Safet Sušić - Pape

Rusilac
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Rusilac » 27 okt 2014, 17:49

MaksuzBaksuz je napisao/la:
Rusilac je napisao/la: Oko potencijalnih reprezentativaca ovdje je sve receno.
Pa majku mu,koliko puta treba ponoviti,JASNI I POSTENI KRITERIJI.
A jasni i posteni kriteriji ne mogu biti da igrac Pribrama(koji izgleda nije cak ni to)ili Hajduka ili Šturma,Sarajeva,Želje,Istambula ima prednost nad igracem iz kluba koji igra u ligama petice..
Pa sta oni misle da je neko retardiran?

Kad Lew ima 200 igraca iz liga petice on odabere 23 najbolja ali kad mi nemamo ni 23 onda moramo pokupiti svakog kojeg imamo a ostatak opet po kvalitetu kluba i lige.
Sta tu ima nejasno?Nema nista osim ako nisi kriminalac a Safet Susic jeste.

Da, da, how, yes, no! Kako da ne! Playstation-strucnjak..... :clap:

kad sastavljas ekipu onda gleda na vise faktora nego samo ko gdje igra! Pa cak kad odem na termin gledam da izaberem poneke igrace koje nece praviti frku nego koji ce raditi za ekipu, da napravim balans, da se svi razumiju itd a kamoli kad sjedis na klupi i biras!! Svako bira po svom ukusu i postavlja ekipu kako njemu pase, tako da igranje u klubu nije najvaznije.....sad ti razmisli ko je retardiran :kafa:

(Nebranim Susica nimalo, ali ovakve izjave su vrh!)
Spini,koji od potencijalnih reprezentativaca iz liga petice,kojeg smo izgubili i kojeg jos nismo,je problematican i eventualno bi rusio sjajnu atmosferu koju je u reprezentaciji stvorio tvoj idol Papke?Imas li ime i dokaz?

Nema balansa izmedju stopera Chieva i igraca koji mozda jeste a mozda nije potpisao ugovor sa Pribramom i ne igra,cak i kad bi ovaj iz Chieva bio malo i problematican.
Kontas spini?

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 27 okt 2014, 17:51

DragonGirl je napisao/la:Pošto na spisku vjerovatno neće biti novih imena, nadam se da će neko od novinara, kada on bude objavljen kroz koji dan, upitati Safeta da, ako već ne poziva igrače koji su trenutno u očigledno velikoj i dobroj formi, koji su standardni prvotimci u svojim klubovima i koji mogu igrati za nas, barem navede konkretne i jasne razloge zbog kojih to ne čini, a ne da govori kako za nepozivanje ima svoje razloge...mislim da javnost bar toliko zaslužuje da zna...

Pa nema nikog ni pozvati ako smo realni!

Jedino ime je Stilic, ko jos (Zuka se sjebo, Zec neigra itd.)?!

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 okt 2014, 17:51

DragonGirl je napisao/la:Pošto na spisku vjerovatno neće biti novih imena, nadam se da će neko od novinara, kada on bude objavljen kroz koji dan, upitati Safeta da, ako već ne poziva igrače koji su trenutno u očigledno velikoj i dobroj formi, koji su standardni prvotimci u svojim klubovima i koji mogu igrati za nas, barem navede konkretne i jasne razloge zbog kojih to ne čini, a ne da govori kako za nepozivanje ima svoje razloge...mislim da javnost bar toliko zaslužuje da zna...
Nema ti nijedan novinar muda za to. Pa vidjela si u onoj emisiji na pinku, kao i hoće da ga kritikuju ali kad dođu na press konferenciju svi šute ko zaliveni postavljaju šablonska pitanja tipa: "Je li vam odgovarao teren? " i slično.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 27 okt 2014, 17:54

Bojim se da sanjas,niko od novinara nece ga to upitati.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 27 okt 2014, 17:54

a što bi? jel se igra zbog tebe? jel se igra zbog mene? jel se igra zbog navijača? jel reprezentacija predstavlja državu? NE! ovo je postalo čobanova privatna prćija i ti ne možeš tražiti transparentnost od nekog privatnog projekta.. osim ako nisi u talu sa njim!

