FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

kolezeljovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kolezeljovac » 30 avg 2020, 16:10

U koliko se sutra testiraju igraci?
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 30 avg 2020, 16:28

Joj vas 😍 prvo skoci pa reci hop.

Oni vec traze protivnike a nismo ni ove prosli.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 30 avg 2020, 16:31

delinjo je napisao/la:
30 avg 2020, 15:54
Jozo i babuka....kakav bi to duel bio :)
Duel titana sigurno :D

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 avg 2020, 16:49

Pored Dzeke i Visce za koje se spekulise da bi se mogli prodati, i Riad Bajic bi mogao da napravi transfer. U Udineseu ima bas mnogo napadaca, ne postoji ni teoretska sansa da on bude prva opcija, a ni kao opcija sa klupe nema sanse. Pisali su neki portali da bi mogao da ode u kiparsku Omoniju, mada mislim da on moze naci bolji klub..

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 avg 2020, 16:54

Brkooo je napisao/la:
30 avg 2020, 16:49
Pored Dzeke i Visce za koje se spekulise da bi se mogli prodati, i Riad Bajic bi mogao da napravi transfer. U Udineseu ima bas mnogo napadaca, ne postoji ni teoretska sansa da on bude prva opcija, a ni kao opcija sa klupe nema sanse. Pisali su neki portali da bi mogao da ode u kiparsku Omoniju, mada mislim da on moze naci bolji klub..
Bajic navodno ide na posudbu u Kasimpasu kod Hajradinovica

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 30 avg 2020, 18:05

Tristan10 je napisao/la:
30 avg 2020, 14:34
balkanika je napisao/la:
30 avg 2020, 14:26
Ne mozes izvuci nikoga ko je ispao iz LP jer oni imaju svoj zrijeb odnosno Champions path.

Po meni koga bi bilo dobro izvuci je:
Partizan, Motherwell, TNS, Zalgiris, Shkendija, Slovan, Hajduk, Kolos, Jablonec, Hartberg

Ukoliko budemo domacini mogu i:
Aberdeen, Malmö, Aarhus, MOL, Kairat, Apollon, BATE, Willem

Smatram da ima i ovih “imena” s kojima se moze igrati na Grbavici i uz nas dobar dan mozda i proci ali ne bi bas toliko da nas dizem. Kako god, prvo **** pa onda sve ostalo.
Najbolja opcija za nas je onda Zalgiris iz Litvanije. Za njih igra Tatomirovic, drugi su na tabeli iza Suduve, za koju nastupa Kerla. Tu imamo neke realne sanse. Apollon pre pre tezak, Malme isto tako. Aarhus su bili 3. u Danskoj i jedini razlog sto imaju ovako los koeficijent jeste sto predugo nisu igrali evropske utakmice, ali trenutno imaju dobru ekipu i momentum.
Ne znam zasto se toliko svi boje Apollona. Evo posto imam vremena moje kratko vidjenje te 3 ekipe koje si spomenuo.

Krenut cu sa kipranima. Sjetimo se one utakmice protiv nas (domace utakmice jer sam naveo da bi kuci mogli s njima). Dobili nas na trku i za nijansu veci kvalitet. Sada nesumnjivo bolje stojimo trkacki jer si u toj ekipi imao 4 “trkaca”, Sinisa koji igra i sad, Pavic umjesto kojeg je sad Sehic, Zec koji bi mozda i bio dobar za atletike ali s loptom... i Veseli... ah Veseli. U spicu je igrao Krpic, borben, ganja, ali sta je mogao uraditi sam, sporiji od protivnicke odbrane i bez puno ubacaja u sredinu? U ovoj ekipi sad imas njemu slicnog Juricica, puno mobilnijeg Lendrica, Mujezinovica koji je u formi i bolji od oba tadasnja krila i Hajdara koji je bar 40% bolji nego tad. O kvaliteti da ne pricam koliko smo se popravili pa tako i ovi “netrkaci” Stila, Mesa pa i Dado (kako god ga ko smatrao) su Xavi, Xabi i Iniesta za Curjurica, Arezinu i Vranjesa. Takodjer, koliko sam sad vidio, Apollon su napustili dva od tri najbolja strijelca i najbolji asistent iz prosle sezone, a o njihovom blagom padu govori i to da nakon dva vezana nastupa u EL prosle sezone deklasirani od strane PSV-a u Play-offu. Jos jedna pozotivna stvar je sto su imali dugu pauzu kao i mi.

