Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gollum
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la gollum » 08 jan 2013, 13:58

legenda reala je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Zasto sada neki ismijavaju prelazak Hadzica u Hajduk, a do prije pola godine isti ti su ga dizali u nebesa kad da nam reprezentacija za visi od njega ? Kod nas svi ocekuju da igraci odmah idu u top klubove a niko se ne pita imaju li vrijednost i znanje za iste. I bez obzira gdje igrali ne mora ime kluba, liga biti mjerilo snage njega kao pojedinca.
Pa zato što je taj Hadžić evo već dvije godine najavljivao prelazak u Italiju,Njemačku ili u Midelsbro u Englesku kao otimaju se za njega ni on sam ne zna gdje će i sad izjavi kako je Hajduk veliki klub, Ibro mu pričo i kao to će biti velika odskočna daska u njegovoj karijeri(transfer u Hajduk).
Zar to nije za ismijavanja :roll:
Eto, sam si dao najbolji odgovor. Ljudi prate transfermarkt i novinske naslove, onda dodju ovdje i pisu "zasto teleci pogled ne zove hadzica", "zove svraku, a hadzica ne koji ce uskoro preci u puno jacu ligu", itd. Onda ti isti dodju ovdje i ismijavaju tog igraca, al jbg, tastatura sve trpi.

Slican slucaj sa Arnautovicem, nije ga gledao nikad u zivotu, ali napada Susica jer ga nije pozvao. Licemjerno. Taj Arnautovic vjerovatno hoce uskoro postati standardan igrac, ali pozivati ga nakon dvije odigrane utakmice za seniore? Pa nismo Etiopija.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 08 jan 2013, 14:00

nihco slazem se s tobom da nam veliki broj tih mladih igraca izmice i pocinju igrati za druge repke. Trebao bi novi predsjednik saveza Begic i nova uprava saveza konacno nekog zaposliti ciji posao bio iskljucivo pracenje nasih igraca sirom Evropa i pomaganje takvim igracima oko dokumentacija i tako bi imali trajno rjesenje ne vezan za to ko je selektor. A Pape nema petlje da gurne nekog sa 19 godina u igru ( sto bih i ja kao i ti volio vidjeti) jednostavno covjek je siheras.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 08 jan 2013, 14:12

Gledajte i učite vi gospodo iz saveza i stručnog štaba kome je ispod časti da pokušava nagovoriti Vukčića i slične da igraju za Bosnu i Hercegovinu,vama zamjerim,a ovim navijačima "koga ba mi da molimo,ovo je Bosna,ako neće igrati srcem i ne treba nam" i ne zamjerim ništa,nisu oni krivi što su ograničeni!
HNS oteo kapitena Slovenije:Sven Dodlek igrat će za Hrvatsku

slika

HRVATSKI nogometni savez ostvario je još jedan veliki "transfer" i pod svoje okrilje doveo mladog slovenskog nogometaša Svena Dodleka.

Dodlek je talentirani veznjak Maribora, koji će tek sljedeće jeseni napuniti 18 godina, a na posljednjem Europskog U-17 prvenstvu kapetanski je prevodio Sloveniju na domaćem terenu. Maribor je potvrdio kako je iz HNS-a stigla ponuda, a mlada "desetka" ju je prihvatila, piše portal SIOL.net navodeći kako ipak postoji nada da se u budućnosti vrati u slovenski dres, ako se ne izbori za poziv Igora Štimca i njegovog nasljednika.

Pravo na hrvatsko državljanstvo ima zbog svog oca, koji je u Sloveniju preselio iz okolice Čakovca. Očekuje se da će prvom prilikom Dodlek dobiti priliku u U-18 selekciji.

Nije ovo prvi put da HNS otima Sloveniji mladog reprezentativca. Prije nekoliko godina dres je promijenio i talentirani Dejan Školnik, no nakon igara za Hrvatsku U-21, nije pokazao kvalitetu za višu razinu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 08 jan 2013, 14:25

Aha, aha, HNS opet u akciji.......Oni vrbuje sve zivo i moguce dok se mi ustrucavamo, trazimo od njih da sami vade papire, podnose zahtjeve, donose odluke....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jan 2013, 14:25

Ma u njih je to postala praksa, ako ima išta sa Hrvatskom oni odma kontaktiraju zovnu u određenu kategoriju isprobaju jednu dvije utakmice i onda ga puste da se razvija, ako kad bude šta od njega njihov je, i zato su tu gdje jesu u TOP 10 reprezentacija svijeta.

