Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

PIRKE33
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la PIRKE33 » 13 maj 2011, 19:26

avlami97 je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:Nista onda. Odbite lijepo statut pa se onda bavite matematikom i kenjajte ko rusi drzavu...
Ako tebi do sada nije jasno ko ruši državu, nikada ti i neće biti.
Vjeruj jaro, svi ruse drzavu,u stvari pokusavaju za svoje interese i svojih bliznjih tj onih koji ih podrzavaju....a tebi prosipa pricu da je to u stvari zbog religije, nacionalnosti itd........mislim da je vrijeme da kad se prica o politici kaze se "lopovi je ruse", a ne neko druge nacionalnosti.Narod je posto glup, steta od nako pametnog naroda.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 13 maj 2011, 19:30

Rosas7 je napisao/la:pa bosnjake niko nemoze nigdje preglasati,ne vidim u cem u je problem sad,sad smo svi ravnopravni
i gracic sad nesto s.ere
Nije problem u preglasavanju vec u tome da delegati iz zapa.hercegovine ili iz rs svojim nedolaskom na sastanke komisije mogu minirat neku odluku koja je u korist nekog Bosnjackog kluba jer bi time npr.taj klub prestigo tvoj il siroki i obrnuto kako hoce,jednostavno politika ovog "novog" statuta je ista kao dosad a svi vidimo kako je funkcionisalo, jedina promjena je jedan predsjednik koja vise onako kozmeticka nego ona koja je trebala da bi konacno fudbal u BiH kreno naprijed tj. opet se sve vodi na politiku a svi znamo kako to ovdje funkcionise :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 13 maj 2011, 19:39

burek pita je napisao/la:iz kojeg je kluba ovaj djindo?? sta sad on i gracic hoce? da se plasiro olimpik u ligu uefa druga bi bila prica
Da je Gracić htio, kupio bi Olimpicu izlazak u Evropu. Vjeruj mi da mu nije bio nikakav problem kupiti Salema Prolića i ostatak ekipe koja vedri i oblači u sdijskoj organizaciji. Može se sad pričati šta hoće, al je jedno sigurno, da je insan od principa. Da je više Gracića na čelu klubova, drugačiji bi ambijent bio u našem fudbalu.

Samo, mislim da ovdje griješi. Nadam se da će promjeniti odluku.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 13 maj 2011, 19:45

pa ovdje je sve jednostavno; suspenzija ce biti skinuta samo ako srbi budu zadovoljni a ako su oni zadovoljni to znaci da se ide protiv drzave i nogometa u njoj. to naravno bosnjaci nikad nece prihvatiti zato je tesko za ocekivati da suspenzija bude skinuta.

ne mogu da vjerujem da ima ovoliko maloumnika medju bosnjacima koji se javljaju sa negativnim komentarima vezano za istup gracica.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 maj 2011, 20:08

Rosas7 je napisao/la:pa bosnjake niko nemoze nigdje preglasati,ne vidim u cem u je problem sad,sad smo svi ravnopravni
i gracic sad nesto s.ere
fulas poentu, nije fazon sto nece niko nikog moc preglasat vec sto ce se blokirati bitne odluke i svaki napredak...da ti objasnim najbanalnije moguce, sutra Murinjo bude zainteresovan da postane selektor BIH i za njegov izbor treba 2/3 vecina, i ovi ce to naravno odbiti jer hoce svog Tulica ,"Bevandu" itd itd i naravno Bosnjaci se tu nadjose u neobranom grozdju, za selektora ce dobiti nekog amatera ako uopste hoce da imaju selektora i reprezentaciju,a ako Bosnjaci odbiju "Bevandu" ove boli q sto nema selektora jer im nije stalo ni do Bosne ni do reprezentacije.

