Nogometni savez BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA
Treba racionalna sagledati sve mogućnosti, ishitrene i naprasne odluke poslije kojih će se kasnije kajati nisu nam saveznik. Prvo neka vide šta je najbolje za Savez, za reprezentaciju, za Bosnu i Hercegovinu; a onda svoje interese (kojih će imati dosta ako Savez bude funkcionisao na moderniji način). 

Still learning...
Čuj da se odluke donose sa 75%-tnom većinom. To ne valja, jer ako okrenemo stvari ispade da svoje ideje u djelo provodi 26% ljudi.
Trebamo uvesti da se sve odluke donosi sa minimalno 99%-tnom većinom. Svoje ideje o ustroju fudbala u BiH treba profilisati 1% ljudi, a ne kao po ovom prijedlogu 26%.
Treba da budemo, recimo, kao Sj. Koreja.
Trebamo uvesti da se sve odluke donosi sa minimalno 99%-tnom većinom. Svoje ideje o ustroju fudbala u BiH treba profilisati 1% ljudi, a ne kao po ovom prijedlogu 26%.
Treba da budemo, recimo, kao Sj. Koreja.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Principatus
- Kontakt:
Pa moraju 26% ljudi da sprovode svoje, inace ce biti preglasani/majorizirani. A sto ce ovi majorni postati minorni to nema veze. Ali nekima matematika nije jaca strana.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Zato ja predlažem, da ne bi došlo do "očitog preglasavanja" da se odluke donose sa 99%-tnom većinom. Pa da blokada bude konkretna, a ne kao, sve po visokim standardima, a ovamo 26% ljudi odlučuje. Bolje da to radi 1%.Principatus je napisao/la:Pa moraju 26% ljudi da sprovode svoje, inace ce biti preglasani/majonerizirani.
li nekima matematika nije jaca strana.
Od 60 ljudi jedan kaže ne može tako i svi se moramo pokunjiti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Nista onda. Odbite lijepo statut pa se onda bavite matematikom i kenjajte ko rusi drzavu...
Ako tebi do sada nije jasno ko ruši državu, nikada ti i neće biti.Edo_77 je napisao/la:Nista onda. Odbite lijepo statut pa se onda bavite matematikom i kenjajte ko rusi drzavu...
Nisam znao da imamo delegata i na forumuEdo_77 je napisao/la:Nista onda. Odbite lijepo statut pa se onda bavite matematikom i kenjajte ko rusi drzavu...

Nacionalisti Bosnjaci bi htjeli da imaju glavnu rijec u savezu i da donese odluke, jer oni mahom navijaju i bosnjacki fudbaleri mahom igraju za reprezentaciju, pa eto smatraju da polazu neko prirodno pravo na majorizaciju ostalih .
Medjutim u suludoj, ali ipak voljom naroda postavljenoj drzavi (potvrdjeno brojnim izborima) srpski i hrvatski nacionalisti naravno imaju potpuno jednaka prava i imaju pravo da se zastite od preglasavanja.
Jedini pravi gubitnici su ljudi koji se ne osjecaju da pripadaju torovima (poput recimo Osima), koji jedino mogu donositi pravilne odluke, ali naravno u ovom sistemu ih nema nigdje, ukoliko se ne svrstaju. Zato uostalom i postoji presuda Suda za Ljudska prava koju niko za sada ne zarezuje.
Uglavnom bravo Osime za nacin na koji se nosis sa ovim ludjacima.

