ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

formance
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la formance » 17 mar 2013, 01:57

Vjerovatno zato što brašno miješaju sa opekom, pa loptica više odskače. :lol: Još navede Pariz kao najbolji primjer, kao loptica puno putuje. :lol:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 mar 2013, 02:01

Da se osvrnem na post Johnny-a od prije par stranica vezan za primeove trenutno najjacih igraca. (Rafa,Nole,Federer pa i Murray)

Tesko je raspravljati o tome jer je Djole "nalupo" Rafu 2011 godine (nalupo mislim na pobjeda uzastopno a ne na pojedinacne meceve) ali mislim da je to jer je Nole dozivio nagli procvat (za razliku od sezona prije).Naglo je sazrio u glavi, stasao fizicki, popravio udarce i cjeli teniski svijet uhvatio nespremnim pa samim tim i Rafu koji je do tada bio u najbolji pa mu je uspio i da pruza najveci otpor tokom te 2011 godine ali opet nedovoljno da se pobjedi jedan sasvim novi Djokovic.
Sada je situacija malo drugacija, nije ni Nole u formi kao iz 2011 (vec sam rekao da je pored svih poboljsanja u svojoj igri bio i u ludoj formi i da ce je tesko ponoviti) a i njegovi konkurenti su mu nasli neke slabe tacke i uspjeli mu skinuti skalp vise puta iako je Novak bio u sasvim pristojnoj formi.

Ali ja sam misljenja da Rafa u top formi ima prednost i vece sanse za pobjedu protiv njih na svakoj podlozi (izuzev najbrzih podloga u dvorani).Za Rogera smo svjedoci vec, uzimao ga je na svakoj podlozi u svako vrijeme pa cak i na travi u mecu koji Roger nije odigrao loše.
Sto se Novaka tice vec smo rekli, tesko je o tome pricati zbog te 2011 sto sam gore i objasnio ali kad bi uzeli Rafu u najboljoj formi i fizickom stanju i "DANASNJOM PAMETI" protiv Djokovica istog mislim da bi opet Rafa imao prednost.

Moja poenta je da Rafina najbolja igra moze pobjediti i Novakovu i Federerovu i Marejevu na skoro svim podlogama.Dovoljan dokaz je interviju gdje Marej, Berdih, Ferrer i Tipsa kazu da im je najteze igrati protiv Rafe.
A siguran sam da bi i Nole i Federer i Marej stavili Rafu na zadnje mjesto kad bi im neko ponudio da izaberu jednog od preostale trojice za protivnika u finalu.

Ovo naravno ne znaci da je Rafin prime najdominantniji ili nesto slicno, da je tu igru mogao odrzavati cijelu sezonu i da nije bilo povreda bio bi ali nemoguce je igrati onako duzi vremenski period (On je dobro uspio a evo jos uspjeva) i to konstantno kroz cijelu godinu.

edit:
PreĆerujes Johnny
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 17 mar 2013, 02:04, ukupno mijenjano 1 put.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 02:02

Recimo meni se gadi stil igre Rogera.O ukusima necemo raspravljati.Neko voli papriku dok drugi samo meso, treci vec voli filovane paprike.
Prica da su Nadalove pobjede dosle iskljucivo na sljaci ne piju vode.U egalu su na betonu stim da Nadal ima 2:0 na GS turnirima na betonu(2 pobjede na AO).

Roger nikada Nadala nije dobio na GS van Wimbledona dok je Nadal tuka 2 puta Rogera na AO , tukao ga na Wimbledonu i naravno silovao na RG.
Treba napomenuti da ga je Nadal natjerao i da pizdi kao djete od 8 godina kad osjeti nemoc.

