Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Makaveli
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la Makaveli » 15 okt 2010, 20:16

soko je napisao/la: Da li u dokumentima Banjalucana ili Zenicanina stoji ikakva poveznica sa Srbijom ili Hrvatskom.
nisam siguran...moguce je da je neko imao dvojno drzavljanstvo :D al' nije ni bitno jel' :D
soko je napisao/la: Znaci ovi iz Bosne se ne osjecaju Bosancima/Hercegovcima a ni u kom slucaju da se jedan musliman iz Srbije osjecas Bosnjakom.
ovaj zakljucak je posljedica tvoje primitivne percepcije,a ne djela texta koji si ti mogao izvuci iz teksta..imas kompleks
soko je napisao/la: Uostalom, odkud ti ili neko od nas zna kako se osjeca Adem. Ograniceni, ja sam agnosticar i uvijek kazem da sa iz BiH. Meni ne smeta druga religija.
ja mislim da ja znam kako se on osjeca i sta ce izabrati ...smio bih pare na to staviti ..da nije ovih desavanja od nedavno u srbiji,smio bih i svu nepokretnu imovinu i bubreg :)

agnostik(mozda si to htio reci) :D ??? kakve veze to ima sa tim sto ti uvijek kazes da si iz BiH ...to mozda samo ima veze sa tim da nisi lazov i da imas elementarno znanje ,znas gdje zivis :D

"meni ne smeta tudja religija"
sada hoces i aplauz sto si izjavio da nisi fasit,nacist,ludjak i cistokrvna budala u jednom ? :x
soko je napisao/la:Upoznao sam dosta Sandzaklija u svom zivotu i iz mog iskustva svi su bili uz BiH. Naravno to nemora znaciti da tako svi misle.
naravno da tvoje iskustvo,koliko god ono bilo,ne moze nama reci nista o tome kako se vecina sandzaklija osjeca...
uostalom,repliciras mi postom u kojem si ponovio isto sto sam ja rekao evo boldacu :roll:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 15 okt 2010, 20:57

Makaveli je napisao/la:soko je napisao/la:
Da li u dokumentima Banjalucana ili Zenicanina stoji ikakva poveznica sa Srbijom ili Hrvatskom.

nisam siguran...moguce je da je neko imao dvojno drzavljanstvo al' nije ni bitno jel'
Znaci moguce je da neko od njim ima dvojno, a ovi iz Sandzaka ne. :roll:
Makaveli je napisao/la:soko je napisao/la:
Znaci ovi iz Bosne se ne osjecaju Bosancima/Hercegovcima a ni u kom slucaju da se jedan musliman iz Srbije osjecas Bosnjakom.

ovaj zakljucak je posljedica tvoje primitivne percepcije,a ne djela texta koji si ti mogao izvuci iz teksta..imas kompleks
Kakav bolan kompleks primitivac. Dosta forumasa tvrdi da Adem treba da igra za Srbiju jer je Sandzak u Srbiji. Pa zar nisu Banja Luka i Zenica u BiH i onda zasto Subotic i slicni ne zele da igraju za BiH.
Makaveli je napisao/la:ja mislim da ja znam kako se on osjeca i sta ce izabrati ...smio bih pare na to staviti ..da nije ovih desavanja od nedavno u srbiji,smio bih i svu nepokretnu imovinu i bubreg
Sigurno ti znas. :roll: Ja ocito ne znam, a gdje da znam. :roll:
Makaveli je napisao/la:kakve veze to ima sa tim sto ti uvijek kazes da si iz BiH ...to mozda samo ima veze sa tim da nisi lazov i da imas elementarno znanje ,znas gdje zivis
Ne zivim u BiH vec skoro 20 godina. Bio sam djete kad sa otisao van. Ali znam odakle poticem. Uzimao sam cas na faksu sa jednim nasim likom. Pitao ga je profa odakle je. Kaze lik iz Srbije. Onda ga ja pitam odakle je kaze iz Zenice. Pa eto ti vidi.

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 15 okt 2010, 21:11

Znaci moguce je da neko od njim ima dvojno, a ovi iz Sandzaka ne. :roll:
ono je sarkazam

Dosta forumasa tvrdi da Adem treba da igra za Srbiju jer je Sandzak u Srbiji. Pa zar nisu Banja Luka i Zenica u BiH i onda zasto Subotic i slicni ne zele da igraju za BiH.

odkud ja znam zasto subotic nece da igra za bih ...mozda je ne osjeca kao svoju drzavu :| treca stvar su razlozi..uostalom,to je privatna stvar svakog pojedinca....
svi tvrde sve....on ce sam odluciti za koga treba da igra ...to je samo njegova odluka...kakve veze ima sta forumasi tvrde...imaju razlozi za i protiv ...njegovo je da odluci...nema smisla polemisati o ovome...

