Ja tebi jedno a ti drugo k'o svabo traj-la-la jel. Ako je Adem Srbin m.v onda je jedna prica, a ako je Bosnjak sasvim druga prica .Svaki Bosanac i Hercegovac u svijetu koji smatra da mu je BiH matica je clan dijaspore ma bilo kako ili bilo kada da je otisao iz BiH. Sandzak je odvojen od Bosne nasilu isto k'o i r.s,samo u drugim okolnostima.RKO je napisao/la:Pod broj jedan oni nisu nasa braca,mozda tvoja jesu moja ne.![]()
A mozes se ti izjasnit kako hoces i kao hobit al nepije vodu,Adem Ljaljic nema pravo igrati za nasu reprezentaciju nema pravo na drzavljanstvo....vec sam napisao nije rodjen u BiH,nisu mu ni roditelji iz BiH,nije niti zivi u BiH...nema nikakve veze sa BiH.Eh sad bilo bi lijepo kad bi mogao i igrao a sto mogu Subotic,Petric....igrat za susjedne zemlje je kriva politika(Dejtonski sporazum i nas Ustav kao snek 4 tog sporazuma),,..na osnovu toga i FIFA/UEFA su dozvolile da igraci koji su rodjeni u BiH a izjasnjavaju se kao srbi ili hrvati mogu igrati sa susjedne zemlje.
Totalno nefer ali nam je tako
PS:Ti izgleda neznas sta znaci dijaspora?Dijasporom ti se oznacava grupa ljudi koja je pod prijetnjom sile napustila svoju zemlju.
Ko je Adema protjerao iz Bosne ili njegove roditelje...
Reprezentativci (fudbal)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Reprezentativci (fudbal)
a gdje to pise ?Derim je napisao/la:Ja tebi jedno a ti drugo k'o svabo traj-la-la jel. Ako je Adem Srbin m.v onda je jedna prica, a ako je Bosnjak sasvim druga prica .Svaki Bosanac i Hercegovac u svijetu koji smatra da mu je BiH matica je clan dijaspore ma bilo kako ili bilo kada da je otisao iz BiH. Sandzak je odvojen od Bosne nasilu isto k'o i r.s,samo u drugim okolnostima.RKO je napisao/la:Pod broj jedan oni nisu nasa braca,mozda tvoja jesu moja ne.![]()
A mozes se ti izjasnit kako hoces i kao hobit al nepije vodu,Adem Ljaljic nema pravo igrati za nasu reprezentaciju nema pravo na drzavljanstvo....vec sam napisao nije rodjen u BiH,nisu mu ni roditelji iz BiH,nije niti zivi u BiH...nema nikakve veze sa BiH.Eh sad bilo bi lijepo kad bi mogao i igrao a sto mogu Subotic,Petric....igrat za susjedne zemlje je kriva politika(Dejtonski sporazum i nas Ustav kao snek 4 tog sporazuma),,..na osnovu toga i FIFA/UEFA su dozvolile da igraci koji su rodjeni u BiH a izjasnjavaju se kao srbi ili hrvati mogu igrati sa susjedne zemlje.
PS:Ti izgleda neznas sta znaci dijaspora?Dijasporom ti se oznacava grupa ljudi koja je pod prijetnjom sile napustila svoju zemlju.
pa kakve to veze imabrazzo je napisao/la:Jajcani je napisao/la:E moj RKO bolje ti je poklopi se. Sandjak 450 godina sve do 1878 godine dio Bosne a ti se pitas ko je Adema protjero.
Ne sramoti se!

Tako ces mozda ti i tebi slicni govoriti i o meni kad moj grad bude dio neke velike Hrvatske.
Semper fidelis
ovo je posljednji post u kojem ti se obracam nezreli polupismeni djecace...Jajcani je napisao/la:pa kakve to veze imabrazzo je napisao/la:Jajcani je napisao/la:E moj RKO bolje ti je poklopi se. Sandjak 450 godina sve do 1878 godine dio Bosne a ti se pitas ko je Adema protjero.
Ne sramoti se!bio je i Senegal do 1950 i neke dio Francuske pa opet ljudi vole svoju zemlju i igraju za nju.
Tako ces mozda ti ti tebi slicni govoriti i kad moj grad bude dio neke velike Hrvatske.
ti mozda nisi svjestan,ali svaki sistem pociva na nekim zakonima..ljudski su pisani ...
ukoliko je tvoj doprinos temi primitivno dobacivanje bez ikakve podloge..bolje preskoci javljanje...obradovacemo se .. nisam ni ja previse upucen ...al' trudim se da saznam

