FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
@Caeruleus Pa jel te stid reci to sa tom slikom, Jel Bgt imas obraza ti to reci?
Mia San Mia
Je li to neka zvanična ogranizacija, ta Liga najvećih i koliko ovi boldani klubovi plaćaju tu privilegiju da budu članoviCaeruleus je napisao/la:Herr Ulianer Hoeness ce uskoro dobiti dnevni boravak van zatvora (morat ces tamo samo prenociti).
Izgleda da ce mu Bayern u dnevnom boravku vratiti duznost predsjednika kluba. To ce biti prvi put u povijesti da jedan klub iz Lige Najvecih (ManU, Lpool,Chelsea, Arsenal, Bayern, RealM, Barca, Milan, Inter, Juve, Paris i Lyon) dozvoli osudjenom kriminalcu da predsjedava.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Caeruleus je napisao/la:Herr Ulianer Hoeness ce uskoro dobiti dnevni boravak van zatvora (morat ces tamo samo prenociti).
Izgleda da ce mu Bayern u dnevnom boravku vratiti duznost predsjednika kluba. To ce biti prvi put u povijesti da jedan klub iz Lige Najvecih (ManU, Lpool,Chelsea, Arsenal, Bayern, RealM, Barca, Milan, Inter, Juve, Paris i Lyon) dozvoli osudjenom kriminalcu da predsjedava.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- OnlyUnited
- Kontakt:
Uljezi..Caeruleus je napisao/la:Herr Ulianer Hoeness ce uskoro dobiti dnevni boravak van zatvora (morat ces tamo samo prenociti).
- Ed Woodward for Prime Minister !
Ja koliko znam gospodin Roman Abramovič je čist čovjek i pred Bogom i pred narodom, a i pred pravosuđem. Nikakvih optužnica protiv njega nema nit je ikad bilo. Čovjek milijarder koji kao veliki biznismen posjeduje i vodi važan ogranak Gazproma, živi normalno i skromno baveći se biciklizmom u slobodno vrijeme. Voli Chelsea svim svojim srcem i ulaže u budućnost kluba. S drugi strane Ulianer je opljačkao vlastitu domovinu i oštetio građane Njemačke za ni manje ni više nego 28 milijuna eura. Sada guli zasluženu kaznu kao jedan od najvećih korupcionaša u povijesti Njemačke. To što voli Bayern svaka mu čast. Al treba stvari uvijek nazvati pravim imenom. Ulianer je kriminalac kojeg će njemački zatvorski sustav možda rehabilitirati. Do tog trenutka a i poslije zna se njegov status.
Uli je kriminalac koji nije prijavio svoj vlastiti novac. Pokazao je veličinu, tako što se sam prijavio, dakle uvidio je grešku i odlučio je otići u zatvor zbog nje (nije se nikako žalio, a mogao je dobiti i uvjetnu).
Taj pokušaj provociranja na ovoj temi ne pali, nema ovdje 14 - godišnjaka koji se pale na takve stvari.
Na kraju krajeva, Bayern Munchen nema nikakvog udjela u svemu tome, klub koji ne zavisi od ruske nafte, plina, prostitucije, droge i ko zna čega još. Inače su Rusi poznati kao krajnje pošteni ljudi,
Dovoljno je pročitati wikipediju o šefu podzemlja,
Taj pokušaj provociranja na ovoj temi ne pali, nema ovdje 14 - godišnjaka koji se pale na takve stvari.
Na kraju krajeva, Bayern Munchen nema nikakvog udjela u svemu tome, klub koji ne zavisi od ruske nafte, plina, prostitucije, droge i ko zna čega još. Inače su Rusi poznati kao krajnje pošteni ljudi,
Dovoljno je pročitati wikipediju o šefu podzemlja,
Ma dobro ljudi pokušavaju srušiti taj mit o veličini Ulija Hoenessa zbog ove utaje poreza i odlaska u zatvor.Neutral je napisao/la:Uli je kriminalac koji nije prijavio svoj vlastiti novac. Pokazao je veličinu, tako što se sam prijavio, dakle uvidio je grešku i odlučio je otići u zatvor zbog nje (nije se nikako žalio, a mogao je dobiti i uvjetnu).
Neposredno nakon presude sam objašnjavao detaljno kako se ovo krivično djelo ne može staviti u rang mnogih drugih krivičnih djela. I kada se dobro sagleda situacija Uli se ne može čak nazvat ni kriminalcom. Ali neki ne žele, a drugi i ne mogu skontat poentu cijele ove priče.
Eto koliki je Uli kriminalac, pokazuje činjenica da je čovjek iz Njemačke otišao s određenom sumom novca u Švicu, špekulisao dionicama, na toj špekulaciji stekao hrpu para i "samo" na tim parama utajio porez.
Ovo je onako kratko objašnjeno, a naravno da bi sada ja mogao ići u detalje. Ali eto samo da neki koji koriste ovu situaciju za prosipanje gluposti se malo zamisle o svojim glupostima.
A zapravo si ti Neutral sve već i objasnio.
