FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Najteže je stoperima kada se ovako igra na veliki posjed, jer najteže je tada zaustaviti kontre, protunapade protivnika. Pojedini protivnici su imali takvih pokušaja, donekle Schalke, malo Paderborn, pa i City....Pogotovo kod Cityja su ti protunapadi dobro sasiječeni i za sada se u takvim situacijama najviše iskazuje Boateng, koji ima brzinu da sustigne protivničkog igrača, a onda je još jak u duelu. Alonso isto tako, pored organiziranja igre, bitan je u ometanju protivničkih kontri.
Ekipa je hajmo reći do sada imala 2 ozbiljnija testa: jedan je Schalke, završilo se remijem, drugi je City dobili smo. E sada kroz sezonu će kalibri protivnika rasti, jer npr jedan Real je još veća stepenica od jednog Cityja.A pogotovo se treba paziti još nekih drugih evropskih ekipa, jer BL je svakodnevnica, stalno se susrećeš s protivnicima, a u LP te protivnici više mogu iznenaditi. Čak i oni na koje možda ne računaš da su baš top...
Ja se s mnogim eksperimentima Pepa slažem. Npr prije svake utakmice zbrajate broj bekova na terenu. Ali treba shvatiti, da se jedan Alaba mora i kao vezni igrač posmatrat, jer to igra u austrijskoj reprezentaciji i on to isto tako zna igrati. Druga je stvar što je on kao bek bio sjajan pod Juppom i što smo na to navikli.
Lahm je s druge strane potreban u vezi, kada ovako ima dosta izostanaka, samo sam vremenom stekao čvrsto uvjerenje da ipak u jačim utakmicama mora na beka. U to me ubjedilo SP i jednostavno iz tog SP bi i Pep trebao uzimati mnoge pouke.
A i vrlo je interesantno posmatrat ove naše formacije. Jučer je bilo interesantno opet vidjeti kako smo zapravo s jednim pravim stoperom na terenu i kako se Boateng i Xabi izmjenjuju faktički na toj poziciji stopera, a faktički libera....Isto tako interesantno kako je Alaba igrao neku vrstu totalno ofanzivnog stopera, na momente je to bio i bek. Mnoge su varijacije u formaciji i zaista to može biti jako nepredvidljivo za protivnika.
Jučer je Pep postavio formaciju i taktiku, kod koje Koeln nikakve šanse nije imao. S nekom drugom taktikom bi oni čak stvorili i koju priliku više. Ali ovakvom su postavkom bili totalno zbunjeni. To su dobro analizirali i na Spielverlagerung.de.
http://spielverlagerung.de/2014/09/27/1 ... geisbocke/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ekipa je hajmo reći do sada imala 2 ozbiljnija testa: jedan je Schalke, završilo se remijem, drugi je City dobili smo. E sada kroz sezonu će kalibri protivnika rasti, jer npr jedan Real je još veća stepenica od jednog Cityja.A pogotovo se treba paziti još nekih drugih evropskih ekipa, jer BL je svakodnevnica, stalno se susrećeš s protivnicima, a u LP te protivnici više mogu iznenaditi. Čak i oni na koje možda ne računaš da su baš top...
Ja se s mnogim eksperimentima Pepa slažem. Npr prije svake utakmice zbrajate broj bekova na terenu. Ali treba shvatiti, da se jedan Alaba mora i kao vezni igrač posmatrat, jer to igra u austrijskoj reprezentaciji i on to isto tako zna igrati. Druga je stvar što je on kao bek bio sjajan pod Juppom i što smo na to navikli.
Lahm je s druge strane potreban u vezi, kada ovako ima dosta izostanaka, samo sam vremenom stekao čvrsto uvjerenje da ipak u jačim utakmicama mora na beka. U to me ubjedilo SP i jednostavno iz tog SP bi i Pep trebao uzimati mnoge pouke.
