Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

haxonja
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la haxonja » 03 maj 2010, 20:34

RiNo je napisao/la:
haxonja je napisao/la: Benzema, Young i Gourcoff prejaka kombinacija! Berbatov, Anderson, Owen .. OUT!
Sto Anderson i Owen out?
Dobro ce doci Manchesteru cim se oporave...
Owen nije mogao skoro ni jednu da zavrsi tekmu osim protiv wolfsburga :D i sto je bio dobar to je ManCity i Aston Vila finale Liga Cupa, a Anderson znam da sam citao na zimskom prelaznom roku da su bile velike sanse da ode u Lyon... po nekim engleskim stranicama...
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 03 maj 2010, 21:52

Sta vam je, Owen ostaje. Dobijao je sansu na kasiku ove sezone i sve je iskoristio najbolje sto je mogao. Nije kostao puno, ne kosta puno, ne zali se i ne cmizdri, kad dobije sansu iskoristi je, jedan je od najboljih engleskih napadaca ikad... Sta se vise moze traziti od njega? Da je ostao zdrav do kraja sezone, vjerujem da bi puno vise koristio Unitedu nego Berbatov. Rođeni strijelac. Berba je trebao biti novi Cantona, i imaju mnogo slicnosti po stilu. Samo je razlika u tomo sto je Cantona imao mnogo veca muda i jaci mentalitet. I normalno bio je bolji strijelac. Berba ne odgovara stilu koji igra United i zato i jeste promasaj.

Sto se tice transfera, ne znam sta da kazem. Muppet u meni zeli Gourcuffa, Llorisa, Dzeku i Rodwella. :mrgreen: Sta su realne mogucnosti, to je skroz druga prica. Ova 4 igraca su jako mladi, ali bolesno talentovani. Kad bi oni dosli, imam osjecaj da bi United igrao onaj isti divlji fudbal kao 2007. godine. Vjerovatno bi mogli zaboraviti na evropski uspjeh zbog te mladosti tima. Ali Premiership bi sigurno bio u dzepu. To je ono sto ja najvise zelim. LP se rijetko osvaja i za to je potrebna posebna generacija, posebne okolnosti i mnogo srece. Pogledajte samo Bayern i Inter ove sezone. Međutim, taj novi tim bi sazrio za dvije sezone isto onako kako je prethodni tim to uradio. Nije SAF bezveze to sto jeste. Samo treba malo strpljenja. Uostalom, nema United bozansko pravo da sve osvaja svake godine. Bez obzira ako ove sezone ostanu sa trofejom Carling Cupa, ponosan sam na momke. Samo se sjetite situacije i prica na pocetku. Natjerali su glavnog konkurenta da zarađuje titulu u zadnjem kolu, a i dalje vrse pritisak na njih.

Inace mi je Virtu na pocetku sezone rekao da ce Chavsi matematicki obezbijediti titulu 5 kola prije kraja. :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 03 maj 2010, 22:00

Imam jedno pitanje:Koliki dug mora otplatiti klub Man Utd i je li to razlog zasto se proslo ljeto niste pojacali? :|
Znam da su price da je to dug Glazera koji je stavio klub na hipoteku,ali ako je tako onda ste mogli trositi i to niste htjeli uraditi.U tom slucaju ne da 'niste mogli' vec 'niste htjeli'. ;) Prema tome,ne trebate biti zadovoljni Carling cupom.Ako nije tako,onda... :?:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 03 maj 2010, 22:16

Johnyx95 je napisao/la:Imam jedno pitanje:Koliki dug mora otplatiti klub Man Utd i je li to razlog zasto se proslo ljeto niste pojacali? :|
Znam da su price da je to dug Glazera koji je stavio klub na hipoteku,ali ako je tako onda ste mogli trositi i to niste htjeli uraditi.U tom slucaju ne da 'niste mogli' vec 'niste htjeli'. ;) Prema tome,ne trebate biti zadovoljni Carling cupom.Ako nije tako,onda... :?:
Moguce je da je dio novca od transfera Ronalda otisao na otplacivanje duga. Cak sta vise, ja sam ubijeđen u to. Ali novca za transfere uvijek ima i uvijek ce biti. Inace je United prije dolaska Glazera bio klub bez duga i najbolje vođen klub u Evropi. Ono sto je ironija je to da su za vrijeme Glazera imali jedan od najboljih perioda u historiji. Nije se toliko puno kupovalo, vec je nova generacija sazrela. Taj dug vjerovatno uopste nije toliki koliko se misli da jeste. Moras shvatiti da je United najuspjesniji klub u Evropi u zadnjih 5 sezona. To je OGROMNA zarada. Kako se cifra toliko popela, mnogima nije jasno i vjeruje se da te cifre nisu tacne.

