Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ja ti samo kazem, ako kasnije budes prodavao mozes i dalje koristiti tu kartu jer je dobra, ne kazem ti da radis to. Ja ne govorim ljudima sta da rade sa svojim parama, mogu samo reci sta je OK, sta nije i neka odluku naprave sami. Isto tako, ako sam ja imao lose iskustvo sa nekim proizvodom, ne znaci da ce i ostali. Kod mene radni kolega uzeo isto auto sto ja imam i nije imao srece, ja jesam hvala Bogu. Mislim da razumijes sta ti govorim. Da ja licno imam taj kompjuter i da hocu uzeti drugu video kartu, ja bih uzeo tu od 30KM, a kakve bi srece bio sa njom, to neznam ni ja. Isto je razlika u tome sto mene igrice ne zanimaju bas pa nebi vidio svrhu da dajem pare na to 

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ma dobro, znam i ja da cu sam donijeti odluku, neg me zanima hoce li mi komp "podrzati" ovu od 512, mozda je prejaka, pa ako nece da uzmem od 256..jer sam danas negdje procitao da nema velike razlike izmedju ove ati radeon 9200 od 128 (koja mi je trenutno) i ati radeon 9200 od 256..cak neki pisu da je ova od 128 bolja jer se moze "klokat" (nemam pojma koji je to vrag)..i vala, ne bi da dajem 30 km ako cu kupit fakticki istu graficku, bez nekog poboljsanja..radije cu dodat jos 30 i uzet od 512 ako ce mi fercerati..ako me razumijes sta ti govorim..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Ako mozes svoju OC mozes i tu od 256MB tako da to nije nikakav argument da neko tvrdi da je ta bolja. Overclocking je mjenjanje dijela da radi drugacije nego stanje u kojem je doslo, vecinom ubrzavanje i cesto se radi na CPU i memoriji podesavanjem napona, a samim tim se dio i vise grije sto znaci da moras imati dobro hladjenje. Razumijem te potpuno, ali nisam sad tu od neke pomoci. Jbga onda ponesi kompjuter i ugradi tu kod frajera koji to prodaje pa vidi je li to sto ocekujes prije nego sto kupis.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Aha ajd dobro care, hvala ti, pa skontacu nesto kako i sta..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
da je meni uvesti ono hlađenje tečnim azotomMurga je napisao/la:a samim tim se dio i vise grije sto znaci da moras imati dobro hladjenje.

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Imamo mi na poslu tank od nekoliko hiljada litara, ali nesto samo pametuju o sigurnosnim mjeramaiVar je napisao/la:da je meni uvesti ono hlađenje tečnim azotomMurga je napisao/la:a samim tim se dio i vise grije sto znaci da moras imati dobro hladjenje.

Neznam jesi li gledao ovo " onclick="window.open(this.href);return false;
ovo je fantazija bgm
da imam pare i daMu da ovo uradim..al msm da ovo ipak nije za svakodnevnu upotrebu al jbt quad core 6.5 :O znači 6.5 x 4 :O to je 26 GHz

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- schweinsteiger
- Kontakt:
Ne ide to bas takoiVar je napisao/la:ovo je fantazija bgmda imam pare i daMu da ovo uradim..al msm da ovo ipak nije za svakodnevnu upotrebu al jbt quad core 6.5 :O znači 6.5 x 4 :O to je 26 GHz
![]()

Teeehnicki gledano,ti ces tako imati 26 GHz,ali to se nikada ne moze iskoristiti.
Ti imas 4 jezgre sa po,u ovom slucaju je li, 6,5 GHz,to ti ustvari znaci da vise zadataka u isto vrijeme mozes raditi po optimalnoj brzini.Nikada ti se nece sve 4 jezgre "udruziti" da rade jedan zadatak.
#miasanmia
Parallel programming/processing?
jest reci ti to adobe after effectsu i tako tim programima, a da ne spominjem renderisanje 3d objekata s animacijamaschweinsteiger je napisao/la:Ne ide to bas takoiVar je napisao/la:ovo je fantazija bgmda imam pare i daMu da ovo uradim..al msm da ovo ipak nije za svakodnevnu upotrebu al jbt quad core 6.5 :O znači 6.5 x 4 :O to je 26 GHz
![]()
![]()
Teeehnicki gledano,ti ces tako imati 26 GHz,ali to se nikada ne moze iskoristiti.
Ti imas 4 jezgre sa po,u ovom slucaju je li, 6,5 GHz,to ti ustvari znaci da vise zadataka u isto vrijeme mozes raditi po optimalnoj brzini.Nikada ti se nece sve 4 jezgre "udruziti" da rade jedan zadatak.

@Murga upravo

@iVar, slazem se, nije za svakodnevne upotrebe
Ja dok sam studirao, pri kraju studija sam morao napraviti dva projekta i predavati da bi dobio diplomu. Htjeo sam da sastavim dva kompjutera da bi koristio sve njihove procesore da "crack" lozinke tj. hash-ove lozinki. Tad mi je profesor rekao da je to tesko/komplikovano i da radim nesto drugo
Na tom principu rade BOINC i SETI sto je meni zanimljivo pravo, znaci mali super kompjuter u tvojim rukama 

e jbt to je naprednija informatika za mene
iako je zanimljivo..al ne da mi se studirati zbog matematike
ne znam matiš i odma pušim 

To jeste, svaka nauka ce zahtjevati da imas dosta matematike i na kraju je i ne koristis sto je frustrijajuce, al' nedaj da ti je to prepreka ako imas cilj. Ja neznam kad sam kalkulus ili diskretnu matematiku koristio na poslu, najvise statistiku koristim. Jbga ako te zanima taj fah, stisni zube, bubaj i proce i to. K'o sto kaze jedan jaran moj... "Lagana je ba matematika, samo naucis 100 formula i gotovo" 

ma ne'am ja šlifa za te brojeve, inače sam one stvari iz srednje iz informatike prekucav'o
mySQL k'o dlanom od dlan
al' matematika, budi bog s nama 

Ako nekom treba HDD 500GB(po mogucnosti iz SA, da ne saljem postom) za 70km, nek mi se javi na pp.
Treba meni al nisam iz SarajevaJHam je napisao/la:Ako nekom treba HDD 500GB(po mogucnosti iz SA, da ne saljem postom) za 70km, nek mi se javi na pp.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
A ne bih da saljem, jer onda za tu cijenu+postarina mozes naci i kod sebe sigurno.Otelo je napisao/la:Treba meni al nisam iz SarajevaJHam je napisao/la:Ako nekom treba HDD 500GB(po mogucnosti iz SA, da ne saljem postom) za 70km, nek mi se javi na pp.
Naravno da mogu a kako stvari stoje i morat cu.Ne mogu vise za ovih 200GB.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Meni je i 160 previse, zato i prodajem ovajOtelo je napisao/la:Naravno da mogu a kako stvari stoje i morat cu.Ne mogu vise za ovih 200GB.

Ja kad bih imao 1TB citav dan bih nesto skidaoJHam je napisao/la:Meni je i 160 previse, zato i prodajem ovajOtelo je napisao/la:Naravno da mogu a kako stvari stoje i morat cu.Ne mogu vise za ovih 200GB.![]()
![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.