Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pasha_car_aga
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Pasha_car_aga » 06 mar 2014, 12:46

Od reprezentativnog okupljanja se napravilo porodicno okupljanje sto je za moj pojam nedopustivo!

Ne kontam sto se Edin ljuti, treba mu zvizdat svaki puta i njemu a i ostalima kad je ne zalaganje i letargija vise nego ocigledna! On se nasao na udaru iz prostog razloga sto se od njega najvise ocekuje. Svi su zasluzili zvizduke, ne zivi se od stare slave i stare zasluge, kako neko prije mene rece, svaka utakmica je novih 90 minuta i ocekuje se da svaku utakmicu dadnu 100% svojih mogucnosti, a ne da igraju kao na livadi da su se podijelili na dva gola.

Boli me cinjenica sto onaj kreten od selektora svaki puta poslije tekme prica price za malu djecu, kao da niko od nas nije gledao utakmicu, zasto ne prizna da je on iskljucivi krivac jer je dozvolio da se na okupljanju ponasaju kao na rostiljijadi, zasto ne prizna da nije bilo zalaganja i htijenja da se utakmica dobije, zasto ne prizna da su zasluzili zvizduke?!

Mislim da se samo preuzimanjem odgovornosti i krivice mogu izvuci pouke, a ovo skretanje sa stvarnih cinjenica ne pomaze nikome... odosmo u p.... m.......!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 mar 2014, 13:00

krmpotich je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Ne znam sta ljudi hoce? Da napravi slalom kroz odbranu i zabije? On je sidras koji zivi od ucinka veznjaka i krila, danas nepostojecih.
Drugar jesi ti u 1979-oj?? Sidraš?? To danas ne postoji, osim u slučaju Džeke. Moderan špic-Mandžukić ili neko sličan. Ne moram ti dalje pojašnjavati, ako misli sidriti u Brazilu bolje da ostane kod kuće...
Ajde ti meni navedi utakmicu i kojoj je Dzeko, najbolji strijelac nase repke u historiji, trcao, pritiskao, ganjao... Ne moras se truditi jer je neces naci. ON JEDNOSTAVNO NIJE TAJ TIP IGRACA I TACKA. U repki je uvijek zavisio od Misimovica, a u Cityu o Silvi i Nasriju. Idi na YT pa pogledaj golove. On moze odbrani pomoci kod kornera i da pristisne stopera da ispuca loptu. On nije Rooney i ne treba da bude, pravi navijaci ga vole i zahvalni su mu za sve, kakav god da je. A, dijasporci, su se jos jednom pokazali u pravom, izdajnickom svjetlu :oops:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 06 mar 2014, 13:04

QUARTERBACK je napisao/la:
gringobih je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la: Ono sto je cudno je to sto nisu ni doktor niti Pape spominjali da je povrijedjen, a sad odjednom neka druga prica. Nema mi to previse smisla...
Tvoj Sajo je napravio jos jedan presedan u svijetu fudbala, nakon sto je igrac trazio zamjenu selektor ga ostavlja...Necuveno...
Nisam jos vidio nista slicno, nigdje...
Što je najgore nije tražio izmjenu za sebe, nego je tražio da ubaci nekog drugog tj. minut-dva poslije one scene ulaze Višća i Hajrović čini mi se. Znači KATASTROFA od utakmice i svega prikazanog u njoj.
Nije bas to tako bilo, barem po prenesenim izjavama samog Dzeke: "Došao sam povrijeđen i kao takav ipak igrao, s čime je selektor bio upoznat i u dogovoru sa njim sam trebao igrati samo poluvrijeme. Zašto me selektor nije zamijenio tada, a i onda kada sam tražio izmjenu opet sa terena, to samo on zna".