Sto se tice uspjeha ove sezone, nije toliko do nedostatka novca, vec do jedne tranzicije. Nije ipak lako izgubiti najboljeg igraca na svijetu i nastaviti bez njega preko noci. United je ipak uradio ono sto sam i ocekivao i ono sto sam naglasavao sve vrijeme. Nisu uopste toliko slabiji nego prosle sezone. Uospte nisu bili nesto posebno prosle sezone. Uglavnom je odbrana vadila stvar. Ove sezone su jos efikasniji, samo je odbrana ta koja je zakazala. Opravdano, jer su bili masakrirani vecinu sezone. Sve u svemu, ja necu da zalim za bilo cim. Jedino mi je ispadanje od Bayerna lose palo, iz prostog razloga sto znam da je United mnogo bolji tim. Moglo se to finale igrati vrlo lako. Ali to je vec sad proslost.

Mozda Chelsea sad osvoji duplu krunu. Znam da to nisi tako vidio prije nekih mjesec dana. Sad mozes pricati sta hoces, ali tako nije izgledalo u to vrijeme. Znaci da je United ipak bio jako dobar. I samim tim, ja sam zadovoljan. Ide i iduca sezona. Tron ce biti povracen, ako se slucajno izgubi ove godine.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 03 maj 2010, 22:33

Ja mislim da ste losije prosli prodajom Teveza nego prodajom Ronalda.Valencia je igrao odlicno ove sezone,on je trebao na neki nacin nadoknaditi Ronalda.I radio je to veoma dobro.Htjeli vi to priznati ili ne,vi ste ove godine bili one-man team.Rooney team.On se povrijedio kad je bilo najvaznije,a stara narodna kaze 'na muci se poznaju junaci'.Ocito,vi ove godine niste junaci. :D ;)
Sto se finansijske situacije tice,vjerujem da ona uopce nije tako crna i surova kakvom je predstavljaju.Ali za narednu sezonu cete morati pametno uloziti.Nikakve Berbatove i slicne potencijale kupovati.Ako mi kupimo(a ocekujem da hocemo) prave igrace i uigramo se,vi s ovom ekipom necete imati sanse. ;)
Ako ti kazem da sam vjerovao u titulu i poslije Blackburna,neces mi vjerovati.Ok,ne moras.Meni je najvaznije da je ona sad u nasim rukama i da je imamo priliku proslaviti na Stamfordu. :) 8-)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 03 maj 2010, 22:41

Trasimaco je napisao/la:Jedino mi je ispadanje od Bayerna lose palo, iz prostog razloga sto znam da je United mnogo bolji tim.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
#divovi

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 03 maj 2010, 23:00

Bio sam odustan nekih 10 dana i nisam imao priliku da pratim EPL.
Tek sad vidim da je Celzi demolirao Loserpola i da od titule najvjerovatnije nema nista.
Meni nije krivo jer sam se ja s titulom pozdravio jos kad smo igrali 1:2 s Celzijem na OT
Al bila bi spica da sad Wigan pobijedi na SB, pa ismijao bih se kao nikad hahahahah
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 maj 2010, 23:02

United Rule je napisao/la:Bio sam odustan nekih 10 dana i nisam imao priliku da pratim EPL.
Tek sad vidim da je Celzi demolirao Loserpola i da od titule najvjerovatnije nema nista.
Meni nije krivo jer sam se ja s titulom pozdravio jos kad smo igrali 1:2 s Celzijem na OT
Al bila bi spica da sad Wigan pobijedi na SB, pa ismijao bih se kao nikad hahahahah
moze i nerjeseno
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 maj 2010, 23:14

