Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Zip
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Zip » 11 maj 2016, 12:09

tuzlak1987 je napisao/la:Kod nas ako budu uvodili kamere na tribine mislim da ce uprave biti na velikom udaru, prvo kod nas bi ovi koji prave kazne i privatizuju tribine pravili Azmiru velike probleme, pokusali ga otjerati :crazy:

Dino bi vec zagino vjerovatno :lol:

Al neka, treba konacno kamere postaviti.
Pa kad nasi skandiraju ubicama i kriminalcima, ko da bi im strano bilo da se zauzmu za huligana..
Bolje huligan na tribini, nego covjek u klubu koji zeli nesto napraviti pozitivno. (ne pricam o Dini sad, neg opcenito za ljude koji zele da iskorjene problematicne navijace i da klub bude na prvom mjestu)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2016, 12:10

PipiDugaCarapa je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Eto Manijaci vidjecete Evropu kako stvari stoje. Ako jedan vlasnik ima dva kluba, ne mogu oba ucestvovati u evropskim takmicenjima, obzirom da smo mi i Kortrijk Tanovi, on mora izabrati izmedju nas i njih.
Ma pusti te gluposti. ;)
http://m.dhnet.be/sports/football/divis ... a2d55f5002
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 11 maj 2016, 12:14

Sabinho je napisao/la:
PipiDugaCarapa je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Eto Manijaci vidjecete Evropu kako stvari stoje. Ako jedan vlasnik ima dva kluba, ne mogu oba ucestvovati u evropskim takmicenjima, obzirom da smo mi i Kortrijk Tanovi, on mora izabrati izmedju nas i njih.
Ma pusti te gluposti. ;)
http://m.dhnet.be/sports/football/divis ... a2d55f5002
Ako je ovo tačno, sad je tek jasno kakva je vama budućnost. Crna toliko da je to strašno.. :shock:

Glupost je ovo, vjeruj mi.
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 11 maj 2016, 12:17

Ma de ba nema ništa od toga vidjet ćeš.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2016, 12:18

Molim Boga naravno, nesto me cupa taj statut kod nas pa da li se Tan moze definisati kao vlasnik u onom obliku u kojem je to u Kortrijku.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 11 maj 2016, 12:18

Ja sam poprilicno siguran da je ta informacija tocna. Isto tako sam poprilicno siguran da Kotrljik nece izboriti EL, koliko vidim da bi je izborili moraju prvo pobijediti Charleroi u polufinalu a onda i jos Gent/Genk u finalu (za posljednjeg predstavnika u EL u Belgiji odlucuje playoff sustav).

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 maj 2016, 12:20

Kako su onda Chelsea i CSK Moskva mogli igrati, a da mi ne igramo.
Al dobro je malo zagolicati mastu komsijama, iako ni nasa nije sigurna :lol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 maj 2016, 12:22

Zip je napisao/la:Kako su onda Chelsea i CSK Moskva mogli igrati, a da mi ne igramo.
Najvise me brine izjava njihovog predsjednika koji ovo nije demantovao i koji kaze da vjeruje da ce Tan izabrati Kortrijk zbog veceg koeficijenta belgijske lige.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 11 maj 2016, 12:22

Vidi fakat :crazy: A ovi iz Kortrijka se nadaju da će se Tan odlučiti za njih kao "bolju" ekipa iz jače lige.

Except it's not quite accurate. If the 2015-2016 Uefa regulations actually provide for recourse to the Uefa coefficient, it is preceded by another criterion: if two clubs belonging to the same owner are qualified for the same competition, this is the team highest ranked on the national scene that gets precedence. Which would give priority to Sarajevo (where he finished third) and prohibit Kortrijk play Europe.

Ne sikirajte se, Evropa je vaša.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 11 maj 2016, 12:25

"Umjesto u subotu, 14. svibnja, sve utakmice 30. kola Premier lige BiH igrat će se u nedjelju, 15. svibnja od 17.00 sati.

Natjecateljsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH donijelo je odluku o promjeni termina zadnjeg kola uvažavajući zahtjev MUP-a Republike Srpske koji zbog najavljenog održavanja dva velika javna skupa u subotu u Banja Luci nije bio u mogućnosti istoga dana osigurati angažman policijskih službenika na utakmicama 30. kola Premijer lige BiH u Banja Luci, Prijedoru i Istočnom Sarajevu."

