Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Sportfanatik
- Kontakt:
Re: Formula 1
Sezona Formule 1 nastavlja se idućeg vikenda u Barceloni, a u najavi prve ovogodišnje europske utrke Kimi Räikkönen je istaknuo svoja visoka očekivanja. Objasnio je čime nije zadovoljan na Lotusovom bolidu i prokomentirao svoje šanse za osvajanje naslova svjetskog prvaka...
Finski vozač Kimi Räikkönen dobro je otvorio svoju drugu sezonu u momčadi Lotusa. Nakon prve četiri utrke drži drugo mjesto s deset bodova zaostatka za Sebastianom Vettelom, a upisao je i jednu pobjedu - na otvaranju sezone u Australiji.
Räikkönen je svakako jedan od najizglednijih kandidata za naslov prvaka svijeta u 2013. godini, ali smatra da će Red Bullovog Nijemca i trostrukog svjetskog prvaka biti teško pobijediti u utrci za naslov: "Bit će teško uhvatiti Sebastiana ako on nastavi ostvarivati dobre rezultate. Moram početi završavati utrke ispred njega i oduzimati mu bodove."
"Sezona je dugačka i još je rano reći možemo li se mi uopće boriti za naslov do samog kraja, ali nikad ne znate što se može dogoditi. Mi ćemo napadati do samog kraja pa ćemo vidjeti kako će sve završiti", dodao je 33-godišnji Finac.
O trenutnom stanju Lotusovog bolida Kimi kaže: "Nije tajna da bismo željeli imati brži bolid u kvalifikacijama. Konkurencija u vrhu je vrlo izjednačena i pomoglo bi nam kad bi u utrke startali iz prva dva startna reda. Tako bismo se mogli na svakoj utrci boriti za pobjedu."
Iduća utrka održat će se idućeg vikenda u Barceloni. Bit će to prva europska utrka sezone, a Räikkönen očekuje dobar rezultat: "Dvaput sam pobijedio na toj stazi, a prošle sam godine bio na pobjedničkom postolju. Veselim se toj utrci i vjerujem u još jedan dobar plasman. Riječ je o stazi na kojoj svi testiraju i o kojoj se sve zna. Zbog toga baš sve mora funkcionirati kako treba da bi se stiglo do vrha poretka."
Finski vozač Kimi Räikkönen dobro je otvorio svoju drugu sezonu u momčadi Lotusa. Nakon prve četiri utrke drži drugo mjesto s deset bodova zaostatka za Sebastianom Vettelom, a upisao je i jednu pobjedu - na otvaranju sezone u Australiji.
Räikkönen je svakako jedan od najizglednijih kandidata za naslov prvaka svijeta u 2013. godini, ali smatra da će Red Bullovog Nijemca i trostrukog svjetskog prvaka biti teško pobijediti u utrci za naslov: "Bit će teško uhvatiti Sebastiana ako on nastavi ostvarivati dobre rezultate. Moram početi završavati utrke ispred njega i oduzimati mu bodove."
"Sezona je dugačka i još je rano reći možemo li se mi uopće boriti za naslov do samog kraja, ali nikad ne znate što se može dogoditi. Mi ćemo napadati do samog kraja pa ćemo vidjeti kako će sve završiti", dodao je 33-godišnji Finac.
O trenutnom stanju Lotusovog bolida Kimi kaže: "Nije tajna da bismo željeli imati brži bolid u kvalifikacijama. Konkurencija u vrhu je vrlo izjednačena i pomoglo bi nam kad bi u utrke startali iz prva dva startna reda. Tako bismo se mogli na svakoj utrci boriti za pobjedu."
Iduća utrka održat će se idućeg vikenda u Barceloni. Bit će to prva europska utrka sezone, a Räikkönen očekuje dobar rezultat: "Dvaput sam pobijedio na toj stazi, a prošle sam godine bio na pobjedničkom postolju. Veselim se toj utrci i vjerujem u još jedan dobar plasman. Riječ je o stazi na kojoj svi testiraju i o kojoj se sve zna. Zbog toga baš sve mora funkcionirati kako treba da bi se stiglo do vrha poretka."
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- Sportfanatik
- Kontakt:
James Allison više nije tehnički direktor Lotusa. Inženjer kojeg se smatra glavnim "krivcem" za uspjehe ove momčadi u posljednje dvije sezone Formule 1, odlučio je napustiti tvornicu u Enstoneu, a njegova nova destinacija za sada nije poznata. Nagađa se da bi to mogao biti Ferrari. Njegovo mjesto popunit će Nick Chester, potvrdio je šef Lotusove momčadi Eric Boullier.
Uoči ovotjedne Velike nagrade Španjolske momčad Lotusa je doživjela značajan udarac. Dosadašnji tehnički direktor James Allison napušta tim, a njegovu poziciju već je popunio Nick Chester, dosadašnji direktor inženjeringa.
Odlazak Jamesa Allisona svakako je veliki gubitak za Lotus, ali nije preveliko iznenađenje. Za njegove usluge ranije su se interesirali Mercedes, McLaren i Ferrari, a prema nagađanjima upravo bi talijanska momčad mogla predstavljati novo odredište u karijeri ovog uspješnog britanskog inženjera.
Ulogu tehničkog direktora u Lotusu Allison je obnašao od 2010. godine, a smatra ga se jednim od najzaslužnijih za momčadske uspjehe u prošloj i ovoj sezoni. Kimi Räikkönen upisao je dvije pobjede u proteklih godinu dana i ostvario niz odličnih rezultata. Prošle je sezone osvojio treće mjesto u ukupnom poretku vozača, a u aktualnoj sezoni nakon četiri utrke drži drugo mjesto.
"Lotusova momčad želi zahvaliti Jamesu na svemu što je učinio i želi mu svu sreću u budućem radu", poručio je šef Lotusove momčadi Eric Boullier pa predstavio njegovog nasljednika Nicka Chestera.
"Nick je dobro poznat svima u tvornici jer surađuje s Lotusom već više od 12 godina. Sudjelovao je u izradi ovogodišnjeg bolida, baš kao i bolida za iduću sezonu, te bi trebao osigurati da odlazak Jamesa prođe bez velikih potresa. Odlična je stvar da možemo tehničkog direktora pronaći u vlastitim redovima, a ne dovoditi nekoga sa strane" izjavio je Boullier.
Pred svim momčadima Formule 1 je vrlo osjetljivo razdoblje jer od iduće sezone na snagu stupaju nova pravila vezana za konstruiranje bolida pa će Chester imati odličnu priliku za dokazivanje, ali i veliki izazov. "Svi vjerujemo da je dorastao izazovima koji ga očekuju i predstojećem razdoblju", pružio mu je podršku šef Lotusove momčadi, trenutno drugoplasirane u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.
Uoči ovotjedne Velike nagrade Španjolske momčad Lotusa je doživjela značajan udarac. Dosadašnji tehnički direktor James Allison napušta tim, a njegovu poziciju već je popunio Nick Chester, dosadašnji direktor inženjeringa.
Odlazak Jamesa Allisona svakako je veliki gubitak za Lotus, ali nije preveliko iznenađenje. Za njegove usluge ranije su se interesirali Mercedes, McLaren i Ferrari, a prema nagađanjima upravo bi talijanska momčad mogla predstavljati novo odredište u karijeri ovog uspješnog britanskog inženjera.
Ulogu tehničkog direktora u Lotusu Allison je obnašao od 2010. godine, a smatra ga se jednim od najzaslužnijih za momčadske uspjehe u prošloj i ovoj sezoni. Kimi Räikkönen upisao je dvije pobjede u proteklih godinu dana i ostvario niz odličnih rezultata. Prošle je sezone osvojio treće mjesto u ukupnom poretku vozača, a u aktualnoj sezoni nakon četiri utrke drži drugo mjesto.
"Lotusova momčad želi zahvaliti Jamesu na svemu što je učinio i želi mu svu sreću u budućem radu", poručio je šef Lotusove momčadi Eric Boullier pa predstavio njegovog nasljednika Nicka Chestera.
"Nick je dobro poznat svima u tvornici jer surađuje s Lotusom već više od 12 godina. Sudjelovao je u izradi ovogodišnjeg bolida, baš kao i bolida za iduću sezonu, te bi trebao osigurati da odlazak Jamesa prođe bez velikih potresa. Odlična je stvar da možemo tehničkog direktora pronaći u vlastitim redovima, a ne dovoditi nekoga sa strane" izjavio je Boullier.
Pred svim momčadima Formule 1 je vrlo osjetljivo razdoblje jer od iduće sezone na snagu stupaju nova pravila vezana za konstruiranje bolida pa će Chester imati odličnu priliku za dokazivanje, ali i veliki izazov. "Svi vjerujemo da je dorastao izazovima koji ga očekuju i predstojećem razdoblju", pružio mu je podršku šef Lotusove momčadi, trenutno drugoplasirane u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Konacno Ferrari pravi neke promjene,nadam se da ce James Allison mastaviti raditi isti posao i uciniti boljim ovaj Ferrari jer treba nama takvih ljudi od kada su Brown i Adrian otisli sve je krenulo nizbrdo.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
gppredictor.com
Ne zaboravite.
Ne zaboravite.
Alonos najbolji,Masa drugi na treningu jos da se pokazu na kvalama i utrci.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
- EdenHazard
- Kontakt:
moze li neko postaviti satnicu treninga, kvala i trke 
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
- Sportfanatik
- Kontakt:
ujutro je trening u 11EdenHazard je napisao/la:moze li neko postaviti satnicu treninga, kvala i trke
kvale u 14
trka u nedjelju u 14
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
- EdenHazard
- Kontakt:
e hvalaSportfanatik je napisao/la:ujutro je trening u 11EdenHazard je napisao/la:moze li neko postaviti satnicu treninga, kvala i trke
kvale u 14
trka u nedjelju u 14
Moj konjic za trku je Massa, al ybg kad je smotan nekakav
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!
Valjda će ovi popraviti ovaj net da mogu upaliti stream
Baš me zanima da li je ova pauza donijela nečeg dobroh Mclarenu. Čitao sam da je Ferrari razočaran sa svojim promjenama tj. da nije ono što su očekivali.
Baš me zanima da li je ova pauza donijela nečeg dobroh Mclarenu. Čitao sam da je Ferrari razočaran sa svojim promjenama tj. da nije ono što su očekivali.
Ukoliko u Junu upravni odbor FIA-e odobri prijedlog novog zakona kaznjavanja isti ce stupiti na snagu naredne sezone. U Srijedu su timovi dali svoje misljenje i 7 ih je bilo ZA dok su 4 tima bila PROTIV tog novog zakona. Naime novi zakon podrazumjeva uvodjenje kaznenih bodova i ukoliko neki vozac sakupi 12 bodova onda ce jednu utrku morati pauzirati.
Za mene licno glup zakon, no eto svako ima svoje misljenje...Kazne za prekrsaje su sljedece:
1. Prekoracenje brzine u box-u
- do 10 km/h = 1 kazneni bod
- do 20 km/h = 2 kaznena boda
- preko 20 km/h = 3 kaznena boda
2. Kasnjene na sastanak vozaca pred utrku = 1 bod
3. Izazivanje udesa na stazi = 2 boda
4. Izazivanje opasnog udesa na stazi = 3 boda
5. Ometanje drugog vozaca = 1 bod
6. Opasno ometanje drugog vozaca = 2 boda
7. Izgurivanje jednog drugog bolida/vozaca sa staze = 1 bod
8. Opasno izgurivanje jednog drugog bolida/vozaca sa staze = 2 boda
9. Napustanje staze s kojom bi se stekla vremenska prednost = 1 bod
10. Prelazak preko bijele linije prilikom izlaska iz box-a = 1 bod
11. Brza voznja prilikom zute ili crvne zastave = 2 boda
12. Ignorisanje plave zastave = 2 boda
13. Ignorisanje crne zastave = 3 boda
14. Prijevremeni start = 2 boda
15. Preticanje SC vozila = 2 boda
16. Preticanje jednog drugog bolida prilikom SC faze = 1 bod
17. Opasno startovanje nakon zaustavljanja u box-u = 2 boda
18. Suspenzija na jednoj utrci = 5 bodova
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
FOURTHOFFICIAL
- Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
- Kontakt:
Nije smotan nego ne zna.EdenHazard je napisao/la:e hvalaSportfanatik je napisao/la:ujutro je trening u 11EdenHazard je napisao/la:moze li neko postaviti satnicu treninga, kvala i trke
kvale u 14
trka u nedjelju u 14
Moj konjic za trku je Massa, al ybg kad je smotan nekakav
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea
Nisam odavno vidio glupljih kazni. Uništiše i ono malo f1 što je ostalo od stare
Pa pojedinci će onda u minus sa bodovima.
Pa pojedinci će onda u minus sa bodovima.
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Moja prognoza za sutra: Kimi, Alonso, Hamilton, Vettel, Massa, Rosberg. 
Massa 1. na trecem slobodnom treningu.
Nek' sam i to dozivio.
Nek' sam i to dozivio.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Makar na treningu nek je prvi.Maestro^^ je napisao/la:Massa 1. na trecem slobodnom treningu.
Nek' sam i to dozivio.
Sto Mercedes pomete na kvalama. 
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Evo prvih 10 vozaca za sutrasnju utrku...Mislim da ce ista biti dosta zanimljiva i da ce na samom startu biti svega.

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Za ne povjerovat' 
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende
Stil rušiljende strogo prekucende
Skoro 2 sekunde sporiji Mclaren od Mercedesa 
Mercedes ce da bude sila iduce godine samo da se naviknu na gume, nevjerovatno je kako dominiraju na kvalama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.