-
- Kontakt:
iz danske 1. divisie.
Agf - Hjørring 3:0. Sanel kapidzic prve 2 golove.
Agf - Hjørring 3:0. Sanel kapidzic prve 2 golove.
Ovo za dijasporu u zakonu o drzavljanstu BiH .Ovo za izdavanje Sandzaka iz sastava Bosne u Historiji. Sto se tice r.s osjetio na svojim ledjima ok.Makaveli je napisao/la:a gdje to pise ?Derim je napisao/la:Ja tebi jedno a ti drugo k'o svabo traj-la-la jel. Ako je Adem Srbin m.v onda je jedna prica, a ako je Bosnjak sasvim druga prica .Svaki Bosanac i Hercegovac u svijetu koji smatra da mu je BiH matica je clan dijaspore ma bilo kako ili bilo kada da je otisao iz BiH. Sandzak je odvojen od Bosne nasilu isto k'o i r.s,samo u drugim okolnostima.RKO je napisao/la:Pod broj jedan oni nisu nasa braca,mozda tvoja jesu moja ne.![]()
sve u svemu hrpa gluposti bez pokrica 
sigurno je da imam par replika na ove gluposti derime koje navodis...ti nisi dovoljno dobar na ovom polju diskusije da bi zasluzio moje vrijeme ...
toliko za sada
pozdrav

sigurno je da imam par replika na ove gluposti derime koje navodis...ti nisi dovoljno dobar na ovom polju diskusije da bi zasluzio moje vrijeme ...
toliko za sada

**** u troskocima Makaveli mali cetnicicu. Gdje vidis da se tebi obracam?! Ispod casti mi je. A za to tvoje etikiranje mojoj malenkosti, to bih vec rado s tobom da raspravim u cetri oka.
Semper fidelis
Argumenti su uvjek preteski za simpatizere i sljedbenike Cosiceve i SAN-u naukeMakaveli je napisao/la:sve u svemu hrpa gluposti bez pokrica
toliko za sadapozdrav

Derim je napisao/la:Argumenti su uvjek preteski za simpatizere i sljedbenike Cosiceve i SAN-u naukeMakaveli je napisao/la:sve u svemu hrpa gluposti bez pokrica
toliko za sadapozdrav
Bravo Derime. Kontam nije valjda da sam ja jedini koji je skonto agendu ovog internet borca za srpstvo breeee.
Aferim jaro!
P.S Ziku sad kad mene banuju a ovog ostave da urinira i ko fol uci Bosnjake pravu i historiji.
Semper fidelis
Klasicno neznanje,ko si ti ili bilo ko da nekoj zajednici moze odredjivati sta je,poredjenja radi mnogi Srbi i Hrvati tvrde da u BIH zive Srbi/Hrvati raznih vjera ili se u BIH za bosanske Srbe ili Hrvate tvdi da su samo Bosanci ali to ostaje samo misljenjeRKO je napisao/la:Pod broj jedan oni nisu nasa braca,mozda tvoja jesu moja ne.![]()
Bosnjaci kao i Adem nemaju pravo na Bh pasos samo zbog zakona drzave BIH a Srbi iz BIH imaju to pravo u Srbiji ne zbog Dejtona vec zbog donetih zakona koji omogucuju Srbinu odakle god dolazio koji se samo pisano izjasni da mu je Srbija maticna drzava da dobije drzavljanstvo
Pravila za igranje za neku drzavu se znaju a ona su iznad Dejtona ,jedina mogusnost postoji ako se dve federacije(fsbih sa fsss ili hns) dogovore medjusobno i takav dogovor moze praviti izuzetak(pogledaj pravilnik FIFA-e)
i ovo za dijaporu si lupio,procitaj malo sta je dijaspora a ona nije to sto si napisao
zbog cega se njegov izbor vezuje za pripadnost,ja sam siguran da se njegova porodica izjasnjava kao Bosnjaci ali mi se cini da je blizi igranju za Srbiju
Zadnja izmjena: pazzarac, dana/u 17 okt 2010, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.
harishp je napisao/la:Vidi,vidi,smisao za zajebanciju izlapio.Kad ti se neko oko tvog okovratnika laca.
Svoje ti,i svoje probleme rjesavaj za druge prosetaj.
Nego gledam Galatu i Misketa.Gube na svom terenu,losa igra a i Miske se utopio u sivilo svega toga.Barem za sad.
I to sad ga sad zamjenise, jos je dobio velike zvizduke pri zamjeni.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
E jesi nam i objasnio, svaka cast"RKO"
Da vam malo pojasnim,