Evo rezerve osvojile ligu. Slucajno sam se ukljucio u penale, pobjedili Villu. Foster odbranio 2 i zabijo jedan :D Cestitke igracima i pogotovo Solskjæru. A Fostera stvarno treba pustit da ide. Mislim covjek vise nije talenat i smjesno je da jos igra za rezerve. Zao mi ga svega mi, ima potencijal, ali nije za United. Igro je i Macheda, od njega ocekujem velike stvari sljedece sezone. Covjek je zmaj.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 03 maj 2010, 23:21

Johnyx95 je napisao/la:Ja mislim da ste losije prosli prodajom Teveza nego prodajom Ronalda.Valencia je igrao odlicno ove sezone,on je trebao na neki nacin nadoknaditi Ronalda.I radio je to veoma dobro.Htjeli vi to priznati ili ne,vi ste ove godine bili one-man team.Rooney team.On se povrijedio kad je bilo najvaznije,a stara narodna kaze 'na muci se poznaju junaci'.Ocito,vi ove godine niste junaci. :D ;)
Sto se finansijske situacije tice,vjerujem da ona uopce nije tako crna i surova kakvom je predstavljaju.Ali za narednu sezonu cete morati pametno uloziti.Nikakve Berbatove i slicne potencijale kupovati.Ako mi kupimo(a ocekujem da hocemo) prave igrace i uigramo se,vi s ovom ekipom necete imati sanse. ;)
Ako ti kazem da sam vjerovao u titulu i poslije Blackburna,neces mi vjerovati.Ok,ne moras.Meni je najvaznije da je ona sad u nasim rukama i da je imamo priliku proslaviti na Stamfordu. :) 8-)
Tevez uopste nije bio toliko kljucan prosle sezone. Otprilike je imao isti ucinak kao Berbatov ove sezone. Iza Ronalda jeste ostala rupa, ali je na srecu Valencia to kako tako dobro popunio. I nije bas United bio one man team ove sezone. Rooney nikad ne bi zabio toliko golova da mu tim nije namjestao te golove. Ali ono sto mi smeta je to sto je on bio jedin koji je mogao stalno da koristi sanse. Kad je on otpao, onda je nastao problem. Znaci jedino je napad bio los, a tu je i Owenova povreda imala jak ucinak. Njemu vise vjerujem nego Berbatovu. Ona utakmica u Minhenu je bila prelomni trenutak. Da se nije Rooney povrijedio, prilicno sam siguran da bi United sad bio prvi na tabeli i u finalu LP. U takvoj su formi bili. Tako je i trebalo biti i to svi znaju, ali nema se srece ponekad. Koliko god Chelsea bio dobar, da se ono u Minhenu nije desilo, ta njihova snaga bi sad bila skroz nebitna.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 maj 2010, 23:34

I ja se slazem s tim da je utakmica s Bayernom bila presudna. Jednostavno,kada igras savrseno 44 minute,vodis 3:0 a na kraju ispadnes. To def mora ostaviti traga na igracima. Al biti ce bolje iduce sezone,u to sam siguran. Iako nisam ni nezadovoljan s ovom.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 maj 2010, 23:39

majestic24 je napisao/la:I ja se slazem s tim da je utakmica s Bayernom bila presudna. Jednostavno,kada igras savrseno 44 minute,vodis 3:0 a na kraju ispadnes. To def mora ostaviti traga na igracima. Al biti ce bolje iduce sezone,u to sam siguran. Iako nisam ni nezadovoljan s ovom.
Kako brate? Ako ne osvojimo ligu, sezona je neuspjesna kako god okrenuli. Blizu smo, ali u Unitedu se samo broje titule. Sto se tice igre, i tu ima dosta problema. Dosta smo diskutovali o tome pa mi se ne da opet ponavljat, ali je najvaznije to sto kad Rooney ne igra nema tog lidera na terenu i sto je vezni bez trunka kreativnosti. Mora se ekipa osvjezit, jer vrh Premier Lige odavno nije bio gori, jer izgubit 7 utakmica a ipak bit drugi, to se ne desava cesto. Ne treba zaboravit sramotna izdanja protiv Fulhama, Burnleya, Leedsa, Chelsea na svom (jest nas sudija pokrao, ali je igra bila katastrofa), pa onda kardinalne greske pojedinaca kao protiv Bayerna. Ja barem nisam nikako zadovoljan ovom sezonom. Nije kriza ako ne osvojimo, jer je bilo sjajno sve zadnjih sezona. Ali ima nekoliko igraca koji se konacno moraju dokazat ili selit i sigurno treba osvjezit ekipu sa 3-4 nova igraca.