Tako da na ovaj nacin kako god okrenes Bosnjaci su preglasani, jer tesko ce se dogovoriti trojica od kojih dvojicu boli q za to sto se dogovaraju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

domineysn
Kontakt:

Post Postao/la domineysn » 13 maj 2011, 20:10

ultrasstyle_tz je napisao/la:
i gracic sad nesto s.ere
fulas poentu, nije fazon sto nece niko nikog moc preglasat vec sto ce se blokirati bitne odluke i svaki napredak...da ti objasnim najbanalnije moguce, sutra Murinjo bude zainteresovan da postane selektor BIH i za njegov izbor treba 2/3 vecina, i ovi ce to naravno odbiti jer hoce svog Tulica ,"Bevandu" itd itd i naravno Bosnjaci se tu nadjose u neobranom grozdju, za selektora ce dobiti nekog amatera ako uopste hoce da imaju selektora i reprezentaciju,a ako Bosnjaci odbiju "Bevandu" ove boli q sto nema selektora jer im nije stalo ni do Bosne ni do reprezentacije.

Tako da na ovaj nacin kako god okrenes Bosnjaci su preglasani, jer tesko ce se dogovoriti trojica od kojih dvojicu boli q za to sto se dogovaraju.
Bravo. ;)
Still learning...

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 13 maj 2011, 20:34

Da Aleksandru kazem,delegati iz Županije Zapadno-Hercegovačke ce glasati za ovaj statut.Informacija iz prve ruke!!! ;)

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 maj 2011, 20:37

ŠB.TRN je napisao/la:Da Aleksandru kazem,delegati iz Županije Zapadno-Hercegovačke ce glasati za ovaj statut.Informacija iz prve ruke!!! ;)
Pa da možda neće glasat protiv kad su dobili ono što žele... :? :? :? :? :? :arrow:
Čelik Zenica 1945

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 13 maj 2011, 21:38

Stvarno ne znam što su gracić i džindo protiv statuta, ako može neko ukratko objasniti?

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 13 maj 2011, 21:41

Ma o ovom je vise suvisno pricat .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 13 maj 2011, 22:07

AlemC85 je napisao/la:Stvarno ne znam što su gracić i džindo protiv statuta, ako može neko ukratko objasniti?
ne znamo da li bi smo piškili ili kakili.bili smo pred suspenzijom koja je preloša stvar. Oni koji su glasali protiv statuta su sada za uz zahtjeve koji su postali kompromis.imamo 1 predsjednika i fudbal ide dalje, posebno repka, uz dolazak prejakih likova u savez. eh sada likovi koji se javljaju kontaju - a ne ne, gdje smo mi tu! priča o suspenziji postaje ko trgovanje piljara pa kontaju da i mi ušičarimo. a ja mislim da su oni koji bi mogli blokirati i do sada blokirati a drugo čak i da je tako ne vidim kako možemo više izgubiti ako se ukine suspenzija. Kompromisi, to nama treba. jeb..ga ali je tako.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 13 maj 2011, 22:16

aleksandar_veliki je napisao/la:
džakailibu je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Stvarno ne znam što su gracić i džindo protiv statuta, ako može neko ukratko objasniti?
ne znamo da li bi smo piškili ili kakili.bili smo pred suspenzijom koja je preloša stvar. Oni koji su glasali protiv statuta su sada za uz zahtjeve koji su postali kompromis.imamo 1 predsjednika i fudbal ide dalje, posebno repka, uz dolazak prejakih likova u savez. eh sada likovi koji se javljaju kontaju - a ne ne, gdje smo mi tu! priča o suspenziji postaje ko trgovanje piljara pa kontaju da i mi ušičarimo. a ja mislim da su oni koji bi mogli blokirati i do sada blokirati a drugo čak i da je tako ne vidim kako možemo više izgubiti ako se ukine suspenzija. Kompromisi, to nama treba. jeb..ga ali je tako.
Koji kompromis, o cemu vi ljudi vise pricate. Ko je sta pitao ove sto su glasali za prosli Statut, imaju li oni neke svoje zahtjeve ili je kompromis zadovoljiti mrzitelje ili rusitelje, a nas druge ko ebe. Ne kontam gdje je tu kompromis?
Zasto si ljut???? :D :D :D Opet kazem,koji su zahtjevi Bošnjaka i zasto to odmah nisu iznijeli Osimu????