do sada ti dobro ide..BiH je zemlja tri konstitutivna naroda Srba,Bosnjaka i Hrvata i ostalih.
Ups... katastrofalna greska, Bosnjak je usao u ustave susjednih drzava i bosnjacka manjina je priznata. A pominje se svugdje po svijetuBosnjak je Ustavna kategorija i spominje se samo u BiH....nigdje drugo.
Upravo tako, a tako se uglavnom i BiH ponasala pa je dosta Bosnjaka iz Srbije dobilo pasose. Tako treba i u buducnost ako vec Srbi i Hrvati iz Bosne mogu racunati na drzavljanstvo maticnih drzava, morali bi i Bosnjaci iz Srbije i Hrvatske imati mogucnost na drzavaljanstvo maticne drzave tj. BiH. Istina niti Srbija, niti Hrvatska, a Bogami niti BiH se nisu usrecili sa onima koji su dosli po osnovu toga "prava na drzavaljanstvo maticne drzave"...jer bi oni odma da vladaju, da kroje sudbinu, da se pitaju vise nego domaci...Vidis ovog Iranca iz Sandzaka, vileni po diskusijama protiv Bosanskih svetinja...Sve je politika,onaj ko se osjeca hrvatom u Bosni i katolik je,barem prije je vrlo lagano dolazio do hrvatske putovnice a i sada im drzava Hrvatska izlazi u susret jer su to hrvati koji zive u BiH i u Ustavu se spominju.....
Samo je razlike u tome sto su Srbi i Hrvati u BiH konstitutivni narodi a Bosnajci u Srbiji i Hrvatskoj nacionalne manjine. Sa mnogim stvarima to ima veza, ali sa ovim o cemu pricamo bas nikakve. Dodjela drzavljanstva Srbima i Hrvatima od strane Srbije i Hrvatske, nema apsolutno nikakve veze sa njihovim statusom u BiH, odnosno sama cinjenica da su u BiH konstitutivni narodi na vodi ka tome da imaju automatsko pravo na drzavljanstvo Srbije i Hrvatske. Sta vise u normalna vremena to bi trebala biti otezavajuca okolnost i logicno bi bilo da Bosnjaci iz Srbije i Hrvatske lakse dobiju BiH pasosle nego Srbi i Hrvati iz bosne srbijanske odnosno hrvatske.blablabla da neduljim hrvati i srbi imaju po dvije zemlje jednu u kojoj zive a drugu kojoj pripadaju(tako oni kazu) i imaju pravo na to(Ustavi,zakoni),dok su Bosnjaci vezani samo za BiH.
Mogu al' k.... dok ne dokazu vezu sa tim zemljama...ste nevolim ove tzv. nase sto samo slijezu ramenima i priznaju sve ovima drugima. Cuj oni mogu, A Bosnjo iz Sandzaka, Amerike, Rusije, Njemacke ne moze. Ma idi covjece, ne filozofiraj.Tako da hrvati i srbi iz BiH mogu nastupati za susjedne zemlje.
To je na Americi da odluci...i ako ti oni daju drzavljanstvo okej si bez obzira sto si Ameriku vidio samo na TV. Tako isto i Srbija i Hrvatska odlucuju o Srbima i Hrvatima iz BiH, uostalom i mnogi Bosnjaci iz Bosne su dobili pasose - narocito Hrvatske.To sto se neko osjeca Bosnjakom a iz Sandzaka je nema nikakve veze jer je jednako s tim da se ja osjecam kao Amerikanac i hocu sad Americko drzavljanstvo...
U Srbiji Srbi u zadnje vrijeme pokusavaju izjednaciti nacionalno i drzavno, tj dva razlicita pojma Srbin i Srbijanac nastoje pretvoriti u jedno. Ako se to i dogodi pa se kaze da recimo na teritoriji Srbije zive samo Srbi, treba razluciti taj pojam Srbi kao drzavljani Srbije i Srbi kao nacija. Onda za Bosnjaka iz Sandzaka mozes reci da je Srbin drzavljanstvom, a i dalje ostaje Bosnjak nacionalnoscu. Kamo srece da je ovo Bosnjak zamjenjeno sa Bosanac kad je bilo vrijeme, mnogi nesporazumi bi se izbjegli. Religija, o kojoj lupas gore, nema veze sa ovom diskusijom i to je vec nesto trece.Uglavnom komplikovana je situacija politicki rijesena....laicki receno u Srbiji su svi srbi(islamske,katolicke,praqvoslavne vjeroispovjesti)a u BiH(mozes bit Srbin,Bosnajak,Hrvat(islamske,pravoslavne,katolicke vjeroispovjesti))...