Sigurno ti znas. :roll: Ja ocito ne znam, a gdje da znam. :roll:
sumnja dovodi do istine :D meni prosta logike i sve sto sam do sada vidio i cuo o njemu ukazuje na to da ce odabrati srbiju ....
odrastao i zivio u beogradu,miljenik grobara i beograda,prosalo omladinske selekcije srbije :roll: naravno,logika moze da iznevjeri...kao i durex..al' to nije tema :)

Ne zivim u BiH vec skoro 20 godina. Bio sam djete kad sa otisao van. Ali znam odakle poticem. Uzimao sam cas na faksu sa jednim nasim likom. Pitao ga je profa odakle je. Kaze lik iz Srbije. Onda ga ja pitam odakle je kaze iz Zenice. Pa eto ti vidi.
prosvjetli me...sta bih trebao da vidim ? jel' mi rekosmo da nas ima svakakvih ? ... :)
jesi li upitao zasto je lagao profesoru ? a zasto nije tebi lagao ?
uostalom,to sto se srbin iz zenice predstavio kao srbijanac prije 20 godina uu njemackoj na casu ...ne vjerujem da ima ikakve veze sa ademom ljajicem i njegovim izborom :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 okt 2010, 21:34

Daj @makaveli mani se ti iz Virovitice,Karlobaga ili nedao bog Srpske Zenice.Postedi nas,bogati.Jos malo pa i Beogradski pasaluk valja cuvati.
Kad je Stojkovic veliki cigan,delija itd mogao preci iz Zvjezde u Partizan.
Zasto nebi i Ljajic presao tamo gdje bi mogao makar pravi cevap pojesti a ne gibanicu.Jer kako stvari stoje sa F.savezom Srbije i mogucim kaznama i sankcijama.Nebi me iznenadilo da i Savo Milosevic kao i Koroman i takvi hadalji pitaju Ceku imali mjesta i za njih. :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 15 okt 2010, 21:36

@makaveli.
Taj momak sto se je predstavio tako, to je bilo prije par godina. Meni je rekao da je iz Bosne, tj Zenice kad je cuo kako se ja zovem i kad sam mu rekao odakle sam ja. I nije Njemacka. Al nema veze.
Svako moze imati svoje misljelje, to je tacno. Zasto BiH nebi probala uzimati igrace poput Adema, kad druge drzave to rade BiH. Kontas?
Ovo nema veze sa topikom zato nebi da kvarim temu dalje. aj zivio

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 15 okt 2010, 21:51

Momak je odlučio za koga će igrati i tačka. A normalno da bi nam valjao, talentovan je nema šta. Nažalost odabrao je srbiju. Za ove što su protiv toga da on zaigra za nas samo jedno pitanje: Šta su s Bosnom imali Bajano i Hrgović? ILI Dialiba? Samo ne navodite to da su igrali u PL.
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 16 okt 2010, 04:46

Makaveli je napisao/la:
naravno da ne znaci...to sto si ti ogranicen i nisi svjestan generalizacije i gresaka koje pravis...
prije sveka,nit' se svaki sandzaklija osjeca bosnjakom (jer on sa bosnom nikakve veze nema) pogotovo mladji narastaji prihvataju srbiju kao svoju drzavu

nit' se svaki banjalucanin ili zenicanin osjeca hrvatom ili srbijancem :)

da li u dokumentima sandzaklija stoji ikakva poveznica sa bosnom ?
Iz moga neutralnog ugla ja bih prije rekao da si ti ogranicen sa mnogo vecim greskama. Evo gore sasvim nelogicno poredis te tvrdis kako se mnoge sandzaklije ne osjecaju Bosnjakomi kako je to dobro...a dalje poredis sa tim kako se eto ni svaki banjalucanin ne osjeca srbijancem. Bosnjak i Srbijanac nije jedno te isto...sto ne rece kako banjalucanin ne bi trebao da se osjeca Srbinom, ako vec sandzaklija ne bi trebao da se osjeca Bosnjakom. Da zakljucim: u sustini je ovaj sa kojim se raspravljas u pravu - ako meze Subotic i druga slicna **** da igraju za susjede zasto ne bi Ljajic za BiH. Drugi su padezi da li je to moralno, A kada smo vec kod diskusije ko za koga igra, treba popisati sve one koji igraju za drugu reprezentacija izvan one gdje su se rodili odnosno odakle im je porijeklo. Iz ovoga izuzimam one koji nisu imali mjesta u "maticnoj" reprezentaciji.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 okt 2010, 09:29

Momak je odlučio za koga će igrati i tačka. A normalno da bi nam valjao, talentovan je nema šta. Nažalost odabrao je srbiju.
To nije istina.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 16 okt 2010, 09:32

...što je više lome to je volim jače...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 okt 2010, 11:41

Ovo je demantovano prije jedno mjesec dana.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 16 okt 2010, 11:47

