FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

Hansestadt
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hansestadt » 07 nov 2023, 17:43

Ya Rabbi, pogledaj nas. Ako je ko zasluzio to je sigurno Zeljo.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 07 nov 2023, 17:46

Suosjecam se sa trenerom, ovako je i meni bilo kad sam na fm preuzeo Zelju. Niko nije cuo ni vjerovao u menee..

Sretno sefe!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2023, 17:47

bhsport je napisao/la:
07 nov 2023, 17:39
Čim je Rumeni dio projekta smanjena ke ru nafaka, hošraplerčina ce da sabotira po običaju i da gleda svoj dzep a onaj rumeni obraz ce se jos vise crveniti.
Gredicu apsolutna podrska, vjerovatno naš najbolji predsjednik u zadnjih 10 godina.
Ja mislim da će on sad svim silama zapeti da ostane dio ove priče, biti fin i "kreativan", ali se nadam da će mu sve biti džaba i da će među prvima dobiti nogu. Bili bi veoma neozbiljni ako dođemo do nekog solidnog budžeta i da on raspolaže sa njim.

zeljovolimte je napisao/la:
07 nov 2023, 17:46
Suosjecam se sa trenerom, ovako je i meni bilo kad sam na fm preuzeo Zelju. Niko nije cuo ni vjerovao u menee..
Pa si im kasnije jeb'o nanu naninu. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 nov 2023, 17:51

Direktorica je klimnula glavom da se Bekricu treba pruziti prilika u normalnim uslovima. I meni isto logicno.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 07 nov 2023, 18:05

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
07 nov 2023, 17:34
avalPacidoroP je napisao/la:
07 nov 2023, 17:25
Razumijem skepticizam, ni sam nisam lično preoptimističan, ali sam optimističan.
Meni je dovoljan razlog da mu dam apsolutnu podršku, kad vidim ko mu je bio konkurencija. I tu je kraj priče.
Da smo pregovarali sa nekim top imenom, vjerovatno bih sad bio razočaran. Ali nijedno od pomenutih imena, nije ništa bolje od Bašića. Ni 2%.
Ovaj je bar školovan, gdje naši pokušaji od trenera mogu samo sanjati.
I svaki trener na svijetu je imao prvi klub..negdje je bio početnik. Ako Arapi toliko vjeruju u njega,ako su mu sastavili stručni štab opasan..govorim o naciji koja 700.milijardi ulaže u sport, gdje su angažovali vjerovatno sve moguće najbolje stručnjake za ovu igru da bi dobili konačan rezultat, šta mi imamo onda toliko se brinuti?
Da bi u potpunosti doživio uspjeh, morat će biti dobar transfer rok..jer ti Štilićima, Kosorićima, Mekićima ne možeš ništa objasniti.. za njih bi i Guardiola bio seoska varalica. Znači dobar dio tima rekonstruisati, nadam se da ćemo imati love da ga ispoštujemo.
Pa ja kontam da ce ovi njegovi gledati da ga ispostuju na zimu sa pokojim igracem. Nesto mi nema logike da mu ostave razne Gasale i Alyssone da se sa njima pati, ali vdijecemo. To za konkurenciju sam i ja isto pisao, nesto se kao bunimo a alternative ovom covjeku su bile Krunic i Maksimovic :urnebes:
A sa druge strane, ovo sto @jointunija kaze, vec su poceli sitno, ali nama VRLO BITNO ulagati u klub..
Njima nikad neće biti poenta vratiti uloženi novac iz sporta. Da je tako, ne bi 700 milijardi ulagali. Ne bi preuzeli 4.najbolja arapska tima i davali stotine miliona Ronaldu, Benzemi i ostalima.. njima je najbitnije da postanu svjetska sila što se tiče i fudbalskog, a i reprezentativnog nogometa. S ciljem će slati sve mlade igrače u Evropu, jer samo odavde se mogu proizvesti velika svjetska imena koja će im do te 2034.godine biti dio reprezentacije.
Sutra da ulože 5-10 miliona eura u Želju, to je ko da si ti dao pola marke.. a nama bi to životom značilo. Sa tim novcem bi mogli napasti titulu. Kad osvojiš titulu, bukvalno imaš prelaganu šansu ući bar u konferencijsku ligu, kao što je to Zrinjski uradio.. i eto novog keša kojim ćemo mi funkcionisati, njihovi mladi igrači poput Al- Jabera su konstantno na izlogu ekipama iz jačih liga, prodajom njih opet nama idu pare, a oni dobijaju ono što žele tj.potencijalnog reprezentativca.
Win-win situacija za sve.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 nov 2023, 18:11

