La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Consigliere
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Consigliere » 15 maj 2012, 23:32

juznjak> je napisao/la:
D10S je napisao/la:Joj koja komedija, citam sad da su igraci Raya tamo negdje u osamdeset i nekoj minuti slagali igracima Granade da Villarreal gubi 2-0 od Atletica, a samo par minuta nakon toga Tamudo zabio gol. Sreca njihova pa je Atletico stvarno dao gol par minuta nakon toga, inace... :lol:
Cilj opravdava sredstvo... :|
Aha,istina ziva. Bas sam gledao neke snimke ,u samom finisu tekme , trener Raya Sandoval kao moli Abela (trenera Granade) da im puste da zabiju :mrgreen: par trenutaka kasnije Tamudo zabi iz cistog offsajda . Jos mi je zanimljivija ova serija Zaragoze . Sve je pocelo od Mestalle . Sljedece kolo u 90+ svira se jako sumnjiv penal za njih protiv Atletica,sinoc tri iskljucena igraca Getafea :shock: bilo je tu jos cudnih odluka u njihovu korist. Nebi bilo lose da se provede kakva istraga .Mada mi je drago sto su ostali. Uglavnom,ove sezone katastrofalno sudjenje da ne pamtim losije .

I da,nista od Ovieda i Alavesa ni ove sezone .
Ma ludilo zadnje kolo! 10 000 navijaca Zaragoze na stadiounu Getafea, 4 crvena, nekoliko kilometara dalje apsolutno fenomenalna atmosfera na Vallecasu, gol u 93 minuti, Granada treba da izvede centar, jedan igrac dolazi i govori da je samo 0:1 sa Atletico i da ima jos 4-5 minutra igre, onda se oni hvataju za glavu....
U isto vrijeme na klupi Villarreala mole igrace Atletica da se ne trude bas, jer Malaga vodi, ne treba im... Zovu Godina: Diego, Diego, daj covjece, sta ti je ispascemo! :lol: Marchena govori: Ajmo im reci da je 2:0 za Malagu! :lol: Uglavnom ludilo opste!
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 15 maj 2012, 23:37

Consigliere je napisao/la:
juznjak> je napisao/la:
D10S je napisao/la:Joj koja komedija, citam sad da su igraci Raya tamo negdje u osamdeset i nekoj minuti slagali igracima Granade da Villarreal gubi 2-0 od Atletica, a samo par minuta nakon toga Tamudo zabio gol. Sreca njihova pa je Atletico stvarno dao gol par minuta nakon toga, inace... :lol:
Cilj opravdava sredstvo... :|
Aha,istina ziva. Bas sam gledao neke snimke ,u samom finisu tekme , trener Raya Sandoval kao moli Abela (trenera Granade) da im puste da zabiju :mrgreen: par trenutaka kasnije Tamudo zabi iz cistog offsajda . Jos mi je zanimljivija ova serija Zaragoze . Sve je pocelo od Mestalle . Sljedece kolo u 90+ svira se jako sumnjiv penal za njih protiv Atletica,sinoc tri iskljucena igraca Getafea :shock: bilo je tu jos cudnih odluka u njihovu korist. Nebi bilo lose da se provede kakva istraga .Mada mi je drago sto su ostali. Uglavnom,ove sezone katastrofalno sudjenje da ne pamtim losije .

I da,nista od Ovieda i Alavesa ni ove sezone .
Ma ludilo zadnje kolo! 10 000 navijaca Zaragoze na stadiounu Getafea, 4 crvena, nekoliko kilometara dalje apsolutno fenomenalna atmosfera na Vallecasu, gol u 93 minuti, Granada treba da izvede centar, jedan igrac dolazi i govori da je samo 0:1 sa Atletico i da ima jos 4-5 minutra igre, onda se oni hvataju za glavu....
U isto vrijeme na klupi Villarreala mole igrace Atletica da se ne trude bas, jer Malaga vodi, ne treba im... Zovu Godina: Diego, Diego, daj covjece, sta ti je ispascemo! :lol: Marchena govori: Ajmo im reci da je 2:0 za Malagu! :lol: Uglavnom ludilo opste!
I onda nakon svega ovog neko kaze EPL je zanimljiviji :mrgreen: Primeru kad gledas to ti je kao da gledas nogomet i jos film :lol: Ovako sto se ne moze ni na filmu desiti,da igraci jedni drugima lazu rezultat kako bi dosli do spasa.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 maj 2012, 09:34

Imal' igdje statistika za ova TV prava, koliko je koji klub zaradio ove sezone?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2012, 10:33

Adi_Zepce je napisao/la: I onda nakon svega ovog neko kaze EPL je zanimljiviji :mrgreen: Primeru kad gledas to ti je kao da gledas nogomet i jos film :lol: Ovako sto se ne moze ni na filmu desiti,da igraci jedni drugima lazu rezultat kako bi dosli do spasa.
Ne znam. Ovih dana gdje god odem priča se o EPL. Šta ovih dana... ma ovih godina. Primera se spominje samo pred el classico...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 16 maj 2012, 11:04

