Rekonstrukcija stadiona u BiH

Signore
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Signore » 28 jan 2014, 17:25

bagrcavi je napisao/la:
Signore je napisao/la:I jos kad vam kazem da taj stadion kosta 700 tisuca eura :mrgreen:
Ispunjava li UEFA-ine uslove za odigravanje evropskih utakmica?
Po ovom projektu bas i ne vjerujem, jer sumnjam da pod te tribine stanu svi prateci sadrzaji. Kada bi uradili ovakve tri tribine i onu glavnu betonsku ili malo vecu montaznu i ubacili pod nju svlacionice, sale za konferencije i sve ostalo sto UEFA trazi onda bi zadovoljavao. Eventualno da smjeste loze i to sto je potrebno na tribine, a urade neki objekat neposredno uz stadion koji ce imati sve potrebno

Inace, ovakav oblik montaznih tribina UEFA podrzava.

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 28 jan 2014, 17:33

Signore je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
Signore je napisao/la:I jos kad vam kazem da taj stadion kosta 700 tisuca eura :mrgreen:
Ispunjava li UEFA-ine uslove za odigravanje evropskih utakmica?
Po ovom projektu bas i ne vjerujem, jer sumnjam da pod te tribine stanu svi prateci sadrzaji. Kada bi uradili ovakve tri tribine i onu glavnu betonsku ili malo vecu montaznu i ubacili pod nju svlacionice, sale za konferencije i sve ostalo sto UEFA trazi onda bi zadovoljavao. Eventualno da smjeste loze i to sto je potrebno na tribine, a urade neki objekat neposredno uz stadion koji ce imati sve potrebno

Inace, ovakav oblik montaznih tribina UEFA podrzava.
I to bi izaslo na nekih milion eura okruglo ;) Kako prejednostavno a predobro .. S tim da klubovi koji bi trebali praviti ovakve stadione, vjerovatno ni ne razmisljaju o UEFA standardima ;) Sto znaci da se za nase lige ubio !!! Ali posto kod nas nista nije normalno,cisto sumnjam da ce se neko odluciti za ovakvo rjesenje, ipak treba se neko ugradit u to sve, i svoje pajdase naravno

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 28 jan 2014, 17:48

Pitanje,pa ako je neko upucen neka mr odg. Zanima me strategija Veleza u vezi Vrapcica,da li se planisa ulagati u taj stadion,msm ganjati licence i dr. Zao mi je sto su nepravedno izgubili Bijeli brijeg,al ono sto me najvise zanima je to,kada su vec vidjeli da su izgubili pomenuti stadion, da nisu izabrali neko zemljiste u gradu pa tu poceli lagano nesto graditi,a ne ovako,fakticki simpatizer veleza mora upaliti auto i ici do vrapcica,tako da je moje misljenje da navijacu treba minimalno 20 KM za tu jednu tekmu
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 jan 2014, 21:52

Počela rekonstrukcija Mokrog Doca !!

- Sanacija slačionice na Mokrom Docu
- Cijeli pomoćni teren će biti obojan u klubske boje
- Na zidu od stadiona (Istok ) biti će postavljena dva velika grba HŠK POSUŠJA i KN POSKOCI .P.
- Na pomočni teren će se postaviti rasvijeta
-Završetak dijela sa umjetnom travom
- Sanacija glavnog travnjaka
- I na proljeće gradanja Caffe bara Hšk Posušje

Izvor: fb HSK Posusje

U Posusju se izgleda opet nogomet pokrenuo, nizu bodove, nemaju sanse da udju u visi rang, ali mi se cini da bi iduce sezone mogli napast Prvu ligu FBiH.

