Denis Ispušlić je napisao/la:Ako može neki navijač BiH reprezentacije da mi objasni u dve-tri rečenice zašto će se BiH plasirati na sledeća takmičenja ako dođu legende u Savez,a dosad se nikad nije plasirala? Pa neće legende igrati.
Ili mislite da možda ne igraju najbolji za reprezentaciju,da se pojedinci guraju na silu ili šta?Koliko vidim jedino se Papac ne odaziva,a on nije Messi.
Ili mislite da je malo 10 Bošnjaka u prvih 11,da trebaju biti svih 11,ne kapiram.Molim da mi neko ukratko pojasni jer dugačke postove ne čitam.
Ja neznam kratko, pa cu ti dati djelimican odgovor, inace bi roman mogao napisati o ovome. Ne mislim da bi se BIH plasirala sa legendama vec bi imali vecu sansu i mozda se plasirali.
Savez je kao rukovodstvo jedne firme a igraci su radnici, veoma je bitno ko nas predstavlja u Evropi, ko ide na zajednicke sastanke..Bitno je da tu ima samo par bivsih asova, recimo predsjednik saveza i direktor reprezentacije i mozda jedan koji bi bio skaut saveza po Evropi. Ostali nisu toliko bitni.
U CG imas Savicevica u MKD Panceva, u Hrvatskoj se gurali Stimca, mnogima se ne svidja MArkovic, u Srbiji ogromno ne zadovoljstvo, nema ni tamo strucnih ljudi u savezu. Jedino mi nemamo strucnjake u savezu.
Rad sa mladima je katastrofalan. Zasto je BIH trenutno jaka? Jaka je zbog toga sto se mnogo igraca obucilo u inostranstvu.Pogledaj samo ovo: Salihovic, Ibisevic, Pjanic, Medunjanin, Muslimovic, Spahic, Begovic, Mujdza, Mravac itd nisu nikada igrali u BIH.
Moramo podici nivo lige i rada sa mladima, necemo uvijek moci koristiti igrace iz dijaspore. I taj izvor ce vremenom izlapiti.