Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Strauss
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH - SUSPENZIJA

Post Postao/la Strauss » 14 maj 2011, 14:26

Denis Ispušlić je napisao/la:Dobro,slažem se da će biti unaprijeđen rad mlađih kategorija.

Ali,ni sada niko ne brani ovim igračima da pobjede Rumuniju,izbore baraž i plasiraju se na Euro.A koliko vidim ne broje se krvna zrnca,igraju najbolji,osim što bi umjesto Hasagića trebao braniti Asmir Begović.
jeste, samo je problem sto je ovo trenutno jedno 60% ukupnog naseg kapaciteta. mnogi igraci koji danas igraju u drugim reprezentacijama bi zaigrali za nasu, da su u savezu bili posteni i strucni ljudi. u tom slucaju bi plasman na prvenstva za nas bio pusy smok ;) i da gubitak igraca i nerad u omladinskim selekcijam ne bih nastavio, neophodno je da u savez dodju strucni ljudi.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 14 maj 2011, 15:09

Jesu li oni rekli konkretno šta im smeta ili samo kake bezveze.....

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 14 maj 2011, 16:57

Nijaz Gracic optuzuje Ivicu Osima da samo hoce fotelju. :lol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 maj 2011, 17:07

VanBasten je napisao/la:
Dobili smo materijale i nije lose u odnosu na info koje smo imali.
Statut nece i nije bio sporan.Nema prepreka za Evropu a ovi iz komiteta izgleda rade jako dobar posao.
Vama prva info.
Dakle, nesporazum. Koji se mogao izbjeći da su blagovremeno svim delegatima predočeni SVI dokumenti, umjesto što se prepustilo novinskim šprekulacijama.
A odakle je ovaj citat?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 maj 2011, 17:46

Denis Ispušlić je napisao/la:Ako može neki navijač BiH reprezentacije da mi objasni u dve-tri rečenice zašto će se BiH plasirati na sledeća takmičenja ako dođu legende u Savez,a dosad se nikad nije plasirala? Pa neće legende igrati.

Ili mislite da možda ne igraju najbolji za reprezentaciju,da se pojedinci guraju na silu ili šta?Koliko vidim jedino se Papac ne odaziva,a on nije Messi.
Ili mislite da je malo 10 Bošnjaka u prvih 11,da trebaju biti svih 11,ne kapiram.Molim da mi neko ukratko pojasni jer dugačke postove ne čitam.
Najkrace ,misliti tako kao sto ti mislis da treba biti 11 Bosnjaka nije misljenje vec preseravanje.
Sto se mene tice,volio bih da u repci bude svih jedanaest igraca druge nacionalnosti ,nego Bosnjacke.Ali da nose grb BIH kako treba i plasiraju se na veliko tamicenje.Kao slag na tortu da recimo ti igraci roknu Srbiju ili Hrvatsku u barazu.
Jel sad jasnije.
P.S Sto se tice legendi.Potpuno je druga stvar kad o repci prica Osim koji loptu ima u malom prstu ili recimo zemljoradnici Kovacevic i Petkovic.
Posto je ovo fudbalska reprezentacija a ne zemljoradnicka zadruga ili remont traktora.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 14 maj 2011, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 maj 2011, 18:04

Cartman je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Dobili smo materijale i nije lose u odnosu na info koje smo imali.
Statut nece i nije bio sporan.Nema prepreka za Evropu a ovi iz komiteta izgleda rade jako dobar posao.
Vama prva info.
Dakle, nesporazum. Koji se mogao izbjeći da su blagovremeno svim delegatima predočeni SVI dokumenti, umjesto što se prepustilo novinskim šprekulacijama.
A odakle je ovaj citat?
S Jednog foruma, uglavnom 100% Nijazov.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 14 maj 2011, 18:30

Denis Ispušlić je napisao/la:Ako može neki navijač BiH reprezentacije da mi objasni u dve-tri rečenice zašto će se BiH plasirati na sledeća takmičenja ako dođu legende u Savez,a dosad se nikad nije plasirala? Pa neće legende igrati.