Ali eto kvazistrucnjaci kazu da antitalenat Nadal koji je stekao sve radom dominira najsavrsenijeg tenisera i najtalentovanijeg u povijesti zato sto mu ne lezi :lol:
Nabijem sav njegov talent.Da ga ima i promil , koliko se prica da ga ima davno bi on nasao protu igru kao sto Nadal nalazi i kao sto je nasao za Rogera.No eto hajde reci cemo da on kad odigra extremno dobro dobije Nadala , u suprotnom Nadal dobija.Kakav je to "genije" koji u 70% mecheva protiv Nadala bude onaj losi.Ono klasicno Rogerovski : Ma previse grijesi , Nadal mu samo vraca loptice.Ne znam sta mu je.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 17 mar 2013, 02:05

Bravo za Delpa ..sutra abd i Nadal pada,realno ocekivati kada je dobio Noleta i Andija..kako je lijepo gledati one njegove projektile..nadam se da je ona teska povreda proslo vrijeme i dolaze bolji dani.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 02:06

formance je napisao/la:Žabac, jel ono biješe tepih najsporija podloga poslije šljake ?! Hvala.

Bravo Delpo, uradio si nešto što nikako nisam mogao očekivati od tebe. Čestitke, sutra po titulu. :idea:
Ja se izvinjavam ,nemas razlog da govoris nesto sto nisam rekao da bi se dokazao na ovom djelu PDF-a.
To sa moje tastarure nije napisano.Nadam se da ces naci taj post i iznjeti nam kao dokazni materijat jer te ocito kuci nisu naucili da ne treba lagati.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 02:13

samosarajvo je napisao/la:Da se osvrnem na post Johnny-a od prije par stranica vezan za primeove trenutno najjacih igraca. (Rafa,Nole,Federer pa i Murray)

Tesko je raspravljati o tome jer je Djole "nalupo" Rafu 2011 godine (nalupo mislim na pobjeda uzastopno a ne na pojedinacne meceve) ali mislim da je to jer je Nole dozivio nagli procvat (za razliku od sezona prije).Naglo je sazrio u glavi, stasao fizicki, popravio udarce i cjeli teniski svijet uhvatio nespremnim pa samim tim i Rafu koji je do tada bio u najbolji pa mu je uspio i da pruza najveci otpor tokom te 2011 godine ali opet nedovoljno da se pobjedi jedan sasvim novi Djokovic.
Sada je situacija malo drugacija, nije ni Nole u formi kao iz 2011 (vec sam rekao da je pored svih poboljsanja u svojoj igri bio i u ludoj formi i da ce je tesko ponoviti) a i njegovi konkurenti su mu nasli neke slabe tacke i uspjeli mu skinuti skalp vise puta iako je Novak bio u sasvim pristojnoj formi.

Ali ja sam misljenja da Rafa u top formi ima prednost i vece sanse za pobjedu protiv njih na svakoj podlozi (izuzev najbrzih podloga u dvorani).Za Rogera smo svjedoci vec, uzimao ga je na svakoj podlozi u svako vrijeme pa cak i na travi u mecu koji Roger nije odigrao loše.
Sto se Novaka tice vec smo rekli, tesko je o tome pricati zbog te 2011 sto sam gore i objasnio ali kad bi uzeli Rafu u najboljoj formi i fizickom stanju i "DANASNJOM PAMETI" protiv Djokovica istog mislim da bi opet Rafa imao prednost.

Moja poenta je da Rafina najbolja igra moze pobjediti i Novakovu i Federerovu i Marejevu na skoro svim podlogama.Dovoljan dokaz je interviju gdje Marej, Berdih, Ferrer i Tipsa kazu da im je najteze igrati protiv Rafe.
A siguran sam da bi i Nole i Federer i Marej stavili Rafu na zadnje mjesto kad bi im neko ponudio da izaberu jednog od preostale trojice za protivnika u finalu.

Ovo naravno ne znaci da je Rafin prime najdominantniji ili nesto slicno, da je tu igru mogao odrzavati cijelu sezonu i da nije bilo povreda bio bi ali nemoguce je igrati onako duzi vremenski period (On je dobro uspio a evo jos uspjeva) i to konstantno kroz cijelu godinu.

edit:
PreĆerujes Johnny
pa ti si kolega rekao istu stvar kao i ja samo na blazi nacin.Dosta sam diskretniji nego ti sto je jako bitno za dojam forumasa.
Nadal u primeu je bolji od Rogera i Novaka u primeu.
To je sva mudrost kojoj se kvaziforumas @Claus poceo smijati i govoriti da je nesto najgluplje na Svijetu a taj isti forumas ce se sloziti sa tvojim postom koji je identican samo indirektno govori ono sto sam ja naveo direktno sa obiljem dokaza.

