Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
5
19%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
8
30%
4) St.Pauli
5
19%
5) Mainz
4
15%
6) Augsburg
4
15%
7) Union Berlin
1
4%

Ukupno glasova: 27

Ted Mosby
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Ted Mosby » 22 nov 2010, 19:28

Od 1972. godine je život Thomasa Schaafa vezan uz bremenski Werder. Te je godine 11-godišnji Shaaf napustio rodni Mannheim i došao u Werder gdje se i dan danas nalazi...

Počeo je s igranjem za juniorsku nogometnu momčad Werdera, da bi 1978. potpisao prvi profesionalni ugovor. Cijelu je karijeru proveo u tom Bundesligašu i aktivan je bio do 1995. godine.

U kasnim nogometnim godinama je već pohađao trenersku školu, pa je istovremeno uz igranje obavljao zadatke trenera u mlađim naraštajima kluba, a asistent u drugoj momčadi je postao 1993. godine. Nakon što se 1995. oprostio od igračke karijere uskočio je na poziciju trenera druge momčadi Werdera, a glavni čovjek struke i prve momčadi je postao 1999. godine. Sve do danas Schaaf nije odlazio s pozicije trenera, ali ovih dana se njegova pozicija drma. Barem je sam odlučio tako.

Nakon teškog poraza kod Schalkea 4-0 u ogledu 13. kola Thomas Schaaf je čelništvu kluba ponudio odlazak iz kluba. No, nitko od odgovornih ljudi nije prihvatio njegovu odluku, te će 49-godišnji Schaaf i dalje ostati na svojoj dužnosti makar klubu trenutačno definitivno ne ide na niti jednom planu.

U Bundesligi je Werder na 12. mjestu sa samo četiri boda iznad zone ispadanja, dok su u skupini A Lige prvaka na posljednjem mjestu s minimalnim šansama za prolaz. Werder, naime, ima 2 boda. Vodeći su Tottenham i Inter sa po 7, a treći Twente sa 5. Ovog tjedna Werder gostuje na White Hart Laneu kod Tottenhama.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 22 nov 2010, 20:08

Hare_BvB je napisao/la:Tabela nakon 13. kola:

slika
Mainzu se piše ista sudbina kao Hoffenheimu one godine kada su bili jesenji prvaci,a na kraju ni Evropa,Hannover bi trebao također posustati,dok će Evropu izboriti,osim(po svemu sudeći,iako je prerano)prvaka Dortmunda,Bayern,Leverkusen,dok bi i Schalke,ukoliko naprave niz dobrih rezultata mogao završiti na mjestima koje vode u Evropu,tu su svakako Wolfsburg,HSV i Hoffenheim...uglavnom,bit će zanimljivo pratiti.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 nov 2010, 21:16

Jas bi samo volio znati,kako ovaj hanover dodje do 4 mjesta,a prosle godine bili pred ispadanjem
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 24 nov 2010, 19:56

Nasao sam negdje statistiku zadnjih 5 sezona ( bodove njemckih ekipa zadnjih 5 godina)
Kako sam ja skontao , trenutno imamo vise bodova od Italijana (7b- otprilike)..... tako da realno gledajuci oni do kraja to nemogu nadoknaditi ....tako da bi iz Bundes trebalo da ide slijedece godine 4 tima u LP.
Moze li ovo neko potvrditi ko se bas razumije kako ide
???

Unaprijed hvala , pozzz

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 nov 2010, 20:04

HzBvB je napisao/la:Nasao sam negdje statistiku zadnjih 5 sezona ( bodove njemckih ekipa zadnjih 5 godina)
Kako sam ja skontao , trenutno imamo vise bodova od Italijana (7b- otprilike)..... tako da realno gledajuci oni do kraja to nemogu nadoknaditi ....tako da bi iz Bundes trebalo da ide slijedece godine 4 tima u LP.
???

Unaprijed hvala , pozzz
Pa to je tačno.Italijanima je situacija u Lp-u jako dobra, ali u Euroligi su svi pred ispadanjem. Realno sva tri Italijana će teško moći nešto napraviti u 1/8 finala jer će sva trojica biti drugi.Sinoćni rezultati su malo ohrabrenje za Italijane jer će za prolazak dobiti dodatne bodove, ali je situacija puno teža zbog loše igre u Euroligi i teških protivnika koji ih ne mogu zaobići u Lp-u.Ako Schalke večeras pobjedi onda Italijani i nemaju neku prednost u Lp jer ih je bilo 4, a Njemaca 3.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 nov 2010, 20:06

HzBvB je napisao/la:Nasao sam negdje statistiku zadnjih 5 sezona ( bodove njemckih ekipa zadnjih 5 godina)
???