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
od sve te "euforije" oko vjerovatnog ukidanja suspenzije nismo svi mogli ni sagledati sa druge strane kako je vjerovatno radio ovaj komitet za normalizaciju. Cini se da su oni isli onom logikom zadovoljimo Srbe i Hrvate a Bosnjaci ce pristati na bilo sta samo da igra reprezentacija. Ako su Osim i co tako postupili to mi je iznenadjujuce i totalno glupo sa njihove strane. Dobro rece neko, uvijek ispastamo mi jer volimo Bosnu pa pristajemo na sve i u fudbalu i u politici generalno. Potpisali smo 1001 glupost koja nam se kasnije obila o glavu samo da bi Bosna kako tako funkcionisala pa sad rjesavamo i sad ce nam se vratiti sve stvari koje nismo trebali prihvatiti 95,96,97... >
Koliko god mi bilo krivo da reprezentacija ne igra, ako se islo logikom "je.es Bosnjake oni ce podrzat bilo sta" i iskoristavalo to sto mi volimo ovu zemlju a oni je mrze i to koriste za ostvarenje svojih interesa, onda je bolje da se taj statut odbije i da se u svim sferama zivota a ne samo u fudbalu stane u kraj rusiteljima drzave.
Napravili su ti genocid i onda ponudili mirovni sporazum kojim fakticki gubis 60% drzave i koji da si odbio bio bi bombardovan, izmedju toga je 1001 isti primjer, da bi sad opet stitili svoje interese i pravili mogucnost blokade jer znaju da ces ti to tesko odbiti jer previse volis ovu drzavu. Vrijeme je da se stane u kraj tome, davno je bilo vrijeme ali se nekad mora poceti. Konstantno nam se obija o glavu ta ljubav prema Bosni, djub.ad to stanje obilato koriste za svoje interese. Ako do sad nismo naucili da ne mozemo tako , vec da sa djub.adima moras biti djub.e necemo nikad. Crta se negdje morala davno povuc, pa makar i na tome da ne igra reprezentacija.
sto je najgore od svega ne znas ni kome vjerovat, i Gracic je od povjerenja ko.....
Koliko god mi bilo krivo da reprezentacija ne igra, ako se islo logikom "je.es Bosnjake oni ce podrzat bilo sta" i iskoristavalo to sto mi volimo ovu zemlju a oni je mrze i to koriste za ostvarenje svojih interesa, onda je bolje da se taj statut odbije i da se u svim sferama zivota a ne samo u fudbalu stane u kraj rusiteljima drzave.
Napravili su ti genocid i onda ponudili mirovni sporazum kojim fakticki gubis 60% drzave i koji da si odbio bio bi bombardovan, izmedju toga je 1001 isti primjer, da bi sad opet stitili svoje interese i pravili mogucnost blokade jer znaju da ces ti to tesko odbiti jer previse volis ovu drzavu. Vrijeme je da se stane u kraj tome, davno je bilo vrijeme ali se nekad mora poceti. Konstantno nam se obija o glavu ta ljubav prema Bosni, djub.ad to stanje obilato koriste za svoje interese. Ako do sad nismo naucili da ne mozemo tako , vec da sa djub.adima moras biti djub.e necemo nikad. Crta se negdje morala davno povuc, pa makar i na tome da ne igra reprezentacija.
sto je najgore od svega ne znas ni kome vjerovat, i Gracic je od povjerenja ko.....
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 13 maj 2011, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ko i gdje zeli iste ljude u Savezu,boze sacuvaj. Molim te ne izmisljaj.chily-rz je napisao/la:Nisam znao da imamo delegata i na forumuEdo_77 je napisao/la:Nista onda. Odbite lijepo statut pa se onda bavite matematikom i kenjajte ko rusi drzavu...Usvojit ce se status,pa cemo nakon mjesec dana skontat kakvo smo gov.no pojeli,..Ti ne vidis dalje od nosa,ako je tebi ok da isti ljudi ostanu u savezu,a hoce,da i dalje gledaš ovu jadnu,cirkus ligu,.