Ipak za nas Svijetske Prvake je to poniženje, čuj da mi molimo neko dijete od 17-18 godina, šta je tebi :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 jan 2013, 14:33

Kada bih ja bio selektor i kada bih birao izmedju 2 igraca u tom trenutku slicne kvalitete.A da je jednom 28 godina,a drugom 19.Uvijek bih prije pozivao ovog od 19,jer on ima potencijala da napreduje i da postane jos bolji.Dok ovaj od 28 je vec na svom nekom maksimumu i moze samo stagnirati.Rijetki su oni koji eksplodiraju da kazem po stare dane.
Normalno niko ne moze garantovati da ce se i ovaj mlad igrac razviti,da ce postati igracina od kojeg ce repka imati dugo koristi.Ali isto tako nemoguce je ni da bas svi propadnu.Neka se bar 5% probije i napravi nesto dobro je.Uzet cu primjer Ozila i Marina.Obojica su debitovali u isto vrijeme za Njemacku repku.Iako su sjedili na klupi Werdera.Ozil je iskoristio svoju sansu,dok Marin nije.Ili recimo primjer Davida Odonkora koji je bljesnuo na SP 2006,a sada igra za treceligasa u Njemackoj.Rizik ce uvijek postojati da se zajebes.Da ne bude to to.Ali uvijek je veca sansa da pogodis sa mladim i perspektivnim igracem,nego sa nekim igracem koji je vec pa haman na zalasku karijere.Kada se sjetim samo Jakirevica,koji je debitovao za repku sa haman 30 godina dize mi se kosa na glavi.Ili da ima prednost jedan igrac nefchija nad igracem Schalke-a,Standarda ili nekog drugog kluba iz lige 5.ono bas nigdje veze
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 08 jan 2013, 14:45

Od nas su tako uzeli Vujicevica i Sliskovica u U21, dali im utakmicu dvije i poslije ih nogirali, ali osigurali da samo za njih mogu igrati u svakom slucaju...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 08 jan 2013, 15:14

Dylan Dog je napisao/la:Gledajte i učite vi gospodo iz saveza i stručnog štaba kome je ispod časti da pokušava nagovoriti Vukčića i slične da igraju za Bosnu i Hercegovinu,vama zamjerim,a ovim navijačima "koga ba mi da molimo,ovo je Bosna,ako neće igrati srcem i ne treba nam" i ne zamjerim ništa,nisu oni krivi što su ograničeni!
HNS oteo kapitena Slovenije:Sven Dodlek igrat će za Hrvatsku

slika

HRVATSKI nogometni savez ostvario je još jedan veliki "transfer" i pod svoje okrilje doveo mladog slovenskog nogometaša Svena Dodleka.

Dodlek je talentirani veznjak Maribora, koji će tek sljedeće jeseni napuniti 18 godina, a na posljednjem Europskog U-17 prvenstvu kapetanski je prevodio Sloveniju na domaćem terenu. Maribor je potvrdio kako je iz HNS-a stigla ponuda, a mlada "desetka" ju je prihvatila, piše portal SIOL.net navodeći kako ipak postoji nada da se u budućnosti vrati u slovenski dres, ako se ne izbori za poziv Igora Štimca i njegovog nasljednika.

Pravo na hrvatsko državljanstvo ima zbog svog oca, koji je u Sloveniju preselio iz okolice Čakovca. Očekuje se da će prvom prilikom Dodlek dobiti priliku u U-18 selekciji.

Nije ovo prvi put da HNS otima Sloveniji mladog reprezentativca. Prije nekoliko godina dres je promijenio i talentirani Dejan Školnik, no nakon igara za Hrvatsku U-21, nije pokazao kvalitetu za višu razinu.
Kljucni momenat je to da se momka poziva u U18 selekciju, a ne u prvi tim! Mi bi neku djecu odmah isprobavali u prvih 11 reprezentacije. Hajd razumijem tu logiku ako je igrac toliko dobar da definitivno donosi kvalitet, bez obzira na hendikep da ne poznaje igrace itd, no stavljati drito u prvu postavu golobrade mladice ili polovne igrace sklone greskama, koji jos uz to uopste ne poznaju svoje saigrace, e za to nisam nikako.