Sve u svemu, nisu ekipa za pozeljeti, ali ako bi ih izvukli kuci ne bi se nasekirao previse.

Malmo nije toliko opasna ekipa pogotovo u gostima. Krenut cu od toga da je svedska liga poprilicno pala k.... za usi i to nije Malmo koji je izbacio Dinama nego Malmo kojeg je Zrinjski pobijedio u Mostaru. Oni su ekipa koja ne daje pretjerano puno golova, koja rijetko koga onako olako pobijedi i koja ima uzasan problem sa prekidima. Ako ih niste gledali u svedskoj ligi onda vjerovatno jeste u EL prosle sezone. Da prosli su grupnu fazu ali... slabi oni a grupa jos slabija.

I njih sam naveo za protivnika s kojim se moze igrati na Grbavici da ne precijenim ni nas a njih ne podcijenim puno.

Sto se Aarhusa tice o njima iskreno ne znam puno ali evo ovako. Proslu sezonu zavrsili svjetlosnim godinama iza Mitjilanda a formu su uhvatili nakon pauze zbog korone pa su se dobro priblizili Kopenhagenu. Napustio ih je jedan od najboljih igraca sad koliko vidim a pregledao sam highlights iz utakmice koju su igrali u prvom pretkolu. Ekipa jaka na skoku, sa uzasno sporom odbranom. Od 5 golova koje su postigli 2 su postigli u nadoknadi, jedan od tih jedva, jedan iz penala i dva nakon kornera. Igrali su protiv ekipe koja Zelji ne moze ni prismrditi i protiv ekipe koja se brani sa 5 napadaca a suplji su ko sir. U skoku covjek sam pored trojice igraca daje gol. Takodjer primili su gol u situaciji 2 na 5. Licno, ne cine mi se preopasni i kao neko koga ne bi kuci mogli izbaciti. Nekako su mi u rangu AIK-a kad smo igrali protiv njih, u pet deka. Opet, stvarno ne znam o ovoj ekipi puno jer dansku ligu bas ne pratim.

Kako god, smatram da ako Zeljo ima ambicije da igra grupnu fazu, ekipe kao ove 3 moramo izbacivati.

Bajramovic1999
Kontakt:

Post Postao/la Bajramovic1999 » 30 avg 2020, 18:36

Zamisli protiv Milana pred punom Grbavicom.
Psujemo Zlatanu sve, a on razumije :lolno:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 avg 2020, 19:03

balkanika je napisao/la:
30 avg 2020, 18:05
Tristan10 je napisao/la:
30 avg 2020, 14:34
balkanika je napisao/la:
30 avg 2020, 14:26
Ne mozes izvuci nikoga ko je ispao iz LP jer oni imaju svoj zrijeb odnosno Champions path.

Po meni koga bi bilo dobro izvuci je:
Partizan, Motherwell, TNS, Zalgiris, Shkendija, Slovan, Hajduk, Kolos, Jablonec, Hartberg

Ukoliko budemo domacini mogu i:
Aberdeen, Malmö, Aarhus, MOL, Kairat, Apollon, BATE, Willem

Smatram da ima i ovih “imena” s kojima se moze igrati na Grbavici i uz nas dobar dan mozda i proci ali ne bi bas toliko da nas dizem. Kako god, prvo **** pa onda sve ostalo.
Najbolja opcija za nas je onda Zalgiris iz Litvanije. Za njih igra Tatomirovic, drugi su na tabeli iza Suduve, za koju nastupa Kerla. Tu imamo neke realne sanse. Apollon pre pre tezak, Malme isto tako. Aarhus su bili 3. u Danskoj i jedini razlog sto imaju ovako los koeficijent jeste sto predugo nisu igrali evropske utakmice, ali trenutno imaju dobru ekipu i momentum.
Ne znam zasto se toliko svi boje Apollona. Evo posto imam vremena moje kratko vidjenje te 3 ekipe koje si spomenuo.