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 okt 2014, 17:54

Napadača mora rodit pa makar igrao u kineskoj ligi jer ako se Džeko povrijedi ebali smo ježa u leđa.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 27 okt 2014, 17:56

Rusilac je napisao/la: Spini,koji od potencijalnih reprezentativaca iz liga petice,kojeg smo izgubili i kojeg jos nismo,je problematican i eventualno bi rusio sjajnu atmosferu koju je u reprezentaciji stvorio tvoj idol Papke?Imas li ime i dokaz?

Nema balansa izmedju stopera Chieva i igraca koji mozda jeste a mozda nije potpisao ugovor sa Pribramom i ne igra,cak i kad bi ovaj iz Chieva bio malo i problematican.
Kontas spini?

Imas ti kontradokaz...znaci pat situacija! Sta cemo sad...nezelim ulaziti u tu diskusiju samo je glupa izjava da je jedini kriterium da neko igra u ligi 5tice (iako kod nas jedini igrac iz tih liga koji neigra je Zuka), jer to nemoze biti jedini kriterium! Jednostavno totalno plitka izjavsa i nista vise....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 okt 2014, 17:56

Rusilac je napisao/la:Bojim se da sanjas,niko od novinara nece ga to upitati.
Šta bi sa šurovanjem na relaciji Safet Sušić - RS - Dino Begić, sve zaboravim da te priupitam.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 27 okt 2014, 17:59

JonSnow je napisao/la: Jedino ime je Stilic, ko jos (Zuka se sjebo, Zec neigra itd.)?!
Napadača mora rodit pa makar igrao u kineskoj ligi jer ako se Džeko povrijedi ebali smo ježa u leđa.[/quote]

Trebo ga je napraviti prije 20 i neku godinu :lolno:

Trebo bi nekog na tu poziciju pozvati, ali ni blizu neko ime koje bi to moglo dobro dobro odraditi na internacijonalnom nivou (Muslimovic je jedini sa tim iskustvom, ali neznam kakva mu je forma)! NAZALOST

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 okt 2014, 18:00

Tako je. Eldin Hadzic sa 600 minuta i 8 utakmica ne igra. Bojan Letic sa 1200 minuta ne igra. Ajdin Mahmutovic sa 12 nastupa i 5 golova isto tako ne igra.

Ne moze me niko uvjeriti da je bolje ne zvati nikoga nego ove momke. A uz to sve trojica igraju na pozicijama gdje nam bas trebaju igraci.

Ovako ostajemo da strepimo hoce li se i Lulic povrijediti pa da mora Kvesic igrat, hoce li se Dzeko slucajno povrijediti pa da uskoci Visca.
Celik!3,2,2.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 27 okt 2014, 18:02

Ja samo ne znam čemu se ljudi čude... Pa taj Sušić ne može vladati i imati normalnu komunikaciju sa igračima koji su tu,ili koji su bili nekad! Kako onda da očekujem da ima komunikaciju s nekim ko je potencijalni :D

Prepucav'o se s Misimovićem u jednom ciklusu
Pa je nesto i Muslimoviću kakio,kad je zajedno s Misketom u Kinu otišao

Pa zajebav'o Prcića
Pa onda sukob sa Džekom,Ibričićem,Spahom
Pa se gospodin naljuti što ga Lulić prozva za igrače i taktiku

Štilić čak šuti i igra,al ga je opet bocno...

Sad je na red došao Zukanović...