Svi ovi talenti, dakle Bicakcic, Kolasinac i ostali, trebaju da dobiju poziv i da se postepeno uvedu u tim kao sto je to bio slucaj sa Zukanovicem. Zuka ce vjerovatno sada u prijateljskoj odigrati punih 90 minuta i poslije toga ce Susic imati muda da ga stavi protiv Grcke u prvu, jer se vec malo upoznao sa ostalima i uklopio.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 08 jan 2013, 15:18

Problem je sto Susicu prolaze prijateljske,a on ne zove neka nova imena.On je tek u kvalfikacijama pozvao nove igrace (Zukanovic,Sunjic,Vrsajevic),a prijateljske protiv Irske i Meksika su mu sluzile gotovo nizasta.Ne treba svakog golobradog mladica forsirati u A reprezentaciju,ali ako je on bolji od onih koji su vec tu onda je to logicno.Po meni nema dilema da su recimo E.Nadarevic i Dilaver bolji od Vrsajevica,pa Buric ili Fejzic od Avdukica,Seferovic kao napadac od Ibricica za kojeg Susic tvrdi da je treci napadac po potrebi.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

nihco

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 15:24

vendeta87 je napisao/la:nihco slazem se s tobom da nam veliki broj tih mladih igraca izmice i pocinju igrati za druge repke. Trebao bi novi predsjednik saveza Begic i nova uprava saveza konacno nekog zaposliti ciji posao bio iskljucivo pracenje nasih igraca sirom Evropa i pomaganje takvim igracima oko dokumentacija i tako bi imali trajno rjesenje ne vezan za to ko je selektor. A Pape nema petlje da gurne nekog sa 19 godina u igru ( sto bih i ja kao i ti volio vidjeti) jednostavno covjek je siheras.
Da Susic ima igru i rezultate , ja bih se slozio sa svim njegovim trenerskim manevrima, bez obzira koliko nelogicni bili. Nazalost, pod njegovom palicom smo odigrali , mozda, 1.5 dobru utakmicu, uz gomilu sramotnih poraza. To mu ne daje prostor da bude ziheras, osim ako pod ziherastvom podrazumijevas pobjede protiv Litvanije, latvije ?
to nas nece odvesti na svjetsko kao sto nas pobjeda protiv Rumunije i pobjede protiv Bjelorusije i luxemburga nije odvela na europsko. treba tu malo vise i bolje , a to pod Susicem nismo uspjeli.
Sent from my Commodore 64

nihco

Post Postao/la nihco » 08 jan 2013, 15:27

_dreamer_ je napisao/la: Kljucni momenat je to da se momka poziva u U18 selekciju, a ne u prvi tim! Mi bi neku djecu odmah isprobavali u prvih 11 reprezentacije. Hajd razumijem tu logiku ako je igrac toliko dobar da definitivno donosi kvalitet, bez obzira na hendikep da ne poznaje igrace itd, no stavljati drito u prvu postavu golobrade mladice ili polovne igrace sklone greskama, koji jos uz to uopste ne poznaju svoje saigrace, e za to nisam nikako.

Svi ovi talenti, dakle Bicakcic, Kolasinac i ostali, trebaju da dobiju poziv i da se postepeno uvedu u tim kao sto je to bio slucaj sa Zukanovicem. Zuka ce vjerovatno sada u prijateljskoj odigrati punih 90 minuta i poslije toga ce Susic imati muda da ga stavi protiv Grcke u prvu, jer se vec malo upoznao sa ostalima i uklopio.
Pa jednom ih moraju upoznati, postoje prijateljske utakmice, a prije svake , u horu, pocinje ponavljanje kako se ne moze zvati puno novih igraca. Nisam vidio problem da se pozovu Sesari, Svrake, vrsajevici itd. Mislim, nema tu opravdanja, nismo djeca..Zukanovic je, da je Susic na vrijeme reagovao, sada mogao biti uigrani partner Spahicu ali ne, mi ga pocinjemo uigravati prexd najvazniju utakmicu.. smijesno. Sto se tice Kolasoinca i Arslanagica, bez obzira na papirew, oni vec sada imaju kvalitet da budu dio reprezentacije , podjednako kao sto, prethodno sp[omenuti , nemaju i nece imati.
Sent from my Commodore 64