Unaprijed hvala , pozzz
Ja mogu i da tako je. Ali neće BUNDESLIGA već sliijedeće sezone imati 4 predstavnika u LP, nego će slijedeće sezone 4 Njemačka kluba se boriti za ulazak u LP. Znači još slijedeće godine Talijani u LP imaju 4 predstavnika, a onu iza švabi...Naravno ako održe prednost!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 24 nov 2010, 20:13

tako nekako evo nekih linkova
po klubovima
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... f2011.html

svi klubovi zajedno iz pojedinih drž
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... f2011.html

i ukupno pojedini savezi
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2012.html
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 24 nov 2010, 22:46

anton 1983 je napisao/la:
???

Unaprijed hvala , pozzz
Ja mogu i da tako je. Ali neće BUNDESLIGA već sliijedeće sezone imati 4 predstavnika u LP, nego će slijedeće sezone 4 Njemačka kluba se boriti za ulazak u LP. Znači još slijedeće godine Talijani u LP imaju 4 predstavnika, a onu iza švabi...Naravno ako održe prednost!
E to mi nije jasno jer se gleda zadnjih 5 sezona a to je 10/11 10/09 09/08 08/07 07/06....ove sezone kad se saberu bodovi imaju bundesligasi vise 7 bodova i zasto vec slijedece nebi isla 4 ono 2 dir. 2 kval. ????

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 nov 2010, 23:15

HzBvB je napisao/la:
???

Unaprijed hvala , pozzz
E to mi nije jasno jer se gleda zadnjih 5 sezona a to je 10/11 10/09 09/08 08/07 07/06....ove sezone kad se saberu bodovi imaju bundesligasi vise 7 bodova i zasto vec slijedece nebi isla 4 ono 2 dir. 2 kval. ????
Uvijek gledas stanje nakon zavrsetka jedne sezone. Dakle prosle sezone u zbir nije ulazila sezona 10/11, ali je ulazila 06/05, zakljucno s sezonom 09/10, da je HSV prosao Fulham (sto je bilo pod moranjem) ili da je Bayern dobio Inter, Bundesliga bi ove sezone usla s cetiri mjesta u LP.

Pogledaj logicno. Italija je ove sezone usla s malom prednoscu u odnosu na Bundesligu, i ne mozes sada zbog toga sto je Bundesliga ove godine bolja od Italije, da to mjesto oduzems Italiji i ako je sezona vec pocela.
Npr. Posto vidim da navijas za BVB. Zavrse ove sezone cetvrti i posto je Italija bolja ove sezone BVB, prebace u EL.

Inace veoma losa sedmica za Njemacke klubove. Weder vise i ne treba komentarisati, stvarno su sviju razocarali i ako su jedan od cetiri tima koji je prethodnih godina donosio najvise bodova. Da je Bayern sinoc dosao do pobjede, znacilo bi dosta Njemackom fudbalu (da se napravi jos veca razlika), jer bi onda protiv Basela mogli igrati na remi, i tako Italijane ostaviti na cjedilu. Ove sedmice je Schalke spasio cast Njemackog fudbala s ubjedljivom pobjedom nad Lyonom, a nadam se da ce naredne sedmice ekipe u EL ostvariti pobjede i tako donijeti jos bodova Njemackom fudbalu.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 24 nov 2010, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 nov 2010, 23:18

Werder postao kanta za napucavanje :roll: ,ne pamtim kad su bili ovoliko losi,uvijek sam ih cijenio zbog ofanzivne igre bez obzira protiv koga igrali,svaka cast Schaffu,ali cini se da je pravi trenutak da prepusti trenersko mjesto nekome drugome.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 nov 2010, 00:15

schalke je odigrao fantasticno veceras...super igra i raula i huntelaara koji je jos i zabio dva gola....odlican bio i farfan...inace schalke djeluje sve stabilnije i vidi se da mu je mjesto medju prvih pet ekipa u bundesligi....a nakon 2008. godine ponovo su prosli grupu, tako da je i schalke opet ekipa na koju se moze ozbiljnije racunat u evro takmicenjima, 2008. godine su otisli i do cetvrtfinala , uz malo srece bi mogli i ovaj put nesto slicno ponovit a ko zna mozda i jos korak dalje otici....u ekipi kraljevsko plavih ima izuzetnog potencijala...inace schalkeova pobjeda i prolaz donose vazne bodove za bundesligu....italijani su ove sedmice isto bodova nakupili, al zahvaljujuci schalkeu nece moci previse smanjit zaostatak za bundesligom tako da su sanse do kraja sezone dobre da bundesliga zadrzi tu prednost
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 nov 2010, 00:43