Virtu4l je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: I onda nakon svega ovog neko kaze EPL je zanimljiviji :mrgreen: Primeru kad gledas to ti je kao da gledas nogomet i jos film :lol: Ovako sto se ne moze ni na filmu desiti,da igraci jedni drugima lazu rezultat kako bi dosli do spasa.
Ne znam. Ovih dana gdje god odem priča se o EPL. Šta ovih dana... ma ovih godina. Primera se spominje samo pred el classico...
Priča se i o Dodiku, pa ne mora značiti da je dobar...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 maj 2012, 11:14

Da, ali u malo drugačijem kontekstu 8-)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 16 maj 2012, 11:40

Virtu4l je napisao/la:
Marketing cuda cini :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 maj 2012, 17:40

Sejk najavio pojacanja na nivou LP. Eh sad,ova imena koje se povezuju sa Malagom ,uopste nisu na tom nivou :roll: . ''Bomba transfer '' ovoga puta bi trebao biti Ganso .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 19 maj 2012, 01:07

slika
Pedro Munitis se oprostio od nogometa sa suzama u ocima. Vjerovatno najbolji igrac u povijesti Racinga, proveo u tom klubu ukupno 12 godina. Odigrao oko 300 utakmica za Racing i dao blizu pedeset golova. Dobrim igrama u Racingu tamo negdje pred kraj 20 stoljeca prodao se u Real, odigrao dvije, tri pristojne sezone, osvojio Ligu i Ligu prvaka. Cak je upisao i 21 nastup za reprezentaciju. Plemenit igrac, adios Pedro.

Caparros na opce odusevljenje navijaca na Balearima produzio ugovor sa Mallorcom. Naredne sezone mozemo ocekivati veliki uzlet Mallorce jer je ovaj Caparros cisti genije. Stvorio je onu Sevillu s kojom je Juande Ramos ostvario najvece rezultate, uveo Villarreal u Primeru, s prosjecnim Deporom igrao Europu, a ovaj danas Athletic sto gledamo je njegovih ruku djelo. Uopce ne sumjnam da ce napraviti veliki posao sa Mallorcom. Postao trener sa 26 godina, nesto kao Juanma Lillo, dobro, on je sa 16.

Treci najveci klub Spanjolske je Atletico. S minimalnom prednoscu u odnosu na Valenciju.
http://www.marca.com/debate/2012/05/243 ... s2438.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sevilla pojela goovno ogromne velicine potpisom na jos jednu godinu sa Michelom. Dakle, od naredne sezone Sevilla se ponovo vraca ondje gdje je bila prije dolaska Caparrosa i Juandea, past ce u prosjek, a kada ce ponovo u vrh, sam Bog zna.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 19 maj 2012, 01:14

D10S je napisao/la:slika
Pedro Munitis se oprostio od nogometa sa suzama u ocima. Vjerovatno najbolji igrac u povijesti Racinga, proveo u tom klubu ukupno 12 godina. Odigrao oko 300 utakmica za Racing i dao blizu pedeset golova. Dobrim igrama u Racingu tamo negdje pred kraj 20 stoljeca prodao se u Real, odigrao dvije, tri pristojne sezone, osvojio Ligu i Ligu prvaka. Cak je upisao i 21 nastup za reprezentaciju. Plemenit igrac, adios Pedro.

Caparros na opce odusevljenje navijaca na Balearima produzio ugovor sa Mallorcom. Naredne sezone mozemo ocekivati veliki uzlet Mallorce jer je ovaj Caparros cisti genije. Stvorio je onu Sevillu s kojom je Juande Ramos ostvario najvece rezultate, uveo Villarreal u Primeru, s prosjecnim Deporom igrao Europu, a ovaj danas Athletic sto gledamo je njegovih ruku djelo. Uopce ne sumjnam da ce napraviti veliki posao sa Mallorcom. Postao trener sa 26 godina, nesto kao Juanma Lillo, dobro, on je sa 16.

Treci najveci klub Spanjolske je Atletico. S minimalnom prednoscu u odnosu na Valenciju.
http://www.marca.com/debate/2012/05/243 ... s2438.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sevilla pojela goovno ogromne velicine potpisom na jos jednu godinu sa Michelom. Dakle, od naredne sezone Sevilla se ponovo vraca ondje gdje je bila prije dolaska Caparrosa i Juandea, past ce u prosjek, a kada ce ponovo u vrh, sam Bog zna.
Ma borba za opstanak.Pisao sam i ranije da ako ne naprave velike promjene to im slijedi.