Krenut cu sa kipranima. Sjetimo se one utakmice protiv nas (domace utakmice jer sam naveo da bi kuci mogli s njima). Dobili nas na trku i za nijansu veci kvalitet. Sada nesumnjivo bolje stojimo trkacki jer si u toj ekipi imao 4 “trkaca”, Sinisa koji igra i sad, Pavic umjesto kojeg je sad Sehic, Zec koji bi mozda i bio dobar za atletike ali s loptom... i Veseli... ah Veseli. U spicu je igrao Krpic, borben, ganja, ali sta je mogao uraditi sam, sporiji od protivnicke odbrane i bez puno ubacaja u sredinu? U ovoj ekipi sad imas njemu slicnog Juricica, puno mobilnijeg Lendrica, Mujezinovica koji je u formi i bolji od oba tadasnja krila i Hajdara koji je bar 40% bolji nego tad. O kvaliteti da ne pricam koliko smo se popravili pa tako i ovi “netrkaci” Stila, Mesa pa i Dado (kako god ga ko smatrao) su Xavi, Xabi i Iniesta za Curjurica, Arezinu i Vranjesa. Takodjer, koliko sam sad vidio, Apollon su napustili dva od tri najbolja strijelca i najbolji asistent iz prosle sezone, a o njihovom blagom padu govori i to da nakon dva vezana nastupa u EL prosle sezone deklasirani od strane PSV-a u Play-offu. Jos jedna pozotivna stvar je sto su imali dugu pauzu kao i mi.

Sve u svemu, nisu ekipa za pozeljeti, ali ako bi ih izvukli kuci ne bi se nasekirao previse.

Malmo nije toliko opasna ekipa pogotovo u gostima. Krenut cu od toga da je svedska liga poprilicno pala k.... za usi i to nije Malmo koji je izbacio Dinama nego Malmo kojeg je Zrinjski pobijedio u Mostaru. Oni su ekipa koja ne daje pretjerano puno golova, koja rijetko koga onako olako pobijedi i koja ima uzasan problem sa prekidima. Ako ih niste gledali u svedskoj ligi onda vjerovatno jeste u EL prosle sezone. Da prosli su grupnu fazu ali... slabi oni a grupa jos slabija.

I njih sam naveo za protivnika s kojim se moze igrati na Grbavici da ne precijenim ni nas a njih ne podcijenim puno.

Sto se Aarhusa tice o njima iskreno ne znam puno ali evo ovako. Proslu sezonu zavrsili svjetlosnim godinama iza Mitjilanda a formu su uhvatili nakon pauze zbog korone pa su se dobro priblizili Kopenhagenu. Napustio ih je jedan od najboljih igraca sad koliko vidim a pregledao sam highlights iz utakmice koju su igrali u prvom pretkolu. Ekipa jaka na skoku, sa uzasno sporom odbranom. Od 5 golova koje su postigli 2 su postigli u nadoknadi, jedan od tih jedva, jedan iz penala i dva nakon kornera. Igrali su protiv ekipe koja Zelji ne moze ni prismrditi i protiv ekipe koja se brani sa 5 napadaca a suplji su ko sir. U skoku covjek sam pored trojice igraca daje gol. Takodjer primili su gol u situaciji 2 na 5. Licno, ne cine mi se preopasni i kao neko koga ne bi kuci mogli izbaciti. Nekako su mi u rangu AIK-a kad smo igrali protiv njih, u pet deka. Opet, stvarno ne znam o ovoj ekipi puno jer dansku ligu bas ne pratim.

Kako god, smatram da ako Zeljo ima ambicije da igra grupnu fazu, ekipe kao ove 3 moramo izbacivati.
Super observacija, iskreno. Ja samo mislim da je Apollon bolji od Maccabi a to mislim da se moze da vidi po broju stranaca koje imaju, dok je Zalgiris losija ekipa i od Apollona i Makabija. To je neki moj feeling samo. Evo isto pogledaj samo ova 4 igraca, a mozes naci i ostale igrace:
https://en.wikipedia.org/wiki/Valentin_Roberge
https://en.wikipedia.org/wiki/Sa%C5%A1a ... born_1991)
https://en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Diguiny
https://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_La ... ootballer)

Ne znam meni djeluje ovo kao level vise sto se tice individualnog kvaliteta igraca, ne samo nas, nego i sire.

Kerla i Tatomirovic nebi imali mjesta u nekoj od 4-5 vodecih ekipa u Danskoj ligi. Prije da bi jedva imali mjesto u ekipi ko Hobro gdje je Memija igrao, pa na klupu. AGF Aarhus jeste stvarno ekipa po mjeri i njih mozemo proci, prije svega mislim da imamo boljeg i puno iskusnijeg trenera. David Nielsen je mlad trener, a AGF nema puno iskustva igranje Evropskih utakmica, iako dolaze iz veceg grada. Evo npr Midtjylland koji je ubjedljivo prvi, jedva prosli protiv Ludogorets, a Kopenhagen koji je drugi glat prolazi dalje, jer jednostavno imaju iskustva igranja tih veci utakmica. I to je definitivno slabost AGF koji nema iskustvo. Malmo FF je kvalitetnija ekipa od nas, prosle godine su zavrsili prvi u grupi EL, ispred Kopenhagena, i Dynamo Kijev. Kasnije ispali od Wolfsburg, dok je Kopenhagen tek izgubio u produzecima od Man U.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 30 avg 2020, 19:20, ukupno mijenjano 2 puta.

