NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Sarmelino
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Sarmelino » 21 jul 2016, 22:06

Znaci Russ, nije scorer, i u defanzivi je precjenjen, glup je itd. Jadna liga ako je takav igrac top 2 PG i top 5 igrac
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 jul 2016, 22:14

Bolji Scorer ne znaci bolji igrac :)

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 21 jul 2016, 22:20

lumani je napisao/la:Bolji Scorer ne znaci bolji igrac :)
Znam, ali u vezi cega god se spomene tu je overrated, pa ispade prosjecan igrac...
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jul 2016, 22:21

Sarmelino je napisao/la:Znaci Russ, nije scorer, i u defanzivi je precjenjen, glup je itd. Jadna liga ako je takav igrac top 2 PG i top 5 igrac
Epi ne konta da tako omaložava samo ovu zadnju sezonu Dubsa, Liga očigledno nikad nije bila slabija i on se divi njima. :kafa:
Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Najbolji scoreri lige su Harden, KD i Russ i Oklahoma ih sve trojicu imala nekad. :rol: Irving može na četvrto sigurno, a peti nek bude Curry.
Russ top 3 scorer lige :rol:

Bolji od njega su KD, Harden, Kyrie, Melo i Steph. Covjek bez suta ne moze kao iso scorer u istu recenicu s ovima.
Pa on i Curry su slični u tome. Curry ima tricu i kad mu to uzmu kao u finalu vidimo kako završi. Russu je prodor nemoguće uzeti. Najviše što možeš uraditi je tjerati ga stalno na slobodna.
lumani je napisao/la:Bolji Scorer ne znaci bolji igrac :)
To niko nije ni rekao.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 jul 2016, 22:29

Kawhi je napisao/la:

Pa on i Curry su slični u tome. Curry ima tricu i kad mu to uzmu kao u finalu vidimo kako završi. Russu je prodor nemoguće uzeti. Najviše što možeš uraditi je tjerati ga stalno na slobodna.
Sve 5, samo je Stephov ulaz poprilicno bolji i efikasniji od Wessovog suta. Osim ako zaista mislis da je Steph na ulazu jednako ispodprosjecan kao Wess na sutu. U tom slucaju nema potrebe da uopce pisem ista dalje.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jul 2016, 22:33

Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Sve 5, samo je Stephov ulaz poprilicno bolji i efikasniji od Wessovog suta. Osim ako zaista mislis da je Steph na ulazu jednako ispodprosjecan kao Wess na sutu. U tom slucaju nema potrebe da uopce pisem ista dalje.
Nije niko loš na polaganju. To je osnova košarke. Curry nema jak prvi korak koji će mu pomoći u 1 na 1 situacijama zato mora sve iz picka igrati. Znam da se današnja košarka svodi na pick, ali uz dobrog visokog defanzivca lako ćeš zaustaviti beka bez jakog prvog koraka.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 jul 2016, 22:39

Kawhi je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:

Nije niko loš na polaganju. To je osnova košarke. Curry nema jak prvi korak koji će mu pomoći u 1 na 1 situacijama zato mora sve iz picka igrati. Znam da se današnja košarka svodi na pick, ali uz dobrog visokog defanzivca lako ćeš zaustaviti beka bez jakog prvog koraka.
Nema neku eksplozivnost ili prvi korak, ali zato pogadja floatere i razne cirkuske suteve iz reketa na redovnoj bazi. Naravno da mu ulaz nije kao Wessov, ali covjek koji ima oko 70% realizacije na obrucu nikako ne moze imati los ulaz. Poenta svega je da je Steph poprilicno bolji iso strijelac od Wessa. Wessov svaki ulaz je zasnovan na prvom koraku, cak nema onakve promjene pravca i bolesne crossovere kao MVP Rose. Kosarkaski on i nije neki poseban talenat, ali je fizicki i atletski jedan od najmocnijih kosarkasa ikad. Ono sto njega cini posebnim uz tu atletiku je nenormalan motor i ogromno srce.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jul 2016, 22:47

Epidaurus je napisao/la: Poenta svega je da je Steph poprilicno bolji iso strijelac od Wessa.
Našao sam statistike da ti dokažem da to nije tako, ali onda sam jednostavno odustao. Ovakva rečenica ne zaslužuje ni ovo što sam napisao. :tokralju: Po tvom Russ ispade Muhamed Pašalić na steroidima. :rol:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 jul 2016, 22:56

Isolation

Points per possesion

Regularna sezona:

Russell Westbrook: 0.74
Stephen Curry: 1.07

Playoff:

Russell Westbrook: 0.93
Stephen Curry: 1.14

Muhamed Pasalic, indeed.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 jul 2016, 23:00

Kawhi je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: Poenta svega je da je Steph poprilicno bolji iso strijelac od Wessa.
Našao sam statistike da ti dokažem da to nije tako, ali onda sam jednostavno odustao. Ovakva rečenica ne zaslužuje ni ovo što sam napisao. :tokralju: Po tvom Russ ispade Muhamed Pašalić na steroidima. :rol:
Daleko od toga da je on "Muhamed Pasalic na steroidima" al da ima neki poseban kosarkaski talent kao KD, Harden, LeBron, Paul, Melo, Steph i slicni, nema. Bas me zanima na sta ce licit njegova igra kad ova nadnaravna atletika pocne kopnit. Njegova kompletna igra je zasnovana na fizickoj dominaciji, to je cinjenica.

