FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 19 apr 2021, 18:50

Saurman je napisao/la:
19 apr 2021, 18:47
harden je napisao/la:
19 apr 2021, 18:45
Saurman je napisao/la:
19 apr 2021, 18:42
Ma Kalle očito nešto zna što drugi ne znaju.Vidjećemo rasplet.
Ili zmiri na ono sto svi vide, neizbjezno je ovo na ovaj ili onaj nacin. Mislio sam da je uefa razumna pa makar neki kompromis da trazi sa ovima a oni bacaju neke lazne sankcije.
Uefa ovo može smiriti samo sa mnogo većim bonusima a ne da sebi gura milijarde u džep.
Mora se tu uraditi puno vise od bonusa, promjena modela takmicenja, da se smisli nesto zanimljivije. Ovaj trenutni format je solidno gledan samo zato sto cekas sto godina knock out fazu gdje se svake godine vrte isti parovi.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 19 apr 2021, 18:50

Bayern (njemacki klubovi) nije pristao zbog vlasnicke strukture, a ne zbog moralnih i robinhudovskih razloga. ;)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 19 apr 2021, 18:52

Bundesliga je napisao/la:
19 apr 2021, 18:34
Jest pravo je zanimljivo gledati kako punimo Betis 6:0 :lolno:

Ne moraju ni gledati stalno navijaci na stadionima, a gledali bi. Gledali bi milioni pred televizorima. I onda veci revenue. A ko ce gledati Dinamo-Zenit? ;)

Govorim hipotetski jer nema nista od ovog. Previse se ljudi protivi tome.
Pa stvar i jeste toga da je Bayern ako ćemo i tako gledati biti ili već jeste u sjajnoj poziciji.
Mislite stavrno da može ovo stanje zaživjeti,ugrožava apsolutno esenciju fudbala,i svaki mogući rast i razvitak svake manje lige.
Ali evo hipotetski gledano da zaživi a saće bog da neće,realno svi su protiv i male su šanse da se desi.
Rumenige upravo postao bitan član UEFE.
Svih dvanaest klubova izgubilo kredibilitet i podršku i svojih i fudbalskih navijača sirom svijeta,da ne govorim o poziciji u UEFI sada
Bayern zapravo mnogo dobio.Mnogo mnogo.

A ko će gledati Dinamo Zenit,ni sada niko ne gleda tu tekmu osim njihovih navijača i regije oko njih jednostavno je tako ali i dalje i a dovoljno velikih klubova da održe ligu prvaka.
Niko ne kaže da odlazak ovih 12 nebi bio veliki gubitak,ali realno je da bi Bayern u svakom trenutku bio dobrodošao u takvu ligu i da dodje do poraz UEFE a neće opet smo u poziciji da se ne brinemo.
Kažem Hipotetički jer zaista ne bih volio Bayern da zauzme stav novac bitniji od navijača

Zar evo tvoj Nik je Bundesliga,zar ti nije stalo do te lige,zar ti nije stalo do toga da sutra vidiš i lupam Frankfurt u LP da Hertha napravi tim i dodje tu, ja sam cijeli svoj život fan Bayerna,ali uvjek sma želio da bundesliga bude još jača,Dortmund Leipzig ma apsolutno svi da pobjede i idu do kraja
A ova Superliga bukvalno zatvara vrata napretku nacionalnih liga i gura samo par probranih

