Ljudi moji, Kerla je slučaj zbog kojeg treba da razbija glavu kadrovska služba preduzeća Željezničar, a ne navijači, očito je da su ljudi podijeljeni po pitanju "krivice", jedino su izgleda kadrovici u Želji bogovi i nepogrešivi, a svaki izgubljen igrač je odron, skot i baraba. Ko drukčije kaže, taj kleveće i laže
Ali ne treba se brinuti, na kraju, svaka greška se plati, noga u guzicu iz kluba još nije izašla iz mode, ipak smo mi željovci i prekipi kad se najmanje nadaš. Živi bili pa vidjeli.
Zeba je prije desetak godina ekspresno napenaljen iz kluba kada je najviše mogao da da, sad "spadosmo" na to da je danas okosnica, valjalo je go.vno izjest' pa ga dovest. Čovjek se uči dok je živ.
Skloni smo preuveličavanju, bilo da se radi o dobrom ili lošem, malo mjere i bez slijepog vjerovanja u taktičke odluke mogula fudbala na BH prostorima, ne bi škodilo, jer ljudima pukne slava u glavu pa umisle da su nepogrešivi. Ali nadam se i vjerujem da se stvari postavljaju na svoje mjesto, vjerujem jer sam Manijak, a nadam se jer je omjer pogrešaka i dobrih poteza ipak na strani ovih drugih. I ako se tako nastavi, nećemo dugo čekati i na ozbiljnije sportske uspjehe.
Nek' nam živi Željezničar, i mi sa njim!
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...