@Clutch

statisticka razlika je mnogo brutalnija nego sto sam mislio :tokralju:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 21 jul 2016, 23:02

Ta statistika zna i zavarati,s obzirom da je Stephova izolacija najcesce sut za 3p,a od ovog ili poludistanca ili ulaz.Otuda i vise poena u tom posjedu,kao uostalom i fakt je je zabijao vise u sezoni Steph.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 jul 2016, 23:07

NEZALAGANJE je napisao/la:Ta statistika zna i zavarati,s obzirom da je Stephova izolacija najcesce sut za 3p,a od ovog ili poludistanca ili ulaz.Otuda i vise poena u tom posjedu,kao uostalom i fakt je je zabijao vise u sezoni Steph.
FG% za iso plays

Regularna sezona:

Russell Westbrook: 35%
Stephen Curry: 45%

Playoff:

Russell Westbrook: 44%
Steph Curry: 46%

:yawn:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 21 jul 2016, 23:19

Kyrie je bolji iso strijelac od Wessa,jer je dosta bolji suter od Russa.Kyrie je zapravo jedan od najboljih iso strijelac u ligi, vecina njegovih koseva i dolazi preko tih izmisljenih poena.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jul 2016, 23:24

Čist dokaz koliko je ta statistika glupa je to što Kawhi i KD imaju isto PPP (po 0.99) u izolaciji. I to Kawhi ima jači FG%. Što spominjem njih dvojicu nekog će zanimati vjerovatno. Da mi neko ne može reći kako sam subjektivan jer i pored toga što volim Kawhija ko da mi je brat nikad ne bih rekao da je jači u izolacijama od Duranta, a ta statistika mi upravo to govori. :mrgreen:

Po toj statistici od ovih recimo top 10 igrača u RS Curry ispade najjači igrač u izolacijama. :rol: U PO jedino Harden od njih jači od njega kao. :tokralju:

@Clutch ti misliš da se jedini snalaziš na nba.com. :tokralju:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 jul 2016, 23:27

Kawhi je napisao/la:@Clutch ti misliš da se jedini snalaziš na nba.com. :tokralju:
Nope, al jasno vidim ko se ne snalazi.

I da, Kawhi je jako jako efikasan strijelac. Mozemo pricati o volumenu, atraktivnosti, ljepoti al po efikasnosti mu je tesko parirati.
Ne znam cemu se klanjas za Currya, kao da o Conleyu pricamo, a ne igracu koji je imao jednu od najboljih ofanzivnih sezona ikad. IKAD.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jul 2016, 23:40

Clutch je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:@Clutch ti misliš da se jedini snalaziš na nba.com. :tokralju:
Nope, al jasno vidim ko se ne snalazi.

I da, Kawhi je jako jako efikasan strijelac. Mozemo pricati o volumenu, atraktivnosti, ljepoti al po efikasnosti mu je tesko parirati.
Ne znam cemu se klanjas za Currya, kao da o Conleyu pricamo, a ne igracu koji je imao jednu od najboljih ofanzivnih sezona ikad. IKAD.
Neću da opet nastane neka rasprava o Kawhiju, znam ja sve to, ali se jednostavno ne može porediti s Durantom u izolacijama.

Pa po statistici koju si ti iskoristio i Conley jači u izolacijama od Westbrooka, ako samo to gledamo. Irvinga, koji je uz Duranta vjerovatno najjači u izolacijama, ne bi bilo ni u 10 ako bi samo statistiku koristili.

Curryu 90% (ako ne i više) poena dolazi iz trica iz svlačionice i izgrađenih akcija ekipe. Ne vidim kako može biti izolacija to što on prevede loptu i spuca tricu dok mu defanzivac još nije ni blizu.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 jul 2016, 23:52

Kawhi je napisao/la:Pa po statistici koju si ti iskoristio i Conley jači u izolacijama od Westbrooka, ako samo to gledamo. Irvinga, koji je uz Duranta vjerovatno najjači u izolacijama, ne bi bilo ni u 10 ako bi samo statistiku koristili.
Pa ti baš ne znaš tumačiti statistiku. Conley je imao 54 iso posjeda u sezoni, Westbrook 254. Sam podatak da jedan uopšte ne bazira svoju igru na izolacijama govori da se ne mogu ni dovoditi u poređenje i bilo kakav kontekst. Curry i Westbrook mogu. I Curry je bolji za klasu.
Curryu 90% (ako ne i više) poena dolazi iz trica iz svlačionice i izgrađenih akcija ekipe. Ne vidim kako može biti izolacija to što on prevede loptu i spuca tricu dok mu defanzivac još nije ni blizu.
:rol:

Aj vozdra
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 jul 2016, 23:58

Epidaurus je napisao/la: Sve 5, samo je Stephov ulaz poprilicno bolji i efikasniji od Wessovog suta. Osim ako zaista mislis da je Steph na ulazu jednako ispodprosjecan kao Wess na sutu. U tom slucaju nema potrebe da uopce pisem ista dalje.
Wessov sut je ovisniji nego Currijev ulaz ;) Sto ti je i pokazo, da se ne moze oslonit na ulaz, cojk kojeg sut nije bas najbolje isao u playoffu a imo je x losih suterski tekmi je i dalje ulazio 16% od uzetih suteva (vecina u tranziciji), znaci na to neas sta racunat

Wess ima sut, ne znam otkud ti taj mit, midrange ce pogodit, trica mu je losija strana ali nek nabije na oko 33% i on je threat sa svakog dijela parketa ;)

Wess je top 3 scorer lige.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 22 jul 2016, 00:02

Kawhi je napisao/la:
Jesil stvarno ovo napisao ? :tokralju:

@aleme covjek koji je ispodprosjecan suter nije top 3 scorer lige. Nije jednostavno.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 22 jul 2016, 00:04

alemsa je napisao/la:Wess je top 3 scorer lige.
Nije bolji od Duranta, Currya i Hardena (kao scorer).
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.