Da smo ratnika nekog doveli kao mulalic,svrsavali bi u komentare jer voli Zelju,napaceni narod.muharemovicdzelo je napisao/la: ↑07 nov 2023, 19:43Zar mislite da će Saudijci tek tako gurnuti trenera (kojeg planiraju na mjesto selektora u budućnosti) u neku prosječnu ekipu? Ja mislim da ne.
Mi mu nećemo pomoći da postane selektor ili da ide dalje u jači klub ako budemo peti, šesti, sedmi ili osmi.
Dovoljno je samo vidjeti pomoćnika i gdje je i s kim je radio, a vjerovatno će biti još par trenera u stručnom štabu dok se malo situacija smiri.
Tanović reče da je u planu ozbiljan prelazni rok, ja ne vidim način da MI pronađemo i platimo par ozbiljnijih igrača. Dakle jasno je da ćemo imati pomoć i to ozbiljnu pomoć sa te strane.
Interesantna će biti zima, puno toga bi se trebalo desiti (dobroga). Sad čekajmo narednu sjednicu skupštine, nadajmo se izboru nekih bitnih ljudi koji će nam omogućiti sretnu i uspješnu budućnost. Vjerujem da je ovo danas početak jedne lijepe priče koja bi tek u mjesecima pred nama trebala dobiti svoj epilog, na hajr.
Dok sam se sjetio onih što spominju da je sa današnjim danom ugašena omladinska škola, podsjetite me molim, koliko stranaca jedna ekipa može imati?
Sretno treneru i pomoćnicima, podršku imate, želim im puno sreće i uspjeha na klupi Želje.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Fk Željezničar.
-
- Kontakt:
1921
Rekli su mu da nece biti para i ako ne uzme titulu sa drljom i turanjaninom da se ne vraca kuci 

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- dubioza144
- Kontakt:
A kad nama pocinje prelazni rok jel od naredne sedmice il cemo sacekat zimu
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- MocMahale444
Treba Hakiji pruziti podrsku, makar iz razloga sto onako super dobro prica o pokojnom Ivici Osimu, legendi ali pravoj legendi kluba.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Sretno i podrška treneru i SŠ.

Joj al ce biti komicno kad ovi nasi polupismeni lvazi novonari pocnu postavljati pitanja na konferencijama koja su jedva razumljiva na maternjem jeziku, a kako to tek prevesti razumljivo na engleski hahaha
Ali ako nista drago mi je da bar nekako gledamo u buducnost bar sto se tice evo skolovanih trenera u zadnje vrijeme, nema vise fosila i nadam se da ce nam se to ovaj put i isplatiti.
Ali ako nista drago mi je da bar nekako gledamo u buducnost bar sto se tice evo skolovanih trenera u zadnje vrijeme, nema vise fosila i nadam se da ce nam se to ovaj put i isplatiti.
Ne kontam ove pesimiste i crnjake. Mi jednostavno ne možemo izgubiti ništa. Nakon očajne igre i rezultata u ligi ove jeseni, gore ne može da sam ja, ili neko od nas preuzeo ekipu u ovom momentu.
Druga stvar, nemojte se iznenaditi ako neki od naših igača, već ove zime napuste klub i potpišu ugovor sa nekom saudijskom ekipom
uz odlično obeštećenje za Želju. A to je najbolja investicija u ovom momentu za nas, kao i najbolji magnet da ponovo postanemo atraktivna sredina prilikom prelazih rokova.
Danas je i sa igračima obavljen razgovor na temu pristupa, angažovanja i timske igre, i jasno im je dato do znanja da u slijedećem koraku neki od njih "lete" i dobijaju "nogu" a ne trener, tako da očekujem i sa te strane totalno drugačiji pristup.
Svima mora biti jasno da je ovim ljudima smješno kakav budget mi imamo, i ne samo mi, nego i cijela liga uopšte.