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 06 mar 2014, 13:06

Ajde ti meni navedi utakmicu i kojoj je Dzeko, najbolji strijelac nase repke u historiji, trcao, pritiskao, ganjao... Ne moras se truditi jer je neces naci. ON JEDNOSTAVNO NIJE TAJ TIP IGRACA I TACKA. U repki je uvijek zavisio od Misimovica, a u Cityu o Silvi i Nasriju. Idi na YT pa pogledaj golove. On moze odbrani pomoci kod kornera i da pristisne stopera da ispuca loptu. On nije Rooney i ne treba da bude, pravi navijaci ga vole i zahvalni su mu za sve, kakav god da je. A, dijasporci, su se jos jednom pokazali u pravom, izdajnickom svjetlu :oops:[/quote]

Prvo poluvrijeme protiv Francuske nadji pa vidi , grcka na kosevu nadji pa vidi , kako je dzeko trcao i obarao odbrane od krila pa do sredine ..
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

svaler
Kontakt:

Post Postao/la svaler » 06 mar 2014, 13:19

**** vas vise ta dijaspora.eto vi zivite u bosni i zato moras mu se uvlaciti u supak kako god igro.jel to.pojdes mi **** i ti i dzeko.vidilo se dobro da nikako se nije povredio.vec cim je pao trazio zamjenu jer mu se nije igralo

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 mar 2014, 13:21

lucif3R666 je napisao/la: Prvo poluvrijeme protiv Francuske nadji pa vidi , grcka na kosevu nadji pa vidi , kako je dzeko trcao i obarao odbrane od krila pa do sredine ..
Protiv Francuske igrali 4-5-1, dakle neuporedivo, za Grcku se ne sjecam. Gledam Dzekinu svaku utakmicu, ne trebas mi pricati kako to ide.
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 06 mar 2014, 13:36

Tesko je ocekivati od igraca koji je visok 193 centimetra da konstantno pravi pritisak na protivnika i trci kao lud. U Njemackoj je to mozda i izgledalo bolje, ali prelaskom u Englesku se izgubilo dosta toga. Prvo zbog smanjene minutaze, a onda i zbog stila igre. Sto se tice sinocnje utakmice Dzeko kaze da je dosao povrijedjen i da je bio spreman za poluvrijeme, ali Susic ga nije htio izvaditi iz igre. Dakle za to sto se Dzeko "setkao" po terenu treba kriviti iskljucivo selektora. Na konferenciji poslije utakmice Susic je rekao da je izvadio Kolasinca radi lakse povrede, te Mujdzu koji se tek vratio i jos osjeca posljedice. Ocito da previse vjeruje Dzeki i misli da nas napad samo sa Ibisevicem u vrhu nebi dobro djelovao.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 06 mar 2014, 13:41

maximusdecimus je napisao/la:
bparena je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:"Hvala svim navijačima koji me podržavaju i koji su me uvijek podržavali. Ostalima neka je na čast. Došao sam povrijeđen i kao takav ipak igrao, sa čime je selektor bio upoznat i u dogovoru sa njim sam trebao igrati samo poluvrijeme. Zašto me selektor nije zamijenio tada, a i onda kada sam tražio izmjenu opet sa terena, to samo on zna. Mene svaki poraz boli, jer ja sam pobjednik u duši i niko to ne može osporiti, niti promijeniti. Ja sam za reprezentaciju uvijek igrao srcem i tako će biti i u budućnosti", napisao je Džeko.
Njemu treba da je cast da igra pred onoliko zmajeva. Bit ce i proc' a na tribinama ce i dalje ostati najbolji sinovi sto i dokazuju. I zivote daju za ljubav prema BiH a on ko maneken boli njega **** za sramotu i samo hodaj. :evil:
da si bogdom i ti dao svoj da ne moramo citati tvoja njasra ;)
Nije on svoj dao, on je tudje uzimo da bi ti danas mogo srat po forumu..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 mar 2014, 13:48

Meni iskreno ne bi smetalo da su navijaci yebavali majku svima. Da je bilo: Spaha napolje, Sejo napolje, Vedo napolje... Vec svi valjaju, Edin ne valja :roll:

Sezdeset i neki minut u Litvaniji i nas gol, Dzeko u stilu svetske klase dribling desnom, perfektna lopta lijevom u srce peterca, Vedo postavlja nogu - Vedo heroj nacije, Dzeko napolje?! E, bosnjo, yebem ti majku, nikad nisi znao :x

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 06 mar 2014, 13:52

Consigliere je napisao/la:Meni iskreno ne bi smetalo da su navijaci yebavali majku svima. Da je bilo: Spaha napolje, Sejo napolje, Vedo napolje... Vec svi valjaju, Edin ne valja :roll:

Sezdeset i neki minut u Litvaniji i nas gol, Dzeko u stilu svetske klase dribling desnom, perfektna lopta lijevom u srce peterca, Vedo postavlja nogu - Vedo heroj nacije, Dzeko napolje?! E, bosnjo, yebem ti majku, nikad nisi znao :x
Bošnjo misli da zna...