Jos jedan clan Drge Federalne lige radi na sanaciji stadiona. Rijec je o NK Maestral BSI Jajce koji je mlad klub, postoji tek par godina, a iduce sezone ce gotovo sigurno igrat PLFBiH. Glavni sponzor kluba je BSI koji i ulaze novac u obnovu. Sve mi se cini da bi ovaj klub mogao imati buducnost i uskoro zaigrati i PL

http://www.nssbkksb.ba/novosti/item/177 ... racaj.html

Inace, Mokri Dolac ima ogroman potencijal, uz male dorade to je top stadion u BiH. Ovaj Mracaj je u katastrofalnom stanju, a koliko sam citao u drugim clancima, za sad ce uloziti 1,5 milijun maraka, a u konacnici i 5 milijuna da bi mogli na njemu igrat i Europu. Kontam da ciljaju na pretkola.

Eto malo novosti iz nizih liga, da ne bude da samo premijerligasi moraju gradit :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 jan 2014, 22:44

esprit24 je napisao/la:Pitanje,pa ako je neko upucen neka mr odg. Zanima me strategija Veleza u vezi Vrapcica,da li se planisa ulagati u taj stadion,msm ganjati licence i dr. Zao mi je sto su nepravedno izgubili Bijeli brijeg,al ono sto me najvise zanima je to,kada su vec vidjeli da su izgubili pomenuti stadion, da nisu izabrali neko zemljiste u gradu pa tu poceli lagano nesto graditi,a ne ovako,fakticki simpatizer veleza mora upaliti auto i ici do vrapcica,tako da je moje misljenje da navijacu treba minimalno 20 KM za tu jednu tekmu
Mislim da sjeverni logor nije loša lokacija.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 29 jan 2014, 00:48

esprit24 je napisao/la:Pitanje,pa ako je neko upucen neka mr odg. Zanima me strategija Veleza u vezi Vrapcica,da li se planisa ulagati u taj stadion,msm ganjati licence i dr. Zao mi je sto su nepravedno izgubili Bijeli brijeg,al ono sto me najvise zanima je to,kada su vec vidjeli da su izgubili pomenuti stadion, da nisu izabrali neko zemljiste u gradu pa tu poceli lagano nesto graditi,a ne ovako,fakticki simpatizer veleza mora upaliti auto i ici do vrapcica,tako da je moje misljenje da navijacu treba minimalno 20 KM za tu jednu tekmu
Evo malo objasnjenja.(ono sto ja znam)
Prvo BB mi ne smatramo izgubljenim vec privremeno okupiranim,i nikad necemo odustati od njega(nasi ocevi su ga gradili i ne zelimo da se oni prevrcu u grobu od muke sto olahko odustasmo od njega).Drugo prihvatili smo trenutnu realnost da nam je trenutni stadion taj u Vrapcicima i njega nastojimo osposobiti za iganje u PL sa minimalnim ulaganjima.Trece ima u urbanistickom planu Sjevernog Logora i mjesto predvidjeno za taj neki novi stadion(ima i plan i maketa tog nekog novog stadiona)ali to je za sada na dugom stapu posto niko nema para za takvo nesto.Znaci trenutno je primarni cilj osposobiti Vrapcice za PL na svim poljima,a trenutno najvise nedostaje pomocni teren sa trfom,reflektori,natkrivenih 3000 mjesta i parking prostor(i jos nekih manjih projekata).To kad bih se odradilo za godinu-dvije tu bi se sad za sad stalo i onda bi se pripremalo za taj novi pravi stadion u Sjevernom Logoru.E sad posto je to na dugom stapu ko zna,mozda grad izgradi jedan moderan stadion od 25 000 mjesta sa svim UEFa -inim standardima i da ga da na koristenje i Velezu i zrinjskom pod podjednakim uslovima :roll: (neke ideje postoje u vezi ovoga ali nista na papiru).To bi se moglo desiti posto je tamo onaj prostor gdje je trenutno stadion pod BB jako primamljiv pojedinim tajkunima radi izgradnje stambenih objekata i poslovnih prostora :roll: .Dakle posto je kriza tu smo gdje smo(moramo nastaviti sa patnjama :( ) ,nadam se da ce u skoroj buducnosti uraditi ove stvari koje nedostaju(a morat ce jer za godinu-dvije nece niko moci dobiti licencu za PL ko nema reflektore,parking,3000 pokrivenih mjesta i ostalo)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 29 jan 2014, 09:00