Ili mislite da možda ne igraju najbolji za reprezentaciju,da se pojedinci guraju na silu ili šta?Koliko vidim jedino se Papac ne odaziva,a on nije Messi.
Ili mislite da je malo 10 Bošnjaka u prvih 11,da trebaju biti svih 11,ne kapiram.Molim da mi neko ukratko pojasni jer dugačke postove ne čitam.
Ja neznam kratko, pa cu ti dati djelimican odgovor, inace bi roman mogao napisati o ovome. Ne mislim da bi se BIH plasirala sa legendama vec bi imali vecu sansu i mozda se plasirali.
Savez je kao rukovodstvo jedne firme a igraci su radnici, veoma je bitno ko nas predstavlja u Evropi, ko ide na zajednicke sastanke..Bitno je da tu ima samo par bivsih asova, recimo predsjednik saveza i direktor reprezentacije i mozda jedan koji bi bio skaut saveza po Evropi. Ostali nisu toliko bitni.
U CG imas Savicevica u MKD Panceva, u Hrvatskoj se gurali Stimca, mnogima se ne svidja MArkovic, u Srbiji ogromno ne zadovoljstvo, nema ni tamo strucnih ljudi u savezu. Jedino mi nemamo strucnjake u savezu.

Rad sa mladima je katastrofalan. Zasto je BIH trenutno jaka? Jaka je zbog toga sto se mnogo igraca obucilo u inostranstvu.Pogledaj samo ovo: Salihovic, Ibisevic, Pjanic, Medunjanin, Muslimovic, Spahic, Begovic, Mujdza, Mravac itd nisu nikada igrali u BIH.
Moramo podici nivo lige i rada sa mladima, necemo uvijek moci koristiti igrace iz dijaspore. I taj izvor ce vremenom izlapiti.
Zadnja izmjena: Edo_77, dana/u 14 maj 2011, 18:31, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 maj 2011, 18:30

Sta, on aktivan na nekom forumu? Ne kazem da nije istina, ali cudno mi da nema ta izjava na ovom portalu na primjer.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 14 maj 2011, 18:32

Cartman je napisao/la:Sta, on aktivan na nekom forumu? Ne kazem da nije istina, ali cudno mi da nema ta izjava na ovom portalu na primjer.
Jeste,covjek je i dalje aktivan na forumu navijaca Sarajeva.Sinoc je "uletio" i prenio info o ovim materijalima prije @aleksandra_velikog ;)
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 maj 2011, 18:35

Edo_77 je napisao/la:
Rad sa mladima je katastrofalan. Zasto je BIH trenutno jaka? Jaka je zbog toga sto se mnogo igraca obucilo u inostranstvu.Pogledaj samo ovo: Salihovic, Ibisevic, Pjanic, Medunjanin, Muslimovic, Spahić, Begovic, Mujdza, Mravac itd
Spahić igrao za mladu selekciju Čelika i nekada grijao klupu za prvi tim...
Čelik Zenica 1945

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 14 maj 2011, 18:43

Nimla_RZ je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:
Rad sa mladima je katastrofalan. Zasto je BIH trenutno jaka? Jaka je zbog toga sto se mnogo igraca obucilo u inostranstvu.Pogledaj samo ovo: Salihovic, Ibisevic, Pjanic, Medunjanin, Muslimovic, Spahić, Begovic, Mujdza, Mravac itd
Nisam znao to zasigurno, al sam nesto nacuo. Znam da je iz Dubrovnika i prvi put se z anjega culo kad je zaigrao u Zagrebu.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 14 maj 2011, 18:44

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:Nijaz Gracic optuzuje Ivicu Osima da samo hoce fotelju. :lol:
Ne Ivicu Osima,nego neke druge koji su iskoristili svu ovu situaciju ;) ,a oni se mogu prepoznati.Iskreno sve je upravu Nijaz Gracic,komitet obisao i udovoljavao rusioce svega sto je bosanskohercegovacko,ugodi "ugrozenim"Hrvatima,pa onda Srbima,a Bosnjake niko ni 2% ne sljivi,koji smo to mi faktor onda.Nijaz ima svo pravo ovog svijeta da se buni,j.ebem savez koji ce biti samo udovoljavanjem placipi.ckama.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 14 maj 2011, 18:44

Edo_77 je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
Edo_77 je napisao/la:
Nisam znao to zasigurno, al sam nesto nacuo. Znam da je iz Dubrovnika i prvi put se z anjega culo kad je zaigrao u Zagrebu.
Eto da znaš... To je ja mislim bilo odmah poslije rata godina-dvije...
Čelik Zenica 1945