Dylan Dog je napisao/la:Werder postao kanta za napucavanje :roll: ,ne pamtim kad su bili ovoliko losi,uvijek sam ih cijenio zbog ofanzivne igre bez obzira protiv koga igrali,svaka cast Schaffu,ali cini se da je pravi trenutak da prepusti trenersko mjesto nekome drugome.
Prije ce otpustiti cijelu ekipu nego Schaafa. Taj covjek u Bremenu jedino sam sebe moze otpustiti. Jedino sto kod "smetljara" cijenim jeste Thomas Schaaf, i kada bi dao otkaz volio bi da preuzme Bremenovog ljutog rivala na sjeveru Njemacke.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 nov 2010, 00:47

amerosm je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Werder postao kanta za napucavanje :roll: ,ne pamtim kad su bili ovoliko losi,uvijek sam ih cijenio zbog ofanzivne igre bez obzira protiv koga igrali,svaka cast Schaffu,ali cini se da je pravi trenutak da prepusti trenersko mjesto nekome drugome.
Prije ce otpustiti cijelu ekipu nego Schaafa. Taj covjek u Bremenu jedino sam sebe moze otpustiti. Jedino sto kod "smetljara" cijenim jeste Thomas Schaaf, i kada bi dao otkaz volio bi da preuzme Bremenovog ljutog rivala na sjeveru Njemacke.
Pa to i ocekujem,skoro je bio ponudio ostavku upravi,koju su oni odbili,ali mozda sada podnese neopozivu ostavku :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 nov 2010, 06:23

kad sam vidio da protiv nesjecam se koga marin stao uz aut liniju i svadza se sa scaffom u sred tekme odmah vidim da tu nesh nevalja...i nekontam kako mu nije naumpalo dovodzenje lijevog beka ,jer pasanen nije ni za mladosti iz puracica a boenisch ,stvarno neznam koji mu je **** lika jos od finala evropa lige prije par godina nema ni na mapi...

a jesu se neki ovdje ponadali da ce bundes imati samo jednog predstavnika u ligi prvaka,felix vam ga suknu samo tako...sramota da ono smece od fudbala koji se igra u seriji a dobija 4 predstavnika...a bundes bi mogla i spansku ligu prestic vrlo lahko...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 nov 2010, 08:52

PROPALILALELO!

Eto ga i to se dogodilo. Došla zima prošo rok propo Werder skroz na skroz....Nakon dosta vremena BUMEN neće dočekati proljeće u Europi i na taj način polagano se sprema pad ovog kluba koji je uz Bayern u Europi, BUNDESLIGI u zadnjih par godina skupio najviše bodova. Sa budžetom kojim ovaj klub raspolaže jako dugo su se držali na vrhu i to je za svaku pohvalu. No kako su oni svake godine gubili jednog bitnog, ako ne i najboljeg igrača bilo je pitanje vremena kada će se dogoditi krah. Krah se oćekivao i prije, ali se Werder svake sezone izvukao. Ove godine teško da će se to dogoditi iako Werder ima realne šanse da ulovi Ligu Uefa. No manjak para zbog ne igranja u Europi na proljeće, natjerat će upravu kluba da se opet riješi nekih igrača jer će ih biti nemoguće više zadržati u klubu. Tako na zimu možemo oćekivati prodaju Almeide, da bi se još dobilo nekaj para za njega, a na ljeto će ih minimalno napustiti Mertesacker(ako će ga neko htjet), te možda i Marin, makar nevjerujem da će neko za njega dati ponudu koju Werder neće moći odbiti. No bilo kako bilo čistka je na redu i igrači koji dosta zarađuju mogli bi napustiti klub, pogotovo ako se neulovi Liga Uefe. Ne bi se čudio da niti sa Fringsom ne produže...Werder već sada mora poćeti razmišljati o tome kako će izgledati kadar za slijedeću sezonu. Bez obzira na sve, Werder će i slijedeće sezone sigurno moći sastaviti reŠPEKtabilnu ekipu...