I nikad nije do njega... WHO IS NEXT !? A unaprijed znam da on neće biti kriv :D
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 27 okt 2014, 18:05

Ma svjesna sam te situacije sa novinarima, ali eto, opet razmišljam, ako se već kroz članke na portalima smiju spominjati potencijalna imena i pitati se zašto se ne zovu, zašto onda ti isti novinari ne mogu ta ista imena spomenuti i kad se nađu oči u oči sa Safetom...
Pored Štilića koji je više nego očigledno zaslužio poziv, nama evo konkretno za ovu utakmicu treba još jedan klasični napadač, jer mi ključnu utakmicu kvalifikacija igramo sa samo jednim klasičnim napadačem, pa šta da se on povrijedi?! Kad već do sada nikoga nije pozivao, barem da se uhoda s ekipom, mislim da je sad krajnje vrijeme jer mu je neko takav neophodan, ali neophodan...možda nema onih koji su u rangu Džeke i Ibiševića, ali nije da nema dobrih kandidata...

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 27 okt 2014, 18:06

JonSnow je napisao/la: Jedino ime je Stilic, ko jos (Zuka se sjebo, Zec neigra itd.)?!
Napadača mora rodit pa makar igrao u kineskoj ligi jer ako se Džeko povrijedi ebali smo ježa u leđa.

Trebo ga je napraviti prije 20 i neku godinu :lolno:

Trebo bi nekog na tu poziciju pozvati, ali ni blizu neko ime koje bi to moglo dobro dobro odraditi na internacijonalnom nivou (Muslimovic je jedini sa tim iskustvom, ali neznam kakva mu je forma)! NAZALOST[/quote]

To više nije bitno je li taj igrač sposoban jer je nažalost prošao voz što se tiče uigravanja napdača u repki. Ovo se trebalo davno riješit polaganim uvođenjem u vatru mlađih napadača koje bi u trenutku nužde, kakav je ovaj, imali. Velika stvar je kad imaš da učiš od Džeke i Ibiševića posebno ako si mlad i ako imaš i trunke talenta e sada to više nije stvr sad nam treba bilo kakav napadač samo da je po vokaciji upravo to i da krpi tu poziciju. Jedino drugo što nam preostaje je da u slučaju neke ozljede igramo ko barca 4-6-0 i natrpaj vezni red.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 27 okt 2014, 18:06

Rusilac je napisao/la: Spini,koji od potencijalnih reprezentativaca iz liga petice,kojeg smo izgubili i kojeg jos nismo,je problematican i eventualno bi rusio sjajnu atmosferu koju je u reprezentaciji stvorio tvoj idol Papke?Imas li ime i dokaz?

Kontas spini?

Imas ti kontradokaz...znaci pat situacija! Sta cemo sad...nezelim ulaziti u tu diskusiju samo je glupa izjava da je jedini kriterium da neko igra u ligi 5tice (iako kod nas jedini igrac iz tih liga koji neigra je Zuka), jer to nemoze biti jedini kriterium! Jednostavno totalno plitka izjavsa i nista vise....
Nisam rekao da lige petice trebaju biti jedini kriterij ali prvi svakako.To je jedini realni opis kvaliteta i referenca koja te preporucuje,kao i u svakom poslu.
Ne mozes ti ni niko drugi ubijediti normalnog covjeka da je Tino Sušić bolji od Marija Vrancica.To ti je isto kad bih ja nekog ubjedjivao urednica radio Kaknja bolji novinar od Senada Hadzifejzovica.
Jedino opravdanje za nepozivanje takvih igraca bi bilo da ih imamo vise nego sto nam treba ili da imamo puno takvih igraca na istoj poziciji.Nijedno od to dvoje mi nemamo.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 27 okt 2014, 18:06

AllGunsBlazing je napisao/la:

Tako je. Eldin Hadzic sa 600 minuta i 8 utakmica ne igra. Bojan Letic sa 1200 minuta ne igra. Ajdin Mahmutovic sa 12 nastupa i 5 golova isto tako ne igra.

Ne moze me niko uvjeriti da je bolje ne zvati nikoga nego ove momke. A uz to sve trojica igraju na pozicijama gdje nam bas trebaju igraci.

