RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

drug

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la drug » 08 maj 2010, 21:11

Navijam za Zelju, samo par stvari da kazem na vasoj temi i odoh.

Velezu zelim od srca sve najbolje, zao mi je sto nisu u vrhu, jer tu stvarno pripadaju... U losoj ste situaciji najvise zahvaljujuci mostarskim vlastima...razumijem sve to ali treba biti posten i reci da vas je Zeljo zasluzeno pobijedio. Sve ostalo su mahalske price koje svako moze iznijet pred utakmicu da se opere od moguceg poraza.
Kad bi se dokazalo da je tekma kupljena, ja bih, a i vecina Zeljovaca, rekao da nam ti bodovi ni ne trebaju.

Pozdrav i sretno

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 09 maj 2010, 09:47

apple je napisao/la:
carina je napisao/la: Naprimjer prosle godine lokalni manager Gakovic dovede Drakula DJABA, covjek zabije 30 golova za Velez ostavi ga u ligi, proda ga u Slovacku, plati Velezu dio priprema u Crnoj gori i na svakom cosku mostarskog sokaka kazu lopov...pa bola ko ce ti pomoci, ko?

Drakul je hodao gladan kad je stigao u Velez, a Gakovic je naplatio to njegovo dovodjenje sa kamatama. Kolac se dijelio 95/5 u korist tog menadjera, a cifra je bila 100.000 eura ako se ne varam, pa skontaj. A isti taj Gakovic je doveo i Ibrakovica i sve ove nove igrace.

Toliko o ovom Robin Hoodu.
Nisam ni rekao da nije zaradio. Malo je bezobrazno i traziti da neko ne zaradi. Fudbal je biznis cak i ovde kod nas. Ali samo sam rekao da ga je doveo DJABA i da je malac ostavio Velez u ligi. Sad, druga je stvar sto niko to nije iskoristio pa potpisao kakav ugovor sa njim, ali svaka pomoc je dobrodosla pa i takva, u vremenima kad ne izbacujemo svoje igrace, i kad imamo upravu koja za rijec " ugovor " cuje samo u sportskim novostima ili kad se konektuje na transfermarkt.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 09 maj 2010, 10:15

Želimo istaći da ovaj bojkot nije usmjeren ka Upravi FK Velež na čelu sa direktorom Tanovićem, koja je ove sezone napravila veliki posao, čega smo mi svjesni. Ali isto tako ne smiju izgubiti iz vida činjenice da se za Veležov dres mora igrati maksimalno, da Velež ne smije biti filijala samoprozvanih „velikih“ klubova, te da najvažnija stvar u FK Velež mora biti omladinski pogon.

Samo da povucem svoje kritike koje sam uputio na bojkot. Ovo sam tek procitao u cijelosti a citiram samo dio koji mene zanima. Bravo RA..Jos da je ubacena recenica "novi stadion" :D :D

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 10 maj 2010, 14:10

utros sam dobio prijetnje sa anonimnog broja, a sinoć je moj sin u gradu doživio neprijatnosti i tužan došao kući ranije nego inače. Zar sam zaslužio takvo nešto. Radim posljednjih godinu dana 24 sata za dobrobit kluba i na kraju me označavaju kao trgovca bodovima. Nek ti dušebrižnici kažu ko je konkretno rekao igračima imenom i prezimenom da pušta u utakmici protiv Željezničara pa nek onda donose sudove takve vrste.

Tanović je jedan od rijetkih ljudi u Veležu koji su aktivni. Osim njega tu su još dva člana predsjedništva, a sve ostalo je improvizacija.

Mnogi su tu kad se treba slikati, mnogi su već i pobjegli glavom bez obzira. Ja sam ostao i želio sam od Veleža napraviti zdravu sredinu, u kojoj bi djeca Veleža i Mostara vodila glavnu riječ, ali sam uprkos tome označen kao glavni Veležov smrtnik.

Tanovic zeli dati ostavku raspad sistema .
Samo jedan klub Velež Mostar

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 10 maj 2010, 14:21

malo je smijesni, i meni iritantno da je velez prosle sezone jedva izborio opstanak, a ove bio kandidat za evropu, odusevio nas svojim igrama, i onda se pojavi neko ko nije zadovoljan ovakvim rezultatima, velez je ime, u svakom slucaju, ali od imena se ne zivi!! puno srece velezu sljedece sezone, i nadam se da ce vam jos uspjesnija nego ova
Volim te Bosno!!!

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 10 maj 2010, 14:25

Ne mogu vjerovat da se ovo događa u Velezu nakon dobre sezone i prije svega,stabilizacije kluba ma kakva ona bila.
Dajte da se dignemo malo i da ostavimo Tanu nek radi svoj poso a ko zna ista o namjestanju utakmica nek kaze vise a ne da ispastaju ljudi koji zele da pomognu Velezu a da ga vode koji zele da imaju profitam od Veleza.
Ne treba Tani dopustit da ode iz Veleza i treba mu dat punu podrsku da se nastavi njegov projekat a to je da se Velez polako pocne oslanjat na svoje vlastite igrace jer nemamo mi para za igrace sa strane jer s tim potezom samo cinimo zlo Velezu jer se zaduzujemo.
PONAVLJAM,Tanu treba zadrzat pod hitno i sad se svaki navijac,ali iskreni navijac,treba dignut protiv takvih poteza jer sigurno da Velez gubi ako ovaj covijek ode jer se to da zakljucit po njegovm rezultatima...

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 10 maj 2010, 14:44

cunami je napisao/la:Ne mogu vjerovat da se ovo događa u Velezu nakon dobre sezone i prije svega,stabilizacije kluba ma kakva ona bila.
Dajte da se dignemo malo i da ostavimo Tanu nek radi svoj poso a ko zna ista o namjestanju utakmica nek kaze vise a ne da ispastaju ljudi koji zele da pomognu Velezu a da ga vode koji zele da imaju profitam od Veleza.
Ne treba Tani dopustit da ode iz Veleza i treba mu dat punu podrsku da se nastavi njegov projekat a to je da se Velez polako pocne oslanjat na svoje vlastite igrace jer nemamo mi para za igrace sa strane jer s tim potezom samo cinimo zlo Velezu jer se zaduzujemo.
PONAVLJAM,Tanu treba zadrzat pod hitno i sad se svaki navijac,ali iskreni navijac,treba dignut protiv takvih poteza jer sigurno da Velez gubi ako ovaj covijek ode jer se to da zakljucit po njegovm rezultatima...
Tana mora ostati,ali trebao je i Ibraka ostati,pa sta je bilo.Ovi sto rovare protiv Veleza bace suplju: NAMJESTALJKA.I ako se slucajno poklopi kako ne treba-haos.Koliko ja znam (po pricama) do sada je "kasirao" Ibraka,sad nema njega,pa pretpostavljam da je na redu da "kasira" Tana.Ma nidje veze.Ne mirise na dobro.A sta ce biti iduce sezone... :?: :?: :?:
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 10 maj 2010, 15:09

Ma lako cemo mi za trenera,ima ih koliko hoces ali sta cemo sa ljudima koji zele da pomognu Velezu,koji su citav zivot skoro u Velezu a zele da odu???
Nema ko nije bio direktor u klubu i svi su otisli ili su otjerani i nema ko vise da bude i sad kad imamo covijeka koji zeli dobro Velezu,neki hajvani se nađu i kazu da je prodata utakmica.Nek svi koji znaju da je prodata kazu javno ko je to uradio a ne da se prica star prica(PRICAJU PO SARAJEVU CITAVU SEDMICU DA CE ZELJO DOBIT)i po tom treba zakljucit da je prodata?Ispadamo smijesni i sad kad je Velez stao na noge,i kad ne moze ni gore ni dole u prvenstvu,trebali bi razmisljat sta i kako za iducu sezonu,neki seru nesto o prodaji utakmica.
Imam neki osjecaj da neki ovo rade da se Velez opet bori za opstanak i onda ce govorit da nece niko da nam pomogne,svi nas mrze a sami sebi usta skacemo jer imamo ljude koji zele dobro Velezu a mi dajemo rezlutate nakon jedne lose utakmice a ne nakon citave sezone.Nadam se da ce svi ucinit sve i ako treba da se skupimo ispred kluba samo da Tana ostane jer ako on ode,po meni je to raspad sistema i iduce godine ce biti pretesko.
Zato,treba ovo sto prije rijesit...ROĐENI,PROBUDITE SE DOK NIJE KASNO...

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 10 maj 2010, 16:16

Imam osjecaj da cemo samo tako zapeti sada protiv Borca.

Da pokazemo svima koliko je ovaj klub zilav i pored svega !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 maj 2010, 16:57

Ovaj bojkot Red Army-a ispada kao mac sa dvije ostrice. Bojkot koji nije okrenut prema Tanovicu, odjednom postane bas to. Ne vjerujem da je neko od pravih navijaca prijetio, ali bez obzira na to, mislim da se Red Army kao navijaci trebaju ograditi od ovih napada na Tanovica.
#divovi

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 10 maj 2010, 17:03

Ma ne znam sta bih rekao. Nesto sumnjam da je neko Tani i prijetio, ali eto vjerovat mu je. Ovih zadnjih dana sam slusao price milion nekih struja, ali niko nista protiv njega nije ni spomenuo. Posto sam postao ovih zadnjih dana najveci radikal ovde i samo me zanima izgradnja novog stadiona, i nista vise apsolutno, i kako ne znam Tanin stav o tome, necu ni da se naprezem oko toga. A ako je bilo tih nekih prijetnji, lako to moze policija zavrsiti, tako da i tu pricu zavrsimo. U jedno sam samo siguran, a to je da Tana zivi za Velez i treba ga zadrzati po svaku cijenu. Nadam se da podrzava stadion i volio bi da mu iskazemo ogromnu podrsku protiv Borca.
A sto se same tekme tice, samo punom parom, ali sa ovom ekipom iz Prijedora. Kao sto je RA napisao u svom izlasku u javnost, i zbog cega ih jos vise postujem, nismo filijala nekih samoimenovanih velikih klubova, igramo samo za sebe, i suspendovani igraci trebaju da i dalje budu suspendovani. Trazimo 11 igraca koji zive za taj dres i sve ce biti lijepo i krasno.
Sretno Rodjeni 8-)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 10 maj 2010, 17:16

Poznajuci nas i nas mentalitet, najbolje tek dolazi. :lol:
Support Velez, It's logical! ★

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 10 maj 2010, 19:51

Mont0 je napisao/la:Poznajuci nas i nas mentalitet, najbolje tek dolazi. :lol:
Hahaha...a dobro si rekao :D Sad ce rokenroll nevidjeni. A neznam, nekako, od 90tih pa na ovamo, najbolje mi je bilo kad smo igrali u drugoj ligi. Isao na svako gostovanje, a sad za ovu "bolest" zvanu Velez koju nikako ne mogu da prebolim, jedva se nakanim da i u Vrapcicima gledam. Ma fali ono nesto brate, neznam ni ja, ali fali. Djaba igraci, djaba igra i tabela. Fali mi ona Gabela naprimjer, kad primimo go, sudije sviraju smijesno protiv nas, oni nas kamenjaju, puskama prijete, trener kaze pucajte sa 30 metara nemozemo drukcije igrajte za raju, Rodjeni grizu onu travu i dobijemo brate :D Hebo i Borusiju i Twente i Derby co, sve u vodu pada... :D A nemoze mi niko reci da su drugoligaske ekipe slabije od 70% posto Premier lige.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 maj 2010, 20:29

Evo ja sam novi na forumu i moram reći scve ovo što se dešava je bljak. Tana mora ostatri inače smo donji i klub ako on ode ključ u bravu. Ne dajte da Tana ode inače nas neće biti nigdje. To to se radi nesluži nikom na čast. VELEŽ ĆE OPSTATI I NJEGA ĆE BITI SA ILI BEZ NAS. TANA OSTANI, PIŠTE NI NAVIJAČ VELEŽA IZ HRASNICE. MENE POZNAJU KAO STRASTVENOG VELEŽOVCA. VELEŽA ĆE BITI A DU,AMI MEK CRKNU...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 maj 2010, 20:33

AKO MI SE RODI MUŠKO NADIĆU MU IME DUŠKO, AKO MI SE RODI MALA NADIĆU JOJ IME MARA. VELEŽ JE INSTITUCIJA HA, HA, HA, HA, CRKNITE DUŠMANI..nE MOŽETE VI MRZITI ROĐENE KOLIKO MI IH MOŽEMO VOLJETI

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 10 maj 2010, 22:02

Dobrodošao Aleme! Neće Tana nigdje, ne boj se. Nedam mu ja a ni on sam sebi, može malo otići on iz Veleža, ali Velež neće nikad iz njega 8-)

Lesinar1987
Kontakt:

Post Postao/la Lesinar1987 » 10 maj 2010, 22:46

Znaci eto nama tri boda iz Mostara :D :D :D

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 10 maj 2010, 23:11

Lesinar1987 je napisao/la:Znaci eto nama tri boda iz Mostara :D :D :D
Nedam ti ih samo što ti je nik lešinar a ne vultures :D

cunami
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostara

Post Postao/la cunami » 10 maj 2010, 23:23

Ma Tana radi u interesu Veleza i svakog normalnog covijeka ce interesovat novi stadion pa tako i Tanu ali tu se treba sjesti,dogovarat se i na kraju naci pravo rjesenje.Ja bi volio da mu se sad na utakmici da puna podrska,pa ako treba,i u klub da se ide ali samo da ne ode.
Imam neki osjecaj da cemo dobit Borca.Bit ce tesko ali mislim da cemo dobit a i svakako mislim da je ovaj bojkot mac sa dvije ostrice i ja ga ne podrzavam ni u kojem slucaju jer niko ne zna da li je ijedna utakmkica Veleza namjestena.Svi znaju nesto a svi sute i to najvise mrzim u ovom Mostaru...

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 11 maj 2010, 14:02

Svako ima pravo na svoje misljenje,ali nekakav bojkot dolazi u nezgodnom trenutku.Bude li bojkota Tana je van igre.Razmislite dobro da li je potrebniji bojkot ili podrska Tani,Jazi i igracima.Ja licno u ovom sada trenutku sam protiv bojkota,jer bi to bilo dolijevanje ulja na vatru. Rodjeni brato.
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.