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 03 maj 2010, 23:45

Cartman je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:I ja se slazem s tim da je utakmica s Bayernom bila presudna. Jednostavno,kada igras savrseno 44 minute,vodis 3:0 a na kraju ispadnes. To def mora ostaviti traga na igracima. Al biti ce bolje iduce sezone,u to sam siguran. Iako nisam ni nezadovoljan s ovom.
Kako brate? Ako ne osvojimo ligu, sezona je neuspjesna kako god okrenuli. Blizu smo, ali u Unitedu se samo broje titule. Sto se tice igre, i tu ima dosta problema. Dosta smo diskutovali o tome pa mi se ne da opet ponavljat, ali je najvaznije to sto kad Rooney ne igra nema tog lidera na terenu i sto je vezni bez trunka kreativnosti. Mora se ekipa osvjezit, jer vrh Premier Lige odavno nije bio gori, jer izgubit 7 utakmica a ipak bit drugi, to se ne desava cesto. Ne treba zaboravit sramotna izdanja protiv Fulhama, Burnleya, Leedsa, Chelsea na svom (jest nas sudija pokrao, ali je igra bila katastrofa), pa onda kardinalne greske pojedinaca kao protiv Bayerna. Ja barem nisam nikako zadovoljan ovom sezonom. Nije kriza ako ne osvojimo, jer je bilo sjajno sve zadnjih sezona. Ali ima nekoliko igraca koji se konacno moraju dokazat ili selit i sigurno treba osvjezit ekipu sa 3-4 nova igraca.
Nemoj zezat Cartmane, ne moze uvijek pobijedjivati.
I ja sam zadovoljan ovom sezonom jer 2. mjesto uopce nije lose, a nismo se ni obrukali u LP vec je na kraju protiv Bayerna bilo 4-4 ukupno ;) Sjeti se samo kad nas je Milan tukao 3:0, to je uzas bio
Ne mozes uvijek pobijedjivati jbg
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 maj 2010, 23:50

Kazem nije kriza, ali ako se ovako nastavi necemo nista osvojit ni sljedece sezone. Ovaj Chelsea je nikakva ekipa ako cemo je uporedjivat sa proslogodisnjim Unitedom na primjer. Ofanzivna igra Uniteda se mora dobro poboljsat. Po meni je Berbatov najvise kriv za trenutnu situaciju u napadu. Zato molim Boga da ce otic. Treba nam mobilniji napadac. Isto kao sto je van Nistelrooy usporavao igru, Berbatov to isto radi, samo sto on uz to ne daje golove. Kad je otiso Ruud osvojene su 3 titule. Ne mislim da je slucajno.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 03 maj 2010, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 maj 2010, 23:51

Kad se uzme u obzir povrede:
-Pola sezone bez stuba obrane Vidic-Ferdinand
-Citava sezona bez Hargravesa
-Pola sezone bez O'shea,Owena,Andersona,Browna
-po nekoliko utakmica izostanka Rooneya,Giggsa,Scholesa,Parka

Zatim,kad uzmemo u obzir neke JAKO cudne kriterije kad je Chelsea u pitanju...nije se ni moglo napraviti vise. Ma dobro je ovak da me malo "Ohlade"razmazit ce me ako budu svake godine osvajali titule. Nek se i rivali malo oslade,jer sljedecih 10 godina samo ce vidjeti ovaj trofej u rukama istog tima-MANCHESTER UNITEDA.

slika

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 03 maj 2010, 23:53

sezona mora malo biti razocaravajuca jer je ovo najslabiji chelzi u zadnje 4 godine i bas ce sad osvojiti titulu. ovoj ekipi koju oni sad imaju treba potpuni remont (izuzev odbrane). manchester je po meni u dosta boljoj situaciji sto se tice igrackog kadra

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 04 maj 2010, 00:09

majestic24 je napisao/la:Kad se uzme u obzir povrede:
-Pola sezone bez stuba obrane Vidic-Ferdinand
-Citava sezona bez Hargravesa
-Pola sezone bez O'shea,Owena,Andersona,Browna
-po nekoliko utakmica izostanka Rooneya,Giggsa,Scholesa,Parka