Ovako ostajemo da strepimo hoce li se i Lulic povrijediti pa da mora Kvesic igrat, hoce li se Dzeko slucajno povrijediti pa da uskoci Visca.
Sumljam da navedeni (zasad) nisu neko bogzna pojacanje, medjutim slazem se sa tim da treba neko novo ime isprobati i da treba stvoriti sirinu. Za Eldina nisam u toku da je poceo dobivati vecu minutazu, Mahmutovic nije potencijal (prestart i poslje povrede nije uhvatio staru formu) ali eto treba nam minimalno taj drugi/treci napadac, zato bi prije dao sansu Edlinu! Za Letica neznam nista!

U sustini opet ostaju oni isti igraci, sa tim da ekipi treba dodati neka 2 do 3 nova imena. Zasto ne Stilic, Hadzic i Letic? Ali kako znamo Papeta, nema nazalost nista od toga

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 okt 2014, 18:09

rishaaa je napisao/la: I nikad nije do njega... WHO IS NEXT !? A unaprijed znam da on neće biti kriv :D
Sljedeci je Salihovic.

Sto se tice napadaca trebao bi Zeca pozvati a on ce pozvati Djurica. Zadnjih pet utakmica koje je Zec odigrao za svoje klubove u svakoj je zabio bar po jedan gol.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 27 okt 2014, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 okt 2014, 18:09

Ako bi mi samo gledali i pozivali igrace iz Top5 liga, onda bi nam lista igraca bila oko 12 igraca. Gdje ostalih 11 igraju?

@Baksuz Pa naravno da nije potencijal, ali covjek treba gledati kroz prizmu reprezentacije. Ako nam moze donijeti jedan bod vise nego sto bilo bez njeg odmah zvati. Nije neka liga, ali je spic, nije pokusaj spica(kao sto je Tino pokusaj defanzivnog veznog).

Ako nista promovisi 2-3 igraca iz mlade reprezentacije, ne mogu biti gori nego prazno mjesto.
Celik!3,2,2.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 27 okt 2014, 18:12

Rusilac je napisao/la: Nisam rekao da lige petice trebaju biti jedini kriterij ali prvi svakako.To je jedini realni opis kvaliteta i referenca koja te preporucuje,kao i u svakom poslu.
Ne mozes ti ni niko drugi ubijediti normalnog covjeka da je Tino Sušić bolji od Marija Vrancica.To ti je isto kad bih ja nekog ubjedjivao urednica radio Kaknja bolji novinar od Senada Hadzifejzovica.
Jedino opravdanje za nepozivanje takvih igraca bi bilo da ih imamo vise nego sto nam treba ili da imamo puno takvih igraca na istoj poziciji.Nijedno od to dvoje mi nemamo.
Fudbal je timski sport, tako da je suludno poredjenje pojedinaca i njihovih usphjeha! Jednostavno tu je vise faktora koji igraju ulogu u izboru igraca (nekazem time da Susic radi dobar posao, ali kazem da taj posao nije jednostavan i da nikad neces ugoditi svima)!

Toliko od mene...

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 27 okt 2014, 18:14

Ajax je napisao/la:
rishaaa je napisao/la: I nikad nije do njega... WHO IS NEXT !? A unaprijed znam da on neće biti kriv :D
Sljedeci je Salihovic.

Sto se tice napadaca trebao bi Zeca pozvati a on ce pozvati Djurica. Zadnjih pet utakmica koje je Zec odigrao za svoje klubove u svakoj je zabio bar po jedan gol.
Ma daj Bože da pozove bilo koga od njih dvojice... da vidim nešto novo :D Al ne vjerujem da će dobiti poziv bilo ko od napadača! Možda Kvržića vrati,onako iz dosade :D
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 okt 2014, 18:16

Kvrzica isto ocekujem da pozove. Ako nece sada onda nece nikada. Momak je u zivotnoj formi i meni bi zamjenio Hajrovica u zadnjih 25-30 minuta ( jedna od tri zamjene ).

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []