AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- _forzamilan_
- Kontakt:
Re: AC Milan
Lijepo vi mastate dok ja citam da ova relativno nepoznata kineska grupa sto bi trebala uzeti klub zapravo i nema sav kes pa sad trazi dodatne investitore. Ustani Alija da se pruzim.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
- muha milanez
- Kontakt:
_forzamilan_ je napisao/la:Lijepo vi mastate dok ja citam da ova relativno nepoznata kineska grupa sto bi trebala uzeti klub zapravo i nema sav kes pa sad trazi dodatne investitore. Ustani Alija da legnem.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Da nemaju kes valjda nebi vec dali 100 mil koji ce propasti u slucaju da ne dodje do kupovine. I ja sam bio veliki pesimista ali mislim da je to sad gotova stvar. Jedino sto nisam uvjeren u njihovu snagu obzirom da se nikad nije objavilo ko stoji iza tog konzorcija.
Sent from my x600 using Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!
ne bih se ja plaho brinuo oko toga
sve ide po planu, nigdje ja ne procitah to sto ti pises.
cim je taj presao preko svog ega i stvarno odlucio prodati klub jer je bilo jasno da vise ne ide, budite sigurni da iza stoji finansijski mocna grupa a ne neke fukare bozje, inace bi u suprotnom i sam nastavio sjediti u fotelji, ionako je citavu ovu zavrzlamu jedva prezalio.
berla moze biti najveca supcina, ali taj klub ne bi ostavio svakome u ruke, u to sam siguran.
cim je taj presao preko svog ega i stvarno odlucio prodati klub jer je bilo jasno da vise ne ide, budite sigurni da iza stoji finansijski mocna grupa a ne neke fukare bozje, inace bi u suprotnom i sam nastavio sjediti u fotelji, ionako je citavu ovu zavrzlamu jedva prezalio.
berla moze biti najveca supcina, ali taj klub ne bi ostavio svakome u ruke, u to sam siguran.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- _forzamilan_
- Kontakt:
Bujrum
The Chinese consortium attempting to buy the AC Milan soccer team has been hunting for more investors since it agreed on a deal with Silvio Berlusconi’s Fininvest SpA, people with knowledge of the matter said.
The little-known buyer group, led by businessman Li Yonghong, is sounding out interest from new investors, the people said. The consortium didn’t have all the financing in place when it agreed last month to purchase AC Milan for 740 million euros ($830 million) including debt, according to the people, who asked not to be identified because the discussions are confidential.
Li’s group would also consider building a new stadium as part of its expansion plans, according to two of the people. The consortium has been telling potential partners they could earn outsized returns if AC Milan eventually lists on a Chinese stock exchange, where companies trade at a premium to Western markets, the people said.
Sino Europe Sports, as the group is known, “is in the final stage of the acquisition and has been providing project information to existing financing partners and other interested parties as a part of the closing process, which will be completed at the end of this year,” the firm said in an e-mailed statement. “The acquisition of the funds will be also fully in place at the same time.”
The Chinese consortium is seeking money from new partners to help meet its stated goal of completing the deal by year-end. The late-stage fundraising attempt highlights the dilemma faced by Western companies’ boards that must weigh the allure of higher prices offered by Chinese suitors with the complications that can arise if financing isn’t all in place.
State Backing
The Chinese consortium has already paid a non-refundable deposit of 100 million euros in two tranches, Fininvest said last week. The purchase agreement also includes a requirement to provide another 350 million euros of funding to AC Milan over a three-year period.
Li’s group is confident it can raise the funds in time to meet the year-end deadline, according to the people. A representative for Fininvest declined to comment.
Haixia Capital Management Co., an investment firm controlled by China’s government-owned State Development & Investment Corp., is joining Li in the purchase, according to the August deal announcement, which didn’t name any other companies. Fininvest said at the time that the Chinese buyer group also includes “companies active in the financial industry and others in industrial sectors,” without providing further details.