Ja bi reko da su na izlaznim vratima: Silvestre, Merte, Frings, Almeida i bar još njih 3-4...

Zašto su ove sezone propali? Recept je jednostavan; previše ozlijeđenih igrača, zbog toga se uvijek morala mjenjati taktika, nikako se nisu mogli uigrati i u krucialnim trenucima uslijedio je poraz koji je satrao samopouzdanje igrača, tu su još problemi sa Arnautovićem, Piza nikako da se oporavi, odlazak Ozila, neigranje Nalda. Bumen nema kvalitetnog 3. štopera i kada ne igraju Merte i Naldo skupa, njihova obrana je rupa, a sa njim dvojicom primaju "samo" 2 gola po tekmi. Krivo uložen novac i krpanje bekova sa nekvalitetnim igračem zvanim Silvestre..
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 25 nov 2010, 12:08

I ne propali kakve igrače dovode (vidi pod Husejnović) a prodaju one najbolje. Jašta nego će propasti.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 25 nov 2010, 12:13

NoName je napisao/la:I ne propali kakve igrače dovode (vidi pod Husejnović) a prodaju one najbolje. Jašta nego će propasti.
Vjeruj mi da mogu oni nebi prodavali "Ozile" niti dovodili Husejnoviće ;)

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 25 nov 2010, 12:20

NoName je napisao/la:I ne propali kakve igrače dovode (vidi pod Husejnović) a prodaju one najbolje. Jašta nego će propasti.
Vjeruj mi da mogu oni nebi prodavali "Ozile" niti dovodili Husejnoviće ;)
Ko može može, a ko ne može ne može, tako je u svemu pa i u fudbalu. Samo Werder tone iz godine u godinu lagano, mislim da je Schaaf prezasićen Werdera i oni njega, samo to niko neće da prizna. Werder preživljava sudbinu osrednjih ekipa, to je naprosto tako.

Klare

Post Postao/la Klare » 25 nov 2010, 12:24

Sinoć sam gledao samo drugo poluvrijeme Schalkea, i mogu reći da me nisu nimalo oduševili(valjda je i Magath onako predefanzivno postavio ekipu :? ). Bilo je tu previše netačnih pasova, izgubljenih lopti, ružna prgava igra... Ali eto na sreću ni Lyon nije u nekakvoj formi, pa niti oni nisu ništa bolje odigrali. Ostaje da se vidi kako će sada u subotu odigrati protiv Kaiserslauterna, pa da se onda može tvrditi nekakv izlazak iz krize.
Schalke još jednom pokazao da je konstantan u Ligi prvaka, i da Njemačka na njih uvijek može računati(sjećam se kada su jedini došli do četvrtfinala Lige prvaka).
Werder je uvijek slab u Ligi prvaka bio, i na njih se tu nikako ne mogu osloniti, dok to u EL za njih puno bolje ide.
Za četvrtog predstavnika ne treba više ni raspravljati, jer je to mjesto Bundesliga poodavno osigurala ispred Italijana.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 25 nov 2010, 12:26

Klare je napisao/la:Sinoć sam gledao samo drugo poluvrijeme Schalkea, i mogu reći da me nisu nimalo oduševili(valjda je i Magath onako predefanzivno postavio ekipu :? ). Bilo je tu previše netačnih pasova, izgubljenih lopti, ružna prgava igra... Ali eto na sreću ni Lyon nije u nekakvoj formi, pa niti oni nisu ništa bolje odigrali. Ostaje da se vidi kako će sada u subotu odigrati protiv Kaiserslauterna, pa da se onda može tvrditi nekakv izlazak iz krize.
Schalke još jednom pokazao da je konstantan u Ligi prvaka, i da Njemačka na njih uvijek može računati(sjećam se kada su jedini došli do četvrtfinala Lige prvaka).
Werder je uvijek slab u Ligi prvaka bio, i na njih se tu nikako ne mogu osloniti, dok to u EL za njih puno bolje ide.
Za četvrtog predstavnika ne treba više ni raspravljati, jer je to mjesto Bundesliga poodavno osigurala ispred Italijana.
Trebao si pogledati prvo poluvrijeme. Schalke je uradio šta treba da uradi, izvršili su veliki presing i zabili golove i nakon toga su stali i taktički odigrali do kraja utakmice. Schalke se definitivno budi, što će potvrditi i u narednim utakmicama.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.