Bitno je da je Tino odigrao dobro, a to što Edin nije dobio lopte(one koju mu je Tino trebao dati) to je već Edinov problem.

Miševi će da vire iz rupa svaki put to je očigledno, kad' god budu imali prilike. Ali kada vire na jednoj temi samo nakon onakve utakmice generalo svih igrača, onda govorimo o balkonskim ograničenjima u glavama mnogih...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 06 mar 2014, 13:54

Dzeko kad hoce igrat je top 5. napadaca na svijetu,a kad nece nije nivo ni nase lige,sinoc je cist primjer,ko ga ne zna reko bi da ne moze igrat ni u Travniku.... Steta,njegova lijenost je najgori njegov problem,al sta je tu je

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 06 mar 2014, 14:02

svaler je napisao/la:**** vas vise ta dijaspora.eto vi zivite u bosni i zato moras mu se uvlaciti u supak kako god igro.jel to.pojdes mi **** i ti i dzeko.vidilo se dobro da nikako se nije povredio.vec cim je pao trazio zamjenu jer mu se nije igralo
jarane niko se nikome neuvlaci u supak, nismo svi **** ako si ti.
Neznaboravi da dijaspora hrani BIH po svemu. Bez dijaspore BIH bi bila na nivou estonije / litvanije mozda cak i gore... zato nemoj molim te po toj temi!
G BUSSA BUSS

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 06 mar 2014, 14:30

nije se samo zvizdalo Dzeki, zvizdalo se svima i svi su podbacili, ali samo se on nasao inatit i pravit uvrijedjen.
uhljebljena bogatasica se nasla uvrijedjena, kao sta ce meni sirotinja zvizdat pa ja sam veliki Dzeko, ja sam toliko zaduzio ovu drzavu da vise nikad ne moram potrcat
e moj balo, nemas ti pojma o zivotu, nemas ti pojma koliko moj jaran koji je na birou mora drva iscijepat i kanala iskopat da bi odvojio trist'o maraka da ode u Austriju podrzat tebe i ostale momke, da se ne osjecate tudjini, da imate podrsku i da znate da vas ljudi obozavaju, a kako im vi vracate, setanjem po terenu, mahanjem rukama, trazenjem da te izvede jer ti je mrsko zavrsit tekmu jer se protivnik nije naguzio(a valjda je trebao) velikanima iz cityja, kuzena, frajburga...nego je, koliko god bio los, trcao i ginuo za svaku loptu
i onda se ti princezo nadjes uvrijedjen i kazes neka im je na cast :oops:
pokrij se bolan usima i suti, suti kao sto ostali sute jer su svjesni kakvu su tekmu odigrali
ako vec imas potrebu reci nesto, budi frajer pa stvari nazovi pravim imenom, reci da ste podbacili i da se to vise nikad nece ponovit, zadovolji napacenu bosansku dusu koja se sinoc osjecala izdato
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 06 mar 2014, 14:34

citam na reprezentacija ba ..... da je dzekson htio jos da se tuce s pojedinim navijacima....hm sramotaa dzeko
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 mar 2014, 14:46

neroazzurni je napisao/la: e moj balo, nemas ti pojma o zivotu, nemas ti pojma koliko moj jaran koji je na birou mora drva iscijepat i kanala iskopat da bi odvojio trist'o maraka da ode u Austriju podrzat tebe i ostale momke, da se ne osjecate tudjini...
jarane ja prije 2g dao 100maraka za utakmicu u Zenici i vratio se ko popišan otad nikad više ni marke nisam dao za utakmice reprezentacije nadam se da ce ti jaran ubuduce pametnije ulagat tesko zaradjene pare..Ne znaci to njima nista sto se odvaja od grla za utakmice moja 3momka su poginula za reprezentaciju je li to potrebno..

