Ovo možda i nije daleko od istine

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Glava mu je bosanska, samo se pitam kako je lik popio ovaj cisti head kick
Uzeli cijene iz najskuplje radnje od najskupljih brendova u Sarajevu a budžet opcije i najjeftinije u Minhenu i Beču, propaganda što bi se reklo.
Žara su luksuzi. I stanovi u zadnje vrijeme divljaju. Al to je sve vecinom jer svi hoce da su gradska raja pa je potraznja haos.
Pa nisam ti ovdje stavljao stvari na popustima, to je onda neuporedivo totalno, velika milka na popustu ovdje je 1.99 eur. Puter recimo 1.39, mlijeko cesto 0.69MortemHz je napisao/la: ↑16 apr 2024, 12:44Uzeli cijene iz najskuplje radnje od najskupljih brendova u Sarajevu a budžet opcije i najjeftinije u Minhenu i Beču, propaganda što bi se reklo.
Puter - 5,45-5,85 KM
Brašno 2 kg - 3,10 KM
Za milku je otprilike ova cijena ali svako malo bude na baš velikom popustu.
Ulje - 2,25-2,45 KM
Mlijeko - 1,50-1,65 KM
Bez obzira na zo opet je smijesno, a jadno.MortemHz je napisao/la: ↑16 apr 2024, 12:44
Uzeli cijene iz najskuplje radnje od najskupljih brendova u Sarajevu a budžet opcije i najjeftinije u Minhenu i Beču, propaganda što bi se reklo.
Puter - 5,45-5,85 KM
Brašno 2 kg - 3,10 KM
Ulje - 2,25-2,45 KM
Mlijeko - 1,50-1,65 KM
Da definitiivno mogu potvrditi, ovdje su skuplje cigare i to mnogo, kafa, restorani, pekare i rekao bih jos meso, koje je jeftinije recimo u Austriji.Pantelija je napisao/la: ↑16 apr 2024, 13:13Bez obzira na zo opet je smijesno, a jadno.MortemHz je napisao/la: ↑16 apr 2024, 12:44
Puter - 5,45-5,85 KM
Brašno 2 kg - 3,10 KM
Ulje - 2,25-2,45 KM
Mlijeko - 1,50-1,65 KM
Da je duplo skuplje, a nije, bilo bi malo naspram cijena u Bosni.
Ja sam svježe otišao, i dolazio dva puta, meni nema razlike cujena dole i ovdje u NjemaCkoj. Ovdje imas 4-5 marketa (lidl, aldi,edeka,neto,rewe) i uvijek imas sve artikle na popustu.
Kola 1.25L 0.69e
Puter 1.49 meggle
Pilece meso (bijelo) pola kg 3.99e
Slatkiši ovdje du bagatela... O tome nr treba ni pisati
Magnum sladoled pakovanje 6 komada 2.70e
Meso fasirano extra kvaliteta 10-11 eura kila
Litar vode 0.29e
Gorivo 1.75e (o kvalitetu je bespotrebno pisati)
A o stvarima za higijenu tek.. ovdje pampersi, parfemi, paste, deterdzenti su duplo jeftiniji nego u Bosni.
Ono sto je skuplje to je cigarete, kafa, restorani, pekare.
Prevoz gradski je (bar gdje sam ja) vanzemaljski a karta 49.90e , s tim da sa tom kartom mozes putovati po cijeloj njemackoj, sa vozovima, autobusima i tramvajima. Jedino ne mozes koristiti ICE BRZE VOZOVE.
Kirije su ok ako zivis u drednjem i manjem gradu a posebno u prigradskim zonama. Moze se stan od 60-70 kvadrata naci za 700-800 eura.
Iz iskustva, nama ostanu u strane oko 65% primanja da ne potrosimo.
A da ne pricam o poslovnim prilikama, ugodnom radnom okruzenju. Jako je nezgodno kada ne znas jezik nikako, ali cim malo pohvatas isti, sve je lakse i mozes naci posao bez stresa i bilo kakvog pritiska uz fiksno radno vrijeme a ako zelis i 36h sedmicno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.