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 maj 2011, 18:58

Pasodzigera je napisao/la:
grad-na-rijeci-sani je napisao/la:Nijaz Gracic optuzuje Ivicu Osima da samo hoce fotelju. :lol:
Ne Ivicu Osima,nego neke druge koji su iskoristili svu ovu situaciju ;) ,a oni se mogu prepoznati.Iskreno sve je upravu Nijaz Gracic,komitet obisao i udovoljavao rusioce svega sto je bosanskohercegovacko,ugodi "ugrozenim"Hrvatima,pa onda Srbima,a Bosnjake niko ni 2% ne sljivi,koji smo to mi faktor onda.Nijaz ima svo pravo ovog svijeta da se buni,j.ebem savez koji ce biti samo udovoljavanjem placipi.ckama.
Jel to opet San? :lol:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 14 maj 2011, 23:33

Denis Ispušlić je napisao/la:Dobro,slažem se da će biti unaprijeđen rad mlađih kategorija.

Ali,ni sada niko ne brani ovim igračima da pobjede Rumuniju,izbore baraž i plasiraju se na Euro.A koliko vidim ne broje se krvna zrnca,igraju najbolji,osim što bi umjesto Hasagića trebao braniti Asmir Begović.
Pored par navedenih razloga,da dodam i finansijski. Ako su pošteni poznati ljudi unutra,puno je mane talova u savezu. To znači automatski veći ugled,finansijski bolje ugovore,bolju infrastrukturu za treniranje reprezentacija,jače premije igračima,posebno mlađima.
Na kraju krajeva,što bi neki poznat igrač petljao sa nekom seljačinom tipa muniba koji ne zna 2 riječi Bosasnkog,a kamoli Engleskog jezika.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 15 maj 2011, 16:03

Niko ne tvrdi niti ocekuje da ce se BiH plasirati na veliko takmicenje ako se promjeni savez. Suludo je tako nesto i ocekivati i to uopste nije poenta izmjene saveza. Poenta je da, kako su neki vec naveli, se popravi situacija u savezu kako bi dugorocno imali kvalitetniji sport, fudbal, ligu, a kasnije i reprezentaciju, kvalifikovali se ili ne.

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 15 maj 2011, 17:42

Ipak će biti jedan predsjednik iako je Laktašenko tvrdio da nikada neće to biti moguće, da čak i pčelarski savez mora imati Predsjedništvo. Još kad se pridoda i poraz oko referenduma onda su to stvarno dva velika i bolna poraza za kratko vrijeme. Ipak su Švabo i Incko institucije za Laktašenka :mrgreen:
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 15 maj 2011, 17:52

Dado je napisao/la:
Niko ne tvrdi niti ocekuje da ce se BiH plasirati na veliko takmicenje ako se promjeni savez. Suludo je tako nesto i ocekivati i to uopste nije poenta izmjene saveza. Poenta je da, kako su neki vec naveli, se popravi situacija u savezu kako bi dugorocno imali kvalitetniji sport, fudbal, ligu, a kasnije i reprezentaciju, kvalifikovali se ili ne.

Ne mogu se vise sloziti sa ovim upisom.
Upravo je ovo glavna namjera i zelja sviju nas, da se napokon dovedu normala ljudi kako bi se normalizovala situacija u cijelom savezu i oko njega. Niko ne garantuje da cemo zbog toga napraviti podvig i plasirati se odmah na euro ili sp, (iako realno, za takvo nesto imamo igrace), ali polako. Nista preko noci...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 15 maj 2011, 18:52

Bitno je da se od sada zna ko kosi a ko vodu nosi. Valjda sad dođu ljudi koji imaju veze sa fudbalom a ne pčelarstvom il nečim trećim. Čim bude sređeno stanje u savezu i reprezentacija će imati bolje uslove
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 15 maj 2011, 20:18

Ne znam da li je neko pisao o ovome, jer ste previse napisali,a ne mogu sve čitati :)!

Ovako, u vezi ovog biranja članova izvršenog odbora, odnosno biranja predsjednika saveza, prije je trebalo da se preko klubova, kantona probiješ do izvršenog odbora, odnosno predsjedništva!? E sad me zanima u novom statutu ima li nešto u vezi toga, da se može nekako drugačije doći do IO i na kraju do predsjednika saveza, jer to je isto tako veliki problem, a o tome se mnogo ne priča? Jer džaba sve ovo ako nam slični ili isti ljudi budu mogli doći do IO!
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Scholl i 21 gost.