A i vrlo je interesantno posmatrat ove naše formacije. Jučer je bilo interesantno opet vidjeti kako smo zapravo s jednim pravim stoperom na terenu i kako se Boateng i Xabi izmjenjuju faktički na toj poziciji stopera, a faktički libera....Isto tako interesantno kako je Alaba igrao neku vrstu totalno ofanzivnog stopera, na momente je to bio i bek. Mnoge su varijacije u formaciji i zaista to može biti jako nepredvidljivo za protivnika.
Jučer je Pep postavio formaciju i taktiku, kod koje Koeln nikakve šanse nije imao. S nekom drugom taktikom bi oni čak stvorili i koju priliku više. Ali ovakvom su postavkom bili totalno zbunjeni. To su dobro analizirali i na Spielverlagerung.de.
http://spielverlagerung.de/2014/09/27/1 ... geisbocke/" onclick="window.open(this.href);return false;
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Saurman je napisao/la:Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.Dođe nam City pa se zavuče u 16 m i ne smije preko centra.
U zadnje dvije godine ja se ne sjecam ekipe, ili je bilo rijetko da nam je neko nametnuo pritisak jedno desetak minuta konstantno. Sve probleme koje smo imali i imat cemo ce ici preko polukontri inkontri i prekida. I to je jedina nasa slaba tacka ali sta ces to je nus pojava naseg sistema i igre.
Pa već nekoliko godina je tako, jednostavno niko se ne smije otvoriti protiv nas,Barcelona je nešto pokušala i još liječe rane.muamerc je napisao/la:Saurman je napisao/la:Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.Dođe nam City pa se zavuče u 16 m i ne smije preko centra.
U zadnje dvije godine ja se ne sjecam ekipe, ili je bilo rijetko da nam je neko nametnuo pritisak jedno desetak minuta konstantno. Sve probleme koje smo imali i imat cemo ce ici preko polukontri inkontri i prekida. I to je jedina nasa slaba tacka ali sta ces to je nus pojava naseg sistema i igre.
Sad kad se SB renovira bit ce jaci od Allianz Arene. Dobro nam dosli onda.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sistemacko propadanje Šaćira kod nas, dečko nikako da očara Pepa,ama sekunda jedne ga Pep ne želi izgleda.po mom ostao je zbog silnih ozljeda a ne što se racuna na njega.žao mi ga ima potencijal treba mu prostor i povjerenje.
VOLIM BAYERN
Imao je na pocetku sezone 3-4 utakmice priliku da pokaze sta moze a on nista, cak je bio igrac manje u svakoj. Tako da mi nije krivo za njeg. Nadam se da ce pronaci angazman tamo gdje ce moci igrati. Mislim da je problem kod njega samo u glavi.isakovich je napisao/la:Sistemacko propadanje Šaćira kod nas, dečko nikako da očara Pepa,ama sekunda jedne ga Pep ne želi izgleda.po mom ostao je zbog silnih ozljeda a ne što se racuna na njega.žao mi ga ima potencijal treba mu prostor i povjerenje.
Saurman je napisao/la:Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.Dođe nam City pa se zavuče u 16 m i ne smije preko centra.

U obje utakmice se Real bazirao samo na kontre nije krenuo otvoreno.Dzoni je napisao/la:Saurman je napisao/la:Koga da čekamo amidža, vidiš da nas nesmiju napasti.sekerbay je napisao/la:moramo cekati ozbiljniju tekmu u kojoj ce protivnik napasti.Dođe nam City pa se zavuče u 16 m i ne smije preko centra.
4:0 u MinKenu sta bi bilo da smo vas napali. 
Nadam se da ćemo se susresti ove sezone pa da vidimo koliko se Real može nadigravati sa Bayernom.Gledajući prošlost u većini slučajeva ste znali izvući deblji kraj. 
Saurman je napisao/la:Nadam se da ćemo se susresti ove sezone pa da vidimo koliko se Real može nadigravati sa Bayernom.Gledajući prošlost u većini slučajeva ste znali izvući deblji kraj.
Takodje.
Nego gdje mi je onaj kladionicar @anelbavarac s kojim se opkladih u avatar na godinu dana?
Ona petarda od Reala ostaje da se pamti minimalno deceniju, taman da se više i ne susretnemo.