In an earlier draft of the fundraising materials, the Chinese investor group indicated the team’s value could multiply several times in the long term to reach 2.9 billion euros, rivaling top clubs like Real Madrid and Manchester United Plc, according to documents obtained by Bloomberg. The acquirer predicted its plan to revive the storied team would help annual revenue more than double to 500 million euros in five years. It plans to open up the Chinese market with licensing and endorsement deals, the documents show.
AC Milan has struggled in recent years, with the team a shadow of the squad that once regularly competed for soccer’s top prizes. Since Berlusconi took control of the team in 1986, Milan has won eight league titles and five European cups, marking the most-successful period in the club’s history.
— With assistance by Daniele Lepido, Rachel Chang, Tommaso Ebhardt, and Jonathan Browning
http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... llion-deal
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
Pastore godinama trune na klupi PSG, njega i Cesca kad bi doveli to bi bio vrhunski upgrate za ekipu...pod uslovom da se vrate na 442 
Napokon se vezu top igraci sa klubom; T.Silva, Pastore, Fabregas. Nadajmo se da su gotovi dani pojacanja iz Torina, Genove, zlatne kravate i zalutalih anonimusa tipa Birsa 
Re: Odg: RE: Re: AC Milan
Ovo sam ja tek onako spomenuo Pastora, ali bilo bi fino vidjeti ih u klubuZenga je napisao/la:Napokon se vezu top igraci sa klubom; T.Silva, Pastore, Fabregas. Nadajmo se da su gotovi dani pojacanja iz Torina, Genove, zlatne kravate i zalutalih anonimusa tipa Birsa
s obzirom da ne znamo skoro nista o kinezima i da je malo toga dato u javnost (pojedinosti cemo saznati onog momenta kad se klub definitivno proda), ne vjerujem nicijim artiklima i naglabanju oko toga, iako blumberg jeste relevantna stranica.
ali kako rekoh, znam da berluskoni ne bi svakome prodao klub i s te strane sam miran.
i ne trebaju nama brutalno imucni arapi koji bi bacali novcanice nego prije svega strucni ljudi i pametno poslovanje, juventus je pozitivan primjer kako jedan talijanski klub sa dna moze doci na jedan ovako visoki nivo, cak i bez stranih investitora, sve zahvaljujuci jednom zdravom pametnom poslovanju.
pa to otprilike i ocekujem od kineza, naravno potrebne su i pare, ali za dugorocni uspjeh potrebno je ovo gore nabrojano da nas ne bi stigla ista sudbina kao prije 5 godina.
cisto sumnjam da bi psg pustio vise igraca tako da sam vise za pastorea, ulog za buducnost
treba ce nama pun qrac igraca i vremena da se stvari posloze, polako izlazi na vidjelo da su jack i suso nedovoljni za visi nivo, bacca u tridesetim, ocajna dva beka, ocajni veznjaci, ocajni stoperi osim roma, ocajna klupa, nema kakav se sav sljam nakupio u ovih par godina...
ali yebo ti to da je makar krenuti konacno sa rekonstrukcijom pa dokle stignemo, polako.
ali kako rekoh, znam da berluskoni ne bi svakome prodao klub i s te strane sam miran.
i ne trebaju nama brutalno imucni arapi koji bi bacali novcanice nego prije svega strucni ljudi i pametno poslovanje, juventus je pozitivan primjer kako jedan talijanski klub sa dna moze doci na jedan ovako visoki nivo, cak i bez stranih investitora, sve zahvaljujuci jednom zdravom pametnom poslovanju.
pa to otprilike i ocekujem od kineza, naravno potrebne su i pare, ali za dugorocni uspjeh potrebno je ovo gore nabrojano da nas ne bi stigla ista sudbina kao prije 5 godina.
cisto sumnjam da bi psg pustio vise igraca tako da sam vise za pastorea, ulog za buducnost
treba ce nama pun qrac igraca i vremena da se stvari posloze, polako izlazi na vidjelo da su jack i suso nedovoljni za visi nivo, bacca u tridesetim, ocajna dva beka, ocajni veznjaci, ocajni stoperi osim roma, ocajna klupa, nema kakav se sav sljam nakupio u ovih par godina...