I cijena svega je: vraćanje kompletnog duga prema državi pa čak i s kamatama, zatvor i naravno to što je donekle i na stubu srama. S obzirom da su Nijemci razuman narod, Uli će izaći čist ko suza. Niko niti je ubijen, niti silovan, niti je narod pokraden. U drugoj državi Uli kockao i špekulisao i sada ispade pokrao njemački narod.
Izrečena kazna je naravno odgovarajuća, a zadovoljeni su glavni elementi i karakteri krivično-pravne sankcije i represivni i preventivni. A ovaj drugi je posebno bitan, jer se pokazuje ostalim građanima Njemačke da nema nedodirljivih. A ta prevencija kod kazni i generalno krivično-pravnih sankcija je osnova da jedan sistem kako treba funkcioniše.
U brojnim drugim državama se peru pare, na plaćaju porezi nikako i čine i druga krivična djela, pa brojne takve osobe, počinitelji ne odrape nikako u zatvoru...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anelbavarac
- Kontakt:
Mani se moralisanja, nego nazovi stvari pravim imenom.
Uli je pocinio krivicno dijelo, i za to je tu gdje jeste, dakle u zatvoru.
Sreca pa to nema nikakve veze s Bayernom, inace bi bio lom na temi.
Nije nikakvo moralisanje...Ja ne sporim da je krivično djelo, ali mnogi ovdje pojma nemaju o kakvom se krivičnom djelu. Samo sam naveo činjenice, jer u suštini Ulijevim djelom skoro pa niko nije oštećen...To je kada se malo dublje pogleda....A to što je dobio kaznu je zasluženo, jer je pokušaj prevare države. Samo treba stvari realno sagledati, a ne sada od Ulija pravit nekog ogromnog kriminalca....anelbavarac je napisao/la:Mani se moralisanja, nego nazovi stvari pravim imenom.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anelbavarac
- Kontakt:
Uh bogte. Hajd' nek ti bude.
I samo da ti napomenem nisam opravdao to što je Uli učinio. A ovo pogotovo zbog toga ako kakav troll i laik naleti pa krene izvrtat priču....
Samo sam htio ukazat na suštinu stvari....I ova tema je sada završena, vraćamo se klasični sportskim temama vezanim za Bayern.... 
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Re: Odg: FC Bayern München
Glas razuma!anelbavarac je napisao/la:Mani se moralisanja, nego nazovi stvari pravim imenom.
- BavaracZenica
- Kontakt:
Sutra protiv Kolna, ovo je 3 utakmica u gostima , zadnje 2 smo odigrali X i mislim da je red da im sada skinemo skalp
Novajlija u Bundeski, vraca se nakon manje pauze, a u zadnjem okrsaju sa njima pobjedili smo upravo u gostima i to sa 1-4 a na nasem terenu je bilo rutinski 3-0 .
Jarcevi ce biti nalozeni i motivisani, ali mislim da ne bi trebalo doci u pitanje nova 3 boda..
I da nastavimo niz bez primljenog gola, mogla bi to biti sezona za pamcenje sto se tice odbrane
Novajlija u Bundeski, vraca se nakon manje pauze, a u zadnjem okrsaju sa njima pobjedili smo upravo u gostima i to sa 1-4 a na nasem terenu je bilo rutinski 3-0 .
Jarcevi ce biti nalozeni i motivisani, ali mislim da ne bi trebalo doci u pitanje nova 3 boda..
I da nastavimo niz bez primljenog gola, mogla bi to biti sezona za pamcenje sto se tice odbrane
FC Bayern !!!!!
Mislim da ce se jarcevi naloziti pravo da nas uzmu. Prognozirao bih ali ne znam hoce li biti rotacija. Vjerovatno hoce jer imamo tesko putovanje u Moskvu u utorak. Volio bih kad bi Reina dobio sutra priliku.
Ipak mislim da uzimamo sa jedan razlike a i sa bodom bi bio zadovoljab ali da uzmemo cska.
Ipak mislim da uzimamo sa jedan razlike a i sa bodom bi bio zadovoljab ali da uzmemo cska.

Mullerova fudbalska genijalnost nema granica.
Odavno nisam vidio ljepsi gol.

OPET MULLER !!!
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- gerdmuller
- Kontakt:
Amateri u strasnoj formi,danas je ostvarena peta pobjeda zaredom.Stradao je Furth rezultatom 2:0 a oba pogotka zabio je Görtler.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Šta kažete za ovu priču oko dovođenja Ozila na zimu?
Nesto ne vjerujem. Ne vidim logiku da damo velike pare za igraca koji ne moze igrati LP. Na ljeto ok, ali sad ne vidim razlog.rikimo je napisao/la:Šta kažete za ovu priču oko dovođenja Ozila na zimu?
Što se Ozila tiče, na zimu je taj transfer skroz isključen, a na ljeto isto skoro da ne postoje šanse. Muamer rekao razloge za zimu, a za ljeto ne vjerujem zbog ionako velike popunjenosti veznog reda. Ne vidim smisao transfera u ovom trenutku....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- anelbavarac
- Kontakt:
Turčin je suvisan u bilo kojem kontekstu sto se tice Bayerna.
Neka njeg' tu gdje jeste, tu mu je najbolje.
Neka njeg' tu gdje jeste, tu mu je najbolje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.