Vi ste se umislili da cete imati bolji savez i od Francuske, zaboravili ste nasu realnost.
Danas se javio Gracic pa na jednom dosta vas ima novo misljenje....
Bio je sastanak komiteta sa Federalnim savezom i 8 kantona. Zasto tada nisu srali?ultrasstyle_tz je napisao/la:od sve te "euforije" oko vjerovatnog ukidanja suspenzije nismo svi mogli ni sagledati sa druge strane kako je vjerovatno radio ovaj komitet za normalizaciju. Cini se da su oni isli onom logikom zadovoljimo Srbe i Hrvate a Bosnjaci ce pristati na bilo sta samo da igra reprezentacija. Ako su Osim i co tako postupili to mi je iznenadjujuce i totalno glupo sa njihove strane. Dobro rece neko, uvijek ispastamo mi jer volimo Bosnu pa pristajemo na sve i u fudbalu i u politici generalno. Potpisali smo 1001 glupost koja nam se kasnije obila o glavu samo da bi Bosna kako tako funkcionisala pa sad rjesavamo i sad ce nam se vratiti sve stvari koje nismo trebali prihvatiti 95,96,97... >
potpisujem, jer ove kvalifikacije ce proci i sta onda, treba razmislajti za buducnost... jel treba opet da nam bevanda i petkovic uslovljavaju rad... NIJE BITNO KO DONOSI ODLUKU, BITNO JE DA JE DOBRA, kada to cujem od ovih majmuna iz rs-a vjerovacu da zele dobro BiHultrasstyle_tz je napisao/la:od sve te "euforije" oko vjerovatnog ukidanja suspenzije nismo svi mogli ni sagledati sa druge strane kako je vjerovatno radio ovaj komitet za normalizaciju. Cini se da su oni isli onom logikom zadovoljimo Srbe i Hrvate a Bosnjaci ce pristati na bilo sta samo da igra reprezentacija. Ako su Osim i co tako postupili to mi je iznenadjujuce i totalno glupo sa njihove strane. Dobro rece neko, uvijek ispastamo mi jer volimo Bosnu pa pristajemo na sve i u fudbalu i u politici generalno. Potpisali smo 1001 glupost koja nam se kasnije obila o glavu samo da bi Bosna kako tako funkcionisala pa sad rjesavamo i sad ce nam se vratiti sve stvari koje nismo trebali prihvatiti 95,96,97... >
4-IN-A-ROW
Ajd kad ti znas, daj nam onda sazetak?aleksandar_veliki je napisao/la:Ma nemas ti pojma sta je bilo na tom sastanku i ko je bio prisutan, odnosno koga su na isti pozvali Iljo i drustvo i zato ne kaki.Edo_77 je napisao/la:Bio je sastanak komiteta sa Federalnim savezom i 8 kantona. Zasto tada nisu srali?ultrasstyle_tz je napisao/la:od sve te "euforije" oko vjerovatnog ukidanja suspenzije nismo svi mogli ni sagledati sa druge strane kako je vjerovatno radio ovaj komitet za normalizaciju. Cini se da su oni isli onom logikom zadovoljimo Srbe i Hrvate a Bosnjaci ce pristati na bilo sta samo da igra reprezentacija. Ako su Osim i co tako postupili to mi je iznenadjujuce i totalno glupo sa njihove strane. Dobro rece neko, uvijek ispastamo mi jer volimo Bosnu pa pristajemo na sve i u fudbalu i u politici generalno. Potpisali smo 1001 glupost koja nam se kasnije obila o glavu samo da bi Bosna kako tako funkcionisala pa sad rjesavamo i sad ce nam se vratiti sve stvari koje nismo trebali prihvatiti 95,96,97... >

