Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
-
samozeljo1987
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Džeko sinoć pokazao kakav je pakaš, nažalost moram to napisat , sa onakvim pristupom nemam šta drugo ni za reći.Ne znam da li je pretrčao 5 metara kako treba.Tamo po fb piše kako je igrao srcem za repku , a u St.Luisu isto samo hodao i sinoc isto.Jest da je čitav tim podbacio al kad vidim kako on piše igrao sam srcem, kojim bolan srcem, jeli igra srcem hodanje po terenu.Salihović mu doda jednu loptu i nije je primio kako treba i onda Salihović diže ruke i govori mu nešto, znači da nisi igrao srcem nisi dao maximum.Pogledaj samo ove druge top igrače, a i ti si jedan od njih, to se bori gine a naš Džeko lagano hoda po terenu.Isto je pisao da je povrijeđen došao, gdje se to povrijedi odjednom iznenada ?
Neko je skoro napisao kako se Džeko digao iznad repke to je sinoc i pokazao njegov stari kad je izbila frka sa Sušićem..
Neko je skoro napisao kako se Džeko digao iznad repke to je sinoc i pokazao njegov stari kad je izbila frka sa Sušićem..
Pregledavam clanke po portalima i ne mogu da vjerujem sta citam.Svi mi volimo Dzeku i svima nam je Dzeko nesto s cime se ponosimo.Medjutim ne smijemo ni od koga praviti kult licnosti,licnosti koja se ne smije kritikovati,to nas je dovelo dovde sa selektorom.
Dzeko je sinoc,ne sad igrao,to je manje bitno,nije igrao dobro i ok,to nije problem ali Dzeko je sinoc odstojao utakmicu,nije potrcao za loptom a takav odnos prema drzavnom dresu je skandalozan.Dalje,Dzeko je citavu familiju poveo sa sobom na okupljanje reprezentacije,pa gdje to jos ima?Dalje,ovi novinarcici sto kritikuju ponasanje dijela navijaca nazivajuci ih primitivcima i sl.halo,ko se usudjuje osporavati publiku,ko se ikad to usudjivao,bojim se da sebi puno uzimaju za pravo ukljucujuci i neprimjerene postupke Dzeke koji je usao u neki obracun sa dijelom navijaca pozivajuci neke od njih da sidju da se s njima fizicki obracuna.A zasto?Zato sto su navijaci sasvim opravdano bili nezadovoljni igrom i Dzekinom i zato sto je dio njih skandirao Dzeko napolje.
Pa to nije uvreda nikakva,nisu mu psovali,nisu ga vrijedjali,skandirali su Dzeko napolje zbog zaista skandaloznog odnosa prema drzavnom dresu.Vece divljastvo realno je njegova reakcija i hvatanje za onu stvar i pozivanje da se fizicki obracuna s njima.
Volimo Dzeku ali Dzeko ni niko drugi nije iznad reprezentacije i svako je podlozan kritikama.
A upravo se to radi,stvara se kult licnosti a to nije dobro,to nikako nije dobro.
Dzeko je sinoc,ne sad igrao,to je manje bitno,nije igrao dobro i ok,to nije problem ali Dzeko je sinoc odstojao utakmicu,nije potrcao za loptom a takav odnos prema drzavnom dresu je skandalozan.Dalje,Dzeko je citavu familiju poveo sa sobom na okupljanje reprezentacije,pa gdje to jos ima?Dalje,ovi novinarcici sto kritikuju ponasanje dijela navijaca nazivajuci ih primitivcima i sl.halo,ko se usudjuje osporavati publiku,ko se ikad to usudjivao,bojim se da sebi puno uzimaju za pravo ukljucujuci i neprimjerene postupke Dzeke koji je usao u neki obracun sa dijelom navijaca pozivajuci neke od njih da sidju da se s njima fizicki obracuna.A zasto?Zato sto su navijaci sasvim opravdano bili nezadovoljni igrom i Dzekinom i zato sto je dio njih skandirao Dzeko napolje.