Samo s tekbirom na usnama i bismiletom.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 nov 2023, 18:18

Al Nassrovi navijaci bili su skepticni za projekt Ronaldo , ismijavali vladu , molili Boga da igra neki njihov iskusni spic Al Fereed :crazy:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2023, 18:19

07 nov 2023, 18:05
Njima nikad neće biti poenta vratiti uloženi novac iz sporta. Da je tako, ne bi 700 milijardi ulagali.
Katar je na kraju bio u minusu 200 milijardi dolara.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 07 nov 2023, 18:25

Hansestadt je napisao/la:
07 nov 2023, 17:51
Direktorica je klimnula glavom da se Bekricu treba pruziti prilika u normalnim uslovima. I meni isto logicno.
Pa normalno
On je na neka poznanstva uspio dovesti neke igrace
A kada nemas budzet da kupis igraca onda samo mozes dovesti besplatno
A i za plate smo tanki
Doveo je Hodzica to je bio rizik jer nije on igrao u Spaniji pa je upalilo
Santos i amoah ispali sa rudarom statistika prosjek
Upalilo je opet hajmo reci
Evo santos u larnaci dobija na kasicicu minute.....
Ove godine je promasio al to je tako kad nemas para..
.nije lako
Sam prijemjer su Sadikovic i Colic
Bolan nece niko.vise da igra za 6 7 8 milja nema vise ljubavi....svako ima porodicu o kojoj brine...a to nije do Bekrica nema on pare u rukama pa da bira

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 07 nov 2023, 18:41

Covjeku se ne moze suditi prije nego je i odrzao trening a to ste vi uradili.

S obzirom da ja ne vidim ko bi nas u ovoj situaciji iscupao iz govvana ova opcija mi se cini najprihvatljivijom. Ne znaci da ce nas ovi iscupati ali cemo bar pokusati nesto novo a po svemu sudeci gori od ovog sad ne vjerujem da cemo biti jer bar necemo biti kokuzi kao do sad (jer ce dio sredstava placati arabija a ne mi).

Ja dajem priliku pa ako bude lose, nadjemo nesto bolje od ovog bujrum ali mislim da nisu upravu oni koji govore da smo doveli nekog da se uci na nama. Pa mozda bas ima ambiciju da napravi nesto od nas, a ako ima znanje uz par pojacanja moguce je da ce i naprsviti nesto. Ne ocekujem ni neke prevelike stvari jer realno za nesto wow ipak treba vremena.

Uglavnom standardno, nista jos nije ni pocelo a krenulo se sa srranjem po ljudima. Pogotovo ovi botovi cijim vlasnicima to ne odgovara pa sad pisu ovakve gluposti plus prvi neuspjeh ce biti hajka nevidjena. Ako izdrze mahalske price i razne budale onda je po meni to ogroman napredak za nas klub jer bi to znacilo da ti ne moze vise svaki levat napraviti krizu u funkcionisanju.

Sretno nam

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 nov 2023, 18:51

Bgm prije ćemo imati pravi fan shop u Džedi nego u Sarajevu :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 nov 2023, 18:58

Sto nas narod kaze - nek crknu dusmani

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 07 nov 2023, 18:59

Ne vidim logiku kako da napreduje bez boljih igraca

Valjda imaju neki plan kako da ga poguraju

Nadam se najboljem
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 nov 2023, 19:04

Jos Gredic da uleti u klub :)

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 07 nov 2023, 19:12

GIBRA je napisao/la:
07 nov 2023, 18:59
Ne vidim logiku kako da napreduje bez boljih igraca

Valjda imaju neki plan kako da ga poguraju

Nadam se najboljem
Bekrić već krenuo sa skautingom, otputovo sa malcima u Barselonu!
Ko će ih prepoznat ako neće naš Tuce!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 nov 2023, 19:15

Gibra drzi se :salut: izdrzi, nece valjda dugo rumenko vedriti.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 07 nov 2023, 19:20