-
- Kontakt:
iz kojeg je kluba ovaj djindo?? sta sad on i gracic hoce? da se plasiro olimpik u ligu uefa druga bi bila prica
Mislim da je red da ti prvi odgovoris, zasto nisi progovorio juce il prekjuce nego kad ti je Gracic "prosvijetlio" misljenje.aleksandar_veliki je napisao/la:Edo_77, kad odgovoris ko je odlucivao o slucaju Gavaric, upoznat cu te sa situacijom.
Nema veze, pozdrav jarane, mozemo malo odmoriti jedan od drugoga.

Nebi se covjek ljutio ni bunio na sve ove stvari, al cinjenica jeste da su u pitanju sportski motivi zastite pojednih interesnih sfera da li srpskih klubova il hrvatskih il bosnjackih bilo bi ok ali to zapravo uopste nije ni s od sporta ,najbolji primjer ovakvog funkcionsanja i "zastite" svojih naroda i klubova osjetili su bosnjackih klubovi,moje Sarajevo je 2 puta bilo osteceno prvi put kad je lafo zbog licence otisla ekipa ni manje ni vise orasje i zepce
i drugi put slucaj gavaric tj.odgadjanje sjednica takmicarske komisije a glavni koji nisu dolazili su delegati iz tuzle(razumljivo) i iz rs pojedini i prije svih iz zapadne hercegovine tj.hrvatski koji su "branili" interese tad sirokog i zrinjskog jer sa ta 3 boda Sarajevo bi izaslo u evropu,a jos primjer drasticnih nepravdi je isto dozivio zeljo i sloboda i jel to savez i funkcionisanje koje treba da sviju nas zadovolji jest al u ku rcu (da izvinite na izrazu) .
Dobro neko rece ovdje izgleda parola daj sto das Bosnjacima ko njih je.be oni ce na sve pristat jer bitno je glavonje u zap.hercegovini pitat i iz rs jer opet ce kad bude slucaj gavaric i kad budu u pitanju Bosnjacki klubovi pojedini delegati iz zap.hercegovine i rs "braniti" svoje interese bez obzira bio ti upravu il ne

Dobro neko rece ovdje izgleda parola daj sto das Bosnjacima ko njih je.be oni ce na sve pristat jer bitno je glavonje u zap.hercegovini pitat i iz rs jer opet ce kad bude slucaj gavaric i kad budu u pitanju Bosnjacki klubovi pojedini delegati iz zap.hercegovine i rs "braniti" svoje interese bez obzira bio ti upravu il ne

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Pa zato nece biti preglasavanja, onda niko nece moci biti ostecen...adnanhz je napisao/la:Nebi se covjek ljutio ni bunio na sve ove stvari, al cinjenica jeste da su u pitanju sportski motivi zastite pojednih interesnih sfera da li srpskih klubova il hrvatskih il bosnjackih bilo bi ok ali to zapravo uopste nije ni s od sporta ,najbolji primjer ovakvog funkcionsanja i "zastite" svojih naroda i klubova osjetili su bosnjackih klubovi,moje Sarajevo je 2 puta bilo osteceno prvi put kad je lafo zbog licence otisla ekipa ni manje ni vise orasje i zepcei drugi put slucaj gavaric tj.odgadjanje sjednica takmicarske komisije a glavni koji nisu dolazili su delegati iz tuzle(razumljivo) i iz rs pojedini i prije svih iz zapadne hercegovine tj.hrvatski koji su "branili" interese tad sirokog i zrinjskog jer sa ta 3 boda Sarajevo bi izaslo u evropu,a jos primjer drasticnih nepravdi je isto dozivio zeljo i sloboda i jel to savez i funkcionisanje koje treba da sviju nas zadovolji jest al u ku rcu (da izvinite na izrazu) .

Mislim da kod nas ima i previse demokratije, svaki qrac hoce nesto da se pita, evo i ovdje na forumu mada nista ne mogu postic, svi se nesto svoga drze.....tako i u svim institucijma, samo tamo nema niko da ih banuje, pa mogu srat do mile volje i ne moze ih niko sprjeciti.................. vjerujem u Allah-a, al mislim da nam fali komunistickog rezima......nema vlasti da je se bagra boji.......
pa bosnjake niko nemoze nigdje preglasati,ne vidim u cem u je problem sad,sad smo svi ravnopravni
i gracic sad nesto s.ere
i gracic sad nesto s.ere
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Bola da je sve u redu tvoje Sarajevo i jos ovih par "velikih" klubova nebi mogli igrati ni PL ligu dok ne izmire dugove. Kada se to regulira i svi budu imali jednake uvjete, a ne da se nekima progledava kroz prste stalno, moze se pricati o nekim normalnim stvarima. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.