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 jan 2013, 15:52

Mene vise od svega nerviraju igraci koji odbijaju da igraju za nase mlade selekcije, vec zele odmah u A reprezentaciju. Zasto? Ja bi uvijek dao prednost onom koje prosao sve nase mladje kategorije nego nekome ko je odbijao da igra za iste, tj. nije htio da vadi papire da igra za njih. Nekada trebas sebe da zrtvujes zbog nekih principa, ali vjeruj da ce se isplatiti. Isto tako, ovi sto govore da su Sesar i Svraka visak, ja cestitam Papetu sto ih je pozvao i barem im daje sansu u prijateljskim jer barem marginalno povecava kredibilitet nase Premijer Lige (imamo reprezentativce) od koje cemo kad-tad poceti da zavisimo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 jan 2013, 16:04

nihco je napisao/la: Da Susic ima igru i rezultate , ja bih se slozio sa svim njegovim trenerskim manevrima, bez obzira koliko nelogicni bili. Nazalost, pod njegovom palicom smo odigrali , mozda, 1.5 dobru utakmicu, uz gomilu sramotnih poraza. To mu ne daje prostor da bude ziheras, osim ako pod ziherastvom podrazumijevas pobjede protiv Litvanije, latvije ?
to nas nece odvesti na svjetsko kao sto nas pobjeda protiv Rumunije i pobjede protiv Bjelorusije i luxemburga nije odvela na europsko. treba tu malo vise i bolje , a to pod Susicem nismo uspjeli.
I ti pretjerujes, eto ispade sada kao da je sve naopako, ajde sta sada ne valja u ovim kvalifikacijam ? Prvi na tabeli, igra je vise nego dobra, gol razlika extra, samo sada da nastavimo sa Grckom u Zenici i dvije utakmice sa Slovackom, ostale utakmice nece biti problem jer smo jaci od L reprezetacija. Gerneralno atmosfera je odlicna, nema nekih problema unutar sto je najvaznije. Jel se neko mozda pozalio da nesto nije uredu ?

Jedino sto se moze zamjeriti Susicu - da nam je klupa slaba, tj. nepozivanje tih igraca koji bi mogli pomoci. I sto se ne iskoristavaju termini prijateljskih utakmica za probu tih novih. Sad ce se ovo promjenom predsjednika saveza poraditi na tome da im se pomogne izvaditi papire pa ce doci sve na svoje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

okocha123
Kontakt:

Post Postao/la okocha123 » 08 jan 2013, 16:07

Od svih nabrojanih igraca nama je najbitniji Seferovic jer nam pod hitno treba treci napadac. Nemamo napadacke opcije na klupi uopste... Ne mozes cijele kvalifikacije igrati sa 2 napadaca... Sta kad se povrijedi neko, sta kad budu kartoni...
Jest da Haris nije standardan ali je opet u selekciji i ulazi s vremena na vrijeme... Dakle ako je u Fiorentini rezerva sto ne bi bio i kod nas...
E sad jel do njega, do saveza, kako sta ja ne znam al mi je najvise krivo sto se ne trudimo oko njega jer mi osim Vede i Edina nemamo drugih napadaca... Fajic i Mahmutovic - jedini kakvi takvi izbori

A Hadzic, Vranjes, Zukanovic, Cocalic, Stilic, Visca... Sve je to u pet deka, a uostalom sad i imamo vec dovoljno igraca na tim pozicijama
http://www.gamingcounter.com/

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 jan 2013, 16:07

Sušićev problem je što ne konta da za prijateljske utakmice treba pozivat nove igrače i isprobavat ih ... Ima toliko mladih sjajnih igrača koji bi voljeli igrat za BiH, a zbog ovakvih kao što je Pape će njih druge reprezentacije "ukrast" , i na kraju će biti Ibrahimović drugi...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jan 2013, 16:13

