeme, pa makar da ima neki znak da je nas igrac.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 30 dec 2012, 13:52

Na fb naleti na ovo.Emir Dilaver iz becke Austrije.
slika
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 30 dec 2012, 14:24

hahah vidi mu face, ko da ga je neki bosnjo natjerao da se slika sa salom :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, FerdinandF, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Zglavkar i 55 gostiju.