VeteranSA je napisao/la: ↑07 nov 2023, 20:15
Ne kontam ove pesimiste i crnjake. Mi jednostavno ne možemo izgubiti ništa. Nakon očajne igre i rezultata u ligi ove jeseni, gore ne može da sam ja, ili neko od nas preuzeo ekipu u ovom momentu.
Druga stvar, nemojte se iznenaditi ako neki od naših igača, već ove zime napuste klub i potpišu ugovor sa nekom saudijskom ekipom

uz odlično obeštećenje za Želju. A to je najbolja investicija u ovom momentu za nas, kao i najbolji magnet da ponovo postanemo atraktivna sredina prilikom prelazih rokova.
Danas je i sa igračima obavljen razgovor na temu pristupa, angažovanja i timske igre, i jasno im je dato do znanja da u slijedećem koraku neki od njih "lete" i dobijaju "nogu" a ne trener, tako da očekujem i sa te strane totalno drugačiji pristup.
Svima mora biti jasno da je ovim ljudima smješno kakav budget mi imamo, i ne samo mi, nego i cijela liga uopšte.
Čovjek je projekat njihove države, i nemam sumnje da će ga pustiti da stručno napreduje i gradi se sa Biberom, Turanjaninom, Gasalom i ostalim našim igračima, tu mora biti jačanja ekipe na zimu, ako ništa bar kroz neke posudbe.
Sada je bitno da se skupština kvalitetno organizuje, da dođe svježa krv, da se podigne atmosfera, a nemam sumnje da će se pojaviti i zainteresovani sponzori uskoro.
Samo polako i pametno, i bez euforije. Mislim da ćemo protiv Posušja pokazati koliko nam je stalo do ovoga, i da ćemo napraviti pravu atmosferu, napuniti Grbavicu, i pokazati ko je najjači u državi, i gdje je najbolja atmosfera na tribinama.
Samo jako naprijed!!!