AnelZ je napisao/la: kredibilitet nase Premijer Lige (imamo reprezentativce) od koje cemo kad-tad poceti da zavisimo.
E jadna nam majka :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 08 jan 2013, 16:29

Momci koji bi u trebali dobiti priliku u reprezentaciji ali dok je Susica to se nikad nece desiti ili ce biti prekasno:

Ermin Bicakcic - Eintracht Braunschweig
Enis Nadarevic - As Varese
Ajdin Mahmutovic - Teplice
Admir Ljevakovic - Teplice
Milan Djuric - Cremonese
Jasmin Buric - Lech Poznan
Nusmir Fajic - Maribor

Igraci za koje se treba savez i Susic potruditi da zaigraju za nas:

Haris Seferovic - Fiorentina
Alen Halilovic - Dinamo Zagreb
Sead Hajrovic - Arsenal
Haris Vuckic - Newcastle
Branimir Hrgota - Borussia M'gladbach

Ako ima jos neki recite ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 jan 2013, 16:34

Sead Kolašinac Schalke
Dario Dumić Brondby

Ali ovo je poso saveza, oni trebaju da stupe s njima u kontakt ;) treba nam jedan Harun u NSBIH ;)

Od tih prvih pet Bičakčić,Nadarević trebaju biti prioritet jer su mladi, i može nešto biti od njih.
Đurić je nastupao za mladu i on je naš(zna se za njega), ostali su možda prestarili više reprezentaciju.

Iako bih ja pozvao Mahmutovića, sviđa mi takav stil napadača kao što je on.

I mislim da su Hrgotu Hrvati završili za sebe, tako da ne vjerujem da će se odazvati našim

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 jan 2013, 16:45

Lako je pisati nova imena, ali za svakog novog igraca kojeg napisete, jedan od trenutnih mora otpasti. Svako malo ovdje se pojavi neko sa nekakvim listama od 10-15 igraca i onda nesto napise kao "dok je Susica ovi nece zaigrati".
Pa pored te liste od 15 imena napisi kojih bi trenutnih 15 reprezentativaca izbacio pa cemo onda diskutovati, ne mozemo gomilati i zvati po 50 igraca na okupljanje.
A inace ne vidim logiku da nesto puno mjenjamo u ekipi kada trenutno dobro igramo.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 08 jan 2013, 17:43

calcio je napisao/la:Lako je pisati nova imena, ali za svakog novog igraca kojeg napisete, jedan od trenutnih mora otpasti. Svako malo ovdje se pojavi neko sa nekakvim listama od 10-15 igraca i onda nesto napise kao "dok je Susica ovi nece zaigrati".
Pa pored te liste od 15 imena napisi kojih bi trenutnih 15 reprezentativaca izbacio pa cemo onda diskutovati, ne mozemo gomilati i zvati po 50 igraca na okupljanje.
A inace ne vidim logiku da nesto puno mjenjamo u ekipi kada trenutno dobro igramo.
@calcio Ne moras nikoga izbacivati, napravis prijateljsku utakmicu kao sto su hrvati HNL vs Reprezentacija Hrvatske i dadnes priliku navedenim igracima, sad protiv Slovenije barem 2-3 igraca sa ove liste mogu dobiti priliku, nema se sta izgubiti ako se pokazu dobro uvijek se moze naci mjesta u reprezentaciji na kraju krajeva u reprezentaciji ima mjesta za Svraku,Vrancica,Besica,Stojana Vranjesa, Sesara a nema za ove momke koji vjerovatno vise zasluzuju poziv od ovih... i na kraju krajeva eto ti igraca koje bi izbacio iz reprezentacije a ubacio ove ;)

@legenda reala Milan Đurić treba dobiti šansu u prvom timu, sa ostalim se slazem a pogotovo sa tim da nam treba jedan Harun u NFSBIH, ali ne vidim razlog zasto ne bi pruzili sansu Fajicu, kad je Mikelini mogao dobiti priliku da igra prijateljsku ne znam sto Fajic ne bi mogao ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Cwirek, General505, jasmin10, lol89, Proximic, zikerrz21 i 44 gosta.