Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Andrej
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Andrej » 17 avg 2013, 11:31

The enemy of my enemy is my friend. Juventus training today at Roma's Trigoria grounds ahead of the clash vs Lazio.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 avg 2013, 11:59

Andrej je napisao/la:Sunderland ponudio platu De Ceglieu 2 miliona. Pregovori sa Juventusom tek trebaju da se odrze ali dogovor je moguc.
Ma ovo ako igraac ne prihvati necemo ga se rijesiti sve dok mu ne istekne ugovor, kao sto je bio slucaj sa Vincenzom.

Isto bi nam se moglo desiti sa Quagliarellom, Matrijem i eventualno Mottom.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 avg 2013, 12:28

downside dovodjenja polovnjaka, kad se jednom dokopaju Juventusa to nit ko hoce, a i ako slucajno hoce ne mozes ni puskom otjerat...

a sto se tice ove sezone nesto imam ruzan osjecaj, ni blizu kao pred proslu nisam zadovoljan..prvu sezonu smo igrali najljepsi fudbal, do Bajerna ove god nisam vidio onako lijep fudbal ali je malo realizacija stekala, drugu smo odradili rutinski na iskustvo, igra ispod nivoa posebno zadnju trecinu sezone ali rezultati tu..sad pripreme su bile na vrat na nos ali opet i kod vecine je tako..brine me to sto smo u sustini za sad doveli samo jednog igraca za prve postave(Tevez), ostatak tima je identican a nisu bas najbolje igrali krajem prosle sezone i pocetkom ove. Brine me lijevi bek i naravno formacija za koju sam rekao da obara prognozu Ljorenteovih golova sa 15+ lagano na oko 10-ak. Jednostavno tesko ce se on uklopiti u ovo, k'o Dzeko na krilu moze to al nije ni 50% njegovih mogucnosti. Tako i Ljorente u 3-5-2...isto tako neki igraci koji ne bi trebali ni sekunde da to rade, su se digli i umislili da su zvijezde jer 2-3 god igraju za Juventus koji ih je stvorio fakticki i to se osjeti na njihovoj formi i nonsalanciji tokom igre...

najveca prednost i dalje nam je sirina i veliki izbor igraca, i ta sigurnost u pobjedjivanju. Samo pitanje je koliko moze sigurnost da traje ako se bude igralo lose kao na kraju prosle sezone. A TRENUTNO osim Teveza nema ni jednog znaka napredka, a nazadovanja je puno (Barza se poceo povredjivati, Asa preko qrca igra lijevo, Pirlo spava, Bonuci se umislio malo, Kvaljarela materi lopte ne da, Djovinko ne napreduje, Isla, De Celje, Peluso da ne spominjem dzaba). Opet gledamo samo u Vidala i Vucka sad pojacani Tevezom. Mozda donese rezultat u Italiji ali u Evropi....
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 17 avg 2013, 12:51

Ovo će bit najteža sezona, skudeto će se mnogo mnogo teže osvojit ako ikako se osvoji.
Tvrdoglavno kupovanje igrača samo za jedne formacije možda će nam se obit o glavu, al eto umjereni sam optimista.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

NEILA
Kontakt:

Post Postao/la NEILA » 17 avg 2013, 13:16

znaci tekma je sutra u 21,super svakako odmaram pa da je i pogledam,bit ce tjesno al se nadam da ce konte to dotjerati u red i natjerati da se malo uozbilje,citam bonuci neozbiljan,pa na klupu ga ima ogbona zeljan dokazivanja,klupa je kljuc da se igraci dozovu i uozbilje,nadam se da ce to konte posloziti i da ce to izgledati mnogo bolje neko ove pripreme,gledao sam klipove iz prosle sezone kad smo igrali lijepo za oko kad smo dominirali kroz posjed lopte da je pirlo bio ispred odbrane a markizio i vidal nesto istureniji ispred njega a asa i listajner po strani trcali gore dolei tad je pirlo imao vise opcija za izdati loptu,vidalu i marki ispred seba,ili asi i listajneru po strani vise smjerova i putanja loptitj.vise sirine u igri i igra tad ide ka naptred a ne ka nazad sto je izgledalo na pripremama,dok je na pripremama to izgledalo jadno pirlo,vidal,markizio u liniji pa se dodaju ,pa lopta nazad i na kraju sta sa loptom nabi je mozda napad sta uradi,naravno novajlije nisu se uklopilenadam se da ce konte vratiti film i pogledati taj dio iz prosle sezone i ponoviti to
Vatra

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 17 avg 2013, 13:48

EnzoFerrari je napisao/la:Ovo će bit najteža sezona, skudeto će se mnogo mnogo teže osvojit ako ikako se osvoji.
Tvrdoglavno kupovanje igrača samo za jedne formacije možda će nam se obit o glavu, al eto umjereni sam optimista.

Nisam ni ja neki pretjerani optimista ali treba sacekati par kola da vidimo na cemu smo ovu sezonu
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 17 avg 2013, 13:56

Čuj pesimista. :mrgreen:

Juve je apsolutni favorit za titulu i tu nema priče, sve osim osvajanja duple kreune je neuspjeh. Kup treba biti cilj, nismo 20 godina osvojili.