Čovjek je projekat njihove države, i nemam sumnje da će ga pustiti da stručno napreduje i gradi se sa Biberom, Turanjaninom, Gasalom i ostalim našim igračima, tu mora biti jačanja ekipe na zimu, ako ništa bar kroz neke posudbe.
Sada je bitno da se skupština kvalitetno organizuje, da dođe svježa krv, da se podigne atmosfera, a nemam sumnje da će se pojaviti i zainteresovani sponzori uskoro.
Samo polako i pametno, i bez euforije. Mislim da ćemo protiv Posušja pokazati koliko nam je stalo do ovoga, i da ćemo napraviti pravu atmosferu, napuniti Grbavicu, i pokazati ko je najjači u državi, i gdje je najbolja atmosfera na tribinama.
Samo jako naprijed!!!
Druga stvar, nemojte se iznenaditi ako neki od naših igača, već ove zime napuste klub i potpišu ugovor sa nekom saudijskom ekipom

Danas je i sa igračima obavljen razgovor na temu pristupa, angažovanja i timske igre, i jasno im je dato do znanja da u slijedećem koraku neki od njih "lete" i dobijaju "nogu" a ne trener, tako da očekujem i sa te strane totalno drugačiji pristup.
Svima mora biti jasno da je ovim ljudima smješno kakav budget mi imamo, i ne samo mi, nego i cijela liga uopšte.
Čovjek je projekat njihove države, i nemam sumnje da će ga pustiti da stručno napreduje i gradi se sa Biberom, Turanjaninom, Gasalom i ostalim našim igračima, tu mora biti jačanja ekipe na zimu, ako ništa bar kroz neke posudbe.
Sada je bitno da se skupština kvalitetno organizuje, da dođe svježa krv, da se podigne atmosfera, a nemam sumnje da će se pojaviti i zainteresovani sponzori uskoro.
Samo polako i pametno, i bez euforije. Mislim da ćemo protiv Posušja pokazati koliko nam je stalo do ovoga, i da ćemo napraviti pravu atmosferu, napuniti Grbavicu, i pokazati ko je najjači u državi, i gdje je najbolja atmosfera na tribinama.
Samo jako naprijed!!!
Ma meni ovo sve bolje i bolje zvuci.
Taj treci trener bi mogao bit neko bas dobar. Uz ove nase da im ukazu gdje teren neravan, odakle puse vjetar bit ce to dobro.
Taj treci trener bi mogao bit neko bas dobar. Uz ove nase da im ukazu gdje teren neravan, odakle puse vjetar bit ce to dobro.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Mislim da i mi kao navijaci moramo odigrati ulogu u ovome a to je da dolazimo na stadion masovnije nego prethodnih nekoliko domacij utakmica.
BUDITE SE!
Pa to je i razlog zasto su dosli u BiHPririsak je napisao/la: ↑07 nov 2023, 19:35Ma dobro to sto je izmedju redova provuceno da cemo se pojacati na zimu ne znaci da ce neko uletiti s parama nego moze znaciti da necemo kao do sad ograniciti budzet na neki iznos pa da sami sebe zakopamo nego cemo opet dati veci budzet za igrace tj zaduziti se malo ne bi li izasli u europu jer nama svakako bez europe idu losi dani.
A vjerujem da ovaj niti citav taj projekat nece nastavljati ako ne izborimo europu jer sto bi neko ostajao ovdje kad nasa liga uopste nije toliko vidljiva, a to znaci valjda da je cilj otici u europu. To je neka moja logika, a sta je istina niko od nas nema pojma ocigledno.
ne treba im puno para da dodju u Europu
Ovako si doso u klub koji je najveci u drzavi
Za male pare mozes velike stvari napraviti
Dok npr da su otisli u Mainz treba im najmanje 100 miliona eura ako misle pokusati izaci u Europu
Lakse ti je u BiH sa Zeljom izac u Europu
Nego u drugim drzavama s vecinom klubova
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 07 nov 2023, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Dobro zbori Hakim. I iskreno, drago mi je ako je istina što je napisao kolega @VeteranSA da je igračima dato do znanja da nema zajebancije. Prevelik je ovdje ulog u pitanju da bi se dopustilo da se amaterskim i uličarskim pristupom upropasti sve.