Pa to nije uvreda nikakva,nisu mu psovali,nisu ga vrijedjali,skandirali su Dzeko napolje zbog zaista skandaloznog odnosa prema drzavnom dresu.Vece divljastvo realno je njegova reakcija i hvatanje za onu stvar i pozivanje da se fizicki obracuna s njima.
Volimo Dzeku ali Dzeko ni niko drugi nije iznad reprezentacije i svako je podlozan kritikama.
A upravo se to radi,stvara se kult licnosti a to nije dobro,to nikako nije dobro.
Ali to je tako kod nas oduvijek. Jel prvi Misimovic nakon Omana rekao da se vise nece odazivati na "cirkus" utakmice kako ih je nazvao...aleksandar_veliki je napisao/la:Od stare slave se zivi. Za naklonost raje, puka, moras se boriti svaki dan, odnosno svaku utakmicu, ms svaki minut na njoj. Na nasu veliku zalost mnogi bh. reprezentativci na prijateljskim tekmama se ponasaju kao na pikniku. Aplauz, skandiranje, negodovanje, zvizdanje su stvari koje sportisti zasluzuju. Nazalost, sinoc su Dzeko i drustvo zasluzili i mnogo gore stvari od ovog. I sto je najgore, umjesto da budu svjesni svog nezalaganja, oni se ponasaju kao uvrijedjene mlade. Zmajevi stisnite, zasluzite skandiranje najboljih navijaca u Evropi, a nemojte se ponasati kao primadone.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Meni je iskreno bilo krivo sto navijaci na utakmici nisu izvizdali i selektora i igrace jos zesce i cijelo drugo poluvrijeme a posebnu salvu su zasluzili na kraju utakmice,ja da sam bio tamo sigurno bi bio jedan od onoh koji bi ih izvizdao,ne vrijedjao ali izvizdao sigurno iako nikad nisam cak ni poslije nekih teskih i bolnih poraza u proslosti.
Ono sinoc je skandalozno nepostivanje drzave,njenog reprezentativnog dresa,navijaca kao i svih onih koji BiH smatraju svojom domovinom.Za onu sramotu opravdanje ne postoji,definitivno.
Ono sinoc je skandalozno nepostivanje drzave,njenog reprezentativnog dresa,navijaca kao i svih onih koji BiH smatraju svojom domovinom.Za onu sramotu opravdanje ne postoji,definitivno.
- sanelmasetic
- Kontakt:
Mozete vi pricat sta hocete, al za Dzekinu igru i ponasanje nema opravdanja, volimo mi njega i dalje, al ako smo dosli na utakmicu, putovali satima, potrosili para i vremena, ako deremo grla i dlanove da ih podrzimo, onda najmanje sto mozemo dobit zauzvrat je to da se potrude malo, da potrce, da se oznoje, ako je to tesko neka se ne odazivaju , majka mu stara bar je to jednostavno...
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Apsolutno,ako im se nije igralo onda su trebali reci a onda nek igraju igraci sa klupe koji svakao cesto ne dobijaju priliku i sve u redu.Ali ne mozes kao igrat a samo stajati na terenu,e jbg.sanelmasetic je napisao/la:Mozete vi pricat sta hocete, al za Dzekinu igru i ponasanje nema opravdanja, volimo mi njega i dalje, al ako smo dosli na utakmicu, putovali satima, potrosili para i vremena, ako deremo grla i dlanove da ih podrzimo, onda najmanje sto mozemo dobit zauzvrat je to da se potrude malo, da potrce, da se oznoje, ako je to tesko neka se ne odazivaju , majka mu stara bar je to jednostavno...
-
samozeljo1987
- Kontakt:
U Engleskoj, Arsenal izgubio od Citya , Ozil neće da pozdravi navijače, pa mu Mertezacker očita bukvicu,navijači su tu zbog igrača a vi im se odužite igrom i zalaganjem, neka i izgube al' izgubi ko čovijek a ne ko levat.sanelmasetic je napisao/la:Mozete vi pricat sta hocete, al za Dzekinu igru i ponasanje nema opravdanja, volimo mi njega i dalje, al ako smo dosli na utakmicu, putovali satima, potrosili para i vremena, ako deremo grla i dlanove da ih podrzimo, onda najmanje sto mozemo dobit zauzvrat je to da se potrude malo, da potrce, da se oznoje, ako je to tesko neka se ne odazivaju , majka mu stara bar je to jednostavno...