07 nov 2023, 18:05
A sa druge strane, ovo sto @jointunija kaze, vec su poceli sitno, ali nama VRLO BITNO ulagati u klub..
Njima nikad neće biti poenta vratiti uloženi novac iz sporta. Da je tako, ne bi 700 milijardi ulagali. Ne bi preuzeli 4.najbolja arapska tima i davali stotine miliona Ronaldu, Benzemi i ostalima.. njima je najbitnije da postanu svjetska sila što se tiče i fudbalskog, a i reprezentativnog nogometa. S ciljem će slati sve mlade igrače u Evropu, jer samo odavde se mogu proizvesti velika svjetska imena koja će im do te 2034.godine biti dio reprezentacije.
Sutra da ulože 5-10 miliona eura u Želju, to je ko da si ti dao pola marke.. a nama bi to životom značilo. Sa tim novcem bi mogli napasti titulu. Kad osvojiš titulu, bukvalno imaš prelaganu šansu ući bar u konferencijsku ligu, kao što je to Zrinjski uradio.. i eto novog keša kojim ćemo mi funkcionisati, njihovi mladi igrači poput Al- Jabera su konstantno na izlogu ekipama iz jačih liga, prodajom njih opet nama idu pare, a oni dobijaju ono što žele tj.potencijalnog reprezentativca.
Win-win situacija za sve.
Sitno je to sve kad gledas malo sire, ali za nas u ovom trenutku nije sitno da ti neko posalje juniore u Spaniju, plati neke igrace i SS, eto prica se i pripreme ce platiti, a izmedju redova je receno da cemo se i pojacati na zimu, a mi se sami sigurno ne bi mogli pojacati nesto specijalno. To sve ja vidim kao neki znak dobre volje s njihove strane.

Da se razumijemo, i ja sam umjereni skeptik :mrgreen:, ali ono sto ovdje ohrabruje je cinjenica da se radi o projektu Saudijske Arabije, cije rezultate vidi svako ko iole prati fudbal. Ljudi hoce da se dignu na jedan visi nivo i to je to. Da li ce nas zakaciti nesto od toga mozemo samo spekulisati, ali ovo do sad svakako obecava. Ponavljam, kad uzmemo u obzir sta su nam alternative (trenutno je to zivotarenje na sredini tabele s raznim analfabetama na klupi i u ekipi), i ovo do sad je odlicno. Znaci, u najgorem slucaju, ovi ce preuzimanjem odredjenih troskova na sebe osloboditi dio budzeta, pa se barem taj novac moze preusmjeriti gdje treba. I to je puno kad skontas gdje smo bili prije godinu, dvije, tri.
1921

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 07 nov 2023, 19:35

Ma dobro to sto je izmedju redova provuceno da cemo se pojacati na zimu ne znaci da ce neko uletiti s parama nego moze znaciti da necemo kao do sad ograniciti budzet na neki iznos pa da sami sebe zakopamo nego cemo opet dati veci budzet za igrace tj zaduziti se malo ne bi li izasli u europu jer nama svakako bez europe idu losi dani.

A vjerujem da ovaj niti citav taj projekat nece nastavljati ako ne izborimo europu jer sto bi neko ostajao ovdje kad nasa liga uopste nije toliko vidljiva, a to znaci valjda da je cilj otici u europu. To je neka moja logika, a sta je istina niko od nas nema pojma ocigledno.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 07 nov 2023, 19:43

Zar mislite da će Saudijci tek tako gurnuti trenera (kojeg planiraju na mjesto selektora u budućnosti) u neku prosječnu ekipu? Ja mislim da ne.

Mi mu nećemo pomoći da postane selektor ili da ide dalje u jači klub ako budemo peti, šesti, sedmi ili osmi.

Dovoljno je samo vidjeti pomoćnika i gdje je i s kim je radio, a vjerovatno će biti još par trenera u stručnom štabu dok se malo situacija smiri.

Tanović reče da je u planu ozbiljan prelazni rok, ja ne vidim način da MI pronađemo i platimo par ozbiljnijih igrača. Dakle jasno je da ćemo imati pomoć i to ozbiljnu pomoć sa te strane.

Interesantna će biti zima, puno toga bi se trebalo desiti (dobroga). Sad čekajmo narednu sjednicu skupštine, nadajmo se izboru nekih bitnih ljudi koji će nam omogućiti sretnu i uspješnu budućnost. Vjerujem da je ovo danas početak jedne lijepe priče koja bi tek u mjesecima pred nama trebala dobiti svoj epilog, na hajr.

Dok sam se sjetio onih što spominju da je sa današnjim danom ugašena omladinska škola, podsjetite me molim, koliko stranaca jedna ekipa može imati?

Sretno treneru i pomoćnicima, podršku imate, želim im puno sreće i uspjeha na klupi Želje.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.