Ekipa će se vremenom dizati aBd na odnosu ovoga sa priprema, a još je rano govoriti ko će i kako biti pojačanje dok sezona ne počne. Lijevi bek bi bio poželjen do kraja prelaznog roka, inače imamo najveći kvalitet i širinu u svim linijama i sve osim nastavka dominacije ne dolazi u obzir.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 avg 2013, 14:01

ultrasstyle_tz je napisao/la:downside dovodjenja polovnjaka, kad se jednom dokopaju Juventusa to nit ko hoce, a i ako slucajno hoce ne mozes ni puskom otjerat...

a sto se tice ove sezone nesto imam ruzan osjecaj, ni blizu kao pred proslu nisam zadovoljan..prvu sezonu smo igrali najljepsi fudbal, do Bajerna ove god nisam vidio onako lijep fudbal ali je malo realizacija stekala, drugu smo odradili rutinski na iskustvo, igra ispod nivoa posebno zadnju trecinu sezone ali rezultati tu..sad pripreme su bile na vrat na nos ali opet i kod vecine je tako..brine me to sto smo u sustini za sad doveli samo jednog igraca za prve postave(Tevez), ostatak tima je identican a nisu bas najbolje igrali krajem prosle sezone i pocetkom ove. Brine me lijevi bek i naravno formacija za koju sam rekao da obara prognozu Ljorenteovih golova sa 15+ lagano na oko 10-ak. Jednostavno tesko ce se on uklopiti u ovo, k'o Dzeko na krilu moze to al nije ni 50% njegovih mogucnosti. Tako i Ljorente u 3-5-2...isto tako neki igraci koji ne bi trebali ni sekunde da to rade, su se digli i umislili da su zvijezde jer 2-3 god igraju za Juventus koji ih je stvorio fakticki i to se osjeti na njihovoj formi i nonsalanciji tokom igre...

najveca prednost i dalje nam je sirina i veliki izbor igraca, i ta sigurnost u pobjedjivanju. Samo pitanje je koliko moze sigurnost da traje ako se bude igralo lose kao na kraju prosle sezone. A TRENUTNO osim Teveza nema ni jednog znaka napredka, a nazadovanja je puno (Barza se poceo povredjivati, Asa preko qrca igra lijevo, Pirlo spava, Bonuci se umislio malo, Kvaljarela materi lopte ne da, Djovinko ne napreduje, Isla, De Celje, Peluso da ne spominjem dzaba). Opet gledamo samo u Vidala i Vucka sad pojacani Tevezom. Mozda donese rezultat u Italiji ali u Evropi....
Moram reci da se slazem sa svime sto si napisao.

Vjerujem upravi, treneru i igracima, jer su nas iznenadili kad je to malo ko ocekivao, a potom uzeli i drugu titulu kad smo imali ulogu favorita. To znaci da znaju posao, ali opet kad vidim kako igramo i kako smo jednodimenzinalni, nekreativni i spori u napadu, zabrinem se.

Bice fakat tesko uzeti titulu ove sezone, ali opet smo za pola koraka ispred svih.
★★★

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 avg 2013, 14:20

sad je situacija skoro pa identicna onoj u prvoj Konteovoj sezoni samo sa izmjenjenim ulogama. Tad si imao Milan za pola kolja(mozda malo i vise) ispred ostalih ali strasno gladan Juventus, Napoli itd itd..

sad smo mi nominalno ispred ostalih ali Napoli je strasno gladan i u zaletu. Jos kao bonus cini se da su i ostali timovi u ligi napredovali pa imas opasnu i Fiorentinu i Milan pa zasto ne Lacio, Romu pa i Inter. I na to kad dodas da ovo nije spanska liga da ekipe u startu skinu gace i nag.uze se Realu i Barci i odmaraju igrace, vec te ovdje jedan Livorno, Sasulo, Torino, Katanja moze i te kako namucit jer treneri se ne predaju vec prouce igru, postave bunker i uvijek se mozes okliznut. Dobro Konte rece nikad 3x za redom nije osvojio titulu. Da Napoli vodi trener motivator tipa Kontea rekao bih da nam disu za vratom, ovako ih njihov krkanski mentalitet moze omest u osvajanju skudeta kojeg sigurno vise zele od nas.
ali hajde nije nikakva tragedija ne osvojit titulu 3x za redom, vec je konstatovano koliko je to tesko. Mene vise brine sto se ne napreduje igracki nekim mojim zeljenim tempom. Ostajemo na 3-5-2 a to je po meni za evropu izgubljena godina jer se iskorak tesko moze napravit sa tom postavkom protiv Bajerna ili Reala. Treba luda sreca.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 17 avg 2013, 16:54

Coentrao hoće da ide, hajde Marotta posudi ga, molim te ko čovjeka. :mrgreen:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 avg 2013, 18:01

Ne znam odakle toliki pesimizam.. jeste Napoli doveo dobre igrace, ali svi zaboravljaju da su izgubili alfu i omegu tima, Fiorentina je izgubila Jovetica, Roma samo ceka priliku da proda svoje najbolje igrace.. u tome je razlika izmedju ostalih i nas.. Ne sjecam se da smo posle Calciopolija izgubili ijednog igraca, da je otisao za "boljom" buducnoscu..