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 13 maj 2011, 22:17

dobro, nema nikakvog kompromisa, nečemo razgovarati sa rušiteljima i furat čemo jusufa pušinu. je..bo osima i ostale- šta oni znaju, jer naravno mi smo u pravu i mora biti kako mi hočemo.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 13 maj 2011, 22:24

I kolike su sad sanse da zaigramo protiv Rumunije,posto sam nesto slabo skontao?
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 13 maj 2011, 22:24

aleksandar_veliki je napisao/la:Preglasavanja ce biti pa svidjalo se to nekom ili ne. Dakle, posljednje informacije govore da su zadovoljni svi nakon sto su dobili materijale, odnosno nakon sto su vidjeli Statut. Da pojasnim radi cega. Dakle za donosenje bitnih odluka na IO potrebno je 12 glasova, no ukoliko se opstruira zakazuje se sjednica u roku 48 sati i na istoj se odlucuje prostom vecinom prisutnih na sjednici. E, ovo mi se vec svidja. Nema opstrukcija tek tako.
E sa ovim je sve jasno. Najbolja vijest koju sam cuo u zadnje vrijeme. :)

Mesut Ozil 23
Kontakt:

Post Postao/la Mesut Ozil 23 » 13 maj 2011, 22:25

Ma to vise niko nezna. Jedni se dogovore drugi pocn stvarat probleme.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 13 maj 2011, 22:30

Kompromis je jedan predsjednik uz povlastice u obliku ovih amandmana.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 13 maj 2011, 22:32

Samo da bi napravili problem..... Baš su čekali da se sve riješi skoro pa da se žale.....

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 13 maj 2011, 22:38

aleksandar_veliki je napisao/la: Koji kompromis, o cemu vi ljudi vise pricate. Ko je sta pitao ove sto su glasali za prosli Statut, imaju li oni neke svoje zahtjeve ili je kompromis zadovoljiti mrzitelje ili rusitelje, a nas druge ko ebe. Ne kontam gdje je tu kompromis?
Ne kontaš ti puno toga moj @aco... Misliš da su Edo i Bezimeni i oni koji se slažu s njihovim mišljenjima, tupavi?? Svi mi znamo da se ne mijenja mnogo s novim Statutom i amandmanima (da budemo iskreni, nije se mijenjalo ni s onim što je odbijen ranije), problemi ostaju. Problemi koji će se riješiti kad (ako se?) sve u državi iz temelja promjeni, prije svega politička situacija. To će se promjeniti teško jer se 20 godina indoktrinira javnost na sve tri strane, upravo putem medija, ali i obrazovnih institucija, pa i cijelog obrazovnog sistema.

Kao u politici, ni u Savezu niko u ovih 9 godina od "ujedinjenja" saveza godina nakon rata nije učinio ništa na zbližavanju pogleda i uređenju saveza u budućnosti. Ni ovi što "vole" Bosnu, ni ovi što je ne vole. Sad je komitet na čelu sa Ivicom, za dvadesetak dana učinio jedan mali, ali za državu kao BiH ogroman korak, uspjeli su pomiriti "zaraćene strane" (FSRS+Bevendine i UEFU), i dogovorili skidanje suspenzije. Kompromis za jedne je bio prihvaćanje jednog predsjednika, za druge "nemogućnost preglasavanja".

Takvim malim kompromisima i sitnim koracima se treba grabiti ka promjenama i u budućnosti u FSBIH, ali i ostalim segmentima društva. Jer krupnim neće ići, pokazalo se hiljadu puta do sada, prestanimo biti tvrdoglavi.
Umjesto da se ovo istakne kao pozitivan primjer i mogućnost dogovora u BiH, nađu se ova dva tvrdoglavca i furaju svoju sujetu, a vi ih podržavate jer je ljepše da krivimo jedni druge za neuspjehe, nego da bude onako mirno na forumu, kao što je bilo proteklih dana. - KLASIČNA BALKANSKA POSLA..

Ja se ipak nadam da će ova dvojica ostati usamljeni jahači i da će se Statut usvojiti, jer na silu neće ići. Dokaz ti je i što sam ja pozivao na organiziranje i akcije nas forumaša nakon 29. marta, i dobio sam dva-tri pozitivna odgovora ukupno od ovih što "vole Bosnu". Volimo mi svi, samo što ne volimo znoj i zasukane rukave, izgleda.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 13 maj 2011, 22:46

Bravo 8-)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], lol89, newton_heath_lyr, Proximic i 28 gostiju.