- sanelmasetic
- Kontakt:
svakako jarane, mozda je sinoc najbolje bilo da su se svi , al ama bas svi navijaci u 60 minuti pokupili i napustili stadion, znaci bez zvizduka i vrijedjanja, jednostavno izic pa neka vide da su za spektakl uz igrace potrebni i navijaci, da jedno bez drugog ne ide..samozeljo1987 je napisao/la:U Engleskoj, Arsenal izgubio od Citya , Ozil neće da pozdravi navijače, pa mu Mertezacker očita bukvicu,navijači su tu zbog igrača a vi im se odužite igrom i zalaganjem, neka i izgube al' izgubi ko čovijek a ne ko levat.sanelmasetic je napisao/la:Mozete vi pricat sta hocete, al za Dzekinu igru i ponasanje nema opravdanja, volimo mi njega i dalje, al ako smo dosli na utakmicu, putovali satima, potrosili para i vremena, ako deremo grla i dlanove da ih podrzimo, onda najmanje sto mozemo dobit zauzvrat je to da se potrude malo, da potrce, da se oznoje, ako je to tesko neka se ne odazivaju , majka mu stara bar je to jednostavno...
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ništa posebno, samo hoću da citiram sliku i da se vidi još jednom ukoliko je neko preskočio.ZutiMrav je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Ništa posebno, samo hoću da citiram sliku i da se vidi još jednom ukoliko je neko preskočio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Džeko ima svojih problema, iako meni sinoć nije djelovao jedini krivac ni približno,
bio je ozlijeđen i zaista ne znam zašto bi ozlijeđen igrao PRIJATELJSKU utakmicu bez značaja
i rizikovao ozbiljnu povredu pred Brazil??? to su pitanja za Sušića , ako ikad ijedan novinar skupi pa ga upita...
meni je mnogo gore npr. njegov manjak fokusa u zvaničnim tekmama, dopušta da mu privatni život smeta poslovnom,
bio sam svjedok (jedan od mnogih) kada su ga nagovarali i dolazili po njega u jednu sarajevsku piceriju, da ga ubijede
da zaigra to veče (kvalifikaciona tekma), mnogo ljudi ga idolizira ali to je neosnovano, i to ne samo njega, i drugi igrači spadaju u taj red, da li je on naivan pa mu se to dešava, moguće kao jako mlad je otišao vani i nema nekog životnog iskustva, međutim ne vidim ništa loše i da ga ne pozove za repku nekad...
realno , ovo je bila idealna šansa da se pozovu svi nepoznati i poznati igrači koji hoće/trebaju u repku i da upišu nastup,da se isprobaju možda i neke taktike, ne bi bilo nikakvih očekivanja i poraz ne bi bio katastrofalan...
p.s. - ne shvatam postanje ove slike gdje je on uplakan? šta treba da znači? da je iskren? da voli Bosnu? ok vjerovatno je voli kao i svi mi, ali to ne znači da uvijek mora igrati...
bio je ozlijeđen i zaista ne znam zašto bi ozlijeđen igrao PRIJATELJSKU utakmicu bez značaja
i rizikovao ozbiljnu povredu pred Brazil??? to su pitanja za Sušića , ako ikad ijedan novinar skupi pa ga upita...
meni je mnogo gore npr. njegov manjak fokusa u zvaničnim tekmama, dopušta da mu privatni život smeta poslovnom,
bio sam svjedok (jedan od mnogih) kada su ga nagovarali i dolazili po njega u jednu sarajevsku piceriju, da ga ubijede
da zaigra to veče (kvalifikaciona tekma), mnogo ljudi ga idolizira ali to je neosnovano, i to ne samo njega, i drugi igrači spadaju u taj red, da li je on naivan pa mu se to dešava, moguće kao jako mlad je otišao vani i nema nekog životnog iskustva, međutim ne vidim ništa loše i da ga ne pozove za repku nekad...
realno , ovo je bila idealna šansa da se pozovu svi nepoznati i poznati igrači koji hoće/trebaju u repku i da upišu nastup,da se isprobaju možda i neke taktike, ne bi bilo nikakvih očekivanja i poraz ne bi bio katastrofalan...
p.s. - ne shvatam postanje ove slike gdje je on uplakan? šta treba da znači? da je iskren? da voli Bosnu? ok vjerovatno je voli kao i svi mi, ali to ne znači da uvijek mora igrati...