S'obzirom da smo zadrzali citavu ekipu, koja se prosle godine odlikovala najjacom odbranom u Italiji i jednim od jacih veznih redova na svijetu, samo je mana bio napad.. doveli su dva napadaca, nisu mogli dovesti boljeg stopera od Ogbonne.. ne znam na sta se zalite vise, zato sto dobro ne igramo na prijateljskim (trening) utakmicama? sa Ferrarom smo osvajali razne turnire i pobjedjivali Real Madrid, na pocetku sezone Samba Juve igrao prelijepo, da bi to sve nestalo za samo par sedmica kada se pokaze prava snaga jedne ekipe.. Polako, duga je sezona bila za Juventus i za reprezentativce, a prica o zasicenosti je glupost.. vjerujem da se i Gigi, Chiellini, Marchisio i ostala ekipa dobro sjeca mukotrpnih sezona i sezona kada je trofej bio naucna fantastika.. sigurno se nisu zastili nakon 2 skudeta :roll:

Forza Juve !
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 avg 2013, 18:03

Amin.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 avg 2013, 18:06

Nije ovo pesimizam, vec onako neko objektivno posmatranje situacije. Mi i dalje jesmo bolji od svih timova u ligi, to je cinjenica. Glavni smo favoriti, ali govorimo kako ce biti daleko teze osvojiti titulu ove sezone, u odnosu na prethodne dvije, zbog svih gore navedenih razloga.
★★★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 17 avg 2013, 18:16

prva titula je posebna i nju se ne moze komentarisati.. previse je tu okolnosti bilo ukljuceno.. a zar moze iko lakse osvojiti titulu u Serie A nego mi proslu ? :D

naravno da ce biti teze, jer Milan sa Balotelijem je vrlo opasan, al realno kvaliteniji smo nekoliko puta od svih drugi ekipa..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 17 avg 2013, 21:17

Ima li kakvih prognoza? :mrgreen:

Barzagli čini se ipak počinje, stisnut će zube, ne znam koliko je spreman, ali mi je drago što počinje.
Ostatak tima očekivan, jedino bih od starta ubacio Pogbu, ali izgleda da Marcha počinje, Tevez - Vučinić u napadu, naravno, i Ogbonnu bih volio vidjeti umjesto "okretan sam kao ormar" Bonnucia. :?

Nisam neki prognozer, a i ne znam stvarno u kakvoj je formi tim poslije slabih prijateljskih koje ne moraju da znače ništa naravno, ali eto.

Očekujem žilav i taktički meč, Lazio uvijek ima previše sreće protiv nas, a ona hobotnica Marchetti sve skida. :mrgreen:

Volio bih da damo rani gol, a kako vrijeme bude odmicalo sa nulom na semaforu, domaćini će psihološki rasti.

Imamo plus neki običaj da primamo mnogo glupe golove od Lazia, prekidi i sl.

Očekujem da vidim neku igru koju nismo u pripremama vidjeli, a za trofej, pa šta da kažem, neću plakati ako ne uzmemo, ali mislim da je krajnje vrijeme da počnemo vrhunski igrati u jednom meču koji odlučuje o trofeju, to mislim Conteu nedostaje kao treneru, uvijek pomalo bojažljivo ulazimo u ove mečeve i to se mora promijeniti u našem mentalitetu ako mislimo daleko i u ligi prvaka.

Moja želja je da Llorente uđe i zabije za pobjedu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 17 avg 2013, 21:27

Panika nastaje ako se ne dobije Lazio. Tipujem na X u regularnom vremenu, a dalje je sve moguće.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 avg 2013, 22:42

Manolo zabio oba gola u pobjedi Sampe nad Beneventom od 2:0.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 avg 2013, 23:09

Igracina
★★★

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 18 avg 2013, 00:08

Prognoza je da od sutra aBd počinje domonstracija snage i nastavak dominacije. Za sve nevjerne Tome, 0:2 ili 0:3 na skoro domaćem Olimpicu.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 18 avg 2013, 00:59

Sarajevo1946 je napisao/la:
Prognoza je da od sutra aBd počinje domonstracija snage i nastavak dominacije. Za sve nevjerne Tome, 0:2 ili 0:3 na skoro domaćem Olimpicu.
Citirat ću te sutra, valjda i ti šta pogodiš. :mrgreen:

Znači, dominacija je neminovnost? :P

Izgubimo li, već sutra ćemo preći 3000 stranicu, već vidim priču, niste toliko dobri koliko mislite. :lol: :lol: :lol:

Samo da dodam da Leali nastavlja da brani kao veliki, Spezia je prošla Genou u kupu Italije na penale, a skinuo je odlučujući penal Llodiu. 8-)
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 18 avg 2013, 01:19, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.