Vrapčići imaju i svoju prednost, em su van grada, em parking, znaci, nema guzve ni u gradu, ni oko stadione neke vece guzvare prije i poslije tekme. Lokacija, sta ja znam, Mostarci znaju gdje im vise odgovara.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 29 jan 2014, 20:29

rodjak je napisao/la:
Prvo BB mi ne smatramo izgubljenim vec privremeno okupiranim,i nikad necemo odustati od njega(nasi ocevi su ga gradili i ne zelimo da se oni prevrcu u grobu od muke sto olahko odustasmo od njega).Drugo prihvatili smo trenutnu realnost da nam je trenutni stadion taj u Vrapcicima i njega nastojimo osposobiti za iganje u PL sa minimalnim ulaganjima.Trece ima u urbanistickom planu Sjevernog Logora i mjesto predvidjeno za taj neki novi stadion(ima i plan i maketa tog nekog novog stadiona)ali to je za sada na dugom stapu posto niko nema para za takvo nesto.Znaci trenutno je primarni cilj osposobiti Vrapcice za PL na svim poljima,a trenutno najvise nedostaje pomocni teren sa trfom,reflektori,natkrivenih 3000 mjesta i parking prostor(i jos nekih manjih projekata).To kad bih se odradilo za godinu-dvije tu bi se sad za sad stalo i onda bi se pripremalo za taj novi pravi stadion u Sjevernom Logoru.E sad posto je to na dugom stapu ko zna,mozda grad izgradi jedan moderan stadion od 25 000 mjesta sa svim UEFa -inim standardima i da ga da na koristenje i Velezu i zrinjskom pod podjednakim uslovima :roll: (neke ideje postoje u vezi ovoga ali nista na papiru).To bi se moglo desiti posto je tamo onaj prostor gdje je trenutno stadion pod BB jako primamljiv pojedinim tajkunima radi izgradnje stambenih objekata i poslovnih prostora :roll: .Dakle posto je kriza tu smo gdje smo(moramo nastaviti sa patnjama :( ) ,nadam se da ce u skoroj buducnosti uraditi ove stvari koje nedostaju(a morat ce jer za godinu-dvije nece niko moci dobiti licencu za PL ko nema reflektore,parking,3000 pokrivenih mjesta i ostalo)
hvala na pojasnjenju, jer stvarno mi je velez drag klub i volio bih da ima kvalitetan stadion i to sa lokacijom u gradu, jer sigurno bi se to osjetilo i na posjeti. Ne znam kolko je istinita informacija ali ja sam jos davno cuo, da je "Goal projekt" msm da se tako zove :roll: namijenio pare za izgradnju velezovog stadiona, ali da su umjesto toga te pare upućene prema orašju ;)
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 30 jan 2014, 05:15

esprit24 je napisao/la:
rodjak je napisao/la:
hvala na pojasnjenju, jer stvarno mi je velez drag klub i volio bih da ima kvalitetan stadion i to sa lokacijom u gradu, jer sigurno bi se to osjetilo i na posjeti. Ne znam kolko je istinita informacija ali ja sam jos davno cuo, da je "Goal projekt" msm da se tako zove :roll: namijenio pare za izgradnju velezovog stadiona, ali da su umjesto toga te pare upućene prema orašju ;)
dobro si cuo jbga :roll: :twisted:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 05 feb 2014, 00:40

Projekat „Rekonstrukcija i dogradnja stadiona Grbavica“

U Općini Novo Sarajevo je 31. januara održan prvi sastanak stručnog tima za izradu sporazuma o pravima i obavezama učesnika u realizaciji projekta „Rekonstrukcija i dogradnja stadiona Grbavica“.
Stručni tim koji će u narednom periodu pripremiti navedeni sporazum sastavljen je od predstavnika relevantnih institucija svih nivoa vlasti, Vlade Federacije BiH i federalnog Ministarstva kulture i sporta, zatim Vlade Kantona Sarajevo, kantonalnog Ministarstva kulture i sporta i Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, kao i Nogometnog saveza BiH i fudbalskog kluba „Željezničar“, te Općine Novo Sarajevo.
Općinski načelnik Nedžad Koldžo podsjetio je ovom prilikom da je zajedno sa Ivicom Osimom, pokrenuo inicijativu čiji je cilj da se, u realnim okvirima koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice, napravi stadion u skladu sa standardima FIFE i UEFE, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igrati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu. Općina Novo Sarajevo preuzela je na sebe aktivnosti oko izrade projektne dokumentacije i idejnog projekta za rekonstrukciju stadiona koji bi trebao biti kapaciteta po tribinama oko 20.000 gledalaca i uređen po standardima FIFE i UEFE – K4, s posebnim naglaskom na sigurnosni aspekt. Na ovom stadionu bili bi stvoreni uslovi za odigravanje svih utakmica na evropskom i svjetskom nivou, osim finala Evropskog i Svjetskog prvenstva.

Cak mi djeluje i realno kad vidim da bi se vlasti mogle zabavit s ovim. Malo po malo i zavrsit ce se dok bi nekog velikog investitora mogli cekat jos i desetljecima.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 feb 2014, 00:47

simptomaticno da sve oko glavnog grada,ukljuci se i federacija,idrzava,i fudbalski savez,dok ih za tusnjem,vrapcicima,gradacackom zvijezdom boli ****,ali hajde nek im je sa srecom
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 01:19

wienultras je napisao/la:simptomaticno da sve oko glavnog grada,ukljuci se i federacija,idrzava,i fudbalski savez,dok ih za tusnjem,vrapcicima,gradacackom zvijezdom boli ****,ali hajde nek im je sa srecom
Ko se kad uključio? Po ko zna koji put ova priča se ponavlja i niko još nije uložio feninga u Grbavicu, na Koševu se godinama natezalo oko stolica, jedva da su se postavile nakon toliko natezanja, o nekoj ozbiljnijoj rekonstrukciji nema ni govora.

I onda po ko zna koji put dođe NN osoba koja nije iz Sarajeva i počne da trabunja o tome kako se neko dig'o da se nešto radi u Sarajevu. Da imaš pojma (kao što nemaš) o tome koliko se u ostalim zemljama ulaže u glavni grad ne bi nikad prič'o to što pričaš.

Ako postoji jedna država na svijetu u kojoj glavni grad ne uživa nikakve beneficije svog statusa onda je to BiH. Shodno tome primjedbe tog tipa od strane ostalih su krajnje neopravdane i radi se isključivo o frustracijama.

Sad će opet smiješna priča o BH Telecomu, ne da mi se uopšte ponavljat istu stvar 100 puta.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 05 feb 2014, 01:22, ukupno mijenjano 1 put.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 05 feb 2014, 01:22

Cuj ne ulaze se u glavni grad :lol:
Greska u koracima momcino.

Vidi kako koji Kanton zaradi, pa koliko svoje zarade preusmjeri u Sarajevo i sve ce ti biti jasno.

Ali, koliko znam pokrenuta je procedura i oko toga. Pa, koliko zaradite, toliko i trosite ;)
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 01:29

romeo je napisao/la:Cuj ne ulaze se u glavni grad :lol:
Greska u koracima momcino.

Vidi kako koji Kanton zaradi, pa koliko svoje zarade preusmjeri u Sarajevo i sve ce ti biti jasno.

Ali, koliko znam pokrenuta je procedura i oko toga. Pa, koliko zaradite, toliko i trosite ;)
Prvo, ja nisam iz Sarajeva.

Drugo, to što Kanton Sarajevo uloži u Sarajevo je stvar tog kantona, ni slučajno ljudi iz Banjaluke, Tuzle, Zenice, Mostara, Beča i slično.

Koliko koji kanton preusmjeri u Sarajevo? Evo reci nam ti, daj nam te podatke. Ne znaš, a da znaš ne bi ni slučajno napisao ovaj smiješni post. Hint: PDV sredstva ne predstavljaju uložena sredstva u Sarajevo.

