Monolog je napisao/la:Neko je napisao "bolje da sačekamo par Murray - Tsonga, pa da onda pričamo o njemu".

Ispostavilo se da je taj forumaš u pravu.
Strasno

. Bas sam se nameracio na duel Marej - Conga. Nisam ni znao da je ukoljica Nisikori jos uvijek na turniru. Al' sve i da sam znao, ko je mogao ocekivati da ce izbaciti Congu

!??
Al' eto, kada se malo prisjetimo koliko je Conga u pozitivnom i negativnom smislu nepredvidiv igrac, onda ova pobjeda Nisikorija mozda i nije tako veliko iznenadjenje. Bice da je bio jedan od dana kada mu nista ne polazi za rukom. Tada moze igubiti od bilo koga.
Ferer melje. Co'ek kao da je na struju prikljucen. Malo sam gledao njegov mec sa Gaskeom, stvarno ga je samljeo.
Djokovic - Ferer
Tesko mi je sada pretpostaviti u kojem ce smjeru ici ovaj mec. Djokovic ovaj turnir igra sa pola snage, tako da moze predstavljati problem sto do sada nije imao nijedan pravi okrsaj. I sada sa Hjuitom igra sa pola snage. Ne moze uci u pravi ritam sa ovako tankim protivnikom. Zbog svega toga moze imati problema sa nalozenim Fererom. Ako Spanac vec ne mogne iznenaditi, onda ga sigurno moze dobro iscrpiti. To ne zvuci dobro kada znamo da je eventualni naredni protivnik vjerovazno Marej. A nakon toga u finalu vjerovatno Nadal. Ako bi sve islo prema ocekivanjima, Djokovic bi mogao dosta iscrpljen uci u finale sto nikako ne bi bilo dobro. Jos se ne moze procijeniti u kakvoj formi je Djokovic. Ovaj turnir do sada igra sa pola snage.
Federer - Del Potro
Ovo bi mogao biti izuzetno dobar mec. Ako bi Delpa sluzio servis Federer bi bio u velikom problemu. Nisam imao priliku do sada gledati Del Potra tako da nemam pojma u kakvoj je formi. Federer igra standardno maestralno protiv levata i zelenog Tomica. Kao ni Djokovic, Federer do sada nije imao pravi ispit. Delpo ce za njega biti pravi ispit. Ako bi prosao Delpa uz slabu igru Nadala mozda i moze do finala. Cetvrtfinala ce dati pravu sliku i onda ce se moci preciznije prognozirati polufinala i finale.
Nadal - Berdih
Slicno kao i za gore opisani dvoboj. Berdih kada ima svoj dan moze pobjediti svakog tenisera. Posebno ce biti opasan ako ga bude sluzio prvi servis. Nadal se jos uvijek trazi, meni ne ulijeva veliko povjerenje. Ipak, kao sto sam vec jednom rekao, taj momak je u stanju pobjediti i kada ne igra dobro. Sigurno da je veliki favorit u ovom mecu.
Marej - Nisikori

. Izgleda da ce Marej prvi pravi test imati u polufinalu. Slabo poznajem Japanera, tako da ne mogu nista konkretno napisati.
Mislio sam se da li na zene potrositi koju rijec, al' 'aje,.. Nikad gori zenski tenis. Voznjacki i Kvitova prve dvi pozicije WTA liste

,.. Sarapova, Viliams i Klajsters igraju daleko ispod svojih mogucnosti.
Jankovic - Voznjacki
Jos jedan od dokaza u kakvom je ponoru zenski tenis u posljednjih nekoliko godina je cinjenica da je Jankovic bila prva igracica svijeta. Pa ta cura nema nijedan kvalitet koji bi je u dobra vremena zenskog tenisa mogao progurati na prvo mjesto. Gubitnicki mentalitet, grozan servis, losa napadacka igra, prosjecna defanziva,.. Znaci, cura nema nista vrhunsko u svojoj igri, a bila je prva igracica svijeta. Voznjacki ima iskljucivo i samo defanzivu i veliku borbenost. Grozan mec, jedva odgledao par minuta.
Ivanovic - Kvitova
Ivanovic je imala odredjeni potencijal. Imala je dobar stav prema igri, pobjednicki mentalitet, dobru ofanzivnu igru, solidnu defanzivu,.. Da nije umjesto tenis izabrala penis mozda bi u ovakvoj konkurenciji imala jos 1-2 GS turnira. Sada je pogubljena, propala, bolje da se ide baviti manekenstvom nego sto se maltretira na teniskim terenima. Pa ta cura ne zna izbaciti loptu kako treba

. 'Ebo me svak, mislio sam da to zna svaka djevojcica do 10 godina koja se od malena bavi tenisom. A sama tehnika serviranja izaziva smijeh. Pa bolje bi ja za mjesec dana naucio servirati

. Igra promjenljiva, na momente dobra, na momente katastrofalna. Sasvim neuravnotezena igracica. Gotovo je njeno. Kvitova je dalabu, moram to reci iako je dama

. Cura kao da se dosla zaebavati, a ne boriti za GS titulu. Ljustri iz svih pozicija, kao na treningu. Potpuno neodgovorna igra. I ona druga na listi

. Strasno. Pa nju bi Enan iz najboljih dana sa povezom na ocima pobjedila. I taj mec sam gledao par minuta. Mec su vjerujem obiljezili smijesni servisi Ane i loptice par metara van terena Petre.
Zenski tenis zdra'o! Mozda jedino pogledam finale ako bude igrala Klajsters!!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.