Zadnja izmjena: DenchiNL, dana/u 06 mar 2014, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
+1samozeljo1987 je napisao/la:U Engleskoj, Arsenal izgubio od Citya , Ozil neće da pozdravi navijače, pa mu Mertezacker očita bukvicu,navijači su tu zbog igrača a vi im se odužite igrom i zalaganjem, neka i izgube al' izgubi ko čovijek a ne ko levat.sanelmasetic je napisao/la:Mozete vi pricat sta hocete, al za Dzekinu igru i ponasanje nema opravdanja, volimo mi njega i dalje, al ako smo dosli na utakmicu, putovali satima, potrosili para i vremena, ako deremo grla i dlanove da ih podrzimo, onda najmanje sto mozemo dobit zauzvrat je to da se potrude malo, da potrce, da se oznoje, ako je to tesko neka se ne odazivaju , majka mu stara bar je to jednostavno...
sto se tice ove slike mogu reci - i ja bi plako od srece za Brazil a Vedo postigao gol srece do kijametskog dana.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- Blaszczykowski
- Kontakt:
pustog pljuvanja po džeki, a bez njega bi brazil gledali na razglednicama.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
BEZ VEDADA JARANE - BEZ VEDADA - NOGA MU SE POZLATILABlaszczykowski je napisao/la:pustog pljuvanja po džeki, a bez njega bi brazil gledali na razglednicama.
Sto se tice Edina - iskreno volio bih da proradi ali od utakmice sa Grckom nista bitno nije uradio.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Jesi li ti vidio gol koji je Ibisevic dao u Kaunasu? Na Dzeki je da slama najvece, a ostali su tu da odlucuju protiv manjihbparena je napisao/la:BEZ VEDADA JARANE - BEZ VEDADA - NOGA MU SE POZLATILABlaszczykowski je napisao/la:pustog pljuvanja po džeki, a bez njega bi brazil gledali na razglednicama.
Sto se tice Edina - iskreno volio bih da proradi ali od utakmice sa Grckom nista bitno nije uradio.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
-
samozeljo1987
- Kontakt:
Druže nije ovo pljuvanje po Džeki što mi njega ne volimo, ovo je jedna dobronamjerna kritika, Džeki do kraja života hvala za sve što uradio za BiH , ipak u jednog Engleskoj i svijetu predstavlja ovu malu državu, ali ono što sam htio reći jest to da se ne trudi dovoljno, budimo realni i protiv Argentine koliko je pretrčao, većina ih na te utakmice u Americi ide turistički ,kao što si sinoć i u Austriju došli.Džeko je profesionalni igrač i tako treba da se ponaša na terenu, razumijem prijateljska utakmica nije od nekog značaja, al igraj brate ko da je zadnja u životu.To ti je posao, plaćen si za to ?Blaszczykowski je napisao/la:pustog pljuvanja po džeki, a bez njega bi brazil gledali na razglednicama.
Za ono sto je pokazo, kritika mora biti i to ostra!! I ne samo za njega neg za sve i jednog, osim kole i begovica! A sta se tice pljuvanja nista novo kod nas...
- Omerbavarac
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Sad pogledah ovaj video i ostadoh zapanjen.
Dzeko je bio previse nabrijan ali u onom negativnom smislu. Povreda, isfrustriranost losom igrom i na kraju zvizduci kao slag na tortu.
Sad pogledah ovaj video i ostadoh zapanjen.
Dzeko je bio previse nabrijan ali u onom negativnom smislu. Povreda, isfrustriranost losom igrom i na kraju zvizduci kao slag na tortu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Omerbavarac je napisao/la:
Sad pogledah ovaj video i ostadoh zapanjen.![]()
Trenutno korisnika/ca: cutura, General505 i 20 gostiju.