Ovdje mi jos uvijek niko nije naveo niti jedan dokaz da je Roger bolji od Nadala.Niko mi nije rekao zasto Roger ne moze da dobije Nadala(podloga je nevazna).
Naravno bez argumenata tipa : Elegancija,on se ne znoji,ljepse zabacuje kosicom i tako te fore.
Nakon dominacije u 4-finalu se pisalo o nekoj izmisljenoj povrdi Rogera kao razlog poraza.Krajnje smijesno i providno.Pa Nadal nije igrao 8 mjeseci.Covjek je u trenaznom procesu nesto vise od 1 mjeseca i onda ih nije sramota izvlaciti se na neku povredu koja je izmisljena kao alibi i nacin da se umanji pobjeda dominatora Rafe.
Zadnja izmjena: Johny, dana/u 17 mar 2013, 02:16, ukupno mijenjano 1 put.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 mar 2013, 02:16

Misljenje je k'o guzica, a u ovom slucaju k'o hrpa govana.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 17 mar 2013, 02:16

Johny je napisao/la:Recimo meni se gadi stil igre Rogera.O ukusima necemo raspravljati.Neko voli papriku dok drugi samo meso, treci vec voli filovane paprike.
Prica da su Nadalove pobjede dosle iskljucivo na sljaci ne piju vode.U egalu su na betonu stim da Nadal ima 2:0 na GS turnirima na betonu(2 pobjede na AO).

Roger nikada Nadala nije dobio na GS van Wimbledona dok je Nadal tuka 2 puta Rogera na AO , tukao ga na Wimbledonu i naravno silovao na RG.
Treba napomenuti da ga je Nadal natjerao i da pizdi kao djete od 8 godina kad osjeti nemoc.

Ali eto kvazistrucnjaci kazu da antitalenat Nadal koji je stekao sve radom dominira najsavrsenijeg tenisera i najtalentovanijeg u povijesti zato sto mu ne lezi :lol:
Nabijem sav njegov talent.Da ga ima i promil , koliko se prica da ga ima davno bi on nasao protu igru kao sto Nadal nalazi i kao sto je nasao za Rogera.No eto hajde reci cemo da on kad odigra extremno dobro dobije Nadala , u suprotnom Nadal dobija.Kakav je to "genije" koji u 70% mecheva protiv Nadala bude onaj losi.Ono klasicno Rogerovski : Ma previse grijesi , Nadal mu samo vraca loptice.Ne znam sta mu je.
Pa sad ispade pola svijeta u krivuu...sve je suprotno od onog sto vidimo i sto govore strucnjaci! A ja juce cujem tog istog Nadala koji kaze: "If I think That I am better than Roger I beat him cause 19 against 10, I will be very stupid & very arrogant. This is not the case. " Iskreno, sa postovanjem! Svaka cast!
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 02:17

Edin TM87 je napisao/la:Misljenje je k'o guzica, a u ovom slucaju k'o hrpa govana.
Rece strastveni navijac Federera koji je od prije 10 minuta postao i veliki fan DelPotra.
Ocito da tvoja guzica vise dismr. ;)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 17 mar 2013, 02:19

Johny je napisao/la:Ja se izvinjavam ,nemas razlog da govoris nesto sto nisam rekao da bi se dokazao na ovom djelu PDF-a.
Imam.
Johny je napisao/la:To sa moje tastarure nije napisano.
Možda si promijenio tastaturu.
Johny je napisao/la:Nadam se da ces naci taj post i iznjeti nam kao dokazni materijat jer te ocito kuci nisu naucili da ne treba lagati.
Nema problema.
Zabac je napisao/la:@ formance
Nadam se da znas da je tepih poslije sljake "najsporija" podloga.Najslicnija podloga toj je upravo Pariz koji je daleko najsporija brza podloga.
Pa onda kad ti se fino ukazalo na grešku, uslijedilo je ovo. :arrow:
Zabac je napisao/la:Kada sam rekao da je tepih spor , to je moje vidjenje.Podloga u Parizu mi jednostavno daleko najsporije izgleda i djeluje.Loptica previse putuje i zaista se ne moze porediti sa onom u Londonu.
:lol:

A evo i stranice :arrow: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=4220

Dakle, nakon ovoga, ti fakat misliš da je nekome poput tebe vrijedno replicirati na gluposti kojima truješ ovaj pdf, u cilju da iskažeš svoje (ne)znanje o tenisu ?! :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 02:21

BARNYCLE je napisao/la:
Johny je napisao/la:Recimo meni se gadi stil igre Rogera.O ukusima necemo raspravljati.Neko voli papriku dok drugi samo meso, treci vec voli filovane paprike.