Mi nemamo sta izgubiti
Nikog ne interesuje nasa imovina
Ljudima je u interesu europska scena i vrh
Imaju para da mogu kupiti BIH
Nikog ne interesuje nasa imovina
Ljudima je u interesu europska scena i vrh
Imaju para da mogu kupiti BIH
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- MocMahale444
E bem mu nece drzava kao njihova valjda poslati duduka.
Rizik jeste ali sve je rizicno
Jel vidio Haracica kako pada na sedzdu, poslije gola?
Hako povedi nas.
Rizik jeste ali sve je rizicno

Jel vidio Haracica kako pada na sedzdu, poslije gola?
Hako povedi nas.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- TMmanija2012
- Kontakt:
Vecina raje konta to su bahati Arapi nasli poligon kod nas , poslali nekog lika koji ima prvi dodir sa fudbalom i zeli nesto da nauci. Medjutim ti isti Saudijci su ovog ljeta napravili haos u svijetu fudbala,pravili nevjerovatne transfere , digli svoju ligu na visok level i plus dobili domacinstco SP 2034.
Ljudi svojim projektima zele da edukuju svoje trenere i igrace u Evropi .Koliko god vam to cudno bilo BiH je magnet za Arape , vole nasu drzavu i zato dolaze kod nas jer osjete dobro gostoprimstvo. Ja sam imao priliku upoznati ljude iz Kuvajta,UAE,Qatra i svi imaju lijepo misljenje o nasoj drzavi ,poslije nas Azerbejdjan je popularan kod njih, zanimljivo ne gotive nesto Turke.
Samo moramo biti pametni i strpljivi sa njima , vjerujem da ce ovo izaci na dobro.
Ljudi svojim projektima zele da edukuju svoje trenere i igrace u Evropi .Koliko god vam to cudno bilo BiH je magnet za Arape , vole nasu drzavu i zato dolaze kod nas jer osjete dobro gostoprimstvo. Ja sam imao priliku upoznati ljude iz Kuvajta,UAE,Qatra i svi imaju lijepo misljenje o nasoj drzavi ,poslije nas Azerbejdjan je popularan kod njih, zanimljivo ne gotive nesto Turke.
Samo moramo biti pametni i strpljivi sa njima , vjerujem da ce ovo izaci na dobro.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Apsolutno dijelimo mišljenje oko svih detalja.Amidzatvojnajdrazi je napisao/la: ↑07 nov 2023, 19:20Sitno je to sve kad gledas malo sire, ali za nas u ovom trenutku nije sitno da ti neko posalje juniore u Spaniju, plati neke igrace i SS, eto prica se i pripreme ce platiti, a izmedju redova je receno da cemo se i pojacati na zimu, a mi se sami sigurno ne bi mogli pojacati nesto specijalno. To sve ja vidim kao neki znak dobre volje s njihove strane.avalPacidoroP je napisao/la: ↑07 nov 2023, 18:05A sa druge strane, ovo sto @jointunija kaze, vec su poceli sitno, ali nama VRLO BITNO ulagati u klub..
Njima nikad neće biti poenta vratiti uloženi novac iz sporta. Da je tako, ne bi 700 milijardi ulagali. Ne bi preuzeli 4.najbolja arapska tima i davali stotine miliona Ronaldu, Benzemi i ostalima.. njima je najbitnije da postanu svjetska sila što se tiče i fudbalskog, a i reprezentativnog nogometa. S ciljem će slati sve mlade igrače u Evropu, jer samo odavde se mogu proizvesti velika svjetska imena koja će im do te 2034.godine biti dio reprezentacije.