Kanton Sarajevo najviše zaradi zato što je najrazvijeniji, ne zato što neko iz navedenih gradova plaća harač tom kantonu.

I nemoj tih velikoseljačkih i malograđanskih folova tipa momčino, ništa nisi dobio na retorici koristeći te jeftine folove.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 05 feb 2014, 01:33

Ti mi licis na nekoga iz Visokog :mrgreen:

Sarajevo kanton najvise zaradi ? :lol:

Ajde opet na net pa guglaj, momcino.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 01:35

Nek gugla neko ko ne zna poput tebe, ja raspolažem tim informacijama.

Fino sam ti rek'o postavi dokaze za svoje smiješne tvrdnje. Pošto dokaza nema smatrat ćemo da trolaš temu.

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 05 feb 2014, 01:41

Ti raspolazes podacima ? :lol:

Neozbiljan si ti sagovornik. Ti, koji se toliko zalazes na forumu za Sarajevo, BiH, ovo ono, a ne znas prihode od izvoza kantona, raspodjele unutar Federacije i to, de bolan.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 feb 2014, 01:41

DukeOfWellington je napisao/la:Nek gugla neko ko ne zna poput tebe, ja raspolažem tim informacijama.

Fino sam ti rek'o postavi dokaze za svoje smiješne tvrdnje. Pošto dokaza nema smatrat ćemo da trolaš temu.
ko ste to VI :?: da zaradi najvise sarajevski kanton,jer se pare iz cijele drzave slijevaju U SARAJEVO,nebitno iz kojih razloga,organizacija,kredita preko grbace svih gradjana bih i td...pa se opet iz sarajeva raspodjeljuju po nahodjenju doticnih iz sarajeva i bla la bla..nemoj glumiti ucenog covjeka,i poznavaoca politickog uredjenja bih,nestoji ti...
upravu si samo da trolamo,tema su stadioni..samo sam reko da se zanemaruju ostali stadioni,od saveza pogotovo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 05 feb 2014, 01:47

romeo je napisao/la:Ti raspolazes podacima ? :lol:

Neozbiljan si ti sagovornik. Ti, koji se toliko zalazes na forumu za Sarajevo, BiH, ovo ono, a ne znas prihode od izvoza kantona, raspodjele unutar Federacije i to, de bolan.
:lol:

Ko priča o prihodima izvoza? Vjerujem da si mislio na nešto drugo, samo ne znaš se izrazit, što me ne čudi ni najmanje.

A to što ćeš ti 10 put ponovit' da ja nešto ne znam ne znači da će neko i pomislit' da je to tako. Zato ti je pametnije da ne ponavljaš još osam put i tako uštediš vrijeme u životu.

Odavno je poznato da ono što ja napišem na ovom forumu predstavlja notornu činjenicu, tako da nema nikakve potrebe da mi proturječiš, samo trošiš vrijeme i trolaš temu.
wienultras je napisao/la: ko ste to VI :?: da zaradi najvise sarajevski kanton,jer se pare iz cijele drzave slijevaju U SARAJEVO,nebitno iz kojih razloga,organizacija,kredita preko grbace svih gradjana bih i td...pa se opet iz sarajeva raspodjeljuju po nahodjenju doticnih iz sarajeva i bla la bla..nemoj glumiti ucenog covjeka,i poznavaoca politickog uredjenja bih,nestoji ti...
upravu si samo da trolamo,tema su stadioni..samo sam reko da se zanemaruju ostali stadioni,od saveza pogotovo
"Mi" smo forumaši koji ne pričamo gluposti po forumu.

Ovo je notorna laž koja dokazuje da nemaš pojma o tokovima novca u državi, shodno tome najpametnije bi ti bilo da ne trolaš temu i da se ne sramotiš.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 feb 2014, 01:50

dobro pametnjakovicu nek si ti pametan,inace pocesto prosipas pamet koda ti kipti iz mozga,i pokusavas ispast pametniji,ustvari dobro ti je covjek reko,edukuj se,GUGLAJ,vozdra :arrow:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.