Pa sad ispade pola svijeta u krivuu...sve je suprotno od onog sto vidimo i sto govore strucnjaci! A ja juce cujem tog istog Nadala koji kaze: "If I think That I am better than Roger I beat him cause 19 against 10, I will be very stupid & very arrogant. This is not the case. " Iskreno, sa postovanjem! Svaka cast!
Nadal je veliki gospodin i dzentlmen.On i kada je Rogera sutao na terenu je govorio da mu je zao i tako ta sranja...
Covjek koji nikada nece reci da je najbolji i osoba koja najmanje prica o sebi a u sueprlativima prica o Rogeru,novaku,Murrayu etc...

Ako cemo po njegovim izjavama onda je Murray najbolji igrac ikada jer je Rafa rekao : Murray is hardest opponent on the tour.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 02:25

@ formance

Ti ocito ne citas moje postove.Jel se pravi glup ili ti je to drugo ime ?

Pogledaj datum pisanja tih postova a pogledaj datum mog registrovanja na ovaj forum.
Nemas razlog da u nedostatku argumenata lazes i dajes mi neki drugi identitet.Ja nikakve veze nemam sa navedenom osobom ali to na kraju,krajeva nije ni bitno u svemu ovome.

Naravno da nemamo sta diskutovati.Sa lazovom i ljagom se ne moze izaci na kraj.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 mar 2013, 02:27

Ja bih to nazvao mogucnoscu da Rafin najvecin nivo tenisa pobjedi njihov najveci nivo tenisa ali na kraju ce se pikati ko je sta osvojio.Da Rafa nije imao povredo 2009 i sad ovu i da mu je tjelo moglo izdrzati cijelu sezonu na tom nivou to bi bila najveca dominacija ikad ali to je naravno nemoguce.

Nekima je takva igra antipropaganda tenisa i ne vole je...ali sta je tu je ;)

@BARNYCLE
Kad je ovo izjavio?

Ima istine sto kaze johnny o Rafinoj skromnosti ali to ne mora znaciti da izjava nije istina

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 17 mar 2013, 02:29

Johny je napisao/la:
BARNYCLE je napisao/la:

Nadal je veliki gospodin i dzentlmen.On i kada je Rogera sutao na terenu je govorio da mu je zao i tako ta sranja...
Covjek koji nikada nece reci da je najbolji i osoba koja najmanje prica o sebi a u sueprlativima prica o Rogeru,novaku,Murrayu etc...

Ako cemo po njegovim izjavama onda je Murray najbolji igrac ikada jer je Rafa rekao : Murray is hardest opponent on the tour.
Najtezi protivnik, ne mora znaciti najbolji protivnik! ;) No ocito ti znas bolje sta Nadal misli, cak i prije njega! I nikog on nije sutao! On je samo pobjedjivao vise puta svog najveceg protivnika! Svojom taktikom i igrom! ;)
Najveci!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 17 mar 2013, 02:30

Žabće

Simpatičan si samo da znaš. :mrgreen: Budući da nisi 'žabac' (a jesi i to svi vrlo dobro znamo :mrgreen: ), a imajući u vidu da sam prilikom postavljanja pitanja prozvao upravo 'Žabca' ne vidim razloga da bi neki deseti Johny replicirao na to, osjećajući se prozvanim. :lol:

Dakle, ne samo da valjaš gluposti iz posta u post, nego još i lažeš. A to već nije fino, neznanje se može oprostiti, laž je opasna, nevaljala, i takve stvari se ne progledaju kroz prste, znaš ?! :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 17 mar 2013, 02:32

samosarajvo je napisao/la:Ja bih to nazvao mogucnoscu da Rafin najvecin nivo tenisa pobjedi njihov najveci nivo tenisa ali na kraju ce se pikati ko je sta osvojio.Da Rafa nije imao povredo 2009 i sad ovu i da mu je tjelo moglo izdrzati cijelu sezonu na tom nivou to bi bila najveca dominacija ikad ali to je naravno nemoguce.