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 06 mar 2014, 14:47

ua za džeku.
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 06 mar 2014, 14:47

Nakon potpuno sumanute i primitivne reakcije publike, još veći šok. Profesionalac, sportaš i uzor i idol mladih, ambasador UNICEF-a i provjereno dobro odgojen, izuzetno human i uvijek nasmijan momak zaboravio je na sve granice profesionalnosti i počeo se direktno svađati sa publikom uz krajnje neprimjerene i nepristojne gestikulacije. Nije to bilo dovoljno, pa je Edin Džeko prilikom izlaska sa terena pozivao i pojedine navijače da siđu na travnjak kako bi se fizički obračunali. Edine, prva perjanico naše reprezentacije, kao profesionalac koji igraš na najvećem svjetskom nivou i u najvećim klubovima, znaš i sam da svoje dostojanstvo profesionalnog sportaša sa najvećim renomeom moraš zadržati čak i kada ti se i sav svijet ruši. Posebno u najsvetijem dresu dok te kao svog uzora, u državi gdje je pravih uzora jako malo, gledaju stotine hiljada mladih!

slika

Nek' imenjak pogleda malo nastupe ovog' čovjeka i nek' vidi kako se igra za dres reprezentacije. Samo Sušić zna zašto ga nije pozvao jer momak igra konstantno u svom' klubu (sto je Sušiću najvažnije jer on poziva samo te igrače koji konstantno igraju u svom' klubu). Miske je primjer, nema se tu šta mudrovat' u istom klubu igraju Miske dobio poziv (ne kažem sad' ja da ne bi trebao , daleko od toga) ali ne razumijem zašto Muslimović nije koji za razliku od Džeke (koji se sinoć ni oznojio nije, šetao po terenu) GINE za dres BiH.
At the end of the storm there's a golden sky..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 06 mar 2014, 14:50

neroazzurni je napisao/la:nije se samo zvizdalo Dzeki, zvizdalo se svima i svi su podbacili, ali samo se on nasao inatit i pravit uvrijedjen.
uhljebljena bogatasica...
Citao sam do ovoga... :roll: kao prvo pogledaj snimak, zvizduci krenu kad Dzeko primi loptu. ...I je li Dzeki neko poklonio slavu i novac?

Kako je samo tacna ona: narod ce ti sve oprostiti, osim uspjeha.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 mar 2014, 14:53

a i navijaci napali na Dzeku kao da je on jucer bio najgori na terenu...Vedo je 10x bio gori od njega, Spaha isto, Medunjanin kao da nije ni igrao- uopce se nije snasao u ovoj ulozi..Tinki Vinki i Hadzic bolje da sutim, samo se nadam da nema vise bratica, dajdzica, sestrica i amidzica :?

napravi sto je Vidic uradio "ok ja vam kriv, ja namjerno promasio penal, ja najgori? igrajte sad bez mene posto ima boljih", oprosti se nakon SP jer si zasluzio da ides na SP pa da onda vide neke stvari..ko i Srbija sto od tad postade kanta za nabijanje.

Dzeko jeste sinoc bio prelos, ali on nije Mesi i Ronaldo da sam sebi gradi pozicije..ne moze Dzeko igrati sa Susicem, Vrsajevicem, Hadzicem i indisponiranim Medunjaninom iza sebe..jos lik trazi izmjenu vidno povrijedjen...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 06 mar 2014, 14:56

Nemojte Džaba prebacivat lopticu sa Džeke, ovo se u narodu već dugo vuče, nije ovo Džeki prva utakmica da igra preko qurca, protiv argentine je isto imao jedan šut negdje na kraju utakmice. U sitiju je isti ovakav.

Oni su profesionalci i oni su DUŽNI ostavljat srce na terenu za domovinu. Ako neće , ako će šetkat ko Džeko već duže vrijeme, ima brate klupa
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, General505, Google Adsense [Bot], L-Train, Proximic i 48 gostiju.