Zatim,kad uzmemo u obzir neke JAKO cudne kriterije kad je Chelsea u pitanju...nije se ni moglo napraviti vise. Ma dobro je ovak da me malo "Ohlade"razmazit ce me ako budu svake godine osvajali titule. Nek se i rivali malo oslade,jer sljedecih 10 godina samo ce vidjeti ovaj trofej u rukama istog tima-MANCHESTER UNITEDA.

slika
ne znam majestic, al u zadnje vrijeme me stvarno nasmijavas svojim postovima :lol:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 maj 2010, 00:49

Navijaci Uniteda ne bi trebali biti nezadovoljni uopste, ne moze se svake godine osvojiti, i Celzi ima jak tim, i oni nekad moraju osvojiti to je tako. United je odigrao dobru sezonu, u kljucnim utakmicam nisu imali srece ni raspolozenog igraca odluku, Rooney nije mogao sam, Ronaldo je otisao, a falila je ta njegova drskost bas u tim odlucujucim utakmicama. Sve u svemu, uzeli ste velike novce proslog ljeta a nise ih potrosili, vjerujem da ce ovog ljeta Ferguson kupovati i potrositi puno, podmladiti ekipu, on je covjek sa planom i sve radi planski i ja vjerujem da ce united vec sledece godine opet uzeti titulu.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

haxonja
Kontakt:

Post Postao/la haxonja » 04 maj 2010, 09:28

Manchester United Turn to £25m Argentine International as Potential Rooney Strike Partner

Sir Alex hopes to bring Gonzalo Higuain to Old Trafford.

Sir Alex Ferguson has set his sights on Real Madrid’s in form Argentine international Gonzalo Higuain. The Old Trafford boss is looking for some new firepower and has earmarked the former River Plate man as a potential summer signing.

Manchester United are hoping that reports of unrest at the Bernabeu and that in fighting between Higuain and Cristiano Ronaldo could help make such a move a possibility. Ferguson has watched on from the sidelines as Dimitar Berbatov continues to flatter to deceive leaving the club needing to bring in a forward who can carry the Wayne Rooney’s burden.

Higuain has had a great season thus far and has managed to keep fellow United target Karim Benzema on the Bernabeu bench but summer changes that may well lead to Manuel Pellegrini leaving the Spanish giants a new wave of Galaticos heading to the club could help Sir Alex to clinch a deal to bring the £25m rated Argentine international to Old Trafford.

Jedna od spekulacija, ali sto da ne? morat ce ili on ili benzema da igra u prvih 11 i naravno to otvara mogucnost dolaska u ManUtd!

Age concern
The average age of players signed by United in the last three seasons is 23.

21 - Javier Hernandez*, 8 April 2010
20 - Chris Smalling, 28 January 2010
21 - Mame Biram Diouf, 30 July 2009
23 - Antonio Valencia, 30 June 2009
29 - Michael Owen, 3 July 2009
20 - Gabriel Obertan, 8 July 2009
20 - Ritchie de Laet, 8 January 2009
21 - Zoran Tosic, 1 January 2009
27 - Dimitar Berbatov, 1 Sep 2008
24 - Manucho, 1 January 2008
23 - Carlos Tevez, 4 August 2007
25 - Michael Carrick, 31 July 2006
26 - Owen Hargreaves, 1 July 2007
19 - Anderson, 2 July 2007
24 - Tomasz Kuszczak, 2 July 2007
20 - Nani, 2 July 2007

evo i ovo!

Manchester United chief executive David Gill has reiterated Sir Alex Ferguson will have money to spend on new signings in the summer.

The mammoth debts built up by the Glazer family at Old Trafford have led to suggestions Ferguson is working on a reduced transfer budget, despite last year's £80million sale of Cristiano Ronaldo to Real Madrid.

Ferguson has repeatedly stated that he still has a large bulk of that cash available for new players and has already agreed deals for Chris Smalling and Javier Hernandez to join United next season.

Gill has confirmed that Ferguson is also likely to have further funds at his disposal, but insists the club will not discuss their targets after being linked with the likes of Karim Benzema and Luka Modric.

"I can look you in the eye and tell you straight that we have the transfer funds available to the manager," said Gill.

"Targets have been discussed already, as you'd expect, but it's not our style to talk about names and it never will be."
There is only one United!!!!

I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 maj 2010, 10:46

Uh kad bi Higuain doso...Ali Real je lud ako ga pusti.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.