Da zakljucimo, Adem Ljajic je sudeci po imenu Bosnjak koji zivi u Srbiji i moze igrati za BiH, ako dokaze da ispunjava jedan od uslova za promjenu sportskog drzavljanstva. Automatski ne moze igrati, isto kao sto ne moze niti Srbin ili Hrvat iz BiH za Srbiju odnosno Hrvatsku.
Zadnja izmjena: Saban, dana/u 17 okt 2010, 19:45, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!
-
- Kontakt:
Salihovic strijelac hoffenheima (penal) , protiv borussije
Belaj,kad navijaci Galate uzmu nekoga na zub.Mozes istog momenta pakovati prnje.Adinjo je napisao/la:harishp je napisao/la:Vidi,vidi,smisao za zajebanciju izlapio.Kad ti se neko oko tvog okovratnika laca.
Nego gledam Galatu i Misketa.Gube na svom terenu,losa igra a i Miske se utopio u sivilo svega toga.Barem za sad.
A da su losi,vala jesu ne znas ko je gori od goreg.Sa trenerom na celu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Nije da se falim, ali sam ovako nesto i predvidjao...Misimovic je proslost.Adinjo je napisao/la:harishp je napisao/la:Vidi,vidi,smisao za zajebanciju izlapio.Kad ti se neko oko tvog okovratnika laca.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
kakve to veze ima, zaboravljas na pojam nacionalne manjine, to niko ne moze ukinuti, tako da ce bosnjaci u Sandzaku uvijek aBd biti bosnjaciSaban je napisao/la: U Srbiji Srbi u zadnje vrijeme pokusavaju izjednaciti nacionalno i drzavno, tj dva razlicita pojma Srbin i Srbijanac nastoje pretvoriti u jedno. Ako se to i dogodi pa se kaze da recimo na teritoriji Srbije zive samo Srbi, treba razluciti taj pojam Srbi kao drzavljani Srbije i Srbi kao nacija. Onda za Bosnjaka iz Sandzaka mozes reci da je Srbin drzavljanstvom, a i dalje ostaje Bosnjak nacionalnoscu. Kamo srece da je ovo Bosnjak zamjenjeno sa Bosanac kad je bilo vrijeme, mnogi nesporazumi bi se izbjegli. Religija, o kojoj lupas gore, nema veze sa ovom diskusijom i to je vec nesto trece.
Da zakljucimo, Adem Ljajic je sudeci po imenu Bosnjak koji zivi u Srbiji i moze igrati za BiH, ako dokaze da ispunjava jedan od uslova za promjenu sportskog drzavljanstva. Automatski ne moze igrati, isto kao sto ne moze niti Srbin ili Hrvat iz BiH za Srbiju odnosno Hrvatsku.
pise u svakoj knjizi koju otvoris (to ti je ono sto ima puno listova na kojima nesto pise, neka slova) i to ne 1878. vec puno kasnije, u balkanskim ratovima 1912.-13., dakle prije manje od 100 godina, koliko god vi to pokusavali izbrisati, ne mozete, mi to necemo zaboraviti, Sandzak je BiHMakaveli je napisao/la:a gdje to pise ?Derim je napisao/la:Ja tebi jedno a ti drugo k'o svabo traj-la-la jel. Ako je Adem Srbin m.v onda je jedna prica, a ako je Bosnjak sasvim druga prica .Svaki Bosanac i Hercegovac u svijetu koji smatra da mu je BiH matica je clan dijaspore ma bilo kako ili bilo kada da je otisao iz BiH. Sandzak je odvojen od Bosne nasilu isto k'o i r.s,samo u drugim okolnostima.RKO je napisao/la:Pod broj jedan oni nisu nasa braca,mozda tvoja jesu moja ne.![]()
-
- Kontakt:
Stvarno niste normalni hebo vas sandzak vise i adem ljajic dosta vise halo momak je rekao da ce igrat za srbiju i cao i tema je reprezentativci a ne sandzak 

jeste da sam i ja učervovao u toj diskusiji ali šta ćeš kad nema posebne teme na kojoj bi o tome raspravljali ali nek si nam rekao vala je dosta više i Adema i SandžakaSamo F.K.S !! je napisao/la:Stvarno niste normalni hebo vas sandzak vise i adem ljajic dosta vise halo momak je rekao da ce igrat za srbiju i cao i tema je reprezentativci a ne sandzak

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.