Mada je veoma izvjestan okršaj ove sezone u CL.
Mada je veoma izvjestan okršaj ove sezone u CL.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- anelbavarac
- Kontakt:
Nesto ste trebali?Dzoni je napisao/la:Nego gdje mi je onaj kladionicar @anelbavarac s kojim se opkladih u avatar na godinu dana?
Pa hajd recemo da jeste imao priliku,ali svi su je imali, i nije samo on koji nije uspio u 3-4 utakmice da se pronadje, npr Goce njemu je trebalo dosta da se priviken,dobio je vjetar u ledja od uprave,trenera, saigraca,hajd ok on je švaba "naš" i ima ogoman potencijal,vec brušen u Dortmundu na velikoj sceni i ocekuje se od njega mnogo.muamerc je napisao/la:Imao je na pocetku sezone 3-4 utakmice priliku da pokaze sta moze a on nista, cak je bio igrac manje u svakoj. Tako da mi nije krivo za njeg. Nadam se da ce pronaci angazman tamo gdje ce moci igrati. Mislim da je problem kod njega samo u glavi.isakovich je napisao/la:Sistemacko propadanje Šaćira kod nas, dečko nikako da očara Pepa,ama sekunda jedne ga Pep ne želi izgleda.po mom ostao je zbog silnih ozljeda a ne što se racuna na njega.žao mi ga ima potencijal treba mu prostor i povjerenje.
Treba malo i Đerdanu dati motiva,pa makar i lažne nade da je potreban klubu,jer smatram da to zbilja i jeste.treba biti posten pa reci da je i on ima jako dobre partije na SP i da se dosta potrosio,pa onda ozljede itd.
I kamerman sa ES prikazuje ga kao potencijalnu zamjenu,a i skripi naprijed,ali ne razmjenu Pep Rafhinu za Lewata
ps
Sta je Bilalu koda mu je neko pisao mal mal ozljedjen,a Swajn izgleda kara li kara prosto mu se hebe za fuzbal.
VOLIM BAYERN
Lijepo je da eksperimentiše oko ekipe, no nadam se da će se uozbiljiti kada dođe druga faza Lige prvaka.
Mogli bi mi opet igrati protiv Arsenal-a. Statistički, svaki novi susret između ova dva kluba povećava vjerovatnoću da će Englezi proći dalje.
Mogli bi mi opet igrati protiv Arsenal-a. Statistički, svaki novi susret između ova dva kluba povećava vjerovatnoću da će Englezi proći dalje.
Iskreno ne bi volio susret sa Realom osim u finalu,jer oni su cudna ekipa,imaju trenera rodjenog za turnire LP,a igrace kojima je exstra gust igrati LP-a, a domaca im dodje kao "ponizenje" neatraktivno za takve zvijezde.Smatram da je Real ove godine zreo za odbrani titulu LP,ali naravno to ce pokusati preko FC Bayern München 
VOLIM BAYERN
I ja ne bih volio Real, Chelsea i Athletico prije finala. A volio bih Liverpool (zbog brata), Arsenal cisto da utvrdimo gradivo (salim se, zbog stila kojeg gaji profa nekako nam leze), Barsu (da vidimo jesul nadosli
), Juve (da vidimo taj 'talijanski strah i trepet, da li su oni napredovali
), PSG mi je odvratan ali bih volio da se sastanemo da ubijemo arapima pojam o fuci, ko jos ima? Borusija, cesto s njima igramo pa to za drugi put. Sa Romom igramo sad. Porto? volio bih sa njima, oni se vole nadigravati, mogli bi nam oni leci na volej. Ostali nisu interesantni.
- farinelli123
- Kontakt:
Neutral je napisao/la:Lijepo je da eksperimentiše oko ekipe, no nadam se da će se uozbiljiti kada dođe druga faza Lige prvaka.
Ako naletimo na njih i ove godine, ili bolje receno, ako oni nalete na nas, mislim da ce da nas izbace, mada sam to mislio i prethodnih puta, ali ne moze navek.
•
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.