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 19 apr 2021, 18:55

Saurman je napisao/la:
19 apr 2021, 18:28
Bayern111 je napisao/la:
19 apr 2021, 18:25
Saurman je napisao/la:
19 apr 2021, 18:15
Ne znam šta je Ceferin obećao Rummenigeu ali ako misli da će navijači letiti da gledaju Betis i West Ham malo se zayebao.
Navijači će gledati LP,a polako sačekaj dan dva vidjeces kako polako Čelzi i ostali odustaju od ideje,i vraćaju se u LP.
A ako se ostvari sve ovo oko izbacivanja iz liga i svega onda sam siguran da ovo stanje neće zaživjeti ni dana.
Samo mislim da su ovih 12 potpisnika debelo već zahvatili i sada je problem i isčupati se iz svega jer bukvalno rizikuju sve.
Kažeš neće navijači gledati betis i West ham,zar nije Alianz arena puna i kada igramo protiv Bilefelda,i u kupu protiv bilo koga,zar nije puna kada u LP dočekujemo Dinamo Z.
Zar neće u LP učestvovati Ajaks,Dortmund,PSG,PSV,Celtic,Lyon,Porto,Benfica,misliš da su Totenhem i Arsenal veći od nabrojanih .....
A vjeruj da će i svi ovi Lado osnivači Superlige itekako izgubiti veliki broj navijača posebno Englezi,zar uostalom nije vrijedno boriti se za sve što si osvajao proteklih 100 godina,da bi sada otišao da ti Perez i neznalica Glejzer organizuje u 5 kolu da budeš domaćin u Hjustonu Arsenalu jer iz Amerike u biti i dobijaju većinu novca za ovo takmičenje, a finale stave u Šangaj,pa kad budeš taj veliki derbi gledao pred TV jer tvoj klub kao domaćin dočekao Real u Australiji
Neka hvala ja ću gledati radije LP sa onima koji cijene i znaju šta je čar fudbala pa makar to bili Betis i ko god
Allianz Arena jest puna ali neće biti pun klubski budžet jer nije isto kad ti dođe Barcelona ili Betis.
Apsolutno si upravu ali ovdje je šira slika jednako bitna,možda i bitnija,fudbal kakav poznajemo polako bi nestao,lige više nebi imale smisla,poalko bi padale kvalitetom,novčano sve,klubovi bi se gasili,a fudbal postajao začarani krug i igra par najbogatijih dok bi ovi kvazi top Evrope arsenal i Totenhem i slični bili marionete koje su tu zbog para a te takozvane titule bi se osvajale izmedju par klubova

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 apr 2021, 18:55

harden je napisao/la:
19 apr 2021, 18:50
Saurman je napisao/la:
19 apr 2021, 18:47
harden je napisao/la:
19 apr 2021, 18:45

Ili zmiri na ono sto svi vide, neizbjezno je ovo na ovaj ili onaj nacin. Mislio sam da je uefa razumna pa makar neki kompromis da trazi sa ovima a oni bacaju neke lazne sankcije.
Uefa ovo može smiriti samo sa mnogo većim bonusima a ne da sebi gura milijarde u džep.
Mora se tu uraditi puno vise od bonusa, promjena modela takmicenja, da se smisli nesto zanimljivije. Ovaj trenutni format je solidno gledan samo zato sto cekas sto godina knock out fazu gdje se svake godine vrte isti parovi.
Pa dobro između ostalog i format takmičenja promjeniti ali mi se ne sviđa povećanje na 36 timova.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 apr 2021, 19:00

Bayern111 je napisao/la:
19 apr 2021, 18:52
Zar evo tvoj Nik je Bundesliga,zar ti nije stalo do te lige,zar ti nije stalo do toga da sutra vidiš i lupam Frankfurt u LP da Hertha napravi tim i dodje tu, ja sam cijeli svoj život fan Bayerna,ali uvjek sma želio da bundesliga bude još jača,Dortmund Leipzig ma apsolutno svi da pobjede i idu do kraja
A ova Superliga bukvalno zatvara vrata napretku nacionalnih liga i gura samo par probranih
Naravno da mi je stalo. Volio bih vidjeti te klubove ali ne kao topovsko meso u Ligi Prvaka. Sto se dogadja svim klubovima u Njemackoj sem Bayerna. Pravilo 50+1 treba ukinuti uz mogucnost navijaca da stave veto na neke sulude odluke tipa promjena imena kluba, grba, pretjerano zaduzivanje itd. Ovako dodju u Ligu Prvaka i vecina ne moze dalje od osmine finala. I ne samo vezano za Ligu Prvaka vec nisu konkurentni bogatim klubovima, ne mogu sacuvati igrace, prodaju ih za sicu u EPL. I onda ponovo prave sastave i tako u krug. A to je sve zbog pravila 50+1. Malo sutra bi Dortmundu svako uzimao igrace da imaju vise para.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 19 apr 2021, 19:20

Pitanje je veliko gdje su veće lopine,ovi superligasi ili uefovci,sve su to prekaljeni lovatori i lisci.Pa samo kad upare Florentino,i ova Juvetova mafija uz zaprsku Glazera i casefara iz Sitiya.
Bayern i dalje gigant ,sam svoj gazda,jos samo da bradi brazzi uruče zahvalnicu ,buket uz srdacno bavarsko mahanje
VOLIM BAYERN

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 19 apr 2021, 20:28

Superliga van svake pameti i bez nekog smisla, ako je do novca, nek se povecaju premije za one koji odu dalje u LP, nek bude neka razlika od 100-150 miliona u zaradi od osvajaca do recimo onoga ko ispadne u 1/4.

Ovakav sistem kao sto sad postoji daje kakvu takvu sansu i drugima da osvoje Evropu, manjim daje priliku da igraju sa velikima.

Englezi se non stop zale na jak tempo i puno teskih utakmica tokom sezone, kako bi to tek izgledalo u super ligi kada je svake sedmice derbi, vremenom bi se izgubio smisao rijeci derbi.

Podrzavam Bayern i ostale klubove koji su protiv suoer lige.
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 apr 2021, 20:43

Miro Klose's biographer Ronald Reng says Uli Hoeneß wanted to hire Klose as sporting director before Hasan Salihamidžić in 2017. Klose rejected the offer because he has no management experience. So Hoeneß & Rummenigge ended up hiring Brazzo [@Sportbuzzer]
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 19 apr 2021, 21:23

Bundesliga je napisao/la:
19 apr 2021, 19:00
Bayern111 je napisao/la:
19 apr 2021, 18:52
Naravno da mi je stalo. Volio bih vidjeti te klubove ali ne kao topovsko meso u Ligi Prvaka. Sto se dogadja svim klubovima u Njemackoj sem Bayerna. Pravilo 50+1 treba ukinuti uz mogucnost navijaca da stave veto na neke sulude odluke tipa promjena imena kluba, grba, pretjerano zaduzivanje itd. Ovako dodju u Ligu Prvaka i vecina ne moze dalje od osmine finala. I ne samo vezano za Ligu Prvaka vec nisu konkurentni bogatim klubovima, ne mogu sacuvati igrace, prodaju ih za sicu u EPL. I onda ponovo prave sastave i tako u krug. A to je sve zbog pravila 50+1. Malo sutra bi Dortmundu svako uzimao igrace da imaju vise para.
Apsolutno stoji sve to,ali isto stoji da bi da nema tog pravila onda vjerovatno neki šeik ili bogati amerikanac koji nema pojma o fudbalu odmah prihvatio ovu ideju o superligi jer su tu pare.
A realno ko bi došao i uložio pare ako nema moć odlučivanja.
A Bundesliga realno u zadnje vrijeme itekako jeste konkurentna,realno Leipzig radi sjajan posao,iz godine u godinu su bolji,naravno samo d nastave ovim tempom,Borusija realno jako malo im fali da se pohrvu sa svakim evropskim klubom možda malo više odlučnosti u upravi i malo više ulaganja u provjerene igrače,u biti malo veće ambicije.
Ja iskreno vjerujem da će i Hertha da raste polako jer apsolutno imaju sve moguće uslove da uspiju od novca,publike,grada,stadion grade svoj.
Superliga nebinbaš pomogla tim klubovima iz Njemačke jer realno tu bi bilo Bayern Dortmund i možda još jedan klub Leipzig,a svi ostali bi patili i jedva preživljavali.
Možda ja i griješim ali apsolutno sam protiv ovoga,smatram da uništava fudbal,ljepotu čar svega uznsto sam odrastao.
Da je ovo stavrno Superliga najboljih klubova Arsenal,Totenhem i slični nebi bili ni blizu,igralo bi se po sistemu kvalifikacije iz lige prva tri lupam idu ostali ne i ćao,svi imaju priliku,svaka liga svaka zemlja, a ne zacemwntirana mjesta za 15 od 20 klubova,samim tim i da ostanu u svojim ligama i igraju nebi imali nikakvog motiva,realno čim bi vidjeli da neće do titule mogli bi odmarati igrače i jednostavno uništavati kredibilitet takmičenja .
Ali eto svi imaju svoj stav,ja želim gledati Bundesligu,i ostale lige,želim ligu prvaka utorkom i srijedom i onu nervozu i uzbidjenje.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 apr 2021, 22:14

Eto nova anketa kad vec nismo stavili Hansi vs Brazzo na vrijeme, ovo je sad dosta aktuelnije.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 apr 2021, 22:15

Trebao si staviti i treću opciju : da ali ne preko noći. :mrgreen:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 19 apr 2021, 22:17

Možeš li razbiti na dva pitanja :) Želim da Bajern uđe (jer ako zaživi a Bayern ne bude tamo onda spadamo u niži rang, i izgubit ćemo iole neku konkurenciju zbog koje je bilo smisleno gledati i pratiti) ali ne podržavam projekat.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 19 apr 2021, 22:22

Podržavam samo strateško i organizirano reformisanje postojećeg najelitnijeg takmičenja pod okriljem UEFA-e, o čemu se priča unazad godinama, ali se još uvijek nije dogodilo.
Ove hooo-ruk postupke ne podržavam nikako, napravili web stranicu, potpisali dokument, suprostavili se svima, odabrali timove po svojoj želji, klasični elitizam. Uostalom potez njemačkih timova je dobar makar za njemačku fudbalsku reprezentaciju.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 19 apr 2021, 22:31

Je li vi stvarno mislite da su u Bayernu toliko glupi, da igraju za nekih 20% nagradnog fonda ove Super lige?

Bayern ne moze pristupiti ovoj ligi zbog pravila koja vladaju u Njemackoj. Isto tako je li mislite da KHR nije vodio pregovore i trazio nacin kako da se dokopa svetog grala?

Treba neki igrac igrati u Bayernu protiv Betisa, Leicestera, Evertona, za 10 miliona, umjesto u nekom "super timu" za 40-50 miliona po sezoni?

Nemojte se zavaravati i misliti kako su sveci.
Stern des Südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 apr 2021, 22:55

Flick zasad ne ide nigdje ako ga želi DFB moraju platiti odštetu a oni to nemaju namjeru.Nisu u Bayernu blesavi da raskidaju ugovor i onda plaćaju 20 mil odštetu za Nagelsmana.Flick treba prestati cmizdriti i neka odradi ugovor do kraja.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 20 apr 2021, 17:13

Despite the uncertainty over who will be coach next season, Hasan Salihamidžić has promised Eduardo Camavinga game time and attractive prospects at Bayern. Bayern have great interest in Camavinga and want to close the transfer in the upcoming weeks [@francefootball]
Jedan od problema koji je bio s Nubelom, a moglo bi i kod njega, jednostavno se mora dogovoriti to sa trenerom, ali ga se mora i dovući tako da je to sve sjebano kako uzmeš.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 20 apr 2021, 17:28

Bayo je napisao/la:
20 apr 2021, 17:13
Despite the uncertainty over who will be coach next season, Hasan Salihamidžić has promised Eduardo Camavinga game time and attractive prospects at Bayern. Bayern have great interest in Camavinga and want to close the transfer in the upcoming weeks [@francefootball]
Jedan od problema koji je bio s Nubelom, a moglo bi i kod njega, jednostavno se mora dogovoriti to sa trenerom, ali ga se mora i dovući tako da je to sve sjebano kako uzmeš.
Pa realno je da ce obecati da ce igrati..evo pogledajmo tekucu sezonu..znaci ne moze niko reci da nije bilo prostora za vecu i mnogo bolju rotaciju kod Bayerna..zasto to Flick nije radio? To moze samo on odgovoriti..na kraju krajeva taj Roca, Sarr ili recimo Nübel nisu invalidi i naravno da nece nista pokazati kad dobiju priliku svake prestupne godine

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 20 apr 2021, 18:19

Neko ko kaže npr. Neueru i Lewatu da će se tijekom sezone rotirat sa alternacijama taj si opasno reže granu na kojoj sjedi. Sve će bit dobro dok prate rezultati, ako zaredaju dva loša pokopat će ga.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 20 apr 2021, 18:26

Isto tako ako za njih nemaš pristojnu zamjenu, u slučaju njihove ozljede ćete objesiti za jaja.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.