Sutra da ulože 5-10 miliona eura u Želju, to je ko da si ti dao pola marke.. a nama bi to životom značilo. Sa tim novcem bi mogli napasti titulu. Kad osvojiš titulu, bukvalno imaš prelaganu šansu ući bar u konferencijsku ligu, kao što je to Zrinjski uradio.. i eto novog keša kojim ćemo mi funkcionisati, njihovi mladi igrači poput Al- Jabera su konstantno na izlogu ekipama iz jačih liga, prodajom njih opet nama idu pare, a oni dobijaju ono što žele tj.potencijalnog reprezentativca.
Win-win situacija za sve.
Da se razumijemo, i ja sam umjereni skeptik, ali ono sto ovdje ohrabruje je cinjenica da se radi o projektu Saudijske Arabije, cije rezultate vidi svako ko iole prati fudbal. Ljudi hoce da se dignu na jedan visi nivo i to je to. Da li ce nas zakaciti nesto od toga mozemo samo spekulisati, ali ovo do sad svakako obecava. Ponavljam, kad uzmemo u obzir sta su nam alternative (trenutno je to zivotarenje na sredini tabele s raznim analfabetama na klupi i u ekipi), i ovo do sad je odlicno. Znaci, u najgorem slucaju, ovi ce preuzimanjem odredjenih troskova na sebe osloboditi dio budzeta, pa se barem taj novac moze preusmjeriti gdje treba. I to je puno kad skontas gdje smo bili prije godinu, dvije, tri.
Sretno nam bilo!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Upravo činjenica da je domaćinstvo SP za 11.godina kod njih u meni budi najviše optimizma.
Ovo su početni koraci njihovog saveza, i imat će mali milion sličnih pokušaja, ali će sigurno 2034.godine imati jak sastav reprezentacije, a i ligu među najboljima na svijetu.
Ovo su početni koraci njihovog saveza, i imat će mali milion sličnih pokušaja, ali će sigurno 2034.godine imati jak sastav reprezentacije, a i ligu među najboljima na svijetu.
-
- Kontakt:
Gledaj igraca u pozadini, skroz nekakav drugaciji pristup, kao da su skontali nesto se desava i nema zajebancije. Cak bih rekao i doza treme.
Meni je to odma proslo kroz glavu. Iz nase lige se za njihove uslove moze lako doci do Europe. A ona je cilj i njihovom treneru a i za njihove igrace.NoDi80 je napisao/la: ↑07 nov 2023, 20:24Pa to je i razlog zasto su dosli u BiHPririsak je napisao/la: ↑07 nov 2023, 19:35Ma dobro to sto je izmedju redova provuceno da cemo se pojacati na zimu ne znaci da ce neko uletiti s parama nego moze znaciti da necemo kao do sad ograniciti budzet na neki iznos pa da sami sebe zakopamo nego cemo opet dati veci budzet za igrace tj zaduziti se malo ne bi li izasli u europu jer nama svakako bez europe idu losi dani.
A vjerujem da ovaj niti citav taj projekat nece nastavljati ako ne izborimo europu jer sto bi neko ostajao ovdje kad nasa liga uopste nije toliko vidljiva, a to znaci valjda da je cilj otici u europu. To je neka moja logika, a sta je istina niko od nas nema pojma ocigledno.
ne treba im puno para da dodju u Europu
Ovako si doso u klub koji je najveci u drzavi
Za male pare mozes velike stvari napraviti
Dok npr da su otisli u Mainz treba im najmanje 100 miliona eura ako misle pokusati izaci u Europu
Lakse ti je u BiH sa Zeljom izac u Europu
Nego u drugim drzavama s vecinom klubova
Ono sto mi moramo, jest uz te njihove potencijalne igrace gurat nase. Maksimalno ozbiljno pokusat radit sa OP
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
-
- Kontakt:
Utaliti se sa Cvikom i sibati nase polovnjake u njihovu drugu ligu.