ali yebo ti to da je makar krenuti konacno sa rekonstrukcijom pa dokle stignemo, polako.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Kad ce sreca Siljo propusta tekmu. Jedno zlo manje
jedno zlo manje, al' zato drugo zlo pocinje na desnom beku jer nema ko drugi 
bacca se nesto pokoskao sa montelom, haman mu ne gine klupa sutra za kaznu, a lapadula bi trebao poceti... yebo majku, moze li ijedna sezona proci bez trzavica i losih rezultata, uvijek se neki qrci moraju desavati.
postoji mogucnost da se sutra odgodi tekma, najavljeno lose vrijeme.
bacca se nesto pokoskao sa montelom, haman mu ne gine klupa sutra za kaznu, a lapadula bi trebao poceti... yebo majku, moze li ijedna sezona proci bez trzavica i losih rezultata, uvijek se neki qrci moraju desavati.
postoji mogucnost da se sutra odgodi tekma, najavljeno lose vrijeme.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Bas mi pase sto je sutra tekma valjda nece biti odgađanja. Da vidimo i Lapagola. Hajd sto Abate igra, nema ko jer Calabria mora pokriti lijevu stranu, al zasto opet Montolivo???
pa ko ce, ako nece on?
da je tu kucka, pa ajde, ali nije, s tim sto ce vjerovatno ovaj zavrsiti na klupi kad kucki istekne suspenzija... jedina solucija staviti locatelija ili pasalica uz sosu i jacka, ali ovo je bas rizicno po nas gol.
mada vise nije ni bitno ko igra i ne znam sto se mi ovdje smorismo s tim sklapanjem raznoraznih kombinacija igraca, ionako niko od njih ne valja
mozes ti montoliva konacno staviti na klupu da udovoljis navijacima, ali s tim ces dobiti ravno NISTA, opet isti problemi ostaju.
mada podrzavam to da se igraci kaznjavaju za lose igre, iako s tim ne dobijamo nista, nece montu sad proraditi inat i vaskrsnuti u igracinu, jer ne moze
samo mi zao sto to bacca najeba, ostade covjek u ovom usranom klubu, donio nam ta jedina 3 boda i opet ne valja
da je tu kucka, pa ajde, ali nije, s tim sto ce vjerovatno ovaj zavrsiti na klupi kad kucki istekne suspenzija... jedina solucija staviti locatelija ili pasalica uz sosu i jacka, ali ovo je bas rizicno po nas gol.
mada vise nije ni bitno ko igra i ne znam sto se mi ovdje smorismo s tim sklapanjem raznoraznih kombinacija igraca, ionako niko od njih ne valja
mada podrzavam to da se igraci kaznjavaju za lose igre, iako s tim ne dobijamo nista, nece montu sad proraditi inat i vaskrsnuti u igracinu, jer ne moze
samo mi zao sto to bacca najeba, ostade covjek u ovom usranom klubu, donio nam ta jedina 3 boda i opet ne valja
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pa kud ćeš rizicnijeg igraca u sredini terena od Montoliva. Mogao je stavit Pasalica
Haman da je Bacca na klupi, steta.
Ako nista vidjet cemo sta moze Lapadula

Ako nista vidjet cemo sta moze Lapadula

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Što više drži Montoliva yebo ga on u šupak, daj da vidimo Pašalića.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
jbt i Montella se počeo gubiti, parkirao na klupu Baccu a najveće krampe Abate i Monto i dalje igraju, idi ubi se idiote
Forza Milan!
- muha milanez
- Kontakt:
Realno tesko da nam i jedan trener moze valjati kad imas ovakav roster igraca u ekipi, sve je to diskutabilnog kvaliteta. Treba tu par dobrih igraca pa da covjek ima na koga racunat, ovako s vremena na vrijeme neko pokaze ponesto al to ne traje dugo. Veceras Lapadula se nece sa loptom sastavit, predvidjam minimalan poraz 1-0 opet.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Jbš Milan kad nema igrača za stavit u fantasy.Bacca preskup,eventualno je Suso zanimljiv.
Sto ja imam osjecaj da ce Lapadula da da minimum dva gola veceras 
Mozda me ova gripa i previse drzi
Mozda me ova gripa i previse drzi
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.