:)
NK Široki Brijeg

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 11 maj 2016, 12:25

Odgodjeno kolo za nedelju!?

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 11 maj 2016, 12:26

Evo evo evrope, za sve ti hvala Vicente :D

Ma nema nista od tog
1921 !
05.06.1998

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 11 maj 2016, 12:26

Ev sta sad se desi.. Sarajevo igra LP, prodje do Play offa i ispadne, a taj Kortrijak igra u EL i prodje u grupe, sta ce sad Uefa da odluci da izbaci jednu od ekipa iz grupa EL, koja je zasluzila da se tu i nadje samo zato sto imaju istog vlasnika?

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 11 maj 2016, 12:26

Sabinho je napisao/la:
Zip je napisao/la:Kako su onda Chelsea i CSK Moskva mogli igrati, a da mi ne igramo.
Najvise me brine izjava njihovog predsjednika koji ovo nije demantovao i koji kaze da vjeruje da ce Tan izabrati Kortrijk zbog veceg koeficijenta belgijske lige.
Ma glupost, ali neka vas je malo dohvatilo. :lol:
Strepe komsije, valja saznati kakva im je buducnost. :D
Zip je napisao/la:Ev sta sad se desi.. Sarajevo igra LP, prodje do Play offa i ispadne, a taj Kortrijak igra u EL i prodje u grupe, sta ce sad Uefa da odluci da izbaci jednu od ekipa iz grupa EL, koja je zasluzila da se tu i nadje samo zato sto imaju istog vlasnika?
Zato bi, logicno, prije odigravanja pretkola LP ili EL, morao Tan odluciti ko ce uopste igrati.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 11 maj 2016, 12:29

Pitanje je da li UEFA dozvoljava vlasniku da izabere koji ce klub izaci u Europu ili je to pravilo da to MORA biti bolje plasirani klub cvrsto i nije ga moguce zaobici.

Ako vlasnik moze birati klub onda je Sarajevo u velikim g*vnima ukoliko Kotrljik ojaca jer bi Tan gotovo sigurno izabrao njih jer mu zasigurno donose veci profit.
Ako vlasnik ne moze birati klub i o tome odlucuje iskljucivo pozicija u ligi onda za Sarajevo nema problema jer je sansa da ce Kotrljik biti bolje plasiran dosta mala.

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 11 maj 2016, 12:30

Sta cmizdrite svakako nismo zasluzili da igramo EL.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 11 maj 2016, 12:31

Ne može vlasnik birati, piše vam fino, pravilo UEFA-e je da tim koji bolje kotira u svom prvenstvu ima prednost.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 11 maj 2016, 12:35

wobly92 je napisao/la:Ne može vlasnik birati, piše vam fino, pravilo UEFA-e je da tim koji bolje kotira u svom prvenstvu ima prednost.
Bez obzira na to, vise bi me brinula buducnost kluba nego ono sto ce se desiti ove godine. Eto, primera radi, otici ce ove godine u Europu ali sta ako slijedece godine Kortrijk bude bolje plasiran na tabeli i mjesto njih ode. Pa onda za dvije godine isto.. Vise ne ovisis sam o sebi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 maj 2016, 12:37

A sta to zajednicko imaju CSKA i Chelsea? Samo mi nemoj reci da imaju istog vlasnika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 maj 2016, 12:37

virtuoz je napisao/la: Ni Englezi ne bi trebali biti dobar primjer. Oni su prerigorozni. Navijace su otjerali sa stadiona koji su se pretvorili u kazalista za bogate.
Ako se dobro sjecam Chelsea je zabranio dolaske na stadion svom navijacu (i to pretplatniku !!!) jer je utakmice gledao stojeci :crazy:

Mora se naci neka zlatna sredina.
Ljudi su ginuli na fudbalskim utakmicama radi huliganizma, i to po pravilu ljudi koji veze s tim nisu imali. Ne mozes biti previse rigorozan kada je u pitanju ljudski zivot.
Pogledaj atmosferu sa Upton Parka sinoc. Nisu stolice krive, vec su se ljudi ulijenili. ;)

edit:

oj, pitara :rol:
(iako mislim da nema nista od toga)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.