Saban je napisao/la:
Makaveli je napisao/la:
naravno da ne znaci...to sto si ti ogranicen i nisi svjestan generalizacije i gresaka koje pravis...
prije sveka,nit' se svaki sandzaklija osjeca bosnjakom (jer on sa bosnom nikakve veze nema) pogotovo mladji narastaji prihvataju srbiju kao svoju drzavu

nit' se svaki banjalucanin ili zenicanin osjeca hrvatom ili srbijancem :)

da li u dokumentima sandzaklija stoji ikakva poveznica sa bosnom ?
Iz moga neutralnog ugla ja bih prije rekao da si ti ogranicen sa mnogo vecim greskama. Evo gore sasvim nelogicno poredis te tvrdis kako se mnoge sandzaklije ne osjecaju Bosnjakomi kako je to dobro...a dalje poredis sa tim kako se eto ni svaki banjalucanin ne osjeca srbijancem. Bosnjak i Srbijanac nije jedno te isto...sto ne rece kako banjalucanin ne bi trebao da se osjeca Srbinom, ako vec sandzaklija ne bi trebao da se osjeca Bosnjakom. Da zakljucim: u sustini je ovaj sa kojim se raspravljas u pravu - ako meze Subotic i druga slicna **** da igraju za susjede zasto ne bi Ljajic za BiH. Drugi su padezi da li je to moralno, A kada smo vec kod diskusije ko za koga igra, treba popisati sve one koji igraju za drugu reprezentacija izvan one gdje su se rodili odnosno odakle im je porijeklo. Iz ovoga izuzimam one koji nisu imali mjesta u "maticnoj" reprezentaciji.
Da vam malo pojasnim,BiH je zemlja tri konstitutivna naroda Srba,Bosnjaka i Hrvata i ostalih.Bosnjak je Ustavna kategorija i spominje se samo u BiH....nigdje drugo.Sve je politika,onaj ko se osjeca hrvatom u Bosni i katolik je,barem prije je vrlo lagano dolazio do hrvatske putovnice a i sada im drzava Hrvatska izlazi u susret jer su to hrvati koji zive u BiH i u Ustavu se spominju.....blablabla da neduljim hrvati i srbi imaju po dvije zemlje jednu u kojoj zive a drugu kojoj pripadaju(tako oni kazu) i imaju pravo na to(Ustavi,zakoni),dok su Bosnjaci vezani samo za BiH.Tako da hrvati i srbi iz BiH mogu nastupati za susjedne zemlje.To sto se neko osjeca Bosnjakom a iz Sandzaka je nema nikakve veze jer je jednako s tim da se ja osjecam kao Amerikanac i hocu sad Americko drzavljanstvo...Uglavnom komplikovana je situacija politicki rijesena....laicki receno u Srbiji su svi srbi(islamske,katolicke,praqvoslavne vjeroispovjesti)a u BiH(mozes bit Srbin,Bosnajak,Hrvat(islamske,pravoslavne,katolicke vjeroispovjesti))....
RIP SALE VILENJAK

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 16 okt 2010, 12:00

Cartman je napisao/la:
Ovo je vijest stara 2 tjedna. :roll:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 okt 2010, 12:08

jacky09 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Ovo je vijest stara 2 tjedna. :roll:
Jest mozda na tom sajtu, ali to je objavljeno u pressu prije mjesec dana i vise. I onda je sve to demantovano na oficijelnoj stranici Ljajica na facebooku. A ko god misli da Adem Ljajic ima licni facebook profil pod pravim imenom i da novinari mogu gledat sta on pise, nije normalan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 16 okt 2010, 12:27

Ma 99% će Ljajić igrati za Srbiju samo kad ga zapadne.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 okt 2010, 13:42

Marko Topic strijelac za Saturn u mecu protiv Tomska na gostovanju.. Usao u 65 minuti,da bi u narednoj minuti dao gol.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 16 okt 2010, 14:02

harry_90 je napisao/la:Marko Topic strijelac za Saturn u mecu protiv Tomska na gostovanju.. Usao u 65 minuti,da bi u narednoj minuti dao gol.
Često vidim tog Topića da zabija za Saturn, ali ima i godina.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 okt 2010, 15:36

jacky09 je napisao/la:Ma 99% će Ljajić igrati za Srbiju samo kad ga zapadne.
Statistika i brojevi veoma nerealisticni za nekoga kao Ljajica, koji porice i demantuje, da je rekao kako ce 100% igrati za Srbiju. Sve je otvoreno, a kad se nagleda jos vise navijaca sa natpisima "cetnici sever" mozda se predomisli.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 16 okt 2010, 19:49

Sparta - Teplice 0:2 (Mahmutovićx2)

Još 25 minuta do kraja...
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 16 okt 2010, 19:53

Željovac je napisao/la:Sparta - Teplice 0:2 (Mahmutovićx2)

Još 25 minuta do kraja...
Bravo Kina,valjda ce te sajo zapazit nekad,nista slabiji klub od Gencebiriligija,al opet zekonja u prvom planu...
Rotor Volgograd...

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 okt 2010, 20:01

Cirin Sadovic zabio za Neustadt

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 26 gostiju.