@BARNYCLE
Kad je ovo izjavio?

Ima istine sto kaze johnny o Rafinoj skromnosti ali to ne mora znaciti da izjava nije istina
Juce, poslije meca, pres-konferencija! Ima intervju sa obojicom!
Najveci!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 02:34

Najtezi protivnik, ne mora znaciti najbolji protivnik!
logicno.Ako ti je najtezi protivnik onda ti je ujedno i najgori moguci protivnik.
;) No ocito ti znas bolje sta Nadal misli, cak i prije njega!
Ne znam sta Nadal misli niti me zanima.Prenosim njegovu izjavu.Radim isto sto i ti.
I nikog on nije sutao!
Da sutao je Rogera 2008 na RG kada mu je cak prepustio 4 gema.Zagrijavanje pred Wimbledon.
On je samo pobjedjivao vise puta svog najveceg protivnika! Svojom taktikom i igrom! ;)
To znaci da je bolji od svog najveceg rivala.Logicno.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 mar 2013, 02:37

formance je napisao/la:Žabće

Simpatičan si samo da znaš. :mrgreen: Budući da nisi 'žabac' (a jesi i to svi vrlo dobro znamo :mrgreen: ), a imajući u vidu da sam prilikom postavljanja pitanja prozvao upravo 'Žabca' ne vidim razloga da bi neki deseti Johny replicirao na to, osjećajući se prozvanim. :lol:

Dakle, ne samo da valjaš gluposti iz posta u post, nego još i lažeš. A to već nije fino, neznanje se može oprostiti, laž je opasna, nevaljala, i takve stvari se ne progledaju kroz prste, znaš ?! :mrgreen:
Opet ti po starom.Vracas se na prvi pasus mog prethodnog posta.
Logicno da sam se pronasao u postu gdje iskljucivo podrzavas svog kolegu @Claus a uz to i lazes kao pas.
Nemam se ja sta tebi dokazivati ko sam i sta sam.Ja ovdje otvoreno pisem o tenisu dok teniski strucnjak poput tebe izigrava detektiva i tajnog agenta SS.ba foruma.Jesul te tako naucili da argumetujes? Prava layerska skola ;)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 mar 2013, 02:40

BARNYCLE je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Ja bih to nazvao mogucnoscu da Rafin najvecin nivo tenisa pobjedi njihov najveci nivo tenisa ali na kraju ce se pikati ko je sta osvojio.Da Rafa nije imao povredo 2009 i sad ovu i da mu je tjelo moglo izdrzati cijelu sezonu na tom nivou to bi bila najveca dominacija ikad ali to je naravno nemoguce.

@BARNYCLE
Kad je ovo izjavio?

Juce, poslije meca, pres-konferencija! Ima interviju sa obojicom!
Aha..ma tako je realno.I on je svjestan da moze i da je mogao pobjediti Rogera na svakoj podlozi u svako vrijeme ,da to isto moze uraditi i sa Marejom i Djokovicem i Delpom i Tsongom ali to ne mora znaciti da je bolji u krajnjem slucaju uspjesniji teniser od prvopomenutog.
Kad bi imao rezultate kao sto ih ima Roger ja se ne bi libio sekunde reci da je bolji (meni elegancija,ofanziva i raznovrstnost nista ne znace)

Kako god jos je jednom dokazao svoju velicin ;)

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 17 mar 2013, 02:41

I tako si se slučajno pronalazio još nekoliko puta prije ovoga, kada sam te ovako oslovljavao, a ti se direktno osjećao prozvanim i odgovarao?! :mrgreen: Ne moraš se ti meni dokazivati, ali ne moraš ni lagati, a pogotovo se praviti pametan i stručan u oblasti o kojoj blage veze nemaš, što je dokazano iz prethodno navedenih postova. Čuj loptica sporo putuje :lol:

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.