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 30 avg 2020, 19:19

Bajramovic1999 je napisao/la:
30 avg 2020, 18:36
Zamisli protiv Milana pred punom Grbavicom.
Psujemo Zlatanu sve, a on razumije :lolno:
Joj to bi bilo ekstra.
Samo da Zlaja ne preskoči ogradu :D
💩💩

BeHighirly
Kontakt:

Post Postao/la BeHighirly » 30 avg 2020, 19:20

Al' fakat zamisli epsku press konferenciju Amara i Joze, to bi bilo za udzbenika :mrgreen:
“Ultra culture is a way of life, a subculture, that goes far beyond the match day.
Punks were punk, and ultras are ultra.“

NEW PRIMITIVES ALL OVER BAŠČARŠIJA

NO NZS. NO CPS.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 30 avg 2020, 19:46

BeHighirly je napisao/la:
30 avg 2020, 19:20
Al' fakat zamisli epsku press konferenciju Amara i Joze, to bi bilo za udzbenika :mrgreen:
Možda bi se i vino popilo
moSa ljoŽe

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 30 avg 2020, 20:02

Muštuluk sa utakmice Hapoel Hadera - Maccabi. Izgleda da se spic Rukavitsa bas pofino povrijedio. Dao gol i stoper ga sastavio poslije toga momacki. Odsepao sa terena i izasao. Za nadati se da ga nema i protiv nas. :thumbup:

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 30 avg 2020, 20:36

Nas klub treba da se obrati Uefi sa dokazima o testiranju i trazi garanciju za utakmicu u Izraelu, da nasi ne odu opet izraelci nadju jednog kao poz i otkazu utakmicu, koja je logika da prodje ekipa domacina a ne da njihova vlada da se igra, Uefa bi trebala zauzet stav za takve slucajeve. Nije se desio slucaj da je domacin pozitivan samo gost i sve odluke su bile da gostujuca ekipa ispada. Nema smisla putovati ako ce ovi naci kao jednog poz i opet otkazat utakmicu

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 30 avg 2020, 20:43

Ma upravo..
Ako po uefi mora biti 13+1 to je to.. Nebitno hoce li biti pozitivnih, ako imamo dovoljan broj igraca mora se igrati..
Tako fino se postaviti uefi. Ili ako ne zele tako onda neutralni teren.

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 30 avg 2020, 20:46

avalPacidoroP je napisao/la:
30 avg 2020, 20:43
Ma upravo..
Ako po uefi mora biti 13+1 to je to.. Nebitno hoce li biti pozitivnih, ako imamo dovoljan broj igraca mora se igrati..
Tako fino se postaviti uefi. Ili ako ne zele tako onda neutralni teren.
Tako jer ce se desiti opet ista situacija i ide 3 0 za njih

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 30 avg 2020, 20:54

Zato govorim da necemo proci jer se nece ni igrati utakmica. Poznavajuci nas i nasu srecu, nema od toga nista tako da sam davno prestao razmisljati o tome

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 30 avg 2020, 21:09

Nasi trebaju traziti garanciju ako imamo 13 +1 igra se

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 30 avg 2020, 21:16

Tristan10 je napisao/la:
30 avg 2020, 19:03
.
Ma apsolutno da su i Apollon i Malmo nivo iznad Maccabija u to nema sumnje, mozda cak i dvije klase iznad

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 30 avg 2020, 21:55

Hapoel Hadera - Maccabi

Obje ekipe veoma ofanzivno. I jedni i drugi veoma napadacki. Znaci kad napadaju svi napadaju, kad se brane svi se brane. Normalno da to nije na nivou nekih ozbiljnijih ekipa ali otprilike je to to. Takva je filozofija, makar danas bila. Bek crnac i ovaj poluspic Haziza definitivno najbolje karike. Golman i odbrana slabe karike. Rukavitsa 2 gola i povrijedio se, nadati se poduže. Hadera je napravila dobar broj sansi, između ostalog i stativa, ne bi bilo nezasluzeno da su bod otkinuli ovdje.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 avg 2020, 22:07

Highlightsi večerašnje pobjede Maccabija

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hrasno15 i 49 gostiju.