Mallorca ne ide u LE ove sezone?(trebali smo im dati 3 boda :mrgreen: )Sljedeće ih treba očekivat u borbi za LP.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 19 maj 2012, 10:40

Zar ti nisi veliki stovatelj Michela :D
Sevilla u zadnje vrijeme dovodi strasno lose trenere:Michel,Marcelinho,Manzano,pokusaj dovodjenja Puela...
Ali ajde,Michel je nekako najbolji od njih i kada bi se neke kockice slozile mozda bi i mogao odraditi finu sezonu..
Sevilla ostaje bez Deivida.Pojacat ce se na pozicijama: stopera,napadaca,centralnog veznog a bonus bi bio dovodjenje prednjeg veznog i sa posudbe se vracaju Alexis Ruano i Armenteros..
Sto se Malage tice prvi na listi zelja je Klas Jan Huntelar,u odbrani se spominju imena :Bruno Alves i Albiol.. I prema naprijed neki polovnjaci :D tipa: Giovinco,Eriksen,Ganso,Borja...
Zaragoza ce pokusati zadrzati Apona..
Moguc povratak Rodriga Morena u Real.
Roma zainteresirana za Matea Musachia,jedan od najboljih mladih stopera na svijetu ako mene pitate..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 19 maj 2012, 14:02

Malaga ce dovesti par istrosenih igraca . Nece to biti nikakvi spektakularni transferi ,ok,mozda naprave jedan poput Gansa . Sjecam se Munitisa kada smo igrali protiv Furije na Kosevu . Tada je bilo 1-2 ,i ako je Bosna bila bolji tim na terenu :D a jedan od najboljih kod Spanije je bio upravo Pedro 8-) tada sam ga dobro zapamtio . Sigurno uz Qiquea Setiena najbolji igrac u historiji ekipe iz Cantabrie .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 maj 2012, 16:54

mandraX je napisao/la:Imal' igdje statistika za ova TV prava, koliko je koji klub zaradio ove sezone?
Izvol'te :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 19 maj 2012, 17:04

I neko kaže Primera najbolja liga, pa zbog ovih TV-prava ne može biti najbolja. Wolvsi su u EPL od TV prava zaradili 40mil
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 maj 2012, 17:07

@rio_Ferdy88 nikad ne iznevjeri :mrgreen:
Zahvaljujem...

Jao Reala i Barce, od toliko primanja oni opet u dugovima do grla :roll:

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 19 maj 2012, 17:11

SirAlexFerguson je napisao/la:I neko kaže Primera najbolja liga, pa zbog ovih TV-prava ne može biti najbolja. Wolvsi su u EPL od TV prava zaradili 40mil
Pa ja, Wolvsi su zaradili vise od Seville pa su za 9 miliona bolji tim..
Ako ti uzimas ta tv prava kao mjerilo jacine lige onda i ja uzimam prosjecnu temperaturu na stadionima, tu je Primera daleko iznad Premiershipa..
Uostalom ta rasprava se vodi na temi: Lige Petice, uz duzno postovanje, nemoj spamat temu sa takvom vrstom diskusije koja nema kraja..

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 19 maj 2012, 17:15

Pa i Real i Barca su troduplo više zaradili nego prvak Engleske, City...pa šta sa tim? Jel' sad to pokazatelj koja je liga jača/slabija?

Od ovog lika nemoš' ni očekivat' nešto pametno da kaže/napiše.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 19 maj 2012, 17:16

Htio sam reći da je ovakva raspodjela novca maltretiranje ostalih klubova, dobit 13-14 mil je sramotno
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 19 maj 2012, 17:21

SirAlexFerguson je napisao/la:Htio sam reći da je ovakva raspodjela novca maltretiranje ostalih klubova, dobit 13-14 mil je sramotno
To si upravu,vec od prosle sezone se pocelo raditi na rijesavanju tog problema. Vecini je poznat taj Del Nidov pritisak na Spanski fudbalski savez,gdje je okupljao sve predsjednike klubova sem Reala i Barce.. Koliko toliko je uspio da promjeni nesto,alaudiram na nove termine koji su uvedeni ove sezone,ali njegov plan nije do kraja sproveden zbog njegovog kriminalnog dosijea koji je izasao u javnost..

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 19 maj 2012, 17:22

L_blancos je napisao/la:
SirAlexFerguson je napisao/la:Htio sam reći da je ovakva raspodjela novca maltretiranje ostalih klubova, dobit 13-14 mil je sramotno
To si upravu,vec od prosle sezone se pocelo raditi na rijesavanju tog problema. Vecini je poznat taj Del Nidov pritisak na Spanski fudbalski savez,gdje je okupljao sve predsjednike klubova sem Reala i Barce.. Koliko toliko je uspio da promjeni nesto,alaudiram na nove termine koji su uvedeni ove sezone,ali njegov plan nije do kraja sproveden zbog njegovog kriminalnog dosijea koji je izasao u javnost..
na to sam i mislio kada sam spomenuo 40mil Wolvesa
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.